Vuelta 2018: Campenaerts vervangt zieke Marczynski bij Lotto Soudal

Vuelta 2018: Campenaerts vervangt zieke Marczynski bij Lotto Soudal

foto: Sirotti

zaterdag 18 augustus 2018 om 11:06

Lotto Soudal is genoodzaakt om een laatste wijziging door te voeren in zijn selectie voor de aankomende Vuelta a España. De Pool Tomasz Marczyński – vorig jaar nog tweevoudig ritwinnaar in de Spaanse ronde – kan door ziekte niet deelnemen. Hij wordt vervangen door Europees kampioen tijdrijden Victor Campenaerts, zo staat te lezen in een persbericht van de Belgische ploeg.

Campenaerts gaf in een eerder stadium al aan graag de Vuelta te betwisten. De eigenzinnige Belg viel aanvankelijk buiten de boot, maar kan door ziekte van Marczyński nu toch meedoen. “Ik wou graag de Vuelta rijden, maar ik begreep waarom ik niet tot de oorspronkelijke selectie behoorde. Er zijn namelijk heel veel renners die ook graag de Vuelta willen betwisten.”

“De ploegleiding had wel tegen me gezegd dat ik in aanmerking zou komen, mocht er iets gebeuren met één van de geselecteerde renners”, aldus de tijdrijder, die uitkijkt naar de acht kilometer lange proloog in Málaga. “Starten met een proloog is altijd leuk. Acht kilometer is niet zo lang, maar ik zal er alles aan doen om een goede prestatie neer te zetten. Daarna zien we wel.”

Volledig Belgische selectie naar Spanje 
Campenaerts krijgt het gezelschap van Sander Armée, Tiesj Benoot, Thomas De Gendt, Bjorg Lambrecht, Maxime Monfort, Tosh Van der Sande en Jelle Wallays. Door het wegvallen van Marczyński is de selectie nu volledig Belgisch.

Dit artikel delen:

9 Reacties

WernerFranke 18 augustus 2018 om 11:10

Vond het sowieso al jammer dat ie er in eerste instantie niet bij was, altijd kanshebber voor de eerste rode trui. Lotto nu met 8 Belgen, mooi voor hen.

Kruisberg 18 augustus 2018 om 11:19

Moet ie wel erg ziek zijn als ie een week van te voren al weet dat ie niet mee kan doen, kan geen griepje zijn. Anders zou je het een paar dagen aankijken en hopen dat het beter gaat.

Steven_E 18 augustus 2018 om 11:34

Kan ook buikgriep zijn waardoor hij kg of 3-4 kwijt is op paar dagen tijd. Dan ben je 1 week later niet klaar voor 3 weken koers.

Baukema Tomoulin 18 augustus 2018 om 11:39

Ik was al benieuwd of marczynski de tour als voorbereidingswedstrijd op de vuelta heeft gebruikt of gewoon een minder seizoen heeft. Wellicht heeft hij iets wat ook zijn kleurloze tour verklaard bv. Pfeiffer ofzo

Rhohan 18 augustus 2018 om 12:34

@Baukema Tomoulin
Marczynski heeft 1 geweldige Vuelta gereden met twee ritzeges en misschien verwacht men nu iets teveel van hem. Het is een renner die aardig bergop kan rijden, maar daar houdt het ook wel op. Al z’n voorgaande seizoenen waren net zo kleurloos als deze.

Scott Sunderland 18 augustus 2018 om 12:48

Vreemd hoe hij vorig jaar ineens twee etappes won op zijn 33ste. En nog vreemder dat hij daarna een nieuw contract voor drie (!) jaar kreeg. Dit seizoen is hij heel vertrouwd teruggekeerd in de anonimiteit.

mamaffia 18 augustus 2018 om 12:54

Mooi voor Campenaerts dat hij alsnog mag komen opdraven. Toch een leuke selectie met een aantal erkende vrijbuiters. Veelvuldig aanvallen en proberen een ritzege te pakken lijkt het devies.

Derk Vaal 19 augustus 2018 om 10:10

Rohan Dennis wint de proloog! Campenaerts wordt tweede en Porte derde

sboontjes 21 augustus 2018 om 18:21

Kwiat 2e

Headlines

Materiaalzone

Populair