Vuelta 2020: Julius van den Berg debuteert in grote ronde met klimploeg EF Pro Cycling

maandag 19 oktober 2020 om 15:01
Vuelta 2020: Julius van den Berg debuteert in grote ronde met klimploeg EF Pro Cycling

Michael Woods - foto: Cor Vos

EF Pro Cycling begint dinsdag met een stevige klimmersploeg aan de Vuelta a España. Met Daniel Felipe Martínez, Hugh Carthy, Tejay van Garderen en Michael Woods heeft de roze formatie een viertal sterke klimmers in huis.

Julius van den Berg is de enige Nederlander in het gezelschap. Voor de 23-jarige hardrijder is het zijn debuut in een grote ronde. Hij zal vooral op het vlakke zijn werk moeten uitvoeren. Mitchell Docker, Magnus Cort en Logan Owen maken de selectie compleet. De Deen wist in 2016 nog twee etappes in de Vuelta te winnen, toen reed hij nog in dienst van ORICA-BikeExchange.

Ook Woods heeft goede herinneringen aan de Vuelta. De Canadees won in 2018 de bergetappe met finish op de Balcón de Bizkaia. Een jaar daarvoor was hij nog zevende geworden in het klassement. Van Garderen startte al vijf keer in de Vuelta, maar haalde drie keer de finish niet. In 2017 sloot hij de ronde af als tiende.

Selectie EF Pro Cycling voor Vuelta a España (20 oktober-8 november)
flag-co Daniel Felipe Martínez
flag-gb Hugh Carthy
flag-au Mitchell Docker
flag-dk Magnus Cort
flag-us Logan Owen
flag-nl Julius van den Berg
flag-us Tejay van Garderen
flag-ca Michael Woods

Dit artikel delen:

7 Reacties

elrio 19 oktober 2020 om 15:11

Ik vind het nogal wat om Tejay van Garderen tegenwoordig nog als een klimmer aan te merken…

zeewolde 19 oktober 2020 om 15:19

gaan ze hier ook in die foeilelijke shirts rijden of was dat alleen voor de Giro, om te onderscheiden van de roze trui ?

zipp404 19 oktober 2020 om 15:41

Ja, dit was inderdaad enkel voor de Giro. Al zou ik het wel gaaf vinden als ze ook voor deze grote ronde een Rapha x Palace outfit hebben ontworpen ;)

Marco Willems 19 oktober 2020 om 15:47

Lekker ploegje. Woods is supersterk en kan wel paar etappes pakken, Magnus Cort was goed tot zijn positieve test en Martinez zou ook top 10 klassement moeten kunnen fietsen. Met Hugh Carthy heb je nog een goede aanvaller erbij.

Veleta 19 oktober 2020 om 16:05

Martinez is zelfs een potentiële podiumkandidaat, kan tijdrijden en klimmen. Hij viel in de Tour wat tegen door die valpartijen aan het begin.

Ab Normaal 19 oktober 2020 om 16:21

Martinez geeft zelf aan te twijfelen over zijn vorm.

Dolledriesoldebroek 19 oktober 2020 om 18:30

Hugh carthy zal zelf zijn kansen voor het ak mogen gaan neem ik aan. Aangezien het de bedoeling was bij aanvang van het seizoen, dat die voor eigen kans mocht in de giro.
Moest vervolgens mee naar de tour, en vervolgens geen giro, dus denk dat die zelf mag in spanje.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair