Vuelta 2022: Voorbeschouwing etappe 2 naar Utrecht

Vuelta 2022: Voorbeschouwing etappe 2 naar Utrecht

foto: Cor Vos

Door Youri IJnsen, Jeen de Jong & Tim Kranendonk
zaterdag 20 augustus 2022 om 08:20

Daags na de door Jumbo-Visma gewonnen ploegentijdrit op vrijdag, gaat het peloton in de Vuelta a España 2022 verder met een rit in lijn van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht. Na een paar venijnige klimmetjes op de Utrechtse Heuvelrug, wacht er in de Domstad een eerste kans voor de sprinters. Wie we daar van voren kunnen verwachten en waar precies de eerste bergpunten van deze Vuelta liggen? WielerFlits blikt vooruit!

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Maar eerst de start in Den Bosch, dus. Of nu ja, eigenlijk mogen we dat helemaal niet zeggen. Officieel heet de stad ’s-Hertogenbosch, zo zullen ook de Spanjaarden zeggen. In het Spaans heet de stad namelijk Bolduque, vrij vertaald ‘het bos van de hertog’. Bijzonder, want toen de plek in 1184 stadsrechten verkreeg heette het toch echt Den Bosch. Destijds was het een vestingstad en uit die periode stamt ook de bijnaam van deze plaats: Moerasdraak. Dat komt vooral door de moerassen die destijds buiten de stadsmuren lagen, waardoor het als een onneembare vesting werd gezien. Een van de restanten uit die tijd is de Citadel van ’s-Hertogenbosch en daar is nu dan ook de start.

Naast de historische vestingwerken, is de stad ook rijk aan veel cultuur en religie. In de Sint-Janskathedraal zetelt het bisdom ’s-Hertogenbosch en is het ook gekend als Nederlands pelgrimsoord vanwege de aanwezigheid van de Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch. De Spanjaarden – een zeer rooms-katholiek georiënteerd volk – zullen er zeker een bezoekje brengen. Ook als verkeersader is ’s-Hertogenbosch zeer belangrijk; de ring rondom de stad (ruim 111.000 inwoners) is een van de drukste snelwegen van Nederland. Maar het bekendst staat ’s-Hertogenbosch om haar carnaval, wanneer we de stad kennen als Bourgondisch Oeteldonk. De kikker staat ervoor symbool.

Waar ’s-Hertogenbosch nog meer onlosmakelijk mee verbonden is, is de Bossche Bol. Het gebak bestaat uit soezendeeg, gedoopt in gesmolten pure chocolade. Daarna spuiten bakkers deze vol met slagroom; het is een van de bekendste gebakjes in Nederland. Je zou overigens ook verwachten dat goede wielrenners uit ‘s-Hertogenbosch als warme broodjes over de toonbank gaan. Deze plek is namelijk de hoofdstad van Noord-Brabant, misschien wel dé wielerprovincie van Nederland. Toch zijn er nog geen handvol toppers geboren in ’s-Hertogenbosch. Die teller stokt bij Richard Groenendaal, Marianne Vos en Twan van Gendt. Zij werden alle drie eens wereldkampioen.

Gerrit Schulte, rechts van het midden – foto: Cor Vos

Wel werd ’s-Hertogenbosch de laatste rustplaats van een van Nederlands beste wielrenners ooit. Op 26 februari 1992 kwam aldaar op 76-jarige leeftijd Gerrit Schulte te overlijden. Zijn bijnaam De Bossche Reus behoeft geen nadere uitleg; de 1,89 meter lange krachtpatser was een bekend gezicht uit ‘s-Hertogenbosch. Schulte werd vier keer Nederlands kampioen op de weg, eindigde even zo vaak in de top-5 van het WK op de weg en in 1938 won hij ook een etappe in de Tour de France.

Tien jaar later boekte Schulte zijn grootste zege ooit. Op de wielerbaan in Amsterdam werd hij wereldkampioen Achtervolging door grootheid Fausto Coppi te verslaan. In 1960 nam De Koning van de Piste – die naam dankt hij aan meer dan tweehonderd baanzeges, waaronder talloze Zesdaagses – op 44-jarige leeftijd afscheid in het Antwerpse Sportpaleis. Daarna baatte hij met zijn vrouw jarenlang het restaurant bij Stadion De Vliert uit, de thuishaven van voetbalclub FC Den Bosch. Om zijn grootheid aan te geven: jaarlijks krijgt de beste renner van Nederland de Gerrit Schulte Trofee uitgereikt. Sinds 2021 werkt die verkiezing via een maandelijkse stemronde samen met WielerFlits.

Een grote ronde-start is Den Bosch trouwens niet vreemd. In 1996 was het Grand Départ van de Tour ook in de Noord-Brabantse stad. Er was toen een tijdrit van 9,4 kilometer uitgetekend, die werd gewonnen door de Zwitser Alex Zülle. Erik Dekker was op plek veertien de beste Nederlander en zijn Rabobank-ploegmaat Johan Bruyneel eindigde als eerste Belg op plaats negentien. Titelverdediger Miguel Indurain werd die dag zevende. Daags nadien stond er een rit in lijn (209 kilometer) op het programma, waar Frédéric Moncassin in de massasprint sneller was dan Jeroen Blijlevens. Ook de derde etappe ging van start in ’s-Hertogenbosch en kende in Wasquehal Mario Cipollini als winnaar.

Indurain als titelverdediger (en daarom in het geel) in Den Bosch, 1996 – foto: Cor Vos


Parcours

De start van deze tweede rit, is bij de Citadel van ’s-Hertogenbosch. Daarna volgt een neutralisatie van zeven kilometer, langs onder andere het Paleiskwartier. De officiële start is daarna op de Oude Vlijmenseweg, bij de Brabanthallen. Eenmaal ‘s-Hertogenbosch uit, komen de renners al snel door het centrum van Vlijmen. Vanaf daar zullen ze richting het noorden fietsen, over de N257. Net voor Stenenheul gaat het peloton over op de N322, die hen over de Maas brengt. In totaal volgen er veertig kilometer op deze provinciale weg, die zich in het land van Maas en Waal bevindt. In de Bommelerwaard is het tijdens wielerkoersen overigens altijd oppassen voor eventuele waaiers.

Bij Beneden-Leeuwen rijdt het peloton via een brug over de Waal, met nog ongeveer 115 kilometer te gaan. Via Lienden trekken ze vervolgens in een lus om Rhenen, Achterberg en Laareind heen. Via Elst komen de renners aan in Amerongen, waar de eerste klim van de Vuelta op hen ligt te wachten: de Amerongse berg (1,1 km à 4,7%). Wie als eerst over de streep komt, weet zich verzekerd van de eerste bergtrui van deze ronde. In het restant van de route volgen geen gecategoriseerde klimmetjes meer, al rijden de renners even later via de Traayweg wel naar de bekende Pyramide van Austerlitz.

Voordat ze daar arriveren, rijden de renners eerst via Scherpenzeel, Woudenberg (de geboorte- en woonplaats van veldrijder Lars van der Haar), Doorn en Driebergen-Rijsenburg die kant op. Na de afdaling van de Pyramide van Austerlitz, slaan ze linksaf naar Amersfoort. Daar aangekomen, slaan ze ten zuidwesten van de Glazen Stad meteen linksaf naar Utrecht. Daar zullen ze via Soesterberg en Zeist arriveren. Na een klein ommetje door de stad – met onder andere een passage over een stukje van de ploegentijdrit-route – rijdt het peloton naar het westen van de stad. Daar ligt de finish ter hoogte van knooppunt Rijnsweerd, net voor de Botanische Tuinen van de Universiteit van Utrecht.

E2 - PROFIEL | 7f240

Officieuze start: 13.15 uur
Officiële start: 13.32 uur
Finish: tussen 17.20 en 17.42 uur
Afstand: 175,1 kilometer

Tijdschema belangrijke passages:
Passage Amerongse Berg: tussen 15.49 en 16.02 uur
Tussensprint Vliegbasis Soesterberg: tussen 16.58 en 17.18 uur


Favorieten

Hoewel de Alto de Amerongse de mindere klimmers natuurlijk flink wat angst in zal boezemen, lijkt het onvermijdelijk dat deze tweede etappe in een massasprint uitmondt. Het is in finishplaats Utrecht dus uitkijken naar de snelle mannen. Wie een blik werpt op de startlijst, zal echter zien dat het sprintersgilde niet van het allerhoogste niveau is deze Vuelta a España. Fabio Jakobsen, Dylan Groenewegen en Jasper Philipsen – de winnaars van de pure massasprints in de Tour de France – ontbreken en ook grote namen als Arnaud Démare, Wout van Aert, Caleb Ewan en Mark Cavendish zijn er niet bij.

Wel aanwezig: Tim Merlier. De Belgisch kampioen is in dit veld de grote favoriet om de eerste rit-in-lijn te winnen. Tijdens de wegrit van het EK wielrennen afgelopen zondag, moest hij nog genoegen nemen met brons, maar nu zijn Démare en Jakobsen er zoals gezegd niet bij. Bovendien heeft Merlier bewezen dat hij het ook op het allerhoogste niveau af kan maken. Dit jaar deed hij nog niet mee aan een grote ronde, maar vorig jaar zegevierde hij in zowel de Giro d’Italia als de Tour de France. Beide keren was dat in de eerste sprintersrit van de wedstrijd. Vervolledigt hij in Utrecht de trilogie?

Merlier wint in Tirreno-Adriatico – foto: Cor Vos

Sam Bennett won al ritten in de Giro, Tour en Vuelta. De laatste twee jaar staat zijn teller echter stil: door blessures, dan wel een gebrek aan vorm, reed hij sinds de Vuelta 2020 geen grote ronde meer. Tussendoor wou het ook in de kleinere koersen niet echt lukken. Dit seizoen wist hij met de Eschborn-Frankfurt bijvoorbeeld slechts één wedstrijd te winnen.

In deze Duitse eendaagse deed Danny van Poppel de lead out. En ook in de Vuelta zal de Nederlander, die op het EK de winnende Jakobsen nog in perfecte positie afzette, de sprint aantrekken voor Bennett. Daarnaast krijgt de 31-jarige Ier – vijfde op datzelfde EK – Jonas Koch en Ryan Mullen mee. BORA-hansgrohe lijkt het vertrouwen in hun sprinter dus te behouden, maar Bennett zal dat weleens terug moeten betalen.

Net als Bennett, zal ook Pascal Ackermann wel weer eens een grote vis binnenhengelen. Natuurlijk, hij schreef dit jaar al de Bredene-Koksijde Classic en een etappe in de Ronde van Polen op zijn naam, maar van een tweevoudig ritwinnnaar in zowel de Giro als de Vuelta, mag je toch iets meer verwachten. Misschien lukt het in Nederland. In eigen land had de Duitser onlangs pech op het Europees kampioenschap, waar hij lelijk ten val kwam. Gelukkig was de schade te overzien: Ackermann had een paar hechtingen aan een vinger nodig, maar zegt daar geen last meer van te hebben.

Ackermann mocht juichen in de Ronde van Polen – foto: Cor Vos

Kaden Groves heeft dit seizoen ook al twee zeges op zak. Eén daarvan was op WorldTour-niveau: de 23-jarige Australiër vloerde eind maart Phil Bauhaus en Hugo Hofstetter in de tweede rit van de Ronde van Catalonië. Vervolgens klopte hij in de tweede etappe van de Ronde van Turkije nog wat grotere namen: Jasper Philipsen en Sam Bennett. De laatste maanden maakt de renner van BikeExchange-Jayco, die deze winter overstapt naar Alpecin-Deceuninck, minder indruk. Een zevende plaats in de openingsrit van de Ronde van Polen is zijn kortste uitslag sinds mei.

Wel succesvol de laatste weken, was Ethan Hayter. De Brit snoepte in de Ronde van Polen geen ritzege mee, maar stond na zeven dagen wel op de hoogste trede van het eindpodium. Hayter is dan ook geen pure sprinter. Maar dat betekent niet dat hij niet rap aan kan komen, vooral na een wat lastigere koers. Zo won hij bijvoorbeeld een etappe in de Ronde van Romandië en was hij in het Critérium du Dauphiné meermaals de grootste uitdager van Wout van Aert. Hoewel winnen in Utrecht moeilijk gaat worden, zal hij zich zeker mengen. Met zijn veelzijdigheid maakt hij deze Vuelta immers ook kans op groen.

Hayter boekt in de Tour of Norway een van zijn voorlopig zes zeges in 2022 – foto: Cor Vos

Mads Pedersen is als sprinter enigszins vergelijkbaar met Hayter. Niet de allersnelste, maar wel oersterk. Ook hij zal zich er tussengooien. In de Tour de France deed hij dat ook een paar keer met twee derde plaatsen als resultaat. De eerste daarvan behaalde hij in Nyborg, na een toch behoorlijk vlakke finale. Dat laat zien dat Pedersen ook voor een rit als die van zaterdag niet uit moeten vlakken. Met Daan Hoole en Alex Kirsch heeft hij alvast twee hardrijders bij zich om hem richting de sprint te loodsen.

Ook Gerben Thijssen moeten we in de gaten houden. De 24-jarige Belg, die afgelopen winter overstapte van Lotto Soudal naar Intermarché-Wanty-Gobert, boekte op de slotdag van de Vierdaagse van Duinkerke zijn eerste profzege en voegde daar onlangs zijn eerste WorldTour-overwinning aan toe. In de tweede etappe van de Ronde van Polen was hij Pascal Ackermann te snel af. Overigens reed Thijssen de Vuelta al eens, in 2020. Toen pakte hij één tweede plaats. Achter wie? Ackermann.

Pedersen pakte de openingsrit van de Baloise Belgium Tour – foto: Cor Vos

Voor Bryan Coquard wordt het dan weer zijn debuut in de Ronde van Spanje. De Fransman zou dit jaar de Tour de France rijden, maar moest op de valreep afhaken, nadat hij een positieve coronatest afleverde. De afgelopen weken kon de sprinter van Cofidis nog niet echt te imponeren. In het begin van het seizoen was dat anders: Coquard won in februari een rit in de Ster van Bessèges en eentje in de Tour de la Provence.

Daniel McLay schoot dit seizoen ook goed uit de startblokken. In de Saudi Tour werd hij twee keer tweede, twee keer achter Dylan Groenewegen. Daarna volgde een vierde plaats in de door Fabio Jakobsen gewonnen Kuurne-Brussel-Kuurne. Het tekent misschien wel een beetje de carrière van de 30-jarige Brit: veel korte uitslagen – ook in grote wedstrijden als de Tour de France -, maar er is vaak wel iemand (of een paar) beter. Ritwinst in de Vuelta zou dat beeld kunnen veranderen.

De eerste profzege voor Stewart – foto: Cor Vos

Zijn landgenoot Jake Stewart weet sinds kort hoe het is om überhaupt te winnen als prof. De 22-jarige renner van Groupama-FDJ, die deze winter kampte met de ziekte van Crohn, was begin augustus de snelste in de openingsrit van de Tour de l’Ain. “Om eindelijk deze zege te behalen is een enorme last die van mijn schouders valt”, zei hij bij die gelegenheid. Wie weet is de nummer twee van de Omloop Het Nieuwsblad 2021 nu helemaal los.


Favorieten volgens WielerFlits:

Vuelta 2022: Deelnemerslijst


Weer en TV

Het wordt zaterdag prima koersweer tussen ‘s-Hertogenbosch en Utrecht. ’s Ochtends is het een graad of 18, ’s middags loopt de temperatuur op tot ongeveer 23 graden. Er hangt wat bewolking, maar de zon vertoont zich ook regelmatig. Regen hoeven we niet te verwachten. Het waait aan windkracht drie vanuit het westen.

De tweede etappe is vanaf 13.05 uur live te volgen op de Eurosport Player, om 13.45 uur begint de uitzending op Eurosport 1. De NOS schakelt om 14.00 uur in, Sporza (op Canvas) is er bij vanaf 14.30 uur. Ben je niet in de gelegenheid om naar de tv te kijken, dan hoef je in het liveblog van WielerFlits niets te missen van de eerste rit-in-lijn van de Vuelta a España!


Dit artikel delen:

54 Reacties

Etika 19 augustus 2022 om 22:18

Hoe zit het met de wind, José ?

0
BraboCycling 19 augustus 2022 om 22:21

Is Gesink z’n rode trui kwijt als hij niet als eerste TJV renner over de streep komt?

0
tramontana 19 augustus 2022 om 22:26

benieuwd welke Jumbo ploegmaat zoiets zou durven… Teun zou wel kunnen/mogen natuurlijk

0
De Dikbilgorgel van Dorestad 19 augustus 2022 om 22:26

Nee, die van vandaag mag hij gewoon houden.

0
Poeksel 19 augustus 2022 om 22:31

Ik las in een ander draadje (en begrijp dat de resultaten blijkbaar opgeteld worden volgens babbelbelg):

fietsvriend 19 augustus 2022 om 21:00
Volgens de babbelbelg zit het zo: Als Roglic morgen 2 plekken voor Gesink eindigt, pakt hij de trui. Teunissen moet er 7 plekken beter doen – en why not in de sprint.

0
Wheely 19 augustus 2022 om 22:40

Kuss en Harper gaan erom sprinten.

0
Jens claeys 19 augustus 2022 om 22:27

Morgen teunissen rode trui laten overnemen? 2 knechtten blij maken in 2 dagen

0
tramontana 19 augustus 2022 om 22:29

zoiets, elk Jumbo Vismannetje met een NL paspoort iets gunnen

0
Wheely 19 augustus 2022 om 22:38

Teunissen zegt dat hij grotere vissen moet frituren.

0
Jens claeys 19 augustus 2022 om 23:00

Oja? Geloof niet veel van, als je in je eigen land kan meesprinten? Ga je dat toch Gewoon doen

0
Groetjesaandevoetjes 19 augustus 2022 om 23:47

Sam Oomen wint de sprint in Breda. Zoiets?

0
Koers 20 augustus 2022 om 06:34

Daar zat ik ook aan te denken. Met een beetje creativiteit kun je de 2 andere Hollanders ook nog rood maken. Eerst Oomen, die verdwijnt niet na dit jaar Daarna vertrekkende Mike. Zou echt een schone poets zijn zeg, 3 kaaskoppen in eigen land in het rood. Dat ze met 8 man aankwamen kan misschien een voorbode zijn voor dit.

0
De Huilbaby van Hoksebarge 19 augustus 2022 om 22:29

Zijn er bonis bij die tussensprint te winnen?

0
Jacco van Stierop 19 augustus 2022 om 22:39

Gaan de boze boeren nog wat doen?

0
Wheely 19 augustus 2022 om 22:42

Nu met Varssevelder Gesink in het rood zijn de boeren tevree en zo mak als lammetjes lijkt me, daar hebben we geen last meer van.

0
Danny81 19 augustus 2022 om 23:15

De boeren hebben aangegeven dat ze het netjes zullen houden. Gevaar komt vooral vanuit die milieu club extinction rebellion. En dan specifiek bij de Amerongse Berg. Ze zullen zich wel weer vast gaan lijmen of iets dergelijks. Misschien zijn er wel wat wielerfans uit de buurt die daar een stokje voor kunnen steken? En als dat niet lukt misschien wat bijtende stoffen mee die de lijm snel laten oplossen?

0
Groetjesaandevoetjes 19 augustus 2022 om 23:48

Gevaar komt denk ik eerder uit de alt right / corona wappies hoek die zich zogenaamd bij het boeren protest hebben gevoegd, die zaten recentelijk ook achter enkele fysieke aanvallen (op politiebusjes, op agenten in Almelo, etc.). Geen idee waar jou opmerking van extinction rebellion vandaan komt.

0
Romāns Vainšteins 20 augustus 2022 om 00:12

Misschien kan er eentje wel Willem Engel raken, durf te dromen.

0
Hans Hoogvliet 20 augustus 2022 om 08:14

edit. wf: niet doen

0
Pietspeed 20 augustus 2022 om 10:01

edit wf: houd het bij wielrennen svp

0
Dikke Kater 20 augustus 2022 om 12:26

@RV

0
Wheely 19 augustus 2022 om 22:44

Jetse Bol voor de bollentrui op de Alto de Amerongse?

0
Thijs E 19 augustus 2022 om 22:58

Kan niet missen

0
Danny81 20 augustus 2022 om 00:06

@groetjes
Wat is de link tussen de Vuelta en Almelo? Extinction rebellion hebben vandaag een poging gewaagd om de boel te verzieken in Utrecht, maar is gelukkig op tijd gestopt en ik las dat ze het morgen opnieuw van plan zijn.

0
Romāns Vainšteins 20 augustus 2022 om 00:15

Jij leest wel vaker iets of niet soms?

0
TheBigShow 20 augustus 2022 om 07:22

Jij niet RV?

0
Danny81 20 augustus 2022 om 08:10

RV, is een artikel in AD: https://www.ad.nl/utrecht/demonstranten-op-parkoers-vuelta-in-utrecht-morgen-actie-tegen-wielerkoers-op-de-amerongse-berg~a8160180/

Voor alle helderheid, ik heb het ook niet op met de complot theorie clubjes van o.a Engel, maar lijkt me behoorlijk off-topic en hopelijk blijft dat zo. Nu komt het gevaar dus vooral vanuit deze milieu wappies.

0
Limal 20 augustus 2022 om 08:34

Ik weet dat niemand daar graag bij stilstaat (ook ik niet altijd) maar in tegenstalling tot de viruswappies hebben deze “milieuwappies” wel gewoon gelijk met wat ze zeggen.

0
Pietspeed 20 augustus 2022 om 10:05

De gesponsorde kleefkinderen voor de big showdown.

0
Danny81 20 augustus 2022 om 10:22

Opwarming van de aarde is al lang en breed erkend en wordt al veel tegen gedaan. Daar hebben we deze club niet voor nodig. Ook raar om een wielerkoers uit te kiezen die al flink aan het verduurzamen is. Waarom gaan ze b.v niet actie voeren tegen het onnodig heen en weer reizen van de EU tussen Brussel en Straatsburg? Krijgen ze ook veel meer sympathie voor. Maar genoeg off-topic nu.

0
de dorpspastoor 20 augustus 2022 om 10:31

@Danny81,
je kunt veel van de koers zeggen, maar dat ze aan het verduurzamen zijn?

Ja, ze hebben bidons bedacht die in optimale omstandigheden in 20 jaar wegrotten. Maar daar stopt duurzaamheid wel zo’n beetje. We starten een ronde van Spanje in Utrecht, de Tour in Denemarken, en in de Giro gaan we van Hongarije naar Sicilie. Duurzaam my ass….

Er worden nog altijd bidons overal weggeflikkerd, papiertjes vliegen over de weg, ploegen rijden met tig auto’s en vrachtwagens mee in de karavaan. En de UCI staat erbij en kijkt ernaar.

Ik ben echt benieuwd waar jij het stuk duurzaamheid ziet, Danny81…

0
Romāns Vainšteins 20 augustus 2022 om 11:39

Duurzaamheid van wielrenners, zowel prof als recreatief is een totaal non-issue.

Niemand behalve een prof flikkert een bidon weg en dat zijn er niet zoveel, dan is er ruimschoots meer winst te boeken met het niet vliegen naar Canada om gewoon niet 2 volledig inwisselbare flutstadrondjes aldaar te rond te kachelen.

0
Thombeg 20 augustus 2022 om 08:02

We gaan hier toch geen kostbare woorden besteden aan wappies? Dat doen ze maar bij de formule 1. Er zijn genoeg knettergekke mensen tegenwoordig, maar de enige knettergekke persoon waar we het in de Vuelta over hebben is MAL

0
Albeijing Feeniks 20 augustus 2022 om 08:30

Merlier heeft geluk dat er geen echte topsprinters aanwezig zijn.

0
platteprijs 20 augustus 2022 om 08:41

Idd Merlier kan vandaag alleen verliezen.

0
Pietspeed 20 augustus 2022 om 10:07

Daar valt idd iets voor te zeggen. Op papier niet zo veel te duchten, praktijk meestal anders.

0
Limal 20 augustus 2022 om 08:45

Ik las ergens dat de laatste kilometers redelijk gevaarlijk zouden zijn, met smalle passages en straatmeubilair. Heeft een van de lokale Wielerflitser daar meer zicht op?

0
Geerkos 20 augustus 2022 om 09:59

Breed zal het niet zijn. Ze gaan weer over een grotendeels enkele baan in de finale. Beide weghelften worden gesplitst door een tussenberm

0
naranjito 20 augustus 2022 om 09:08

Redactie: de finish is op het Utrecht Science Park, dat is in het *oosten*, niet het westen, van de stad.

