Vuelta 2020: Ricardo Vilela vervangt zieke Jorge Cubero bij Burgos-BH

zaterdag 17 oktober 2020 om 10:47
Vuelta 2020: Ricardo Vilela vervangt zieke Jorge Cubero bij Burgos-BH

foto: Cor Vos

Burgos-BH heeft de selectie voor de Vuelta a España op een plaats moeten wijzigen. Door ziekte moet Jorge Cubero de Spaanse ronde aan zich voorbij laten gaan. Ricardo Vilela is zijn vervanger.

Cubero toonde donderdag verschijnselen van koorts en ander ongemak, vertelde ploegarts Juan Antonio Jaume via het team. “Ondanks een negatieve PCR-test en verschillende sneltesten om het coronavirus uit te sluiten, waren we genoodzaakt hem te isoleren van onze bubbel. Hoewel de renner bijna volledig is hersteld, was het raadzaam hem te vervangen met zo’n belangrijke koers in het verschiet.”

Voor Vilela (32) wordt het zijn vierde optreden in de Vuelta a España. De Portugees reed onlangs een degelijke Ronde van Portugal, die hij als veertiende beëindigde. Tevens rekent Burgos-BH op Ángel Madrazo, Jesús Ezquerra, Juan Felipe Osorio, Willie Smit, Jetse Bol, Jorge Cubero, Óscar Cabedo en Alex Molenaar. Voor Bol wordt de Vuelta zijn vijfde grote ronde uit zijn carrière, voor de jonge Alex Molenaar (pas 21) wordt het zijn debuut in een rittenkoers van drie weken.

Selectie Burgos-BH voor de Vuelta a España 2020 (20 oktober-8 november)
flag-nl Jetse Bol
flag-es Óscar Cabedo
flag-es Jesús Ezquerra
flag-es Ángel Madrazo
flag-nl Alex Molenaar
flag-co Juan Felipe Osorio
flag-za Willie Smit
flag-pt Ricardo Vilela

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone