Roche over opgave: “Een van de grootste teleurstellingen uit mijn carrière”

vrijdag 30 augustus 2019 om 07:34
Roche over opgave: “Een van de grootste teleurstellingen uit mijn carrière”

foto: Cor Vos

Nicolas Roche was woensdag nog de trotse drager van de rode leiderstrui, maar één dag later moest de klimmer opgeven in de Vuelta a España na een zware crash. “Dit is een van de grootste teleurstellingen uit mijn carrière”, zo laat Roche weten in een perscommuniqué. Gelukkig voor de Ier lijkt de schade mee te vallen.

Het gebeurde allemaal op negentig kilometer van Ares del Maestrat, daar waar de renners donderdag finishten. De 35-jarige Roche – de nummer vijf in het algemeen klassement – was een van de slachtoffers van een massale valpartij. De voormalig rodetruidrager probeerde aanvankelijk nog verder te rijden, maar de ronderenner bleek te gehavend om zijn weg te vervolgen.

“Uit de eerste medische onderzoeken is gebleken dat er geen serieuze blessures zijn”, zo legt ploegarts Camiel Aldershof uit. “Nicolas had echter wel tien tot twaalf hechtingen nodig voor zijn linker voorarm. Daarnaast heeft hij last van zijn rechter quadricep, waardoor hij een drukverband moet dragen.”

Geen breuken
“Wat kan ik vertellen, ik heb zo hard gewerkt om weer op topniveau te komen”, aldus een balende Roche. “Ik kon in deze Vuelta laten zien dat ik weer op hoog niveau koers. Het goede nieuws is dat ik niks heb gebroken. Ik kon echter niet verder rijden vanwege de pijn in mijn quadricep”, aldus de onfortuinlijke Ier, die binnenkort nog aan enkele medische onderzoeken zal worden onderworpen.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Secondant 30 augustus 2019 om 08:24

Het zuurvat moet echt leeg bij Sunweb. Zo zonde, wat het was altijd zo’n sympatieke ploeg met leuke renners.

0
Turtlehead 30 augustus 2019 om 09:42

+1. Podium Vuelta voor Kelderman en WK voor Matthews, dat zou nog wat goedmaken, maar ja…
Gek eigenlijk. Aan het begin van het seizoen zouden beide doelen heel reëel hebben geleken.

0
KnightBiker 30 augustus 2019 om 09:48

Voor Roche is dit echt wel zonde, deze net-niet-top-10 renner voor grote rondes leek hier de kans te hebben op een heel goed klassement (voor zijn doen).

Verder heb ik niet zoveel met Sunweb als ploeg aangezien ze al een paar jaar niet in staat zijn een echt team samen te stellen wegens hollandsche zuinigheid. (wel heeft de ploeg leuke talenten maar die vertrekken vaak)

0
Secondant 30 augustus 2019 om 10:21

Makkelijk oordelen. Ken jij het budget van de ploeg?

Dumoulin, Oomen, Kelderman en Matthews zijn in principe vier leuke kopmannen en superknechten voor een ploeg met een bescheiden budget. Neem daarbij nog mannen als Walscheid en Kragh-Andersen en ze hebben een prima ploeg voor een middenmotor.

Wat zij in het verleden met Kittel, Degenkolb en Dumoulin hebben gepresteerd is magistraal. Vorig jaar reed Dumoulin gewoon nog twee podiums in de grote rondes. Maar ook Matthews (Canada), Kragh Andersen (Parijs-Tours, Ronde van Zwitserland) en Walscheid hebben best leuke resultaten laten zien vorig jaar.

Door ze nu te laten vallen en mee te gaan in de algehele stemmingsmakerij getuigd van een hoog succes-supporter gehalte.

0
KennyKlimmen 30 augustus 2019 om 10:40

“Blessure lijkt mee te vallen”, wel tig hechtingen en een ontwrichte schouder. Ha, ha, rare snuiters dat wielervolk…

0
girardengo 30 augustus 2019 om 12:30

Tja, valpartijen spelen een veel te grote rol in het wielrennen. Of dat tegenwoordig meer is dan vroeger zou ik wel eens goed uitgezocht willen zien. Ook de oorzaken.

0
SnellePelle 30 augustus 2019 om 19:05

Nee, voetballers zijn het zeker niet.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone