Vuelta 2019: Rigoberto Urán breekt sleutelbeen en schouderblad

vrijdag 30 augustus 2019 om 08:13
Vuelta 2019: Rigoberto Urán breekt sleutelbeen en schouderblad

foto: Cor Vos

Rigoberto Urán was een van de slachtoffers van de massale valpartij in de zesde etappe naar Ares del Maestrat. De Colombiaanse klimmer blijkt zijn linkersleutelbeen en schouderblad te hebben gebroken. Ook zijn ploeggenoot Hugh Carthy is een tijdje uit de roulatie door een breuk in het linkersleutelbeen.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Beide renners van EF Education First kwamen op goed negentig kilometer van de streep ten val, samen met onder meer voormalig rodetruidrager Nicolas Roche. “Rigo (de bijnaam van Urán, red.) heeft naast een gebroken sleutelbeen ook meerdere breuken in zijn schouderblad”, zo vertelt teamarts Rick Morgan.

De 32-jarige Urán brak eerder dit jaar ook al zijn linkersleutelbeen, na een valpartij in de tweede etappe van Parijs-Nice. “We vielen tijdens een afdaling. Verschillende renners gingen tegen de vlakte en het was niet mogelijk om de crash te ontwijken”, zo legt Urán uit. “We moeten nu rust nemen en herstellen.”

Meer slachtoffers 
De ploegleiding van EF Education First zal de zesde etappe zo snel mogelijk willen vergeten, aangezien ook Sergio Higuita en Logan Owen betrokken waren bij de crash. En tot overmaat van ramp viel Tejay van Garderen in de finale letterlijk weg uit de kopgroep. De renners konden hun weg – zij het na enige vertraging – echter vervolgen.

Tejay van Garderen in pijn na zijn crash – foto: Cor Vos

De beloftevolle Higuita heeft wel last van zijn onderrug, terwijl Owen meerdere hechtingen nodig had. Van Garderen – die op hoge snelheid viel in de afdaling van de voorlaatste klim – heeft dan weer flink wat huid verloren en last van zijn vinger. “We hebben wat tijd nodig om te herstellen, maar we gaan door”, aldus ploegleider Juan Manuel Gárate.

Victor de la Parte
EF Education First zit dus in de hoek waar de klappen vallen, maar er was ook slecht nieuws voor CCC. De Poolse formatie moet namelijk verder zonder zijn klassementsrenner Victor de la Parte. De 33-jarige Spanjaard – die dertiende stond in het klassement – was namelijk ook betrokken bij de massale crash.

De la Parte blijkt – net als Urán – zijn schouderblad te hebben gebroken. Daarnaast heeft hij last van een gebroken rib. “Victor zal veertig dagen moeten rusten vooraleer hij weer kan trainen. We adviseren hem om rustig aan te doen en te focussen op volgend seizoen”, zo vertelt ploegarts Daniele Zaccaria.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Wheely 30 augustus 2019 om 09:35

Wat een ellende, ze gingen zo lekker.

0
Aristos 30 augustus 2019 om 11:22

Iemand beelden van die crash?

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone