Pascal Ackermann klaar voor Vuelta: “Geen last meer van val op EK”

donderdag 18 augustus 2022 om 09:11
Pascal Ackermann klaar voor Vuelta: “Geen last meer van val op EK”

© Cor Vos

Met ritwinst in de Ronde van Polen voelde Pascal Ackermann zich podiumrijp voor het EK in München, maar hij schakelde zichzelf vroegtijdig uit door een val. De schade viel gelukkig mee. “Een paar hechtingen in de vinger, maar ik heb er geen last van tijdens het fietsen.” In de Vuelta mikt de Duitser vol op ritwinst.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

“De ontgoocheling was groter dan de verwondingen die ik bij de val opliep”, vertelde Ackermann gisteren op het online persmoment van UAE Team Emirates. “Ik heb best geluk gehad, daar in München. Het is gebleven bij die paar hechtingen in een vinger aan mijn linkerhand.  Tijdens het fietsen ondervind ik geen hinder.”

Dus is de 28-jarige Duitser met vertrouwen naar Utrecht afgezakt. In de Vuelta wil hij de draad van de Ronde van Polen, waar hij de vierde etappe won, opnieuw opnemen. “Ik zie een vijf- tot zestal ritten die op een massasprint kunnen eindigen. Die heb ik uiteraard met rood omcirkeld. De vorm is goed, bewees ik in Polen. We mikken sowieso op ritwinst.”

En daarvoor zal Ackermann naar eigen zeggen vooral voorbij Tim Merlier moeten. “Merlier liet met zijn derde plaats in München zien dat hij stilaan de topvorm te pakken heeft. Veel andere grote sprintersnamen zijn er niet in de Vuelta, maar dat maakt het daarom niet makkelijker. Integendeel, er zal minder controle zijn.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

TheTimmy 18 augustus 2022 om 09:44

Hij ziet Tim als enige concurrent en vindt dat er verder geen kanshebbers zijn? Zal mij benieuwen. Groves, Hayter en Bennett (mits vorm weer terug) zouden het nog wel eens knap lastig kunnen maken.

0
Rondje 25 18 augustus 2022 om 10:05

En wat dacht je van Thijssen

0
De Poezelige Poeksel uit Poekistan 18 augustus 2022 om 10:14

HIj ziet Merlier als de grootste concurrent. Schat jij Groves, Hayter en Bennett hoger in?

0
Secondant 18 augustus 2022 om 10:55

Merlier is de beste sprinter maar zie ik de Vuelta niet uitrijden. Volgens mij heeft hij nog nooit een serieuze bergetappe overleefd en er zitten in deze Vuelta wel een paar verradelijke ritten om buiten tijd te komen.
Na Merlier is Ackermann denk ik de beste sprinter aan de start. Bennett als hij zijn oude vorm weer haalt, maar dat is al even geleden. Groves, Hayter en Thijssen zijn leuke concurrenten maar moeten het nog bewijzen op het hoogste niveau. Dan zou ik eerder Pedersen noemen hier.

0
Thoin 18 augustus 2022 om 10:48

Goh eigenlijk hoeft hij Merlier enkel in het openingsweekend te vrezen. De andere ritten zijn te geaccidenteerd om Merlier fris of zelfs in de eerste groep aan de finish te krijgen lijkt mij.

0
Rondje 25 18 augustus 2022 om 10:54

En in de laatste ritten is Merlier er niet meer bij schat ik in.

0
Romāns Vainšteins 18 augustus 2022 om 19:07

Er hoeft maar iemand met een bochel langs het parcours te staan en Merlier ligt er af.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone