Leider Roche: “Ik verwacht vuurwerk van de Colombianen”

woensdag 28 augustus 2019 om 11:23
Leider Roche: “Ik verwacht vuurwerk van de Colombianen”

foto: Cor Vos

Nicolas Roche slaagde er gisteren zonder problemen in om de rode leiderstrui te behouden, waardoor de Ier als leider begint aan de eerste bergetappe naar de Alto de Javalambre. “Het zal heel erg moeilijk worden om de trui te behouden, maar ik zal vechten tot de laatste meter”, zo vertelde hij na afloop van de vierde etappe.

“De etappe van vandaag (gisteren, red.) was minder hectisch, waardoor ik wat meer kon genieten van de rode leiderstrui. Ik heb onderweg met wat vrienden kunnen praten. In de finale steeg de nervositeit en was het zaak om uit de problemen te blijven. Woensdag zal echter een compleet andere dag worden”, aldus Roche.

De coureurs klimmen namelijk naar de top van de Alto de Javalambre (1950 meter), een col van elf kilometer met stijgingspercentages van twaalf procent. “Ik verwacht vuurwerk van de Colombianen. Het zal heel moeilijk worden om de trui te behouden. Het is misschien wel heel erg ambitieus, maar ik zal alles geven.”

Roche heeft in het klassement slechts twee seconden voorsprong op Nairo Quintana, terwijl Rigoberto Urán op acht tellen volgt van de renner van Team Sunweb. Met Miguel Ángel López (+33 seconden) en Sergio Higuita (+37 seconden) staan er nog twee Colombianen in de top-10.


Vuelta 2019: Voorbeschouwing bergetappe naar de Alto de Javalambre

Dit artikel delen:

6 Reacties

bartp25 28 augustus 2019 om 11:41

Zou me verbazen als hij de trui vanavond nog in bezit heeft

Dekker 28 augustus 2019 om 11:52

Zou wel grappig zijn als Roche een Hornertje doet :D

Scott Sunderland 28 augustus 2019 om 12:07

Voor een Hornertje is Roche nog wat te jong. Dat is voorbehouden aan de veertigers. Over 5 jaar kan hij dat evenaren. Maar het zou wel een stunt zijn als hij voorlopig stand houdt in het klassement.

Scott Sunderland 28 augustus 2019 om 12:05

Deze dagen in de rode trui zijn zeer gunstig voor de toekomst van Roche als wielrenner. Hij had maar een contract voor één seizoen getekend bij Sunweb. Nog geen verlenging. Maar dit zal helpen om bij te mogen tekenen of een andere ploeg attent te maken op hem. Komt wel goed.

west 28 augustus 2019 om 12:08

“De Colombianen”. Die gok durf ik ook nog wel te maken, dat er minimaal eentje iets probeert. “De Spanjaarden” zitten ook in de vroege vlucht vandaag. ;)

Joachim Agostinho 28 augustus 2019 om 12:59

Meer dan waardige vervanger van Ten Dam, maar die was er vooral voor de morele ondersteuning van Dumoulin…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair