Vuelta 2020: Sprintzege Sam Bennett in Ejea de los Caballeros

vrijdag 23 oktober 2020 om 17:14
Vuelta 2020: Sprintzege Sam Bennett in Ejea de los Caballeros

Bennett wint - foto: Cor Vos

Sam Bennett heeft de vierde etappe in de Vuelta 2020 gewonnen. De renner van Deceuninck-Quick-Step won na een etappe van 191,7 kilometer in de straten van Ejea de los Caballeros de massasprint. Jasper Philipsen finishte als tweede, voor Jakub Mareczko.

Vier vluchters
De Vuelta ging vandaag van start met twee renners minder. Daniel Felipe Martínez en Simon Geschke stapten om verschillende redenen niet op. Vanaf de start gingen vier renners in de aanval. Luis Angel Maté (Cofidis) en Harry Tanfield (AG2R La Mondiale) hadden gezelschap van het Burgos-BH-duo en Willie Smit en Jesus Ezquerra. De vier reden een maximale voorsprong van vier miunten bij elkaar.

Op de lange, brede wegen door Aragón ging het tempo halverwege de rit opeens de hoogte in en trok het peloton op een lint. De voorsprong van de leiders verdween daardoor als sneeuw voor de zon. Het peloton naderde de vluchters tot op een halve minuut, maar de chaotische fase bleek van korte duur.

Twee renners van Burgos-BH zaten mee in de vlucht – foto: Cor Vos

De voorsprong zou geleidelijk weer oplopen tot meer dan twee minuten, maar de vier voorin zouden in de finale van de rit er niet in slagen voorop te blijven. Na de door Tanfield gewonnen spurt spatte de kopgroep uit elkaar, waarna Smit als laatste vluchter op vijftien kilometer van het einde door het peloton werd ingerekend.

Bennett laat zich niet verrassen
In de finale ontspon zich het kenmerkende schouwspel waarin de sprinterstreintjes zich formeerden. Op drie kilometer van het einde nam Deceuncink-Quick-Step het heft in handen. Jasper Philipsen ging de sprint van ver aan en pakte in de dalende finishstraat direct enkele fietslengtes. Bennett counterde echter sterk en kwam alsnog langszij. Hij boekt daarmee zijn derde zege ooit in de Vuelta.

Dit artikel delen:

14 Reacties

The Whaler 23 oktober 2020 om 17:16

Wat een belachelijke finish eigenlijk. Net als in Polen volle bak naar beneden sprinten. Geluk dat dit goed gaat maar feitelijk is dit natuurlijk not done na alle commotie van afgelopen maanden.

Wheely 23 oktober 2020 om 17:21

De Ieren gaan lekker in de Vuelta, helaas Sam niet huilen deze keer.

Chippen 23 oktober 2020 om 17:21

4e is niet slecht, maar denk toch dat het niet van ackermann gaat komen deze vuelta. dat worden een hoop eenvoudige sprints voor bennett met enkel philipsen die misschien eens kan verrassen

lander luypaert 23 oktober 2020 om 17:25

“Een hoop” je kan de sprints nog niet eens op 1 hand tellen.

Massimo Bataille 23 oktober 2020 om 17:36

Laat het ons hopen dat er bitter weinig sprints zijn.
Met Bennett en Ackermann heb je nog 2 toppers.
En met Philipsen en Maresczko heb je ook nog 2 ‘snelle’ mannen.
Maar de rest van die top-10 doet toch weinig belletjes rinkelen

Lalsacien 23 oktober 2020 om 18:18

@Massimo jij bent alleen maar geïnteresseerd in de toppers.

Bazzz 23 oktober 2020 om 20:20

@lulsacien

Wie niet?

Massimo Bataille 24 oktober 2020 om 01:04

Zeker niet en ik hoop dat er een paar van deze mannen in de toekomst nog meer van hun laten horen.
Maar ik denk dat ik voor velen spreek dat het sprintersveld maar zeer matig bezet is ( ook wegens gebrek aan sprintetappes).
Maar een Raim en Morin waren mij toch redelijk onbekend en mooi resultaat van Thijssen, Kanter en Moschetti, maar als dit allemaal top-10 rijdt in een massasprint van een grote ronde, mag je dit toch eens aankaarten.
Maar je kunt niet winnen van mannen die niet meerijden, dus nog altijd chapeau.

Vogelenzang 23 oktober 2020 om 17:24

Gaan we nu ook met zijn alle zeiken, met Levefere voorop, over deze achterlijke finish? Ik zag in de laatste kilometer een dalende lijn, rare bochten en hekken waarvan de pootjes behoorlijk uitstaken.

denistel 23 oktober 2020 om 17:29

UELTA A ESPANA
 Vuelta:Bennett wint massasprint

 George Bennett heeft de vierde etappe
in de Vuelta gewonnen.In de massapsrint
bleef de Nieuw-Zeelander (Jumbo-Visma)
Jasper Philipsen een halve fiets voor.

nos teletext whoeaaaaaaaaaaaaaaaaa

Wheely 23 oktober 2020 om 17:57

Heerlijk

Romāns Vainšteins 23 oktober 2020 om 18:23

Aja, so what?

Ivanoviclover 23 oktober 2020 om 17:42

Welkom in 20 fake news 20!

Murcia 23 oktober 2020 om 19:01

Ik blijf dit soort finishes in dalende lijn erover vinden, maar dit terzijde een overwinning die Bennett deugd zal doen, jammer voor Jasper. Alles draait om timing en hij gaat misschien net een seconde te vroeg aan. Aan de andere kant weer een bewijs van zijn potentieel. Alpecin Fenix gaat een goede aan hem hebben.

Headlines

Populair

Materiaalzone