Vuelta 2020: Movistar met kopmannen Valverde, Soler en Mas

donderdag 15 oktober 2020 om 09:53
Vuelta 2020: Movistar met kopmannen Valverde, Soler en Mas

Alejandro Valverde, verstopt achter het mondkapje - foto: Cor Vos

Movistar staat volgende week met ‘El Tridente’ aan de start van de Vuelta a España. Kopmannen Alejandro Valverde, Marc Soler en Enric Mas voeren de selectie van de Spanjaarden aan in de thuisronde.

De selectie van Movistar is nagenoeg identiek aan die van de Tour de France. Alleen Dario Cataldo ontbreekt ten opzichte van de Franse rittenkoers; de Italiaan rijdt momenteel de Giro d’Italia. Zijn plek wordt ingevuld door Jorge Arcas.

Zeven van de acht renners van de Unzué-ploeg zijn Spaans. Naast de kopmannen zijn dat Carlos Verona, Imanol Erviti, José Joaquín Rojas en Jorge Arcas. De Portugese hardrijder Nelson Oliveira maakt de selectie compleet.

Vorig jaar stond Movistar met de ervaren Valverde nog op het eindpodium van de Vuelta. De toenmalig wereldkampioen (Vuelta-winnaar in 2009) werd tweede achter Primoz Roglic. Mas (tweede in 2018) weet ook was het is om op het podium te staan. Soler kwam in de Vuelta nog niet verder dan een negende plek in het eindklassement.

Selectie Movistar voor de Vuelta a España 2020 (20 oktober-8 november)
flag-es Jorge Arcas
flag-es Imanol Erviti
flag-es Enric Mas
flag-pt Nelson Oliveira
flag-es José Joaquín Rojas
flag-es Marc Soler
flag-es Alejandro Valverde
flag-es Carlos Verona

Dit artikel delen:

10 Reacties

Sagan=hulk 15 oktober 2020 om 10:03

Best veelzeggend dat ze dezelfde ploeg als in de Tour moeten sturen, ze hebben gewoon niet het rennersmateriaal om wat te spreiden over de drie grote rondes.

Los daarvan, verwacht ik er wel wat van. Movistar is altijd goed en gemotiveerd in de Vuelta. Valverde zal wel een ritje pakken en Mas kan meedoen voor eindwinst.

Johnny7 15 oktober 2020 om 10:07

Complete onzin. Ze hadden genoeg kunnen spreiden met 3 ‘kopmannen’ maar ze hebben geen interesse in de Giro. Vandaar door deze kalender dat ze de belangrijkste mannen naar de Tour en Vuelta sturen.

Groetjesaandevoetjes 15 oktober 2020 om 10:36

Sponsor is spaans en bijna de volledige ploeg is spaans, dus nogal logisch dat de focus ligt op de Tour en Vuelta. Ze hebben ook vaak weinig te zoeken in de klassiekers, dus toch super logisch dat ze de ploeg bijna kopieeren?

En verwacht dat heel veel andere ploegen ook veel dezelfde renners opstellen. JumboVisma gaat blijkbaar ook met 5 dezelfden (Roglic, Dumoulin, Gesink, Bennett, Kuss) en dan komen er nog 3 renners bij.

Ab Normaal 15 oktober 2020 om 10:39

Ben vooral benieuwd of renners die 3 weken vol hebben gereden in de Tour deze Vuelta ook 2,5 week vol kunnen en dan ook nog goed zijn.

Wheely 15 oktober 2020 om 10:46

Is juist logisch om dezelfde ploeg op te stellen dit jaar. Er zijn ook renners die combi Tour – Giro doen, dat is pas een uitdaging.

lander luypaert 15 oktober 2020 om 10:10

Dit jaar zitten ze aan 1 ritzege… best schaamtelijk.

hjjanssen1973 15 oktober 2020 om 10:13

Ik verwacht ook veel van Movistar in de Vuelta, logisch ook. Maar is het ook de sterkste ploeg?

zeewolde 15 oktober 2020 om 10:24

Lekker, weer een tridente. Dat wordt weer smullen.

tdola 15 oktober 2020 om 10:30

Sterk team op papier. Als mas zijn vorm van tour kan doortrekken en Valverde en soler ook nog iets beter zijn. Hebben zich best goed kunnen voorbereiden op Vuelta, geen lbl. Zijn ze op hoogte geweest?
Misschien wel de te kloppen ploeg in Vuelta, samen met jumbo visma?

Olly 15 oktober 2020 om 10:39

Movistar valt mij echt wat tegen dit jaar. Carapaz is natuurlijk weggekaapt, en Valverde valt iets tegen. Dat is dan weggezet tegen de weinig aansprekende resultaten imo toch een foutief beleid van de afgelopen jaren, voor een ploeg als Movistar. Het is 1 van mijn favoriete ploegen ivm hun aanvalslust, zeker in de zuideuropese koersen.

Headlines

Materiaalzone

Populair