Vuelta 2020: Roglic zegeviert in openingsetappe, Dumoulin verliest tijd

dinsdag 20 oktober 2020 om 17:43
Vuelta 2020: Roglic zegeviert in openingsetappe, Dumoulin verliest tijd

Roglic opent de Vuelta met een zege - foto: Cor Vos

Primoz Roglic heeft de openingsetappe van de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. De renner van Team Jumbo-Visma ontsnapte in de afdaling van de Alto de Arrate en bleef op deze manier zijn medevluchters voor. Richard Carapaz werd tweede. Tom Dumoulin moest op de slotklim de koplopers laten gaan en liep daardoor al op de eerste dag tijdsverlies op.

Vijf vluchters
Na een minuut stilte voor de slachtoffers van COVID-19, werd in Irún het startschot gegeven van de laatste grote ronde van dit seizoen. Vijf man koos in deze regenachtige openingsrit al vroeg voor de aanval. Rémi Cavagna (Deceuninck – Quick Step), Jasha Sütterlin (Team Sunweb), Quentin Jauregui (AG2R La Mondiale), Tim Wellens (Lotto Soudal) en Jetse Bol (Burgos-BH) kregen een vrijgeleide van het peloton en reden een maximale voorsprong van 3,5 minuut bij elkaar. Aritz Bagües (Caja Rural – Seguros RGA) had de slag gemist en probeerde alsnog de oversteek te maken. De Spanjaard probeerde bij de koplopers te geraken, maar slaagde daar niet in.

Jumbo-Visma en Movistar bepaalden het tempo aan kop van het peloton en lieten de vijf vooraan niet te ver wegrijden. Op 95 kilometer van het einde kwam Daniel Felipe Martínez hard ten val, maar de Colombiaan kon zijn weg vervolgen en werd door zijn ploeggenoten teruggebracht in het peloton. Mathias Frank en Ilan Van Wilder hadden minder geluk. Frank moest na een val vroegtijdig de Vuelta verlaten, terwijl debutant Van Wilder vanwege fysieke problemen in de remmen kneep. Omdat ook Alexandre Geniez later in de rit opgaf, heeft AG2 La Mondiale nog maar zes renners over.

Froome mag ambities opbergen
Op de Alto de Udana pakte Jauregui de volle buit voor de bergtrui, voor Bol en Sütterlin. Ook op de tweede klim van de dag was de Fransman wederom als eerste boven. Aan de eensgezindheid in de kopgroep kwam een einde toen Cavagna het niet snel genoeg vond gaan. De Fransman werd echter al snel tot de orde geroepen door zijn medevluchters, die op de hielen werden gezeten door het peloton. De vroege vluchters werden vervolgens één voor één ingerekend en op 25 kilometer voor het einde was de vroege vlucht ten einde.

Tijdens de beklimming van de Alto de Elgata was er wederom pech voor EF Pro Cycling toen Michael Woods ten val kwam. Op de voorlaatste klim van de dag moesten Chris Froome en Thibaut Pinot al vroeg het peloton laten gaan. Froome wist terug te keren, maar moest weer lossen toen zijn ploeggenoten het tempo verhoogden.

Jumbo-Visma domineert, slimme Roglic wint
Op de Alto de Arrate bleven de INEOS Grenadiers het tempo aangeven. Achterin het peloton ontstond een klein slagveld waarbij onder andere Vlasov, Martinez en Poels afhaakten. Sepp Kuss gooide op 4,5 kilometer voor het einde de knuppel in het hoenderhok. Voor Tom Dumoulin en Alejandro Valverde ging het daarna te snel.

Vooraan bleven negen renners over. Jumbo-Visma was met drie man (Kuss, Roglic en Bennett) goed vertegenwoordigd. Een sterke Kuss bleef het tempo aangeven, wat ten koste ging van ploeggenoot Bennett. In de afdaling probeerde Carthy te ontsnappen, maar zijn poging was onsuccesvol. Vervolgens plaatste Roglic op een kilometer van het einde een versnelling. De Sloveen pakte voldoende voorsprong om weg te blijven, waardoor hij de openingsrit op zijn naam kon schrijven. Carapaz kwam te laat en werd tweede.

Roglic deelt met zijn overwinning een gevoelige tik uit aan zijn concurrenten. Ploeggenoot Tom Dumoulin kijkt al tegen een minuut achterstand aan. Martinez en Vlasov staan al op meer dan vier minuten en lijken hun klassementsambities op te kunnen bergen. Ook Chris Froome en Thibaut Pinot kijken na één dag al tegen een forse achterstand aan.


Dit artikel delen:

191 Reacties

baukeingeel 20 oktober 2020 om 17:46

Moet jumbo niet proberen met vijf man in de top 10 te rijden. Gewoon omdat het leuk is.

martini151 20 oktober 2020 om 17:48

5 man bij de eerste 16, dat is toch bizar?

Geit in mijn Kelderman 20 oktober 2020 om 18:10

Het gekke is dat ze ondanks dat ze met vijf man bij de eerste 16 zaten, gewoon weer tamelijk dom aan het rijden waren.

harryjohan71 20 oktober 2020 om 18:14

Hoe kun je nu dom rijden als de kopman de etappe wint?

Geit in mijn Kelderman 20 oktober 2020 om 18:17

Wat is dat nou weer voor idiote redenatie? Alsof je in deze koers nooit winnaars hebt gekend met ploegen die een domme tactiek hebben gehanteerd.

harryjohan71 20 oktober 2020 om 18:31

Jij doet net of het zo eenvoudig is een etappe te winnen. Het resultaat is nu prima. Voor ons is het duidelijk wie waar rijdt, de renners ontberen deze informatie. Het was prima dat Kuss ging aanvallen, alleen werd hij goed gecountered. Daarna goed tempo, zodat Roglic het overzicht had en zelf zijn moment kon kiezen. Ik zie echt niet waarom dit een verkeerde tactiek is. Dumoulin en Bennett waren vandaag niet sterk genoeg om de aansluiting met de eersten te behouden.

Panache 20 oktober 2020 om 20:20

Qua klassement hebben ze al hun eigen jokers buitenspel gezet. Het is nu wederom vol inzetten op Roglic. Over 18 dagen weten we of dat slim is geweest.

Staf V 21 oktober 2020 om 02:18

Helemaal niet dom gereden, als ze Kuss laten rijden mag hij winnen, Roglic zou hem zeker niet gaan halen, maar ze gingen hem wel halen, en dan was het aan de kopman, en die werkte het af, alleman gelukkig volgens mij. En die zever over drie kopmannen, stel u voor dat het er eerst 10 ritten zijn voor ze aan het gebergte komen, hoe moet JBV drie kopmannen uit de wind zetten, onmogelijk.

vevie 20 oktober 2020 om 17:47

Sterk Roglic. Ineos rekent eigenhandig met Froome af. Leek wel een huurmoord. Hadden een missie om de bounty van Froome te collecten. Zo volgt een zeer ondankbaar afscheid van Froome. Hangen hem buiten met de vuile was.

Roglic weer sterk. Weer minimaal voor podium en Dumoulin weer duidelijk de mindere van roglic.

Mooi ook dat Grobschartner er zo goed bij zit. Wordt een leuke strijd. Mas, Roglic, Carapaz en wellicht een outsider nog.

castroviejo 20 oktober 2020 om 18:00

Misschien heeft Froome zelf wel aangegeven dat het klaar was en dat ze niet op ‘m hoefden te wachten. Froome lijkt me niet de jongen koste wat kost aan wilt klampen om misschien 20ste te worden.

Scott Sunderland 20 oktober 2020 om 18:11

Froome eindigt op meer dan elf minuten. Op iemand wachten die zo uit vorm is is gekkenwerk. Hem überhaupt in de Vuelta opstellen was in feite een vorm van respect betuigen. Dit is professionele sport. Hij mag het nu proberen bij de ploeg uit Israël.

Tripodboom 20 oktober 2020 om 18:11

Niet alleen INEOS rekende met een renner af. Ook bij TJV konden ze er wat van. Als ik Froome was stapte ik nu al af, maar ook als ik Dumoulin was. Kuss, die hem er even keihard afrijdt, fijne teammaten.

martini151 20 oktober 2020 om 18:33

Als jij Froome of Dumoulin was, had je hier niet gereageerd. En al helemaal niet op deze manier

Westfalen 20 oktober 2020 om 21:00

Dus Ineos had uit dank voor de bewezen diensten moeten wachten op een Froome die 11 minuten verloor. Het is toch echt Froome zelf die niet op niveau is. Hetzelfde geldt voor Dumoulin.

floris_harr 20 oktober 2020 om 17:48

Waarom rijd kuss op het vlakke zo hard door, ze keken naar elkaar en Dumoulin had echt minder tijd kunnen verliezen, nu is het wel weer alles of niets met Roglic.
Roglic wel ongekend indrukwekkende versnelling

harryjohan71 20 oktober 2020 om 18:04

Kuss kan ook de rol van 2e kopman invullen.

Geit in mijn Kelderman 20 oktober 2020 om 18:12

Wat is het punt om Dumoulin minder tijd te laten verliezen? Hij verliest op een klim van tweede categorie een minuut op alles behalve wereldtoppers. Die gaat echt geen podium rijden deze Vuelta of hij moet heel erg verbeteren.

nickdt 20 oktober 2020 om 18:38

Tja, die kan je ook omdraaien: Waarom liet Bennett zich niet terugzakken naar groep Dumoulin toen die eraf was.

Romano1800 20 oktober 2020 om 17:48

Ik vraag me echt af wat de directie met dumoulin moet hij drukt op de begroting en maakt niks waar , heel jumbo streeft hem voorbij , sunweb rijdt de straatstenen eruit en dumoulin rijdt geen deuk in een pak boter . Over de top wat een belachelijk niveua toont hij . En hij en roglic zijn kopman hahah

LeDouche 20 oktober 2020 om 17:50

Gaat het wel?

kelderfan 20 oktober 2020 om 17:51

Dumoulin is op de weg terug en zo’n steile pukkel is niet iedere renner gegeven.
Maar TJV doet ’t weer heel goed met een sterke ploeg voor dit werk.
Kuss komt er met grote schrede aan.

S. Morgenstern 20 oktober 2020 om 17:52

Wordt vandaag, in een jaar dat in het teken stond van zijn terugkeer na meer dan een jaar buiten competitie te zijn geweest, zestiende in de eerste bergrit van de Vuelta, na eerder in het seizoen als knecht zevende te worden in de Tour de France. Wat een rampzalige wielrenner inderdaad..

lathumnees 20 oktober 2020 om 18:04

@ Romano

Volg je überhaupt wielrennen?

Dumoulin komt na lange tijd revalideren terug van een blessure.

Het is veel te vroeg om hem nu al af te schrijven.

Geit in mijn Kelderman 20 oktober 2020 om 18:13

Romano is wat te kort door de bocht, maar dat gezever van ‘hij komt net terug van een blessure’ is natuurlijk ook onzin. Zou in januari al z’n eerste koers hebben gereden, heeft dit jaar al 45 koersdagen erop zitten. Volgend jaar rond Lombardije heeft iedereen het nog over Dumoulin die van z’n blessure terugkomt. Bullshit.

Wradley Biggins 21 oktober 2020 om 08:12

Bij Wout Van Aert zegt ook niemand nog dat hij net uit blessure komt, dus die uitvlucht mag iedereen achterwege laten voor Dumoulin en welkom in de realiteit Dumoulisten!

S. Morgenstern 20 oktober 2020 om 17:49

Gesink twaalfde in het wiel van Valverde, terwijl hij richting de voorlaatste klim al met Roglic in zijn wiel wind zat te vangen. Heerlijk om te zien. Op naar een laatste stiekeme toptien in een grote ronde!

Wim Kruithof 20 oktober 2020 om 17:53

zeker, prachtig!

Fuubs 20 oktober 2020 om 17:54

Met Kuss, Bennett en Dumoulin als knechten, zouden ze Gesink toch wel een keer voor een rit laten gaan? :)

Jandepandaman 20 oktober 2020 om 17:59

Dat viel me op, heel straf!

WernerFranke 20 oktober 2020 om 17:49

Pfff Dumoulin slechter dan Kuss, Bennett en Roglic… Had misschien beter een lange winterstop gepakt om er 100% te staan volgend jaar.

Lalsacien 20 oktober 2020 om 18:06

Dumoulin heeft de hardheid van koersen nodig.

bartp25 20 oktober 2020 om 18:09

Denk je niet dat de extra kilometers en hardheid beter voor hem is? Ik reken dumoulin in ieder geval nog niet af. Volgend jaar moet hij er staan.

Natte spons 20 oktober 2020 om 20:52

En Gesink eindigde ook nog voor hem. Dumoulin 5de Jumbo vandaag.

Explorer 20 oktober 2020 om 22:10

Dumoulin heeft nog nooit een goede klassering gereden op deze puist. Dit zegt helemaal niks. Om iemand na de 1sre rit af te schrijven is natuurlijk idioot. De NOS interviewde dumoulin belachelijk slecht. Die gaven alweer de intentie om na 1 rit te gaan knechten voor roglic. Ik vind dat dumoulin mentaal begeleid moet worden in z’n grote ronde. Of op een kamer moet liggen met een renner die hem positief blijft benaderd en blijft relativeren met Tom over zijn gereden rit. Dat heeft in mijn ogen Tom echt nodig.

vanSpringel 20 oktober 2020 om 17:49

Mooi voorbereidend werk van Kuss. Er stond wederom geen maat op de demarage van Roglic.

Vogelenzang 20 oktober 2020 om 17:50

Dumoulin als klassementsrenner voor de grote rondes is wel duidelijk passé, die is aan alle kanten voorbijgestreefd door de nieuwe en jongere generatie. Jumbo zal zich wel de haren uit de kop trekken, het heeft er alle schijn van dat de gok om hem voor een monstersalaris los te weken totaal verkeerd uitpakt. Dat geld hadden ze nu heel goed kunnen gebruiken om van Aert en Kuss te verlengen..

kleomantre 20 oktober 2020 om 17:56

Dumoulin kan met zn kwaliteiten altijd nog de klassiekerkant op. Beetje aankomen en wat meer spieren kweken en je hebt zo weer een goede motor.

Domestique 20 oktober 2020 om 17:57

Kun je nagaan hoe de baas van Israel Start-Up Nation zich voelt…

dnns1973 20 oktober 2020 om 18:06

Als Nederlandse ploeg wil je Nederlandse renners van die een grote ronde kunnen winnen en met Dumoulin heb je normaal gesproken de meeste kans gezien zijn palmares .

Panache 20 oktober 2020 om 20:25

De waan van de dag wordt weer uitvergroot door droeftoeter spuit 11.

Jungle Man 20 oktober 2020 om 17:51

Het kaf is nu al van het koren gescheiden.
Roglic rijdt alles op een hoop.

Cees Swinkels 20 oktober 2020 om 17:51

Voor eens en voor altijd Dumoulin kan niet met de echte klimmers mee

roburger 20 oktober 2020 om 17:51

Die Jumbo’s zijn nog ff aan het spelen in de Vuelta. Genieten

Bergbeklimmer 20 oktober 2020 om 17:51

Waar is Pinot??

The Whaler 20 oktober 2020 om 18:04

10 minuten aan de broek. Froome al op 11

NDI22 20 oktober 2020 om 18:19

Pinot ging voor etappes en Gaudu helpen, heeft hij van te voren aangegeven.

Wim Kruithof 20 oktober 2020 om 17:52

prachtige zege van een indrukwekkend sterk Jumbo… maar deze koers had ook tragiek. Want het zag er ronduit meelijwekkend uit hoe Froome moest lossen op een 3e cat-col. De grootste klassementsrenner van zijn generatie gaat veelvuldig als stervende zwaan ten onder.

Ach Froome…

rogierb 20 oktober 2020 om 18:02

Had niet anders verwacht.

vevie 20 oktober 2020 om 18:03

Ja, het is bijzonder tragisch. En dat door toedoen van zijn eigen ploeg. Een tragisch toneelspel waar de protagonist voorbijgestreefd wordt door zijn protégé.

Plato 20 oktober 2020 om 17:53

Froome eraf gereden door z´n eigen ploeg, duidelijk hoe de verhoudingen daar liggen.

Verder knap voorbereid door Kuss en uitstekend afgemaakt door Roglic, conform de verwachtingen. Matig begin helaas van Dumoulin, die mist hier de explosieve klimmersbenen. Het zou me echter niks verbazen als hij in de eerstvolgende bergritten weer aansluiting vindt bij de top 10 van het klassement op de iets langere klimmen van etappe 3 en 6.

SjorsPatate 20 oktober 2020 om 17:54

Bam, dit soort aanvallen hebben we toch echt gemist in de Tour van Roglic. Gelijk weer duidelijk wie de kopman wordt.

Joaquim Agostinho 20 oktober 2020 om 18:00

Dumoulin zal de enige geweest zijn die daar aan twijfelde, Roglic heeft aan die ambitie al meteen een einde gemaakt!
Dumoulin in de achtervolgende groep zelfs geen moment op kop gekomen.

NDI22 20 oktober 2020 om 18:53

Dit is toch precies wat Roglic in de TdF ook deed? En eigenlijk altijd wel doet?

La Primavera 20 oktober 2020 om 19:02

Kijk anders even etappe 4 in de Tour terug.

Martino87 20 oktober 2020 om 17:55

Wat is het nut van het rijden van Kuss? Als hij niet rijdt wint Roglic de wint, zitten Kuss en Bennett in de eerste groep en zitten Dumoulin en Gesink dichterbij.

kleomantre 20 oktober 2020 om 17:57

Kijken wie kraakt op zon vinnige aanval? Of boven zn theewater reageert.

platteprijs 20 oktober 2020 om 18:00

Inderdaad, weer slim tactisch gespeeld.

Frits van Jumbo 20 oktober 2020 om 18:10

Wat een onzinnige vraag. Roglic wint hier de etappe en dus was dit de juiste zet

JumbowintdeVuelta 20 oktober 2020 om 19:18

@Frits van Jumbo,
Jij lijkt me ook niet helemaal onafhankelijk, Frits.

Alto de angliru 20 oktober 2020 om 17:57

@ iedereen die zegt dat Froome eraf gereden is door zijn team Ineos

Wat hadden ze dan moeten doen op hem wachten omdat hij deze etappe of de Vuelta kan winnen?

vincenzo 20 oktober 2020 om 19:03

Snap niet dat Ineos Froome heeft meegenomen. Kan in deze vorm ook niets betekenen voor Carapaz … Uitstappen zou beter zijn.

Jandepandaman 20 oktober 2020 om 17:57

Gesink viel me erg mee na zo’n inspanning. Dumoulin toch tegenvallend als je dat daarnaast zet.

sprintgeit 20 oktober 2020 om 17:58

Na één etappe lijkt het me al tussen Roglic, Carapaz en Mas te gaan voor de eindzege. Rogla met zijn gebruikelijke taktiek van bonificaties sprokkelen, verdedigend rijden en het afmaken in tijdritten. Mas en Carapaz zullen het over een andere boeg proberen te gooien.

Tweede lijn kan daarentegen nog alle kanten op. Hugh Carthy vond ik lekker koersen vandaag, en GroBschartner valt me ook alles mee. De la cruz lijkt ook redelijk op afspraak en kan nog gaan groeien in de ronde. Tegenvallers van de dag zijn toch wel Vlasov, Martinez, Gaudu en in mindere mate Dumoulin. Pinot richt zich dus op ritzeges, ben benieuwd wat we daar nog van gaan zien.

Wee-Bey 20 oktober 2020 om 19:37

Martinez hard gevallen dus zijn achterstand is wel verklaarbaar.

Dolfy 20 oktober 2020 om 17:58

Froome op 11min, een minuut voor Terpstra..

fietsvriend 20 oktober 2020 om 18:18

Arensman eindigt voor Froome in zijn eerste grote ronde bergetappe – chapeau!

Dolfy 20 oktober 2020 om 20:05

Netjes inderdaad.

Pascal De Kooning 20 oktober 2020 om 18:00

TJV gooit nu wel schaduwkopman Dumoulin overboord door dat beulswerk van Kuss. Wel een risico om nu alleen de kaart Roglic te moeten spelen na de 1ste dag.
Die gaat wel deze Vuelta winnen normaal gesproken. Froome lijkt definitief klassementsrenner af. Poels valt ook weer tegen evenals Pinot!

rogierb 20 oktober 2020 om 18:04

Dan moet ie zelf maar harder fietsen, zo simpel is het.

SjorsPatate 20 oktober 2020 om 18:04

Als Kuss zo rijdt hebben ze een nieuwe schaduwkopman wat mij betreft.

vevie 20 oktober 2020 om 18:06

Gewoon beseffen dat Roglic beter is dan Dumoulin en ophouden met dat chauvinisme steeds. In wielrennen behoort de beste man te winnen. Als Bennett eraan blijft hangen, dan moet Dumoulin dat ook kunnen. Lukt niet, dus duidelijk de mindere. Deal with it. Het is niet anders.

The Whaler 20 oktober 2020 om 18:08

1 minuutje voor Tom met nog een tijdrit komt. Wordt echt nog wel top 10 en wellicht podium. Ik hoop wel dat ze hem ook een keer laten aanvallen (morgen al wellicht).

KevinK1986 20 oktober 2020 om 18:37

Waarom zou Dumoulin in een volgende dag waarin hij zich beter voelt niet gewoon gaan aanvallen? Roglic handhaaft zich wel in deze subtop en kan bovendien rekenen op Bennett, Kuss en Gesink?

Had wellicht op Vingegaard gehoopt.

vanSpringel 20 oktober 2020 om 20:19

1 Zwaluw maakt nog geen zomer. En pas beren schieten wanneer de huiden daarvan zijn verkocht. No panic. Madrid is nog ver.

john 20 oktober 2020 om 18:02

1 Seconde word tijd dat die Spanjaarden eens een goede klok gaan kopen ,tja zal wel net zo zijn als met die Spaanse vrachtwagens die hebben ook een andere 90 km begrenzing in hun truck (als ik 90 rijd dan sta ik stil tegen over die Spaanse trucks)

TeamNL 20 oktober 2020 om 18:04

Die Sepp Kuss is echt een genot om naar te kijken. Twee jaar ouder dan Jay Hindley. Hopelijk zien we die 2 ook nog eens tegen elkaar strijden.

5 man in de top 20, niet slecht.

Plato 20 oktober 2020 om 18:05

Zijn al deze conclusies over Dumoulin niet ietwat voorbarig na slechts één rit? Op de langere bergetappes zouden de verhoudingen nog best kunnen veranderen. Zeker voor een type als Dumoulin, dat langere klimwerk ligt hem aanzienlijk beter.

rogierb 20 oktober 2020 om 18:23

Nee niet voorbarig.

Kosmonaut 20 oktober 2020 om 18:41

Neuh, een minuut is een eeuwigheid in de Vuelta.

Domestique 20 oktober 2020 om 18:44

‘Probleem’ is ook dat je nu met een Roglic in je team al meteen na 1 rit in de knechtenrol zit en daar normaliter niet meer uitkomt deze Vuelta.

tendam 20 oktober 2020 om 18:05

Heel slim gedaan van Roglic. Ik dacht even dat hij echt ging sprinten, dat kan helemaal niet bij deze aankomst. Je moet als eerste de laatste 500 m in en dan win je. En dat is dus precies wat hij deed.

Wat was Kuss weer goed, gewoon 2e kopman maken die man. Laat Dumoulin lekker z’n ding doen, een paar ritten uitkiezen, want deze Vuelta gaat hij niet winnen.

vevie 20 oktober 2020 om 18:08

Dat klopt. Hij gaat hem zeker niet winnen. Het wordt tijd dat een ieder gewoon accepteert dat Roglic beter is. Tom gaat gewoon meedoen voor 5-10. Dat is het nu en meer niet. Volgend jaar kan Tom naar de Giro en mag hij het zelf laten zien.

The Whaler 20 oktober 2020 om 18:10

Denk ook dat TJV hoopte dat Kuss weg kon komen. Op tandvlees komt Carapaz nog terug. Had voor Kuss wel kroon op goed jaar geweest zijn.
Maar dan morgen maar samen met Tom op pad in de vroege aanval. Wat is eigenlijk profiel? Heb nog geen voorbeschouwing gezien.

harryjohan71 20 oktober 2020 om 18:20

Kuss heeft wel een trui overgehouden aan deze rit

Franco Ballerini 20 oktober 2020 om 18:29

Kuss schaduwkopman? No way. Hij is daar veel te onregelmatig voor en ziet zichzelf ook niet in staat een grote ronde te winnen. Mooi stukje zelfkennis, want daar heeft hij inderdaad de kwaliteiten niet voor. Af en toe laat hij wat moois zien, de volgende dag is het weer een groot drama. Vandaag? De bedoeling van TJV was duidelijk hem te laten winnen, maar hij werd met groot gemak weer teruggehaald. Een goede, maar geen grote renner als Großschartner eindigt voor Kuss vandaag. Trek daar conclusies uit.

madeinstars 20 oktober 2020 om 18:42

Jij hebt er ook niet veel kijk op he Franco. Logisch dat Kuss wat tijd verliest aangezien hij keihard op kop reed voor Roglic. Als Kuss net zo klimt als in de Tour kan hij gewoon heel kort eindigen deze Vuelta. Geen enkele reden om aan te nemen dat hij dat niet elke dag zou kunnen.

bartp25 20 oktober 2020 om 18:50

Dat is makkelijk franco, Kuss heeft ook kopwerk gedaan en grosschartner niet. Dat Kuss het in de laatste meters laat lopen is normaal, werk volbracht.

Franco Ballerini 20 oktober 2020 om 19:10

@madeinstars: “geen kijk op”. Omdat mijn analyse niet strookt met de jouwe? Ik noem het liever “een andere kijk”. Maar misschien lach je mij enorm uit aangezien je bij gokbureaus kapitalen verdient met “jouw juiste kijk”.

madeinstars 20 oktober 2020 om 20:05

Ja dat de aarde plat is, is dan ook ” een andere kijk”. Ik noem het beestje liever bij de naam en zeg dat jij geen enkel verstand van koers hebt.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone