Vuelta 2021: Israel Start-Up Nation met vrijbuitersploeg

donderdag 12 augustus 2021 om 10:12
Vuelta 2021: Israel Start-Up Nation met vrijbuitersploeg

Sep Vanmarcke - foto: Cor Vos

Israel Start-Up Nation trekt dit jaar met een vrijbuitersploeg naar de Vuelta a España. Onder meer klassiekerkopman Sep Vanmarcke maakt deel uit van het achttal van de WorldTour-ploeg. Itamar Einhorn en Davide Cimolai zijn de sprinters van dienst.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De Israëlische ploeg is trots dat het naast Einhorn ook Guy Niv kan opstellen en dus met twee renners uit Israël koerst. Voor de 23-jarige Einhorn wordt het zijn debuut in een grote ronde. “Dat wordt een grote uitdaging, maar ik denk dat ik het kan. Ik voel mij goed, ik voel mij klaar en ik ben heel gemotiveerd. Het ziet er ook naar uit dat er dit jaar een paar goede kansen tussen zitten voor de sprinters”, vertelt Einhorn.

“Het is daarnaast belangrijk dat we de dagen uitkiezen die bij onze renners liggen”, vertelt ploegleider Oscar Guerrero. “We starten zonder klassementsrenner, dus dat biedt kansen voor iedereen in de ploeg om een etappe uit te kiezen.”

Dat Chris Froome niet zou starten in de Vuelta, was al even bekend. “Hij is niet klaar voor nog een grote ronde”, vertelt ploegmanager Kjell Carlström. “Met een alternatief programma heeft Chris nog een paar weken om zich voor te bereiden om de rest van het seizoen. Hij rijdt kortere rittenkoersen.”

Selectie Israel Start-Up Nation voor de Vuelta a España 2021 (14 augustus-5 september)
flag-au Sebastian Berwick
flag-ca Alexander Cataford
flag-it Davide Cimolai
flag-il Itamar Einhorn
flag-il Guy Niv
flag-ca James Piccoli
flag-be Sep Vanmarcke
flag-dk Mads Würtz Schmidt

Dit artikel delen:

7 Reacties

Poeksel 12 augustus 2021 om 10:29

Wel zuur voor Cimolai dat hij na zijn goede Giro niet meer vertrouwen heeft gekregen van het team. Al snap ik wel dat ISN graag een Israelier een kans wil geven.

0
Baukema Tomoulin 12 augustus 2021 om 10:36

Geen Carl Fredrik Hagen? Na zijn trainingsongeval in maart hebben we ook niks meer van hem vernomen. Weet iemand iets van zijn situatie?

0
Sagan=hulk 12 augustus 2021 om 10:44

Pas juist terug begonnen met trainen op de weg. Misschien nog de Italiaanse klassiekers.

0
Geert Kroezen 12 augustus 2021 om 10:37

Had Hagen in mijn poultje, jammer dat die hier niet rijdt. Was benieuwd wat die nu nog zou kunnen doen. Nu is het toch weer een team van niks.

0
hjjanssen1973 12 augustus 2021 om 11:06

Cimolai reed toch goed in de Giro en kan dat nu weer doen?

0
chasse patat 12 augustus 2021 om 11:19

De zoveelste vrijbuitersploeg. Naast een paar sterke klassementsblokken zijn er denk ik veel ploegen die mee willen zitten in een kansrijke ontsnapping. Ik zie met dit parcours maar weinig ploegen die helemaal voor een eindsprint zullen gaan.

0
Adorni 12 augustus 2021 om 14:27

Wat is er met Impey? Geen koers meer gereden sinds eind mei.
Ben Hermans ook geen grote ronde, maar die wou geen 3weken van huis zijn.
Jammergenoeg ook geen Woods.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone