Vuelta 2021: Aleksandr Vlasov kan goed klassement vergeten na val

woensdag 1 september 2021 om 19:24
Vuelta 2021: Aleksandr Vlasov kan goed klassement vergeten na val

Vlasov op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Aleksandr Vlasov was na zestien etappes nog altijd volop in de race voor een goede eindnotering in het algemeen klassement, maar de Russische klimmer van Astana-Premier Tech kwam vandaag op meer dan 35 minuten binnen. Dat is niet echt verwonderlijk, aangezien Vlasov tijdens de etappe zwaar ten val kwam.

Vlasov crashte in de natte en daardoor extra verraderlijke afzink van La Collada Llomena. Ook Odd Christian Eiking ging bijna gelijktijdig tegen de grond, maar kon al snel weer zijn weg vervolgen. De zwaar aangeslagen Vlasov bleef echter op de grond liggen en leek niet meer verder te kunnen, maar stapte uiteindelijk toch weer op de fiets en wist zelfs nog de finish te bereiken.

Nu Vlasov meer dan 35 minuten heeft verloren op Primož Roglič, kan de Russische klimmer een streep zetten door een goed klassement. De 25-jarige renner stond voor aanvang van de zeventiende rit elfde in het klassement op 6m04s van toenmalige leider Eiking.

Het is voor zijn ploeg Astana-Premier Tech sowieso een Vuelta om snel te vergeten. De Kazachse formatie is nog maar met vier renners in koers na de eerdere opgaves van Óscar Rodríguez, Alex Aranburu, Omar Fraile en Luis Léon Sánchez. Die laatste besloot vandaag in de ploegleiderswagen te stappen.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Thijs E 1 september 2021 om 22:49

Het zou me niks verbazen als Vlasov er morgen ook de brui aan geeft.

Titaantje 1 september 2021 om 23:39

Als hij zich oke voelt in de aanval morgen
als hij niet hersteld is: in de bezemwagen morgen (al niet aan de start)

fietsvriend 1 september 2021 om 23:40

Huh, die werd toch abandon gegeven? Lag erbij alsof iezijn sleutelbeen gebroken had.

Headlines

Materiaalzone

Populair