Vuelta 2020: NTT Pro Cycling met vrijbuitersploeg naar Spanje

zondag 18 oktober 2020 om 13:26
Vuelta 2020: NTT Pro Cycling met vrijbuitersploeg naar Spanje

NTT Pro Cycling heeft de selectie op papier voor hun laatste wedstrijd van het jaar, en wellicht de laatste wedstrijd uit hun bestaan. De Zuid-Afrikaanse ploeg zoekt nog altijd naar een nieuwe hoofdsponsor voor volgend jaar.

“Het is fantastisch dat de Vuelta eindelijk hier is, hoewel het later in het jaar is en in lastige omstandigheden. Dat geldt ook voor het team, dat nog altijd geen hoofdsponsor heeft voor volgend jaarheeft”, zegt ploegleider Alex Sans Vega. “We starten de Vuelta in de wetenschap dat het de laatste wedstrijd van het jaar is en de laatste kans om onszelf te tonen.”

De renners die geselecteerd zijn krijgen alle vrijhoud voor de aanval. “We starten zonder klassementsman, maar met renners die kunnen mikken op ritzeges.”

De selectie bestaat uit de Zuid-Afrikanen Nicholas Dlamini, Stefan de Bod en Reinardt Janse van Rensburg. Voor De Bod is de Vuelta zijn debuut in een grote ronde.

Ook Gino Mäder en Benjamin Dyball zijn voor het eerst geselecteerd voor een drieweekse koers. De afvaardiging wordt vervolledigd met Carlos Barbero, en de ervaren krachten Enrico Gasparotto en Michael Valgren.

Selectie NTT Pro Cycling voor Vuelta a España (20 oktober – 8 november)
flag-es Carlos Barbero
flag-za Stefan de Bod
flag-za Nic Dlamini
flag-au Benjamin Dyball
flag-ch Enrico Gasparotto
flag-dk Michael Valgren
flag-za Reinardt Janse van Rensburg
flag-ch Gino Mäder

Dit artikel delen:

4 Reacties

vocsnor 18 oktober 2020 om 16:35

Vrijbuitersploeg is jargon voor een ploeg die tegen zijn zin start, zonder enige ambitie

Dikke Vrouw 18 oktober 2020 om 16:53

Onzin

tdola 18 oktober 2020 om 17:39

Dat is meestal onzin idd, sunweb in tour was bijv ook vrijbuitersploeg. Die leken er toch wel echt zin in te hebben.

hardfietser 18 oktober 2020 om 20:31

Vriend Vaughters heeft het weer geflikt. Dacht dat hij zich had verbeterd maar is weer de laatste met de bekendmaking van zijn selectie. Wat betreft NTT hebben we in ieder geval met Van Rensburg weer een sprinter die de Vuelta zou kunnen uitrijden.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair