De Vuelta a España eindigt dit jaar niet met een sprintersetappe naar Madrid, maar met een individuele tijdrit naar Santiago de Compostella. Volgens Atlántico ligt de finishstreep op de slotdag (zondag 5 september) voor de wereldberoemde kathedraal in het bedevaartsoord.
De laatste keer dat de Vuelta met een tijdrit eindigde, was in 2014. Toen ging de dagzege in Santiago de Compostella naar de Italiaanse specialist Adriano Malori, terwijl Alberto Contador de eindoverwinning binnensleepte. In de tussenliggende jaren lag de finish van de Ronde van Spanje in het centrum van Madrid.
De Vuelta a España begint dit seizoen op 14 augustus in Burgos, waar het startpodium van de korte openingstijdrit ín de kathedraal van Burgos staat. De renners finishen vervolgens pal voor La Santa Iglesia Catedral Basílica Metropolitana de Santa María. Op 11 februari wordt het complete Vuelta-parcours gepresenteerd.
10 Reacties
Wat een symboliek in deze tijden. Een tijdrit laat in de ronde vind ik op zich wel mooi, de mindere tijdrijders moeten dan zorgen dat ze koers maken de laatste bergetappes.
Leuk. Ik heb niet zoveel met die ceremoniële champagne-etappes op zo’n laatste dag. Gewoon volle bak voor het klassement tot de laatste meter.
Precies, was destijds met Tom in de Giro ook mooi, de slechtste (van de top 4 in AG) renner op 1 naar de beste renner op plaats 4 vooraf de etappe in het algemeen klassement. Ze moesten allemaal nog hard voor hun plekje rijden.
Eens. Hopelijk komen ze ook nog met een ploegentijdrit. Vond het openen van de Vuelta met een korte ploegentijdrit altijd een mooi spektakel.
Prachtige keuze, belooft nu al een adembenemende apotheose te worden.
Nu al zin in!
Misschien kunnen ze als route gewoon exact dat befaamde wandelpad volgen met een klein ommetje. Burgos, Baskenland en door Pico Europa naar Compostela ofzo.
En nog even naar Roncesvalles in Navarra en de Vuelta 2021 is niets anders dan El Camino Francés.
Benieuwd of die steiger weg is dan dit jaar. Das altijd zo zonde wanneer zo’n gebouw eindelijk eens internationaal in beeld komt.
Eens. Echter staan deze oude gebouwen constant in de steigers. Er is altijd wel een restauratie aan de gang.