Vuelta 2020: Het algemeen klassement

vrijdag 3 januari 2020 om 23:00
Vuelta 2020: Het algemeen klassement

foto: Cor Vos

De Vuelta a España begint in 2020 met drie etappes in Nederland. Utrecht, Den Bosch en Breda worden aangedaan door het peloton. Drie weken later is de slotetappe traditioneel in de Spaanse hoofdstad Madrid. Wie volgt Primoz Roglic op als winnaar van het algemeen klassement?

De historie van de Vuelta gaat terug tot 1935, toen de Spaanse journalist Juan Pujol van de krant Informaciones de ronde oprichtte. Na het succes dat l’Auto had met de Tour de France en La Gazzetta dello Sport met de Giro d’Italia, dacht Pujol waarschijnlijk: beter goed gejat dan slecht bedacht.

De Vuelta was in de vroege jaren altijd een voorjaarskoers. Pas in 1995 werd de Spaanse ronde gedirigeerd naar het najaar. Tegenwoordig zijn augustus en september de maanden van de Vuelta. De trui die de leider in het algemeen klassement draagt, kleurt rood. Die beslissing werd eind 2009 genomen. Ter ere van de 75e verjaardag van de Vuelta werd in 2010 voor rood gekozen. Daarvoor was het een gouden trui.

In 2019 ging de zege in het algemeen klassement van de Vuelta a España naar Primoz Roglic, voor Alejandro Valverde en Tadej Pogacar.

Bekijk hier welke kopmannen starten in de Vuelta a España 2020

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair