Vuelta 2020: Ide Schelling maakt groterondedebuut namens BORA-hansgrohe

vrijdag 16 oktober 2020 om 10:12
Vuelta 2020: Ide Schelling maakt groterondedebuut namens BORA-hansgrohe

foto: Cor Vos

BORA-hansgrohe heeft zijn selectie voor de komende Vuelta a España op papier. De Duitse formatie rekent in de sprints op Pascal Ackermann, Felix Großschartner zal dan weer worden uitgespeeld als klassementsrenner. Ide Schelling maakt zijn debuut in een grote ronde.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Voor de 22-jarige Schelling kan de Vuelta worden gezien als een groot leerproces. De beloftevolle Nederlander nam eerder dit jaar al deel aan de Tour Down Under, Omloop Het Nieuwsblad en de Ronde van Lombardije. Schelling reed in aanloop naar de Ronde van Spanje de Ardennenklassiekers en de Brabantse Pijl. In die laatste koers eindigde hij knap als dertiende.

BORA-hansgrohe zal vooral hopen op sprintsucces met Pascal Ackermann. De snelle Duitser wist dit jaar al zes wedstrijden te winnen. Vorig jaar was hij met twee sprintzeges en de paarse puntentrui uitermate succesvol in de Giro d’Italia, nu hoopt hij te scoren in zijn eerste Vuetlta a España.

Heuse sprinttrein voor Ackermann 
Aan Andreas Schillinger, Michael Schwarzmann, Martin Laas (de Est is ook niet traag) en Rüdiger Selig de taak om Ackermann zo goed mogelijk te piloteren in de laatste kilometers. Ook Jay McCarthy kan worden ingezet in de sprinttrein, maar zal wellicht ook de vrijheid krijgen om op jacht te gaan naar een ritzege.

Felix Großschartner mag zich in de Vuelta bewijzen als klassementsrenner. De Oostenrijker reed in het verleden al naar top 10-noteringen in Parijs-Nice en de Ronde van Romandië en was vorig jaar nog de beste in de Ronde van Turkije.

Selectie BORA-hansgrohe voor Vuelta a España (20 oktober – 8 november)
flag-de Pascal Ackermann
flag-at Felix Großschartner
flag-ee Martin Laas
flag-au Jay McCarthy
flag-nl Ide Schelling
flag-de Andreas Schillinger
flag-de Michael Schwarzmann
flag-de Rüdiger Selig

Dit artikel delen:

8 Reacties

ben_pronk 16 oktober 2020 om 10:26

Buchmann nog steeds last van zijn blessure? Dacht dat die zou meedoen?

0
Simon1 16 oktober 2020 om 10:32

Die hoeft men niets te vragen, die vecht voor ons ADO.

0
TJ 16 oktober 2020 om 10:42

Ik kende Schelling niet dus even opgezocht op PCS. Maar 13e in de Brabantse pijl en als eerste aankomen van een groepje met Pasqualon en Mezgec. Dan moet je wel een punch in de benen hebben.

0
RodyTur10 16 oktober 2020 om 11:00

Ik had hem al een paar tegen zien komen in uitslagen.
Onder de radar misschien wel een heel leuk talent.

0
TJ 16 oktober 2020 om 11:14

Ja denkt wel.
Het is wel iemand die voor elke plek vecht lijkt het. Zie ook dat bij in LBL eerste was van een groep van 24 man.
Zegt toch wel iets over je instelling als je voor plek 52 sprint :)

0
Groetjesaandevoetjes 16 oktober 2020 om 10:46

Zitten niet veel etappes bij waar Bora de sprint trein kan gebruiken. Ik zie alleen etappe 5, 9, 18 en wellicht etappe 10 als etappes waar het op een sprint kan uitlopen. Zullen de sprinters de etappes 11 – 17 met liefde fietsen om dan nog een keer te kunnen sprinten in Madrid (met in het achterhoofd dat het één van de grootste brandhaarden van corona is in Europa)?

0
Sagan=hulk 16 oktober 2020 om 11:02

Ik heb juist het parcours eens bekijken. Deze Vuelta is zoals gewoonlijk neergelegd voor pure klimmers. Ik zie maximaal drie kansen op een massasprint. Bennett, Ackermann en Philippsen zijn dan ook echt de enige sprinters die ik zie op de deelnemerslijst, moed hebben ze wel met al die bergen.

Bizar trouwens om naar zo’n Vuelta een ploeg te sturen met slechts één renner die een berg over kan, of kan Schelling ook wat verrassen. Aan de andere kant, als ze een ritje pakken met Ackermann dan is de Vuelta ook direct geslaagd.

0
freirefreire 16 oktober 2020 om 11:29

Ide zal de Vuelta niet winnen, maar ach, tweede is ook mooi.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone