Vuelta 2022: Alpecin-Deceuninck vliegt De Tier in uit Denemarken

donderdag 18 augustus 2022 om 23:13
Vuelta 2022: Alpecin-Deceuninck vliegt De Tier in uit Denemarken

De Tier op de gravelstroken rondom Herning op donderdag - foto: Cor Vos

Alpecin-Deceuninck is er razendsnel in geslaagd om een vervanger voor de geblesseerde Oscar Riesebeek te vinden. De 29-jarige Nederlander kwam woensdagochtend ten val en brak daarbij onder meer zijn duim en hij ontwrichtte zijn ringvinger aan zijn rechterhand. Inmiddels is er met Floris De Tier een vervanger gevonden.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

De 30-jarige Belg begon donderdag nog niets vermoedend aan de derde etappe in de Ronde van Denemarken. Toen het nieuws rondom Riesebeek binnensijpelde, werd er door het teammanagement geschakeld met de ploegleiderswagen in Denemarken. Niet veel later stapte De Tier uit koers, om zo snel mogelijk af te reizen naar Nederland. De klimmer haalde de ploegenpresentatie weliswaar niet, maar hij staat wel degelijk op de officiële startlijst.

Eerder op donderdag verving de Monegask Victor Langelotti zijn Spaanse ploegmaat Ángel Madrazo bij Burgos-BH, terwijl Antoine Raugel bij AG2R Citroën eerder deze week de plek van de op corona positief geteste Dorian Godon opvulde. Arkéa Samsic is dan weer de enige ploeg die met slechts zeven renners start. Kopman Nairo Quintana kwam deze week in opspraak vanwege een positieve test op Tramadol. Hij wil de tijd nemen voor zijn verdediging bij het CAS.

voor

Dit artikel delen:

1 Reactie

Emootje 19 augustus 2022 om 07:37

Toch vraag ik me dan wel af hoe dat dan gaat…
“Hé Floris, hoe is-tie?” “Ja, gaat lekker man, en hoe is het met jou?”
“Ja best… Heb je wat te doen de komende drie weken?” “Nou ja, de tuin moet herfstklaar gemaakt worden, ik zou met mijn vrouw eindelijk eens een keer naar IKEA…”
“Wat dacht je van een paar weekjes Spaanse zon?”

Of zouden ze gewoon een algemene vraag stellen aan de hele ploeg tijdens de koers en degene die wil, mag. Anyway, goed dat ze er gewoon met 8 zijn.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone