Vuelta 2019: Derde ritzege brengt Pogacar het podium, Roglic heeft eindzege bijna binnen

Door , zaterdag 14 september 2019 om 17:32
Vuelta 2019: Derde ritzege brengt Pogacar het podium, Roglic heeft eindzege bijna binnen

foto: Cor Vos

Primoz Roglic gaat de Ronde van Spanje 2019 winnen. De Sloveen van Jumbo-Visma kwam in de laatste bergrit naar het Plataforma de Gredos niet meer in de problemen, ondanks enkele speldenprikjes van Miguel Ángel López en Alejandro Valverde. Tadej Pogacar boekte na een lange solo zijn derde ritzege, waardoor de Sloveen naar de derde plaats steeg.

Onderweg naar Plataforma de Gredos kregen Miguel Ángel López, Alejandro Valverde, Nairo Quintana en Tadej Pogacar nog eenmaal écht de kans om leider Primoz Roglic het vuur aan de schenen te leggen.

Met twee beklimmingen van de eerste categorie, twee beklimmingen van de tweede categorie en twee beklimmingen van de derde categorie bood de voorlaatste etappe in de Ronde van Spanje voldoende mogelijkheden om de ronde op zijn kop te zetten. Maar dan moesten de favorieten er wél zin in hebben.

Twaalf renners maken zich los
Vroeg in de etappe wist een vroege vlucht met twaalf renners zich los te maken van het peloton. Daarbij zaten onder meer Sergio Samitier, Ruben Guerreiro, Nicolas Edet en Damien Howson: vier coureurs die tot laat de etappe zouden kleuren. Daarachter bezweken de overige acht coureurs, waaronder Mark Padun en Steve Morabito, vroeg of laat aan de druk van het peloton vlak achter hen.

Astana maakt oorlog
Astana gooide namelijk op de Puerto de Pedro Bernardo de knuppel al in hoenderhok. Daar demarreerde Luis Léon Sánchez. De Spanjaard kreeg Marc Soler, David de la Cruz, Tao Geoghegan Hart, Omar Fraile, maar ook… George Bennett en Neilson Powless met zich mee.

Jumbo-Visma herstelt de orde
Echter, na deze aanvallen hield het op. Jumbo-Visma wist met Sepp Kuss en Robert Gesink de orde te herstellen. Daarna was het de schade opmeten: veel coureurs waren gelost uit het peloton, terwijl ook de kopgroep flink was uitgedund.

Robert Gesink neutraliseert een aanval van Marc Soler – foto: Cor Vos

Jumbo-Visma gooide het blok erop, en de voorsprong van de kopgroep liep weer op. Daar reden op dat moment nog maar vijf coureurs: Guerreiro, Samitier, Edet en Howson uit de vroege vlucht, en Hart, die even daarvoor de oversteek had weten te maken.

Astana smeedt plannetje met López
In de aanloop naar de Puerto de Pena Negra was de voorsprong van de vijf coureurs opgelopen naar vier minuten. Het was wachten op een nieuwe aanval van Astana of Movistar, die er vervolgens ook kwam – nog voor de voorlaatste beklimming.

Astana zette druk in de vallei, waardoor het peloton verder werd uitgedund en het gat met de kopgroep slonk. Eenmaal begonnen aan de Puerto de Pena Negra werd duidelijk wat het plannetje van de Kazachse formatie was: López opende namelijk direct de aanval.

Plannetje López in de kiem gesmoord
Echter, het lukte de Colombiaan niet om weg te komen. Quintana, Valverde, Pogacar en Roglic zaten direct op het wiel. Ook bij de tweede poging had López geen succes. Daarna viel het stil en konden enkele andere coureurs, waaronder Wilco Kelderman, Carl Frederik Hagen, Rafal Majka, Marc Soler en Robert Power weer de aansluiting maken.

Pogacar op jacht naar derde ritzege en het podium
Pogacar maakte dankbaar gebruik van deze détente. De Sloveen demarreerde op het moment dat de favorieten naar elkaar keken: binnen een kilometer wist Pogacar een halve minuut voorsprong bij elkaar te rijden én de vroege vlucht bij de kraag te grepen. Guerreiro en Hart werden voorbij gereden, en zouden geen rol van betekenis meer spelen in deze etappe.

Bij Movistar zagen ze het gevaar van Pogacar niet direct in. De Spaanse armada liet de Sloveen ruim anderhalve minuut wegrijden, voordat Antonio Pedrero en Soler op kop van het groepje der favorieten werden geposteerd. Veel hielp dat niet: Pogacar reed alleen maar verder weg.

López en Quintana rijden te laat, Pogacar grote winnaar
Op de slotklim naar Plataforma de Gredos moesten Quintana en López het zelf doen. De voorsprong van Pogacar bleef rond de 1 minuut en 40 seconden hangen. Dat was genoeg om Quintana van het podium te stoten, maar net niet genoeg om de tweede plaats van Valverde te bedreigen. Met een ruime voorsprong op de concurrentie kon de Sloveen zijn derde ritzege in deze Vuelta vieren.

foto: Cor Vos

Roglic heeft eindzege bijna binnen
Valverde reed in de slotkilometers nog weg uit het groepje der favorieten, maar Roglic hield de Spanjaard in het vizier. Met nog één etappe te rijden is het duidelijk dat de Sloveen deze Ronde van Spanje op zijn naam gaat schrijven. Valverde gaat twee worden, Pogacar derde.

Dit artikel delen:

95 Reacties

Covadonga 14 september 2019 om 17:34

Superknap van Pogacar. Jammer dat er niet wat meer publiek stond om hem toe te juichen. In de zandbakkoersen is de publieke belangstelling nog groter. Schandalig.

Panache 14 september 2019 om 18:50

Het is geen schandaal, het is een gegeven.

steven2743 14 september 2019 om 19:45

Ik vond er dat er best veel publiek stond langs de route. Vooral langs de kleine dorpjes, die leken wel massaal te zijn uitgelopen om naar de koers te kijken. Op de slotklim was wel weinig publiek, maar die lag dan ook in een door god verlaten landschap.

xistnc 15 september 2019 om 00:05

De afzetting is dusdanig, dat er hekken haaks worden geplaatst ter versteviging. De Guardia Civil neemt haar taak vervolgens zo serieus, dat het publiek niet wordt toegestaan langs die hekken richting de finish te lopen. Afgelopen twee weken heb ik dit meerdere malen meegemaakt. Vaak gaat het met de eerste vier GC’s nog wel goed, maar zodra er eentje zijn dag niet heeft is het helaas pindakaas. Met als resultaat dat er diverse aankomsten waren met amper publiek. En wat er op de streep stond, waren dan vaak genodigden.

Turtlehead 14 september 2019 om 17:35

Wint de drie zwaarste etappes ook nog.
Wel jammer dat je dan meteen die kop van Gianetti-de-meesterpakker in beeld krijgt.

Valverde naait Quintana een mega-oor aan, daar ben je lekker mee.

maklukzat 14 september 2019 om 17:37

Valverde moet wel rijden voor de 2e plek.

Kosmonaut 14 september 2019 om 17:37

Onzin, als Valverde niet was gaan rijden dan was hij zijn tweede plaats ook kwijt geweest.

leek 14 september 2019 om 17:45

En andersom had Quintana ook niet voor Valverde gewerkt. Dat hebben we wel gezien in de afgelopen Tour.

LutsenkoFan 14 september 2019 om 17:47

Hahaha wat een domme opmerking als je de verschillen ziet.

Lord Melchett 14 september 2019 om 17:51

Idd Gianetti. Enge man.

Franco Ballerini 14 september 2019 om 17:35

Het lijkt wel of Wuyts en de Cauwer mijn zwaar bekritiseerde bijdragen hier goedkeurend hebben gelezen, want zij beweren vandaag hetzelfde. TJV heeft met Roglic, Kruijswijk en volgend jaar Dumoulin een aantal toppers in huis, maar de ondersteuning net daar onder is onvoldoende. Roglic vandaag de laatste 50km wederom alleen, terwijl Movistar en Astana nog meerdere knechten ter beschikking hadden. De Astana aanvallen op de eerste beklimming vandaag heeft de ploeg goed gepareerd, maar toen Astana op de derde beklimming gas ging geven was er geen TJV knecht meer te bekennen. Aangezien ik TJV als Nederlandse ploeg graag zie winnen, zeg ik: trek de portemonnee nog iets verder open en trek nog twee of drie knechten van niveau de Plus aan.

hansiehansie 14 september 2019 om 17:37

Jij hebt niet meegekregen dat ze gisteren allemaal op de grond lagen…

Kelder is de Man 14 september 2019 om 17:38

Sterker.. ze hadden het zelfs over Franco Ballerini z’n bijdragen tijdens de uitzending.

the student 14 september 2019 om 17:39

Doe jij nu maar braaf je boodschappen bij jumbo. Dan verhoogt frits misschien het budget.

Haanaf 14 september 2019 om 17:40

Zeer interessant wat er volgend jaar gaat gebeuren. Zeker de positie van Dylan wordt interessant.

Maar na morgen zullen ze eerst wel eens gaan genieten van de tweede winst in een grote ronde.

Tinus1984 14 september 2019 om 17:43

Als Valverde leiderstrui had gehad. Was hij op het laatst ook niet meer omringd door veel knechten. 2 man uitgevallen ook weg ten opzichte van movistar

tendam 14 september 2019 om 17:46

Deze reactie had je al klaarstaan… de reden is uiteraard de valpartij. Gesink en Kuss haalden lang niet hun niveau van 2 etappes terug, Bennett kon nog lang door de pijn heen bijten. Maar blijf vooral altijd je gelijk halen :)

kleomantre 14 september 2019 om 17:50

wat een grootheidswaanzin

GinneR 14 september 2019 om 17:52

De mannen van Jumbo-Visma hebben deze etappe in de eerste 70km ervoor gezorgd dat Roglic deze etappe zonder problemen doorkwam. Vanaf de start hebben ze alle Astana’s en Movi’s teruggehaald. Dus de laatste 100km moest Roglic het zelf doen, maar dat was geen probleem meer…. het gevaar lag in de eerste 2 beklimmingen.

Groningen 14 september 2019 om 17:55

Och, op zich best knap, met zo’n slecht team het eindklassement met meer dan twee minuten voorsprong winnen.

luca77 14 september 2019 om 18:00

De beste knecht/teamgenoot in de vorm van Kruijswijk al na 4 dagen afgestapt. Hofstede dagenlang de pijn van de val verbeten. 10 dagen duizenden kilometers op kop gereden voor de rode trui. Geen enkele bergetappe heeft Roglic geïsoleerd gezeten. Gisteren een zware valpartij. Martin er vandaag niet meer bij. Bennett ziek geweest… En jij wil 2 a 3 nieuwe dure knechten a ka De Plus. Ik zeg niet dat jumbo visma alles goed gedaan heeft, maar deze reactie van je slaat als een tang op een varken. Asjeblieft zeg.

Fantastische koers van jumbo visma deze ronde!

Marik 14 september 2019 om 18:07

Bennett, Kuss, Gesink, de Plus. Lijkt me echt sterk genoeg.

Pol 14 september 2019 om 19:55

@FB
Je lult in de ruimte, en van wielrennen heb je niet de ballen verstand.

leegloper 14 september 2019 om 17:37

Fantastisch nummertje van Pogacar in een rit die gezapig dreigde te eindigen. Jammer achteraf dat hij eergister tijd verloor.

xistnc 15 september 2019 om 00:08

En bedenk ook de minuut die hij mist vanwege de glijpartij in de TTT.

Viktrodriguez 14 september 2019 om 17:37

Uiteindelijk nekt een uitermate slappe poging van Astana hun eigen kopman. Ze moesten ook allemaal veel te snel plooien op de klim, incluis MAL en Fuglsang. Ten koste van de ultieme prijs met hun eigen kopman als grootste slachtoffer. De ploeg was simpelweg niet goed genoeg vandaag, want ook eerder kwamen ze niet weg.

Haanaf 14 september 2019 om 17:42

De wetten van de wielersport zijn hard. De (een van de) grootste aanvaller is uiteindelijk grootste verliezer van de Vuelta.

Maenhout 14 september 2019 om 17:40

Straf gedaan! En fijn dat aanvallen beloond wordt, zoals het hoort!

Jacco van Stierop 14 september 2019 om 17:43

Wat een klasbak, die Pogačar! Vond zijn optreden de laatste dagen niet heel overtuigend, maar hij had dus nog wat in de tas. Merkwaardige mix van besluiteloosheid en vermoeidheid bij de andere klassementsmannen, oftewel: deze etappe is een mooi pleidooi dat een grote ronde gewoon 3 weken moet blijven duren. Roglic koelbloedig standgehouden maar lijkt er ook wel doorheen te zitten. De buit is echter binnen.

tendam 14 september 2019 om 17:43

Hele mooie overwinning van Pogacar, was gewoon de sterkste vandaag. Erachter kon niemand meer wat.

De val van gisteren heeft duidelijk z’n tol geëist bij Jumbo, en dan met name bij Kuss die normaal gesproken altijd in die laatste groep van 15-20 man had gezeten.

Johanvanh 14 september 2019 om 17:48

Bizar hoe mensen Jumbo weer kapot willen lullen in dit fenomenale jaar. In de Tour hadden ze verreweg de beste ploeg. Kritiek slaat echt als een tang op een varken.

the student 14 september 2019 om 17:58

Alleen nederlanders zijn in staat te leveren om kritiek te leveren op een topprestatie. En daarom zijn we als land relatief goed in topsport. Volgens een gemiddelde nederlander kan alles beter.

Dat is eigenlijk best mooi.

Maenhout 14 september 2019 om 18:01

Volgens mij is het zwakste punt van TJV de ploegleiding in de koers. Een beetje meer gogme, zoals die van Quickstep, en ze hadden eerder en meer gewonnen. De benen zijn sterk genoeg!

Viktrodriguez 14 september 2019 om 18:04

Ik vind het uitermate knap hoe goed men kan oordelen over de ploegleiding van TJV, voornamelijk op basis van televisie-interviews.

tendam 14 september 2019 om 18:04

@maenhout
Zou kunnen, maar Jumbo heeft andere doelen dan Quickstep. Meer een klassementsploeg (hoewel ze ook gewoon 2 ritten winnen).

Groningen 14 september 2019 om 18:00

Ik zat op het einde een beetje te hopen dat pogacar Valverde nog zou kunnen inhalen, liefst doordat Roglic de bonificaties zou wegpakken, maar dat zat er niet meer in.

(niet dat ik eigenlijk echt wat tegen Valverde heb overigens, maar na gisteren had het de ultieme wraak van Roglic kunnen worden)

Panter 14 september 2019 om 20:19

Denk dat roglic al blij was dat hij de wiel van valverde kon houden!!

Onie 14 september 2019 om 18:03

Jumbo erg sterk in de openingsfase. Hebben ervoor gezorgd dat Astana en Movistar niet met de ontsnapping meegingen. Heeft zijn tol geëist op de voorlaatste klim (los van gevolgen van eerdere valpartijen en ziekte), maar ook al had Roglic nog lek gereden of pech gehad dan nog was de marge voldoende en de afstand tot de finish gering.

Dacht dat Tadej het logische verval had ingezet twee dagen terug, maar blijkt toch niet helemaal zo te zijn. Wat een talent.

Spinergy 14 september 2019 om 21:45

Dat regelt Mauro wel….

vevie 14 september 2019 om 18:04

De nummer 9 en 10 op meer dan 22 minuten. Wow. Idd niet sterk bezet deze ronde, als je voorbij de top 7 kijkt. Dat zijn renners die in goede doen altijd voor de top 10 in een GT kunnen rijden.

FritsvanHoefelen 14 september 2019 om 18:05

Slovenië wielernatie

Chris Van Uden 14 september 2019 om 18:22

Pogacar, wat een klasbak is dat zeg! Heb vandaag weer zitten genieten!

Ook felicitaties aan TJV met deze eindwinst!

Melkzuur 14 september 2019 om 18:34

Ik vind het erg moeilijk in te schatten hoe groots (of net niet) de eindoverwinning van Roglic is. Tweede is een 39 jarige, die tijdens andere grote rondes zelden in de buurt van het podium komt (toch niet als de echt goede renners meedoen), en derde een 20-jarige knaap die voor het eerst meedoet.

tendam 14 september 2019 om 18:44

Dat is tegenwoordig de discussie bij elke grote ronde. Renner A staat alleen maar op het podium omdat renner B niet meedoet. De afgelopen 6 grote rondes zijn gewonnen door 6 verschillende renners, wat is dan de wereldtop?

Als je kijkt naar de waardes en de snelheden die in deze ronde zijn behaald kan het met elke grote ronde wedijveren.

adelaarvanantwerpen 14 september 2019 om 18:45

Alleen heeft Valverde maar negen keer podium gereden in een grote ronde.

Panache 14 september 2019 om 19:00

Een week geleden zat Jakobsen er aan de voet van de slotklim nog bij, zo ‘hard’ ging het. Met ongeveer 20 renners uit de top 100 ranglijst was dit een van de zwakst bezette GT’s van dit decennium. Kan Roglic niets aan doen, mag wel gezegd worden.

Klaas Foppen 14 september 2019 om 19:01

Dat vroeg ik me bij de tour de France ook al af een 20 jarig broekie dat won. Hoe zwak was dan de rest van het deelnemersveld??

tendam 14 september 2019 om 19:21

@panache
Ja ach, als een Nibali meedoet is dat zogenaamd een topper erbij maar die had Roglic hier echt niet verslagen. Voorafgaand aan de Vuelta ging het nog over een brede top die aan elkaar gewaagd zou zijn.

girardengo 14 september 2019 om 19:31

@Melkzuur
Hiermee misken je volgens mij het niveau van de renners op het podium en van deze zware ronde.

Panache 14 september 2019 om 19:32

Hoe goed Roglic is zal nog moeten blijken. Daarmee bedoel ik niveau Tourwinnaar, of daar onder. Nibali zou in een 3e ronde binnen 5 maanden natuurlijk geen concurrent zijn, maar van de top10 Giro 2018, Tour 2018, Vuelta 2018, Giro 2019, Tour 2019 stonden er maar 9 aan de start en reden er maar 6 uit. Nieve die hier een top10 rijdt is natuurlijk tekenend.

tendam 14 september 2019 om 19:35

@panache
Dat is in elke ronde zo. De wereldtop is niet zo vast afgelijnd meer. Er zijn wel 10 renners die een grote ronde kunnen winnen. Waaronder dus Roglic.

En ik bedoel dat Nibali hier sowieso Roglic niet had verslagen. Zelfs niet in topvorm.

Panache 14 september 2019 om 20:01

Laten we het er op houden dat we de klasse van het deelnemersveld verschillend taxeren.

john 15 september 2019 om 07:45

ja het had meer waarde als die Engelse Dopingvreter er bij was geweest ,en dan had gewonnen dan had het inderdaad meer waarde geweest deze Vuelta en de Tour was in ieder geval mooier zonder die gast

Polleke 14 september 2019 om 18:42

wat een obsessie heeft de Vuelta toch met het opzoeken van desolate aankomsten….wat zou je daar als publiek gaan zoeken als je in een omtrek van 30 km nog geen glas water kan kopen….

Covadonga 14 september 2019 om 21:31

Goed punt. Als er in een nieuwe koers in een ver land geen publiek staat, wordt dat hier steevast afgedaan dat mondialisering waardeloos is. Hier hoor je nagenoeg niets over.

john 15 september 2019 om 07:53

Als deze ronde in juli was gereden dan stonden er zeker meer mensen te kijken,zeker als en eentje van TJV ging winnen.

guyremgabdel 14 september 2019 om 18:43

Proficiat aan Roglic. Helaas vrees ik dat het bij die ene overwinning in een grote ronde zal blijven. De bezetting was al niet denderend en ook zijn rijstijl doet me denken dat hij op zijn limiet zit. Het is teveel hopen op een (lange) tijdrit waar hij zoveel mogelijk voorsprong mee kan nemen en voor de rest aanklampen in het gebergte (hoewel hij op het einde toch ook al de rol moest lossen).
Tenzij hij nog een paar procenten verbeterd zie ik hem echt geen TDF winnen tegen mannen als Bernal, Thomas, Froome en Dumoulin.

tendam 14 september 2019 om 18:57

@guyremgabdel
Wat hij doet in het gebergte is wel meer dan aanklampen… hij hoort vrijwel steeds bij de beste 2 of 3 klimmers. Thomas en Froome reed hij er vorig jaar al bijna af in de Tour, trouwens. Bernal ook, maar die was toen knecht.

Emergo 14 september 2019 om 19:02

“De rol moest lossen”Voor Roglic was het volstrekt niet van belang of hij nu wel/niet gelijk met Valverde en co over de finish kwam. De rode trui is binnen. En de rest van de Vuelta werd hij op geen enkele berg gelost.

thijs1984 14 september 2019 om 20:47

Voor vandaag heeft roglic in de 4 voorgaande bergetappes 2x tijd gewonnen op pogacar en lopez en 3x op valverde en 0x tijd verloren.
Hij valt dan weliswaar niet vaak zelf aan, maar alleen aanklampen en op het einde de rol lossen is dan wel erg cru.

Derierre de la course 14 september 2019 om 21:28

Mag ook hopen dat hij de tour niet “tegen” Dumoulin gaat rijden…

john 15 september 2019 om 07:56

Dus jij weet dat hij dat niet bewust gedaan heeft ,maar einde krachten is dat hij de laatste 200 meter op achterstand is gereden .En een dikke 9 seconde verloren heeft wat hem bijna de eindzegen gekost heeft

RLM 14 september 2019 om 19:00

Zo’n 2 kilometer na dat Pogacar had aangevallen, probeerde ook Valverde weg te rijden. Ik lachte me ongeveer een deuk toen daar volop word gereageerd door Bora, en zich daardoor boos maakte. Verdiende het wel, gezien gisteren.

Panter 14 september 2019 om 20:32

En wat hebben zij gewonnen. Slimme zet van hun wanneer valverde in de finale van de wk ook niet zal rijden met sagan of nog beter hem zal terughalen zal jij ook lachen want tis een slovaak en geen nederlander eh.

Puffin87 14 september 2019 om 19:01

Oef, zonde voor James Knox ook zeg.
3 weken vechten voor je AK. Staat hij 8 en 9 minuten voor op de nummer 10 en 11. Gisteren gevallen en dan nu je top-10 plek verspelen op 20 sec…zuur.

Panache 14 september 2019 om 20:03

Vechten? Vandaag wel, geen 3 weken. Het kwam pas in hem op na een vlucht en waaiierrit.

lander luypaert 14 september 2019 om 19:05

Pogacar is super bij slecht weer en bewijst het opnieuw!

Panter 14 september 2019 om 20:33

+1 Is me ook opgevallen

El Matador 14 september 2019 om 19:52

Mooi! De Slovenen voeren de boventoon deze Vuelta. Ik heb meer genoten van Pogacar dan van Roglic om eerlijk te zijn. Drie zware bergetappes, podium + het jongerenklassement winnen; chapeau!

Uiteraard kon Roglic berekenend rijden vanaf de tijdrit, maar ik vind het toch jammer dat hij geen mooie bergetappe heeft gewonnen. Een beetje een type-Menchov; steengoed maar oersaai.

guyremgabdel 14 september 2019 om 20:02

Ben het over Roglic volkomen met je eens.

tendam 14 september 2019 om 20:22

Hij liet Pogacar winnen. Dus als hij niet opzettelijk het sprintje verliest is hij ineens wél een aantrekkelijke renner?

Sowieso is het geheugen van wielerfans echt heel slecht. Kruijswijk geldt sinds de afgelopen Tour ook als een volger, terwijl hij dat totaal niet is. Roglic valt heel vaak aan, nu rijdt hij wat conservatiever en bam, het is een saaie renner.

El Matador 14 september 2019 om 20:35

Oersaai is misschien ook een tikkeltje overdreven. Ik vind Roglic absoluut een mooie rondewinnaar en hij liet Pogacar die bewuste etappe winnen (de vraag is natuurlijk wel of hij hem anders zelf had gewonnen), maar er mist voor mij net iets om hem echt te adoreren. Dat is deels uitstraling, deels charisma, maar het neemt niet weg dat Roglic de enige terecht winnaar is van deze Vuelta. Het is hem van harte gegund!

Jacco van Stierop 14 september 2019 om 21:08

Ik heb Indurain, Menchov, Porte, Kelderman en Van Garderen ook wel eens zien aanvallen, dat maakt ze nog geen aanvallende renners.
Froome, Yates, Thomas, Nibali, Aru, Dumoulin, Bernal, Quintana, Valverde, Carapaz hebben GT’s gewonnen. Met hen vergeleken is Roglic toch echt de minst aanvallende renner. Roglic is de terechte winnaar is van deze Vuelta, maar dat het hart een sprongetje maakt als hij in beeld komt, neuh.

Baukema Tomoulin 14 september 2019 om 21:17

Dat is een beetje het standaard verschil tussen weekrondjes en grote rondes. Alle ronderenners met een zeer goeie tijdrit (behalve Dumoulin denk ik) rijden in weekrondjes attractief en in grote rondes afwachtend. Denk maar aan de Tirreno en Romandië dit jaar.

Covadonga 14 september 2019 om 21:34

Tendam +1
Roglic wint een grote ronde door over 3 weken de sterkste en de constantste te zijn. Mijn respect heeft hij. Hij wint gewoon verdient. Alleen in de waaierrit kwam hij even in de problemen.

El Matador 14 september 2019 om 22:01

@Jacco, eens. Echter heeft Roglic door zijn goede tijdrit nooit de noodzaak gehad om een splijtende demarrage te plaatsen. Hij stond simpelweg op een dermate grote voorsprong dat consolideren prima gerechtvaardigd was. Ik ben wel erg benieuwd naar zijn niveau t.o.v. bijvoorbeeld Froome, Bernal en Dumoulin. Ik vrees dat Roglic tegenover die mannen iets meer ten aanval zal moeten trekken. Wellicht zullen we dit gevecht nooit zien (Dumoulin naar TJV), maar het deelnemersveld in de Vuelta met een jonge Pogacar, twee renners die een drieweekse Tour in de benen hebben en een López die mijns inziens nog een laatste stap moet zetten, was niet hoogstaand. Volgens mij is Roglic absoluut geen defensieve renner en hij heeft deze Vuelta ook met een extreem grote voorsprong gewonnen dus het lijkt mij gewoon mooi om hem gedwongen te zien worden om meer ten strijde te trekken en iets meer glans aan zijn optreden te geven.

Jacco van Stierop 14 september 2019 om 23:35

Zeker, je hebt helemaal gelijk, vanuit zijn perspectief zeer begrijpelijk de manier waarop Roglic gekoerst heeft. Het is van mijn kant meer een vaststelling dan kritiek. Ik vind zijn taaiheid, onverstoorbaarheid en toewijding in deze Vuelta dan weer aardig om te zien. Maar ook ik hoop dat hij in toekomstige koersen gedwongen wordt zelf meer initiatief te nemen om winst te behalen. Dat geeft inderdaad nog meer glans en voor de volger is echte strijd natuurlijk het leukst om naar te kijken.

john 15 september 2019 om 08:01

Als Roglic niet de overwinning aan Pojacar geschonken had (dan had hij er maar 2 gewonnen) dat getuigd van klasse ,denk niet dat een renner als valverde of die engels man dit zouden doen

Ultras100 14 september 2019 om 20:10

Wellicht heeft men gelijk als er gezegd wordt dat dit relatief niet de allersterkst bezette ronde was… echter heeft Roglic ook HEEL DIK gewonnen.
Nu op ruim 2,5 minuut wat 1 van de grootste voorsprongen van de afgelopen rondes is.
Als men dan ook de val in ploegentijdrit, val op gravel strook, val gisteren (met bijna voltallige ploeg) meeneemt…
Zonder alleen al val in ploegentijdrit stond Roglic op een minuutje of 5.

adelaarvanantwerpen 14 september 2019 om 20:24

Tijdens die val in de TTT verloor hij maar 40 seconden en geen 2.5 minuut. Pogacar verliest daar zelfs meer tijd en komt op minder dan drie minuten van Roglic binnen.

Jungle Man 14 september 2019 om 20:26

Klaarblijkelijk was roglic het best geprepareerd voor deze vuelta. Met afstand de beste in deze grandtour.
Wel beetje saai.

HennieK 14 september 2019 om 20:22

Bernal, Pogacar, Evenepoel, Wauw!

Zou Tom Dumoulin ooit nog top 3 kunnen rijden in een grote ronde met deze nieuwe lichting toppers. Ik vraag het me af….

lander luypaert 14 september 2019 om 20:24

Evenepoel moet het in het hooggebergte allemaal nog bewijzen.

Panter 14 september 2019 om 20:34

Alle 3 zijn niet van dumoulins niveau!!

HennieK 14 september 2019 om 20:40

@Panter: ik hoop het, maar ik vrees toch anders. Volgend jaar wordt in elk geval een superjaar om naar uit te kijken. Zo veel jonge kerels die zich willen gaan bewijzen. Maar ook terugkeer van Froome en hopelijk Tom Dumoulin. Mathieu die een voorjaar gaat rijden Wout die hopelijk weer terugkeert. Ik heb er ongelofelijk veel zin in.

Maar eerst nog even een eind aan dit seizoen met een mooi WK!

VDB44 14 september 2019 om 21:50

@Panter: Inderdaad, zijn alle 3 wss een niveau hoger als je naar hun leeftijd kijkt

john 15 september 2019 om 08:06

Waarom moet die Belg er bij staan die nog niks maar dan ook niks bewezen heeft in een Ronde van drie weken

Spinergy 14 september 2019 om 21:43

Haha en na de finish meteen Gianetti erbij… sorry hoor…

Teejay 14 september 2019 om 21:52

Proficiat primoz! Duidelijk de beste deze ronde. Wellicht niet met de sterkste klimmers maar wel een goede lopez, valverde en een wat mindere quintana. Jumbo toch erg sterk deze ronde! Maar toch wat minder sterk dan tijdens de tour. Al heb ik genoten van sepp kuss en powless! En tony ook goud waard op het vlakke gedeelte. Bennet toch wat vermoeid na een sterke tour. Volgende grote afspraak voor primoz is de tour! Hopelijk kan hij morgen wat meer genieten haha.

Headlines

Materiaalzone

Populair

Poll