0
DrFummel 20 augustus 2022 om 09:09

Zijn er bonificatieseconden te winnen onderweg of bij de aankomst? Dan zou Hayter toch voor groot kunnen gaan?

0
TheTimmy 20 augustus 2022 om 09:31

Waarom staat Teunissen niet in de voorbeschouwing? Die heeft al eens laten zien aardig te kunnen sprinten. En maakt hiermee ook nog eens kans op rood.

0
Dikke Kater 20 augustus 2022 om 12:30

Er lijkt de laatste tijd wat aan kennis ingeboet te zijn. Men mist nogal eens wat. Dat is jammer, maar menselijk. Mogelijk is ook hier een personeelstekort de oorzaak.

0
Gibo 20 augustus 2022 om 09:45

Hoe komt het eigenlijk dat zo weinig sprinters aanwezig zijn in de vuelta? Er zijn genoeg kansen.

0
CN 17 20 augustus 2022 om 12:33

Vooral vanwege de overige etappes. Overleef als sprinter maar eens al die hoogtemeters in de Vuelta. Dat is een ware hel voor pure sprinters. Parijs halen in de tour is in die zin wat beter te doen.

0
Jacco van Stierop 20 augustus 2022 om 10:36

“…Amersfoort. Daar aangekomen, slaan ze ten zuidwesten van de Glazen Stad meteen linksaf naar Utrecht.”
Wat is de Glazen Stad?

0
reusjen 20 augustus 2022 om 11:16

Ik denk dat iemand hier zijn huiswerk niet goed gedaan heeft. Ze slaan links IN het zuid-westelijke deel van Amersfoort wat bekend staat als de keistad. De glazen stad is het westland waar heel veel kassen staan. Ik heb een groot deel van m’n leven in Amersfoort gewoond en nooit van glazen stad gehoord.

0
VincentK 20 augustus 2022 om 12:56

Lol, eerder werd ook al Piet Mondriaan Amersfoort ontnomen. Die werd naast Bruna en Rietveld Utrechter genoemd. En Amersfoort is de Keistad inderdaad. Gelukkig hebben ze bij WF meer verstand van wielrennen en het mooie is dat ik daarom de site tijdens grote rondes ook minimaal 10 keer per dag bezoek. :-)

Helaas verdient (mijn) Amersfoort deze dagen ook niet beter dan te weinig aandacht, want in tegenstelling tot alle andere doorkomstplaatsen zijn er nauwelijks / niet festiviteiten georganiseerd rondom deze unieke gebeurtenis. Reden is blijkbaar onenigheid over een goed doel waar gelden naar toe gaan, maar dat weet ik niet helemaal zeker (plaatselijke krantjes niet goed gelezen). Koekenbakkers zijn het!

0
zietemgaan 20 augustus 2022 om 10:45

De Vuelta kan de definitieve afgang van Bennett zijn dus die gaat extra hard zijn best moeten doen..

0
Ketjap Manis 20 augustus 2022 om 10:59

Merlier ruim het snelst. Hou Thijssen ook in de gaten, leuk talent dat podium kan rijden.

0
Pascal De Kooning 20 augustus 2022 om 11:03

Merlier zal wel winnen en Teunissen zal wel meesprinten om de rode trui te veroveren. Zal wel lukken ook denk ik.

0
meqadon 20 augustus 2022 om 11:19

Remco voor de tussensprint?

0
De Huilbaby van Hoksebarge 20 augustus 2022 om 11:24

Als QSA ook maar 1 zweetdruppel opoffert voor een seconde in de tussensprints voor REV kunnen we stellen dat ze niks geleerd hebben van de Giro 2021 en mag wmb daar de conclusie aan verbonden worden dat Remco geen grote rondes kan winnen bij Quick Step. Ik neem aan dat ze slimmer zijn geworden bij die ploeg

0
Johnnie Doe 20 augustus 2022 om 11:50

Venijnig? Zouden ze weten dat het uberhaupt heuvelop gaat?

0
Maenhout 20 augustus 2022 om 12:30

Bijna spannender dan de eindsprint zelf zal die op de ene heuvel zijn. Zat mindere goden die een gooi zullen willen doen naar een dagje bergtrui.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone