Vuelta 2020: AG2R La Mondiale heeft selectie op papier
Nans Peters - foto: Cor Vos
zaterdag 17 oktober 2020 om 14:34

Vuelta 2020: AG2R La Mondiale heeft selectie op papier

AG2R La Mondiale rekent in de Vuelta a España op zes Fransen, een Brit en een Zwitser. Met Nans Peters heeft de ploeg een renner in de gelederen die dit jaar al een bergetappe wist te winnen in de Tour de France.

De 26-jarige Peters was in de voorbije Ronde van Frankrijk de beste in de Pyreneeënetappe naar Loudenvielle, terwijl hij vorig jaar al een zware rit wist te winnen in de Giro d’Italia. Als de aanvalslustige Fransman erin slaagt om ook in de Vuelta een etappe mee te graaien, dan heeft hij in alle grote rondes een rit gewonnen.

AG2R La Mondiale rekent verder op klimbelofte Clément Champoussin, Axel Domont, de ervaren Mathias Frank, rittenkaper Alexandre Geniez, hardrijder Dorian Godon, Quentin Jauregui en de Britse tijdritspecialist Harry Tanfield.

De 22-jarige Champoussin reed in aanloop naar de Vuelta nog naar een achtste plaats in de Ronde van Luxemburg en is als groterondedebutant wellicht in staat om een goed klassement te rijden.

Selectie AG2R La Mondiale voor Vuelta a España (20 oktober – 8 november)
flag-fr Clément Champoussin
flag-fr Axel Domont
flag-ch Mathias Frank
flag-fr Alexandre Geniez
flag-fr Dorian Godon
flag-fr Quentin Jauregui
flag-fr Nans Peters
flag-gb Harry Tanfield

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
17 oktober 2020 15:26
Met Geniez een renner die al drie Vuelta ritten gewonnen heeft, Peters heeft ook al laten zien te kunnen winnen. Champoussin zal wellicht eerst willen kijken of goed klassement mogelijk is om daarna in de aanval te trekken want zie hem nog wel flink tekort komen. Wel een mannetje dat durft aan te vallen en door te trekken.

Reacties zijn gesloten.