Vuelta 2019: Quintana verrast met zege in Calpe, Roche nieuwe leider

zondag 25 augustus 2019 om 17:41
Vuelta 2019: Quintana verrast met zege in Calpe, Roche nieuwe leider

foto: Cor Vos

De eerste rit-in-lijn van de Vuelta a España is verrassend gewonnen door Nairo Quintana. De Colombiaanse klimmer wist in de finale weg te rijden uit een elitegroepje, om vervolgens naar de zege te soleren in Calpe. De rode leiderstrui hangt nu om de schouders van Nicolas Roche, die Miguel Ángel López uit de trui wist te rijden.

De inleidende ploegentijdrit in en rond Torrevieja heeft flink wat stof doen opwaaien. Zo gingen verschillende renners tegen de vlakte vanwege een – ja, echt waar – lek zwembad. Hierdoor verloren de mannen van Jumbo-Visma veertig seconden op het winnende Astana. Met Miguel Ángel López in de rode leiderstrui begon het peloton vandaag aan de eerste rit-in-lijn, van de ene bekende kustplaats (Benidorm) naar de andere (Calpe).

Madrazo doet goede zaken in eerste Vuelta-vlucht 
En toch was het zeker geen biljartvlakke etappe, aangezien de coureurs al vrij snel de flanken van de Puerto de Confrides (tweede categorie, 20,4 km aan 3,6%) opreden. Dit bleek het ideale terrein voor Sander Armée en Angel Madrazo om een duo-aanval op poten te zetten. De twee vluchters leken nog voor de top van de Confrides het gezelschap te krijgen van de Zuid-Afrikaan Willie Smith en de Spanjaard Jonathan Lastra.

De Zuid-Afrikaan en de Spanjaard reden slechts twintig seconden achter de twee koplopers, maar ze kregen het laatste gaatje maar niet dicht. Op de top van de Confrides wist Madrazo de volle buit te pakken, voor Armée en Lastra. De twee achtervolgers leken bezig aan een heuse chasse patat, maar net voor de voet van de Alto de Benilloba (derde categorie) was de aansluiting dan toch een feit.

foto: Cor Vos

Stilte voor de Alto de Puig Llorença
Niet lang na de hergroepering wist Madrazo ook als eerste boven te komen op de Benilloba, waardoor de renner van Burgos-BH op weg was naar de eerste bergtrui. De vier aanvallers moesten het ook hebben van de strijd om het bergklassement, want de voorsprong bleef beperkt tot drie minuten. Nog voor de voet van de Alto de Puig Llorença werden de koplopers ingerekend, waarna het woord was aan de favorieten.

Sprinters als Sam Bennett, Fernando Gaviria en Fabio Jakobsen hadden ongetwijfeld gehoopt op een rustige finale,  in de hoop op een groepsspurt in Calpe. De klimmers hadden echter andere plannen, want we zagen al snel een versnelling van Pierre Latour en Italiaans kampioen Davide Formolo. De twee aanvallers kregen al snel het gezelschap van een bijzonder gemotiveerde Alejandro Valverde, die zijn regenboogtrui wilde laten zien.

Valverde versnelt, Kruijswijk moet passen 
De 39-jarige Spanjaard versnelde meerdere keren, waardoor een eerste selectie plaatsvond. Dat Jakob Fuglsang en David de la Cruz moesten passen, was misschien niet verrassend, maar het afhaken van Steven Kruijswijk was zeer opvallend. De nummer vier van vorig jaar probeerde de schade te beperken, maar de mede-kopman van Jumbo-Visma verloor toch flink wat terrein op de steilste stroken van de Puig Llorença.

De finish lag achter niet op de top van de Puig Llorença, maar zo’n 25 kilometer verder in kustplaats Calpe. De finale verliep grotendeels in dalende en vlakke lijn, waardoor het een tactisch steekspel werd tussen de beste renners. De favorieten voor de eindzege keken elkaar het wit uit de ogen, maar er was toch één klassementsrenner die op kousenvoeten wist weg te rijden: Primož Roglič.

foto: Cor Vos

Roglič kiest voor de aanval 
De Sloveen kreeg Nairo Quintana, Fabio Aru, Mikel Nieve, Nicolas Roche, Rigoberto Urán met zich mee. De overige favorieten – waaronder Valverde, Chaves en leider López – bleven zitten. De zes aanvallers werkten al snel voorbeeldig samen, waardoor de voorsprong opliep tot vijftien seconden. In de achtervolgende groep keek men vooral naar López, die als rodetruidrager de kastanjes uit het vuur moest halen.

De Colombiaanse klimmer was echter niet in staat om het gat te dichten, integendeel, het verschil werd alleen maar groter. Met nog vijf kilometer te gaan was de voorsprong van de zes koplopers gegroeid naar een halve minuut. Het was duidelijk: het ging voor de ritzege tussen Quintana, Aru, Nieve, Urán, Roche en Roglič. Op drie kilometer van de finish werden de vluchters verrast door een aanval van Quintana.

Quintana wint na late aanval, Roche in het rood 
De Colombiaan wist meteen enkele meters te pakken op zijn concurrenten, zeker ook omdat de medevluchters twijfelden en naar elkaar keken. Urán en Roglič probeerden nog naar Quintana toe te rijden, maar die reed onverstoorbaar richting de streep in Calpe. De renner van Movistar had alle tijd om te zegevieren. Enkele seconden na de binnenkomst van Quintana spurtte Roche naar de tweede plaats.

De Ier van Team Sunweb is echter ook een gelukkig man, aangezien hij de nieuwe leider is in de Ronde van Spanje. Roglič – die aan de streep nog vier bonificatieseconden wist te pakken – heeft zijn verlies van gisteren grotendeels goedgemaakt. Ook Urán, Aru en Nieve mogen zich winnaars noemen, in tegenstelling tot López, Valverde en Chaves, die dan weer tijd verloren.

Nicolas Roche is de nieuwe leider – foto: Cor Vos

Kruijswijk wist – mede dankzij ploeggenoot Robert Gesink – de schade beperkt te houden, maar de nummer drie van de voorbij Tour de France verloor wel meer dan anderhalve minuut op ritwinnaar Quintana. De grootste verliezers zijn echter Wout Poels en Tao Geoghegan Hart: de kopmannen van Team Ineos moesten bijna tien minuten prijsgeven op dagwinnaar Quintana, waardoor ze een goed klassement kunnen vergeten.

Dit artikel delen:

110 Reacties

vevie 25 augustus 2019 om 17:42

Mooie finale!

WernerFranke 25 augustus 2019 om 17:43

Eerste rit in lijn… De Vuelta is toch een wedstrijd apart.

vevie 25 augustus 2019 om 17:45

Idd, altijd hoor je mensen over het zwakker deelnemersveld. Vaak is dat ook zo, maar er wordt wel altijd mooi gereden in de Vuelta.

Hollow Knight 25 augustus 2019 om 17:56

Zo zwak is het deelnemersveld hier toch niet… Roglic, Aru, Uran, Quintana, Valverde, Lopez, Fuglsang, Kruijswijk, Chaves, Pogocar, Majka, enz.

Normaal ook Carapaz, maar die is uitgevallen.

En als we verder kijken dan enkel klassmentsmannen dan hebben we nog Sam Bennett, Fabio Jakobsen, Philippe Gilbert, Davide Formolo, Dylan Teuns, Thomas De Gendt, Zdenek Stybar, Fernando Gaviria, John Degenkolb, enz.

Lalsacien 25 augustus 2019 om 17:59

Veel toppers zijn aanwezig maar de volledige ploegen zijn over het algemeen minder sterk bezet.

fietsvriend 25 augustus 2019 om 17:43

Colombiaanse combine toch? Leek even te praten met Uran voordat ie wegsprong.

Verder, heerlijke finale

kielabokki 25 augustus 2019 om 21:47

Banco de Uran had weer een goede dag.

Turtlehead 25 augustus 2019 om 17:43

Roche weinig gedaan voor rode trui, om Kelderman te beschermen? Die ploeg kan toch wel een prijsje gebruiken?!

sooike 25 augustus 2019 om 22:34

Kun je je zinnen wat nader toelichten? Volgens mij is de leiderstrui toch een aardig “prijsje” !

ditisdavid 25 augustus 2019 om 17:44

Heerlijke etappe, die muren zijn leuker als ze niet de finish zijn. De kaarten voor het klassement voor de tweede keer in twee dagen opnieuw geschud :p

Lord Melchett 25 augustus 2019 om 17:45

Sterk gereden door DQS!

Arema Pro Cycling Team 25 augustus 2019 om 18:13

Huh?

john 25 augustus 2019 om 18:35

Ja wat wil je er stond een Mercedes van Jumbo in de weg

Hollow Knight 25 augustus 2019 om 17:46

Uran weeral eens een zege verkocht. Wat een verschrikkelijke renner is dat toch.

Kan die niet gewoon levenslang geschorst worden?

fietsvriend 25 augustus 2019 om 17:50

Of ze spraken af om en om te gaan. Dat gaat nog wat worden met die Colombianen bij drie ploegen. TJV is gewaarschuwd.

Turtlehead 25 augustus 2019 om 17:52

+1

Peter Lippens 25 augustus 2019 om 17:59

beetje geobsedeerd zekerst …

Lalsacien 25 augustus 2019 om 18:04

Of afgesproken ik ga eerst en daarna mag jij en dan rijden we niet naar elkaar het gat dicht. Een beetje verder denken HW….

Hollow Knight 25 augustus 2019 om 18:14

@Lalsacien

Dat zal inderdaad de afspraak geweest zijn, maar je moet al erg naïef zijn om te denken dat hier ook geen geld mee gemoeid is. Winner pays the loser.

Om nog maar te zwijgen over wat Uran tijdens de Olympische Spelen van Londen deed…

john 25 augustus 2019 om 18:38

Als ik ploegleider was van Uran dan kon hij vanavond zijn biesen pakken ,hij fiets toch niet voor Movistar.Of fietsen alleen de Belgen tegen mekaar als ze in de kopgroep zitten

Lalsacien 25 augustus 2019 om 19:13

@HK dat is wat anders dan de zege verkopen. Bij de OS met z’n tweeën kun je de zege verkopen maar vandaag waren er veel meer renners mee gemoeid dus vind ik niet dat je daarover kunt spreken.

kielabokki 25 augustus 2019 om 21:48

Aan ene kant is dit juist ‘mooi’ van wielrennen maar mij ergert het ook aan die Uran. Dacht dat die juist van rijke komaf was.

Romāns Vainšteins 25 augustus 2019 om 23:04

Nee, Uran is juist iemand die een behoorlijk harde jeugd heeft gehad met een hoop verantwoordelijkheden voor zijn familie nadat zijn vader vermoord is toen ie 14 was.
Ik denk dat hij als eerste wiel over de streep drukken wel redelijk relativeren kan.

kielabokki 25 augustus 2019 om 23:16

Ow die was ontvoerd ofzo toch?

lander luypaert 25 augustus 2019 om 17:46

Aru en Roglic winnaars van de dag na hun tijdsverlies. Kruiswijk waar zat die :p. Pogacar 1e echte rit in een ronde meteen 8e!

Apemantus 25 augustus 2019 om 17:46

Kruijswijks z'n klassements ambities kunnen niet de koelkast in, maar linea recta de diepvries in. Da's gelijk klaar. Heel mooi, kan hij doen waarvoor hij in de wieg gelegd is, namelijk knechten voor een échte kopman. Team terugbetalen voor de tour en werken met z'n donder.

debarreman 25 augustus 2019 om 17:48

Zielige reactie. Zegt alles over jou en niets over Kruiswijk.

martini151 25 augustus 2019 om 17:48

Wat een rare reactie. Iemand die 3e wordt in de tour is in de wieg gelegd om te knechten?

fietsvriend 25 augustus 2019 om 17:48

@Apemantus Wat een leuke reactie. Zit je lekker op de bank?

Had het toch wel fijn gevonden als TJV wat druk kon houden met twee mannen kort, maar goed hopelijk springt Bennett in dat gat.

attickfan 25 augustus 2019 om 17:53

In de wieg gelegt. Kan niet dommer.

Apemantus 25 augustus 2019 om 17:58

Bij de eerste de beste klim zakt hij door het ijs. Kompleet tandenloos. En volgens mij heeft Bennett ook de tour in de benen. Zie het verschil. Heel blij dat de rolverdeling nu geheel duidelijk is. Komt ten goede voor TJV.

Vond al dat Kruijswijk voorafgaand aan deze Vuelta zichzelf overschatte in de pers. Reality check. En nu doen wat anderen voor hem gedaan hebben in de Tour. Rijden voor het teambelang.

Emergo 25 augustus 2019 om 17:59

Morgen maar weer flink aan de slag Apie en je handjes laten wapperen.

Apemantus 25 augustus 2019 om 18:03

Zeker. Spreekwoordelijk weliswaar.

Michiel De Rooij 25 augustus 2019 om 18:07

Kruijswijk alleen geschikt te knechten voor een echte kopman. Dan heb je toch wel een klap vd molen gehad

Jooop 25 augustus 2019 om 18:07

Als je iemand die net derde is geworden in de belangrijkste ronde van het jaar zo fanatiek op een forum wilt afkraken past maar één omschrijving: Je bent een hater. Hoop dat die podiumplek je nog lang pijn blijft doen.

Spartacus 25 augustus 2019 om 18:14

Volgens mij is Kruijswijk gisteren ook gevallen in de TTT en heeft hij een gezwollen en pijnlijke knie? Lijkt me vooral bij het klimmen een handicap.

Chris Van Uden 25 augustus 2019 om 18:18

Kruijswijk is op zijn knie gevallen gisteren. Zou het misschien kunnen dat hij daarom vandaag niet meekon? In de wieg gelegd om te knechten.. Wat een reactie zeg..

Apemantus 25 augustus 2019 om 18:20

Wat voor advies had Jopie ook al weer voor Stevie in de Avondetappe? Je moet voor het klassement naar de Vuelta , anders moet je knechten voor een ander. Dat zijn dus pas echt trieste opmerkingen. Volgend jaar is deze jongen gewoon derde in de pikorde, achter Tom en Primoz. En daar hoort hij ook. Stevie is een prima renner hoor, maar nu al meer vuurwerk gezien van Primoz dan van Steven gedurende de gehele Tour.

Apemantus 25 augustus 2019 om 18:25

Addy zei dat alle renners in principe OK waren, maar dat Roglic er het ergste aan toe was betreffende de valpartij van gisteren.

SnellePelle 25 augustus 2019 om 18:35

Eens, en TJV gaat hier geen podium rijden. Roglic koerst het hele jaar al op hoog niveau en zat veel te ambitieus in de 1e groep. Kon op het einde niet meer antwoorden op demarrages.

Hele mooie opsteker voor Roche en Sunweb.

john 25 augustus 2019 om 18:45

Joop ! waarom noem je de tour de belangrijkst ronde ,omdat half Europa dan vakantie viert in Frankrijk .( was die in Mei of September dan stond er ook geen kip te kijken)Terwijl al jaren de vuelta spannender en mooier is ,en dan heb ik het nog niet over de Giro

kielabokki 25 augustus 2019 om 18:49

Hahaha nu is de Vuelta ook al hoger. Gekkies.

Apemantus 25 augustus 2019 om 18:57

@snellepelle Hoezo? Hij doet nog gewoon mee. Als hij niet was meegesprongen had hij nu een kruis door z’n klassement kunnen zetten. Was de enige juiste beslissing. Heel knap en attent gereden.

Jooop 25 augustus 2019 om 19:28

@John. Belangrijkste is iets anders dan spannendste of leukste om te kijken. Gaat om het belang dat er door ploegen, renners en bredere publiek aan gehecht wordt. Winnen van de tour is qua rondewerk nou eenmaal de hoogste prijs.

Panache 25 augustus 2019 om 19:29

Sommigen willen heel graag een soort Johan Derksen van het wielrennen worden. Zogenaamd kritisch zijn. Echter ontbreekt het aan kundigheid, puntigheid en autoriteit waardoor je dan al gauw door de mand zakt en een pleefiguur slaat. Jammer voor deze site zo’n lieden.

Covadonga 25 augustus 2019 om 21:38

@john
Lol, of meen je deze onzin?

sooike 25 augustus 2019 om 22:37

Typisch weer zo’n scordebordjournalistiek-reactie. Na twee ritten is Kruijswijk al weer kansloos. Natuurlijk gaf hij vandaag geen goede indruk, maar zijn valpartij van gisteren kan hem toch nog wat naweeën bezorgen? Na twee dagen koers al een topper afschrijven..hoe triest kan ik worden van dit soort “waarzeggers”!

debarreman 25 augustus 2019 om 17:46

Uitermate toffe koers. Heerlijk voor een eerste etappe.

Retro Lex 25 augustus 2019 om 17:47

Hulde voor Quintana. Ik blijf fan.

Poels en kruijswijk op achterstand, Ineos de grootste verliezer van de dag,
Valverde op leeftijd wordt in de sprint geklopt door o.a de Jonkies Pogacar en Higuita

martini151 25 augustus 2019 om 17:49

Valverde is vooral meer ervaren. Die gaat niet voluit voor een 4e plaats.

de nieuweMerckx 25 augustus 2019 om 17:50

Higuita lijkt toch wel echt snel. Die zie ik wel nog een ritje winnen.

DonQuijote 25 augustus 2019 om 17:56

Ik ook!
Lijkt helemaal opgeleefd nu hij naar een andere ploeg gaat en Bernal de tour heeft gewonnen. Tijdens de tour zagen we hem ook breeduit lachen met de colmbiaanse fans.

Prachtige overwinning, clever weggereden.
Contador zei op Eurosport ook direct dat hij met “Rigo” had gesproken. Een schitterende columbiaanse combine dus.

Retro Lex 25 augustus 2019 om 18:58

@ Don,
Je zag het gisteren al bij Quinana. De Grinta kon je van z’n gezicht aflezen op de laatse paar 100 mtrs van de TTT.

DonQuijote 25 augustus 2019 om 19:16

@Lex
Het is natuurlijk psychologie van de koude grond maar toen ik hem een paar jaar geleden super onzeker zag op het de spaanse tv in een talksow met zo´n verschrikkelijke talkshow host wijtte ik dat direct aan hoe veel zuid amerikanen zich voelen in het “Grote Spanje”: tweederangs burgers.
Het winnen van Bernal, naar en andere ploeg gaan en wat ouder geworden zijn heeft hem echt veranderd lijkt het.

Nogmaals: zuivere amateur psychologie van de bovenste toon :)

Maar het is prachtig om te zien hoe verbeten hij is.
De TTT heb ik niet gezien, maar ik geloof je direct. Die demerrage was ook niet mis vandaag zoals Jacco al zei.

josemanuelfuente 25 augustus 2019 om 17:47

Geweldig, Quintana wint etappe waarin de sterren in de voorbeschouwing naar de sprinters gingen.

the student 25 augustus 2019 om 17:51

gelukkig was het percentage iemand anders stemmers in de voorbeschouwing hoog

Turtlehead 25 augustus 2019 om 17:52

‘Sprint met 80 man’ volgens directeur Escartin in het rondeboek, hoorde ik bij Sporza…
Dan zie ik liever dit :)
Mannen van de jongens gescheiden.

Gebruikersnaam 25 augustus 2019 om 17:56

Sprinters had ik sowieso niet verwacht, maar had wel gedacht dat die sprint van Higuita, Aranburu en co voor de eerste plaats zou zijn geweest.

De Klos 25 augustus 2019 om 17:49

Klasse van Rogliç hoor!
Wel lekker als vanouds alle verkeerde mannen opgesteld :) Ik kijk uit naar wat Pogocar en de mannen van EF education first gaan laten zien!

Emergo 25 augustus 2019 om 18:00

Wie zijn die verkeerde mannen en door wie zijn ze opgesteld ???

bartp25 25 augustus 2019 om 18:14

Ik denk dat hij een pooltje bedoeld

mackie 25 augustus 2019 om 17:50

Poels niet eens in de 2e groep op 1,30min. Tot zo ver zijn klassement ambities. Poels zal nooit een GC rijder worden. Kan niet met druk om gaan en heeft altijd een of meerdere slechte dagen.

de nieuweMerckx 25 augustus 2019 om 17:51

Is altijd wisselvallig. Maar als hij goed is, dan kan hij iedereen aan.

vevie 25 augustus 2019 om 17:52

Ja, is wel meteen veelzeggend inderdaad. Meteen zoveel tijd verliezen. Er komt nog veel aan, maar het is al duidelijk dat Poels het ook nu niet gaat doen.

mackie 25 augustus 2019 om 17:54

Maar is nooit op de afspraak als hij moet. WK altijd slecht tot extreem teleurstellend. Toen hij 2e jaar geleden eindelijk eens reserve kopman was, zakt hij de 1e bergetappe door het ijs. Daarna als knecht en drukloos rond rijdend weer super. Kopman is niet alleen goed zijn met de benen maar ook in het hoofd.

ditisdavid 25 augustus 2019 om 17:58

Poels en Hart allebei op meer dan negen minuten. Ineos gaan we dus amper iets van zien deze ronde, dat wordt wennen.

john 25 augustus 2019 om 18:48

Poels had voor deze Vuelta ergens moeten tekenen(Of bijtekenen) ,nou gaat zijn waarden met de dag naar beneden

horsm 25 augustus 2019 om 22:05

Poels is wisselvallend, maar NEGEN minuten verliezen in DEZE etappe op mannen die gisteren nog op het asfalt lagen, dat is wel onbegrijpelijk slecht.

ChefSpijker 26 augustus 2019 om 01:47

Poels heeft allang ergens getekend. Kon je wel afleiden uit zijn interview met de NOS afgelopen week. Hij kon nog niets zeggen over volgend jaar, maar na de Vuelta zou hij meer bekend maken. Toen doorgevraagd werd of het gerucht dat hij naar Sunweb gaat klopte, zei hij nogmaals 'daar kan ik niets over zeggen'. Die kogel is allang door de kerk, anders had ie ook gewoon kunnen ontkennen.

Hart valt ook wel meteen door de mand. Die mag uitgroeien tot de nieuwe Poels binnen INEOS. Uitstekende knecht bergop en wellicht in klein rondje eens zelf voor een klassement, maar voor een grote ronde is het achteraan sluiten, ver achteraan.

Verweggistan 25 augustus 2019 om 17:52

Mooi voor Sunweb. Gisteren al laten zien in de ploegentijdrit. Nu de leiderstrui.

SunwebJumbo 25 augustus 2019 om 17:54

Voor team Ineos alleen Puccio en De la Cruz in de tweede grote groep. Pijnlijk

Gebruikersnaam 25 augustus 2019 om 17:54

Er was een tijd dat Poels pas na een week begon te choken als hem ook maar enige druk werd opgelegd. Nu al zwaar kraken in de ploegentijdrit en in de eerste echte rit meteen door het ijs. Die blijft mooi knechten bij Ineos, lijkt nu wel duidelijk.

Wigo 25 augustus 2019 om 17:54

Zoals voorspeld kwam Poels er al in de eerste beste etappe met een berg achter dat hij niet goed genoeg is voor het klassement.

mackie 25 augustus 2019 om 17:56

Poels en Hart 124 en 125ste op 9:51. Allebei gevallen ofzo?

limburgia 25 augustus 2019 om 18:32

Ze waren vergeten de accu op te laden , grapje.

lander luypaert 25 augustus 2019 om 17:56

Poels en Hart op 9 minuten.

SnellePelle 25 augustus 2019 om 18:53

#waariswout

bartp25 25 augustus 2019 om 17:58

Roglic toch nog wat last van gisteren lijkt me. Normaliter wint hij op zijn sloffen nog van Roche in de sprint. Maar zeer goede zaken over het algemeen voor tjv. Rolverdeling lijkt me vast te liggen, Roglic nummer 1 en bennett als schaduwkopman, de rest knechten.

Wildebert 25 augustus 2019 om 18:07

Roglic gaf ook wel veel om afstand te nemen.

F4L 25 augustus 2019 om 18:08

Hij heeft veel gegeven onderweg en moest in de laatste kilometer ook veel werk opknappen. Vergeet ook niet dat dit zijn eerste wedstrijd is sinds eind juni.

bartp25 25 augustus 2019 om 18:16

Ik ben volledig met jullie eens dat hij veel werk heeft verricht maar dan nog, een fitte Roglic klopt Roche ten allen tijden in de sprint

Turtlehead 25 augustus 2019 om 18:19

Zo’n sprint is vooral ook wedstrijdfitheid. Daarnaast gaf Roglic de laatste 2 km vanuit achterstand vol gas om de snelheid erin te houden.
Ik denk dat ze bij TJV heel erg blij met zijn resultaat zijn (hij staat meteen weer vooraan tussen de grote mannen).
Daarnaast: hij wordt derde in de etappe. In sommige ploegen is dat al een prijs…

Panache 25 augustus 2019 om 19:45

Roche kan rap aankomen. De werkelijkheid zit er niet naast, maar jouw taxatie.

Annelol 25 augustus 2019 om 18:02

Morgen weer een sprintersrit?

Brabander 25 augustus 2019 om 18:03

Wat een zalige finale was dit zeg. Er werd echt oorlog gemaakt. Hiervoor kijk je wielrennen.
Een hoop renners gezien die er goed uitzagen. Maar toch ook een paar tegenvallers. Waaronder de Ineos-mannen en in mindere mate Kruijswijk. Het kaf is gelijk al een bietje van het koren gescheiden en dat op de eerste echte dag

Wildebert 25 augustus 2019 om 18:06

Prettige harde koers gezien. Roglic zet een flink stuk recht, Lopez zat te zoeken naar zijn mannen (waar waren die?), Sunweb pakt eindelijk een (verdiend, waren in de tour ook al vaak aanvallend) succesje. Steven had het niet, benieuwd naar zijn uitleg. Poels zwaar tegenvallend, net als de la Cruz. En Wilco staat er weer bij.

Jacco van Stierop 25 augustus 2019 om 18:08

Dat was een behoorlijke demarrage van Quintana. Mooie zege en zou graag zien dat hij weer eens een keer echt meedoet voor het eindklassement. Attent gereden van Roglic, knap na die smak van gisteren.
Hopelijk wordt het een knotsgekke, oncontroleerbare Vuelta.

Headlines

Materiaalzone

Populair