Vuelta 2022: Pas woensdagochtend duidelijkheid of Primoz Roglic verder kan

dinsdag 6 september 2022 om 22:06
Vuelta 2022: Pas woensdagochtend duidelijkheid of Primoz Roglic verder kan

foto: Cor Vos

Het is nog altijd niet duidelijk of Primož Roglič de Vuelta a España kan voortzetten, nadat hij dinsdag in de finale van de zestiende etappe hard ten val kwam. Jumbo-Visma laat weten dat woensdagochtend pas de knoop daarover wordt doorgehakt.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

“Alle onderzoeken voor vandaag zijn uitgevoerd”, schrijft de Nederlandse ploeg van Roglič op sociale media. “Morgenochtend zal de ploeg, in overleg met de dokter van de medische staf, beslissen of Primož zijn strijd in de Vuelta kan voortzetten.”

Er leek niets aan de hand voor de Sloveense klassementsrenner op weg naar Tomares. Hij plaatste in de laatste drie kilometer een demarrage, die door slechts vier sprinters gevolgd kon worden. In de laatste rechte lijn ging Roglič echter op aparte wijze hard onderuit, waarna hij onder het bloed en flink geschaafd de finish bereikte.

Jumbo-Visma laat niets los over de schade bij Roglič. Naar verluidt zijn er geen breuken geconstateerd. “Hij is gehavend”, kon ploegleider Addy Engels wel vertellen na de finish. “Dat is duidelijk, maar het is nu zaak om alle wonden schoon te maken. Dan kunnen we zien hoe erg het nu is.”

Dit artikel delen:

42 Reacties

Rode_Rick 6 september 2022 om 22:12

Klinkt niet erg hoopvol.

Tenzij hij een podium zou kunnen verdedigen zou ik hem lekker naar huis laten gaan

1

Als hij in staat is het podium te verdedigen dan is hij ook nog in staat te winnen. Maar ik denk dat hij geen van beide nog kan. De klap was hard en hij is goed gehavend en met wat nog komen gaat, gaat hij dat niet redden. Wat dan het beste is stoppen of doorgaan kan ik vanuit mijn luie stoel moeilijk inschatten. Ik ben geen dokter en ik kan ook niet voelen wat Roglic nu voelt. Maar een goede eindklassering lijkt mij erg moeilijk worden, al laat ik mij graag verrassen.

-1
WernerFranke 6 september 2022 om 23:00

Ach, hij heeft meer dan 3 minuten voor om zijn podium veilig te stellen, geen breuken, en geen loeizware etappes meer. Zal wel lukken.

1
Mooie Sjors 6 september 2022 om 22:16

Desolaat beeld aan de aankomst. Is een beetje een stuntel maar ik vond het toch aandoenlijk. Revancheert zich wel al-tijd, en met WK en Lombardia nog 2 mooie mogelijke prooien dit seizoen.

5
Goturead 6 september 2022 om 22:30

Over en uit. Remco wint of Mas moet het nog spannend gaan maken

1
Rufusvb 6 september 2022 om 23:07

Hahaha Mas die het spannend gaat maken? Helaas is het klassement nu letterlijk in zijn plooi gevallen

-1
Romāns Vainšteins 6 september 2022 om 23:14

Hahaha Hindley die Carapaz verslaat?
Hahaha Vingegaard die Pogacar verslaat?

Alleen al deze vuelta:

Hahaha Rev die Roglic aankan?
Hahaha Roglic die Rev nog achterhaalt?
Daar kan makkelijk Hahaha Mas die met een coup nog exact het verschil + 1sec dicht op zaterdag.

Ergo: Hahaha posts die met hahaha beginnen.

7
Mooie Sjors 6 september 2022 om 23:29

Hahahaha Evenepoel die “toevallig” zogenaamd een lekke band heeft in de finale van een etappe??

Zo wil je toch geen grote ronde winnen misselijk mannetje, met pech in de laatste kilometers van een rit?!

Hahaha!

-16
Kopinkas 6 september 2022 om 23:40

Mas zag er op weg naar de Sierra Nevada op het einde echt wel ok uit. Lopez werd op dat laatste eind gewoon doodgewurgd.
Kans is nu reëel dat Mas voor de derde keer tweede eindigt in de Vuelta, maar hij gaat zeker nog iets ondernemen.

1
Gelei 7 september 2022 om 09:10

@Mooie Sjors,

en Roglic die een grote ronde wint net omwille van een lekke band is wel ok??

0
Panache 6 september 2022 om 22:43

Een fit lijf waarmee je zo’n klap maakt krijgt een opdonder, maar daar kan je soms nog wel even mee vooruit op 98%. Echter heeft Roglic nog de naweeën van zijn kapotte knie en ruggenwervels en acteerde hij deze Vuelta al op karakter en niet zo zeer op hoogvorm. Roglic is een ongelooflijke bikkel, maar ook hij zal zijn grenzen hebben. Ik vermoed dat hij morgen niet meer competitief is en tijdens of na die rit afstapt. Sneu voor renner én Vuelta. Mas heeft de punten nodig en Ayuso is dolblij met podium. Ik zie niemand meer all-in gaan.

0
horsm 6 september 2022 om 22:50

Dat klinkt niet goed – of in ieder geval niet goed genoeg. Wat een domper voor Roglic en voor de koers. Ik vond dat hij op een schitterende wijze op weg was om Evenepoel het vuur aan de schenen te leggen. Toprenner.

2
unionwagtmans 6 september 2022 om 22:55

Ik ben een bewonderaar van de taai- en hardheid van de sporter Roglic gecombineerd met hoge humaine waarden (iets van m’n jeugd (niet ik, maar mensen om me heen)).

*Alleen afgaande* of de photo (ook die van Sporza) vind ik het eigenlijk wel meevallen (bloed is al snel heel impressionant, maar het lijkt hier slechts oppervlakkig op de arm… )hope it is so)

0
vevie 6 september 2022 om 22:58

Gaat morgen niet van start. Te gehavend. Nu hoeft Evenepoel alleen Mas nog op afstand te houden. Zonde voor de koers, maar is niet anders.

-4
Gibo 6 september 2022 om 23:02

Wat is je bron?

0
Onie 6 september 2022 om 23:05

Geen hersenschudding dus, dat is positief. Wond in arm leek vrij diep, samen met de andere verwondingen lijkt het mij niet verstandig morgen nog van start te gaan.

-3
De Dikbilgorgel van Dorestad 6 september 2022 om 23:29

Topsport is regelmatig niet verstandig, dus dat hoeft niet het doorslaggevende argument te zijn.

Mocht het een dubbeltje op zijn kant zijn, dan zou ik als TJV lekker pokeren richting de organisatie cq UCI. Jullie belonen misbruik van de 3km-regel? Fijn. Dan gaan wij geen moeite meer doen om spektakel voor jullie te regelen. Doei.

-7
Dave Dubbeldammer 6 september 2022 om 23:32

Dorestad, waar ligt dat? In lulkoekland?

8
Mooie Sjors 6 september 2022 om 23:34

“Jumbo geen spektakel meer regelen”, oeeeh daar gaan organisaties van wedstrijden heeel hard van huiveren.

“Ja maar natuurlijk mijnheer Plugge, jazeker onmiddellijk!”

“Hola Patricio! Ja disculpe maar REV is out! Perdon señor, hij moet de Vuelta per direct verlaten. Ja Jumbo Visma willen wij uiteraard niet beledigen, dat begrijpen jullie en jullie kleine ploegje wel natuurlijk.’

0
Anton van Valouwe 7 september 2022 om 00:02

Ja, dat zal ze leren….

1
Mooie Sjors 7 september 2022 om 00:09

Maar hoe bedoelt u?
– JAJA MET JE INGEBEELDE LEKKE BAND!

Haha wat een heerlijke nonsens lees je hier toch op sommige dagen. :D

Ondertussen uit Jumbo Visma-kamp nog steeds geen enkele reactie over dit schandalige misbruik? Of zijn ze zodanig druk in de weer met dreigen dat het grote spektakelteam geen spektakel meer zal regelen en de Vuelta dus per direct niets meer voorstelt?

-5
Solkanar 7 september 2022 om 09:10

@ Sjors

De lekke band is officieel vastgesteld door officials van de Vuelta (en er bestaan beelden van). Ingebeeld was die zeker niet.
Had hij een leegloper op meer dan 3km en heeft hij erop doorgereden tot binnen de ‘veilige’ zone? Dat denk ik wel!
Maar welke klassementsrenner zou in die situatie niet net hetzelfde doen? Je kan een renner niet verwijten gebruik te maken van de regels die er zijn. Of dat een goede regel is, daar mag je gerust vragen bij hebben, maar het zijn niet de renners die de regels opstellen!

0
Mooie Sjors 7 september 2022 om 09:28

Ik liet me even gaan in cynisme, dat was misschien niet duidelijk.

Dit gebeurt uiteraard wel vaker, maar bij REV (en zeker als Roglic dan ‘benadeeld’ wordt) gaan de usual suspects weer op de achterste poten staan natuurlijk en was er zogezegd helemaal geen lekke band.

Zolang je kan doorrijden tot in de laatste 3, waarom zou je dan eerder wisselen? Denk je nu werkelijk dat dit niet veel vaker (in 99% van de gevallen met een klassementsrenner) gebeurt?

Verder zijn de regels gewoon gevolgd, maar is Lil Rev weer de grote schuldige natuurlijk en is het zielig dat hij zo ‘wil winnen’. :D

0
Robin van Wijlick 6 september 2022 om 23:06

Wat fijn dat ik hier meteen wat duiding van een aantal deskundige medici kan krijgen zeg!

2
Steven_E 6 september 2022 om 23:14

Straf toch, al die flitsers die meteen naar Spanje zijn gereisd om Roglic te onderzoeken. En ook kudos aan diegene die de band van Evenepoel zijn gaan controleren!

2
Romāns Vainšteins 6 september 2022 om 23:16

Zo zijn we

0
tramontana 6 september 2022 om 23:30

Zo hard is de koers: als Primoz morgen op de fiets stapt, is het aan Remco om aan te vallen. Andersom gebeurt/gebeurde het ook al. Als Remco-supporyer hoop ik echter dat Roglic in min of meer ok kan starten en dat het gewoon een man tegen man gevecht kan blijven tot zaterdag

4
Kopinkas 6 september 2022 om 23:37

Als Evenepoel morgen aanvalt, dan is het een coup met Wielerflits om het aantal comments hier naar een historisch hoogtepunt te stuwen, want dan is het hek natuurlijk helemaal van de dam…

0
Wim Kruithof 7 september 2022 om 06:13

Andersom gebeurde het ook al? Evenepoel maakte een schuiver (niet eens hard of zorgelijk) en het gehele peloton gooide een anker uit. Waar doel jij nou op?

Evenepoel heeft het geluk aan zijn zijde deze meerdaagse en alles valt zijn kant op.

-7
tramontana 7 september 2022 om 07:32

In de dagen na zijn val werd er toch aangevallen, of heb ik dit verkeerd gezien? Vind dit trouwens normaal, en sowieso moet Remco ook tijd nemen op MAS,.

4
Mooie Sjors 7 september 2022 om 08:44

REV heeft het geluk wel altijd aan zijn zijde lijkt het.

CSS: “niemand richt zich daar specifiek op van de toppers en is dus in vorm”.
LBL: “men laat hem rijden en de tegenstand stelt eigenlijk niet veel voor”.
CSS 2019: “men laat hem rijden”.
Al de andere koersen die hij won tegen sterke tegenstand: “niemand richt zich daar specifiek op van de toppers en is dus in vorm”.

Hij heeft of ongezien veel geluk, of er moeten nog renners de aanpak van Evenepoel gaan volgen. Want zo rij je op korte tijd wel een leuk palmaresje bij elkaar.

-1
bunchsprinter 6 september 2022 om 23:43

Het is wel totaal onnodig deze val. Je gaat die sprinters nooit kloppen en je weet dat ze er alle 4 uit willen komen. Hij zat daar prima op de buitenkant. Het is echt zijn eigen schuld. Hij valt te vaak op cruciale momenten.

7
Dave Dubbeldammer 7 september 2022 om 07:08

Laat beginnen fietsen hé. Blablabla enzovoort. De Dorpspastoor zal wel een leuke bijnaam bedenken voor Roglic.

1
Blackcanyon 7 september 2022 om 06:52

Als ze bij Jumbo enigszins hun verstand gebruiken was dit de laatste rode trui van Roglic in deze Vuelta. Die trui, daar helpt Ariel echt niet meer bij om hem zgan te krijgen.
Het zijn niet alleen de (schaaf)wonden maar hij was lang groggy. Veel respect voor hoe Roglic heeft gereden deze Vuelta, maar geef ‘m nu rust in plaats van hem met een hersenschudding en gesponsord door hansaplast op de fiets te zetten. Dit wordt een maand verband.

1
assen 7 september 2022 om 07:49

Veel verwondingen kun je niet goed zien van buiten.
Roglic leek echt moeite bij bewustzijn te blijven na de finish, dat was zorgwekkend. Maar goed, dat kan ook hitte of schrik zijn geweest, je weet het niet heh.

0
jan jansen 7 september 2022 om 09:00

Roglic is de beste brokkenpiloot
Hup Roglic

1
Solkanar 7 september 2022 om 09:01

Dit was echt wel een harde klap! Wat we konden zien was een diepe wonde aan de elleboog en schaafwonden aan zijn knie. Dat zijn twee gewrichten die je hard nodig hebt bij het fietsen. Zelfs al is er niets gebroken, last ga je daar zeker van hebben.
En dan hebben we geen informatie over verwondingen die we niet konden zien zoals ribben of heup.

-1
Edwin Jansen 7 september 2022 om 09:15

Ik wens Primoz heel veel beterschap en een keer een jaar zonder valpartijen. Ik hoor het straks wel als de etappe start wat er besloten is. Vreselijk toch als je niet precies weet waar het zeer doet als Primoz op zijn lichaam drukt! Toch mooi dat we het zo goed hebben dat we ons daar druk over kunnen maken!

0
LDV 7 september 2022 om 09:36

Hij start niet

0
hjjanssen1973 7 september 2022 om 09:40

Welke bron, LDV?

0
thenewGOAT 7 september 2022 om 09:45

Steunwieltjes niet tijdig gearriveerd?

1
hjjanssen1973 7 september 2022 om 09:44

Ik zie het (IDL). Wat een trieste dag. Beterschap voor een heldhaftige coureur!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone