Vuelta 2019: Team Sunweb gaat de trui niet verdedigen

woensdag 28 augustus 2019 om 13:06
Vuelta 2019: Team Sunweb gaat de trui niet verdedigen

foto: Cor Vos

Nicolas Roche hoopt zijn leiderstrui te verdedigen op de flanken van de Alto de Javalambre, maar zijn ploeg Team Sunweb zal vandaag de koers niet controleren. “We gaan niet meerdere jonge jongens opofferen om de trui te beschermen. Als we de trui kwijtraken, dan is dat maar zo”, zo vertelt ploegleider Arthur van Dongen aan WielerFlits.

“Het doel is om Wilco (Kelderman, red.) en Nicolas in het klassement te houden. Dat is belangrijker dan de leiderstrui beschermen. Daar hebben we nu een paar dagen van mogen genieten”, aldus Van Dongen, die een furieuze start verwacht. “Ik denk dat we vandaag een lang gevecht gaan krijgen voor de juiste ontsnapping.”

“Wellicht rijdt een grotere groep weg en dan moeten we reëel zijn. We gaan niet nu al jonge jongens opofferen om misschien nog de trui langer vast te houden. Ik verwacht wel dat meerdere ploegen de zaak gaan controleren voor de ritzege. We gaan wellicht een Valverde-show te zien krijgen met Movistar.”

“Maar ik verwacht ook Primož Roglič en Jumbo-Visma”, gaat Van Dongen verder. “Daarnaast vind ik EF Education First een goede indruk maken, en je hebt ook nog Miguel Ángel López en Astana.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

ghostwriter 28 augustus 2019 om 13:18

Natuurlijk want Sunweb heeft dit jaar al zo veel succes gehad dat het verdedigen van de rode trui geen enkele waarde heeft…

Ajvenema 28 augustus 2019 om 13:29

Er is geen hond die gaat onthouden dat Sunweb een week rood heeft gehad deze vuelta:) Denk dat een top5 met Kelderman bijvoorbeeld een stuk mooier resultaat is. Bovendien gaat Roche hem hoogstwaarschijnlijk toch verliezen vandaag, dus waarom dan idd je halve ploeg opofferen?

josi 28 augustus 2019 om 13:38

Er valt ook weinig te verdedigen natuurlijk. Je kunt het hele peloton wel bij elkaar houden tot aan de voet van de slotklim, maar dan? Tenzij Roche ineens zijn benen van 6 jaar geleden heeft teruggevonden, zie ik hem er niet aan blijven hangen tot aan de streep.

chasse patat 28 augustus 2019 om 13:50

Dit is ook een duidelijk signaal naar de andere ploegleiders.

Chaba 28 augustus 2019 om 14:00

Roche klassementsman? Tja ooit reed hij een goede ronde maar zie hem dat toch niet zo snel meer doen.

Wigo 28 augustus 2019 om 15:52

Felle strijd?
Madrazo was weer zo weg met 2 companen.
En in het peleton wil bljkbaar niemand de etappe winnen vandaag gezien het tempo daar.

Headlines

Materiaalzone

Populair