Vuelta 2017: Voorbeschouwing Algemeen klassement
Titelverdediger Quintana schittert in afwezigheid - foto: Sirotti
vrijdag 18 augustus 2017 om 09:00

Vuelta 2017: Voorbeschouwing Algemeen klassement

Met de Vuelta a España 2017 staat alweer de laatste grote ronde van het seizoen 2017 voor de deur. De Spaanse rittenkoers heeft misschien niet de allure van de Giro d’Italia of de Tour de France, maar dat maakt hem niet minder zwaar. Ook bij de klassementsrenners is La Vuelta een hot item, want er staat een deelnemerslijst om u tegen te zeggen. In Spanje zoekt men een opvolger voor Nairo Quintana, die niet van start gaat. WielerFlits blikt vooruit.

Historie
La Vuelta Ciclista a España, zoals de koers vandaag de dag voluit heet, is ontstaan in 1935. Zoals bijna iedere wielerkoers werd ook de Ronde van Spanje gesticht door een krant. Toen Juan Pujol zag wat de Tour en de Giro deden met de verkoopcijfers van l’Auto en La Gazzetto dello Sport, besloot hij met zijn krant Informaciones de Vuelta op te richten. Het bleek een succes, al verstoorden de Spaanse Burgeroorlog en de Tweede Wereldoorlog de groei van het evenement. Pas nadat de Baskische krant El Correo Español-El Pueblo Vasco in 1955 de wedstrijd nieuw leven inblies, vond de koers jaarlijks plaats. In de eerste decennia waren Madrid en het Baskenland (Bilbao en San Sebastián) decor voor de slotetappe, in een rittenkoers die toentertijd twee weken lang was.

Ocaña won de Vuelta in 1970 – foto: Sirotti

Hoewel de Spanjaarden met 33 eindzeges de grootste slokoppen zijn, was het in de beginjaren niet altijd feest voor het thuisland. De Belg Gustaaf Deloor won namelijk de eerste twee edities en ook in de jaren daarna was het niet vanzelfsprekend dat er Spaanse matadoren met de eindzege gingen lopen. Buitenlandse grootheden als Jean Stablinski, Rudi Altig, Jacques Anquetil, Raymond Poulidor, Felice Gimondi, Eddy Merckx, Freddy Maertens, Bernard Hinault, Lucho Herrera, Sean Kelly en Tony Rominger sieren allemaal de erelijst. Spaanse legendes als de betreurde Luis Ocaña, Marino Lejaretta en Pedro Delgado zegevierden ook in het oude tijdperk. Jan Janssen en Joop Zoetemelk zijn de enige Nederlanders op het palmares. Saillant detail: een jaar later wonnen beide heren de Tour.

Zoetemelk (links) en Janssen (rechts) met Giro-winnaar Tom Dumoulin – foto: Marcel Koch

In 1995 verkaste de Vuelta op de kalender. Waar de koers voorheen plaatsvond in de maanden april en mei, verhuisde de grote ronde dat jaar naar augustus en september. Ondanks de rijke erelijst, zorgde die verplaatsing voor een nog ruimer internationaal palet aan deelnemers. Sindsdien wonnen namelijk bekende namen als Laurent Jalabert, Alex Zülle, Abraham Olano, Jan Ullrich, vier keer Roberto Heras (die daarmee recordhouder is), Aleksandr Vinokourov, Denis Menchov, Alberto Contador, Alejandro Valverde, Vincenzo Nibali en Fabio Aru. Vorig jaar ging Nairo Quintana met de eindzege aan de haal. Hij vocht een verbeten duel uit met Chris Froome. Na een coup van Contador en Quintana in de vijftiende rit, waarbij het oorlog was vanaf kilometer nul, was de Brit definitief uitgeschakeld voor de eindzege.

Laatste tien winnaars flag-es Vuelta a España
2007: flag-ru Denis Menchov
2008: flag-kz Aleksandr Vinokourov
2009: flag-es Alejandro Valverde
2010: flag-it Vincenzo Nibali
2011: flag-es Juan José Cobo
2012: flag-es Alberto Contador
2013: flag-us Chris Horner
2014: flag-es Alberto Contador
2015: flag-it Fabio Aru
2016: flag-co Nairo Quintana

Favorieten
Het deelnemersveld in deze 72ste Ronde van Spanje is een van de mooiste van de laatste jaren. Voor de pure klimmers en de ronderenners is het de laatste écht grote kans op succes in het huidige seizoen. Vaak is de Vuelta een rittenkoers waarin de sterkste mannen uit de Giro d’Italia en de Tour de France van hetzelfde jaar samenkomen. Op Nairo Quintana en onze eigen Tom Dumoulin na, geven vrijwel alle grote namen acte de présence.

**** flag-gb Chris Froome

Heft Froome straks in Spanje het glas met Cava? – foto: ASO

De absolute topfavoriet voor de Vuelta-eindzege, is Chris Froome. De 32-jarige Britse kopman van Sky won vorige maand voor de vierde keer in zijn carrière de Tour. Ook zijn trackrecord in de Ronde van Spanje mag er zijn. Froome werd in 2011, 2014 en 2016 namelijk tweede. Hoewel Froome in de voorbije Tour niet altijd een onoverwinnelijke indruk maakte, sleepte zijn sterke ploeg hem er doorheen. Weet de geboren Keniaan te zegevieren, dan is hij pas de derde renner – na Jacques Anquetil en Bernard Hinault – ooit die in hetzelfde jaar de Vuelta en de Tour wint. Bovendien zou hij de allereerste zijn die dat weet te realiseren nadat de Vuelta in 1995 van april/mei naar augustus/september verhuisde.

*** flag-it Vincenzo Nibali & flag-it Fabio Aru

Nibali is uitdager nummer één – foto: LaPresse – Gian Mattia D’Alberto

Waar Froome de voorbije jaren behoorlijk voor de dag kwam in de Vuelta en de Tour, zo doet Vincenzo Nibali dat al jaren in die twee rondes én de Giro. Sinds 2009 reed de 32-jarige Italiaan liefst tien keer bij de eerste vijf in een grote ronde, waarvan het merendeel op het podium. Net als de Brit won ook de Haai van de straat van Messina vier grote rondes in zijn carrière. Zijn eerste was nota bene de Vuelta, al is dat alweer zeven jaar geleden. Dit jaar zette het uithangbord van de nieuwe Bahrain Merida-formatie alles op de honderdste Giro, maar daar stuitte hij op een te sterke Dumoulin. Nibali zal in Spanje op zoek gaan naar eerherstel, zeker nadat hij twee jaar geleden wegens het hangen aan de ploegleidersauto uit de Vuelta werd gegooid.

Zijn de batterijen van Arucell alweer opgeladen? – foto: ASO

Er is een wisseling van de wacht op handen. Mannen als Froome en Nibali raken langzamerhand op leeftijd, en de jongere garde neemt het stokje over. De generatie van 1990, waartoe ook Quintana en Dumoulin behoren, wist al enkele grote rondes te winnen. Ook Fabio Aru hoort bij die lichting. De 27-jarige Italiaan begint in de komende Vuelta aan de achtste grote ronde in zijn carrière. In vijf van de zeven voorgaande deelnames aan een drieweekse rittenkoers, eindigde de kopman van Astana bij de eerste vijf. De laatste keer dat hij dat deed was in de jongste Tour, waar hij vooral bergop een sterke indruk maakte. In de laatste dagen kreeg hij te kampen met bronchitis, waardoor er mogelijk zelfs meer in had gezeten. Twee jaar geleden schreef de Italiaanse kampioen op de weg de Vuelta bovendien al eens op zijn naam.

** flag-pl Rafał Majka, flag-co Johan Esteban Chaves & flag-es Alberto Contador

In Polen was Majka weer in orde – foto: Sirotti

Afgelopen winter kreeg BORA-hansgrohe een flinke kwaliteitsinjectie. Qua scorebordjournalistiek kunnen we gerust zeggen dat het eerste WorldTour-seizoen van de Duitse ploeg tegenvalt. Natuurlijk hebben ze met Peter Sagan een smaakmaker in de ploeg, maar grote klassiekers wist het team dit seizoen nog niet te winnen. De kwakkelende Leopold König moest verstek laten gaan voor de Giro en is ook in Spanje niet van de partij. Daarnaast viel Rafał Majka geblesseerd uit in de Tour. Al met al is BORA-hansgrohe tijdens grote koersen nog niet op de afspraak geweest. Aan de Poolse kopman om daar tijdens de Vuelta verandering in te brengen. In 2015 werd hij al eens derde, terwijl hij in de jongste Ronde van Polen liet zien over een goede vorm te beschikken.

Chaves is een dubbeltje op zijn kant: wel in orde, of niet goed genoeg – foto: Sirotti

In deze Ronde van Spanje is het vooral klimmen geblazen en de pocketklimmers zullen zich in hun handen wrijven. Ook Johan Esteban Chaves zal ongetwijfeld met een glimlach het routeboek aanschouwen. De 27-jarige Colombiaan – ook al met 1990 als geboortejaar – kent tot op heden een vervelend seizoen. Na een goede start in Australië begonnen knieproblemen hem parten te spelen. Waar hij in eerste instantie slechts een paar weken kwijt zou zijn aan een chirurgische ingreep, stond de klimmer uiteindelijk vier maanden aan de kant van de weg. Pas in het Critérium du Dauphiné maakte hij zijn rentree, waarna hij de Tour betwistte. Chavito kon daar weliswaar geen potten breken, maar is relatief fris en heeft bewezen podium te kunnen rijden in grote rondes.

Schiet El Pistolero zijn laatste kogel raak? – foto: Sirotti

De Vuelta van 2017 is de allerlaatste koers van Alberto Contador. De 35-jarige Spanjaard gaat nog eenmaal de strijd aan met zijn concurrenten, waardoor we nog een allerlaatste keer het gevecht krijgen tussen de drie beste ronderenners van hun generatie: Contador versus Nibali en Froome. El Pistolero reed in zijn loopbaan in totaal zeventien grote rondes. Alleen tijdens zijn eerste Tour in 2005 (31ste) en zijn laatste (negende), eindigde hij – twee opgaves in de Tour daargelaten – buiten de eerste vijf. Hoewel de flegmatieke kopman van Trek-Segafredo de laatste seizoenen steeds meer moeite heeft om zijn niveau te halen, kan de concurrentie hem nog niet afschrijven. Contador zou Contador niet zijn als hij nog één keer alles geeft voor een eervol afscheid.

* flag-ru Ilnur Zakarin, flag-gb Adam Yates, flag-nl Wilco Kelderman, flag-co Miguel Ángel López

Wat kan Zakarin op Spaanse wegen? – foto: Sirotti

Bij Katusha-Alpecin maken ze het laatste jaar een enorme transformatie door. De ploeg was eerst vooral Russisch georiënteerd, maar na afgelopen seizoen wilde men van dat imago af. Inmiddels rijdt de formatie van José Azevedo op een Zwitsterse licentie en doen alleen de naam Katusha en rondekopman Ilnur Zakarin nog aan Rusland denken. De 27-jarige Tataar was er ineens in 2015, toen hij tijdens zijn debuutseizoen de Ronde van Romandië wist te winnen. Dat het geen toevalstreffer was, bewees hij in de laatste twee seizoenen. Zakarin is uitgegroeid tot een renner die sterk voor de dag komt in rittenkoersen en beschikt over een redelijke tijdrit. Zijn prestatie in de Ronde van Polen (elfde) liet nog wat te wensen over, maar anderzijds werd de Rus eerder dit jaar vijfde in de sterk bezette Giro.

Yates op jacht naar succes – foto: Sirotti

Bij Orica-Scott kampen ze met een luxeprobleem. Ze beschikken namelijk in de Vuelta over Chaves, Simon Yates én diens tweelingbroer Adam Yates. Alle drie wisten al eens top-6 in een grote ronde te rijden. Waar de Colombiaan en Simon de Tour reden, was Adam de aangewezen kopman in de Giro. Die beslechtte hij als negende in het eindklassement. Daarmee viel hij een beetje tegen, nadat de 25-jarige Brit in 2016 heel knap vierde werd in de Tour. Dit jaar hoopt hij in de Vuelta eenzelfde soort resultaat neer te zetten. Zijn Australische ploeg gaat voor een goede eindnotering, maar het maakt daarbij niet heel veel uit wie de aangewezen man is. Chaves lijkt de meest frisse van de drie, gevolgd door Adam Yates. In Polen liet hij namelijk weer een goed niveau zien.

Gaat Kelderman mee in de winning flow van Sunweb? – foto: Marcel Koch

Voor Wilco Kelderman, geflankeerd door de talentvolle Sam Oomen, is deze Vuelta misschien wel een essentieel kantelpunt in zijn carrière. Al jarenlang staat de 26-jarige Sunweb-renner te boek als een van de grootste talenten voor het rondewerk. Hij leek zich daarin gestaag te ontwikkelen, toen hij op 23-jarige leeftijd zevende werd in de Giro. Maar daarna wist Kelderman – vooral door pech – niet echt te bevestigen in de grote rondes. Dit seizoen laat hij echter een heel goed niveau zien, maar weer was daar pech. Hij brak dit seizoen namelijk twee keer dezelfde vinger, waardoor hij er na de Giro een tijdje uit was. In de Ronde van Polen (vierde) viel Kelderman echter weer positief op. Laat hij zien dat hij een kopman kan zijn in een grote ronde, of moet hij zich als voormalig talent na deze Vuelta voortaan schikken in een dienende rol?

Als deze Superman niet van zijn fiets vliegt, kan het raar lopen – foto: Sirotti

In de schaduw van Aru bij Astana, rijdt misschien wel het grootste gevaar voor de topfavorieten. Het talent druipt namelijk van Miguel Ángel López af. De 23-jarige Colombiaanse pocketklimmer won in 2014 vrijwel uit het niets de Ronde van de Toekomst, zijn eerste koers met de wereldtop uit zijn leeftijdscategorie. Astana was er als de kippen bij om hem te contracteren, en vooralsnog heeft dat beide partijen geen windeieren gelegd. In 2016 won hij op sterke wijze de Ronde van Zwitserland, ook wel bekend als de vierde grote ronde van het jaar. López heeft echter één groot manco: hij valt nogal eens. En vaak hard. Zo moest hij vorig jaar in de Vuelta opgeven met drie gebroken tanden. In november brak hij zijn scheenbeen, waardoor hij pas in juni terugkeerde in competitie. Nog geen week later brak hij zijn duim en was hij weer out. In de koersen nadien liet hij echter weer hele mooie dingen zien. De favorieten zijn gewaarschuwd.

Outsiders

Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk aast op eerherstel – foto: Sirotti

Om iedereen eer aan te doen, kwamen we eigenlijk twee á drie sterren te kort. Wat te denken van Steven Kruijswijk? De 30-jarige kopman van LottoNL-Jumbo krijgt een sterke ploeg met zich mee, die vrijwel volledig rond onze landgenoot is gebouwd. Vorig jaar won hij ei zo na de Giro; helaas weten we hoe dat afliep. Kruijswijk kwam dit jaar terug om de Giro te winnen, maar maakte daarop geen moment echt aanspraak. Na negentien ritten gaf hij ziek op. In de Ronde van Zwitserland rechtte hij nadien wel knap zijn rug. In de Tour de l’Ain eindigde hij onlangs als vijfde, maar Kruijswijk moest daar bergop wel passen voor kwalitatief mindere renners dan in de Vuelta. In het verleden liet de Nederlander zien te kunnen wedijveren met Contador en Nibali. Kan hij dat nu ook met Froome?

Bardet leek uitgeblust na de tijdrit in Marseille – foto: ASO

Waar Froome en Aru vanuit de Tour ook weer in Spanje de favorieten zijn, valt dat iets minder te verwachten van Romain Bardet. De 26-jarige Fransman leek er na de individuele tijdrit in Marseille compleet doorheen te zitten en reed na La Grande Boucle – waarin hij derde werd – ook geen enkele koers meer. De grote vraag is of Bardet zichzelf weer in vorm getraind heeft, of dat er toch een serieuze aanslag gepleegd is op zijn reservepotje. Na vijf Tours is het bovendien de eerste keer dat de kopman van AG2R La Mondiale een uitstapje maakt naar een andere grote ronde. Het rijdt dus ook voor het eerst in zijn carrière twee grote rondes in één jaar. Zelf zegt hij dat hij een paar etappes uitkiest en niet direct voor een goed klassement gaat. Is dat een rookgordijn, of de waarheid?

Wat kan Simon Yates in het kielzog van Chaves en tweelingbroer Adam? – foto: SIrotti

Als gezegd heeft Orica-Scott deze Vuelta meerdere paarden om op te wedden. Simon Yates is de derde troefkaart die de Australiërs in handen hebben. De vraag is alleen wie van de drie de boer, de nel of de aas is. Omdat Simon in de Tour de France voluit heeft gekoerst om als zevende in het eindklassement te eindigen én de jongerentrui te winnen, lijkt het erop dat hij het minst uitgerust van de drie is. Net als voor tweelingbroer Adam is het overigens de eerste keer dat hij twee grote rondes in een jaar rijdt. Hoe dat uitpakt, valt nog te bezien. Top-10 is wel haalbaar voor Simon, want vorig jaar eindigde hij al als zesde in het eindklassement. De concurrentie dit jaar is echter beduidend sterker dan in de editie van 2016.

Wout Poels is naast Froome de beschermde renner bij Sky – foto: Sirotti

Ook Wout Poels behoort tot het selecte kransje dat zo maar eens top-5 zou kunnen rijden. Hij kende dit seizoen pech, maar in de Tours van 2015 en 2016 was hij misschien wel de belangrijkste man bergop voor Froome. In de kleinere etappekoersen heeft de Limburger zich bewezen, waardoor hij nu de kans krijgt als back-up kopman bij Sky. Bij Movistar hebben de meeste renners dan weer een vrije rol. Quintana en de geblesseerde Alejandro Valverde zijn namelijk niet van de partij. Dat maakt de weg vrij voor Carlos Betancur om zijn gram te halen. Het enfant terrible is een natuurtalent, maar laat dat slechts heel af en toe zien. Tijdens de Hammer Series, de Ronde van Zwitserland en de Tour kwam hij echter wel sterk voor de dag. Kan hij die lijn doortrekken?

Maakt Betancur de Colombiaanse fans gek? -foto: Marcel Koch

De concurrentie voor een plekje binnen de top-10 is dit jaar moordend. Zo wist Tejay van Garderen (BMC) de laatste jaren ook top-5 in een grote ronde te rijden. Dat zou zo maar weer kunnen, al komt dat dan meer uit het niets. Van Garderen rijdt al een paar jaar harder achteruit dan vooruit als het gaat om eindklassementen in grote rondes, maar misschien kan hij in deze zware Vuelta zijn zelfvertrouwen weer een boost geven. Zijn ploeggenot Nicolas Roche eindigde in Spanje al vijf keer bij de eerste dertien. AG2R La Mondiale kan naast Bardet ook rekenen op Domenico Pozzovivo. De Italiaanse springveer werd in de voorbije Giro zesde, net als in de jongste Ronde van Polen. Zijn vorm is dus in orde en gezien al het klim- en klauterwerk zal Pozzovivo zijn handen dichtknijpen.

David De La Cruz

De La Cruz was al succesvol dit seizoen – foto: ©Tim De Waele

UAE Emirates rekent dan weer op Rui Costa en Louis Meintjes. Met hen gaat de ploeg voor een plek bij de eerste tien in het eindklassement. Voor de Portugees zou het de eerste keer in zijn carrière zijn dat zoiets lukt, terwijl Meintjes zelf benieuwd is hoe zijn lichaam hersteld is van de Tour. De Zuid-Afrikaan reed de laatste twee seizoenen ook de dubbel. In 2015 werd hij – nadat hij afgestapt was in de Tour – tiende. Vorig jaar eindigde Meintjes net als dit jaar als achtste in de Tour, maar toen kwam hij in het stuk van de Vuelta niet voor. David De la Cruz deed dat toen wel, met een zevende plek in het eindklassement en een dubbelslag in de negende etappe. Hij is kopman bij Quick-Step Floors, al hebben zij met Bob Jungels en Julian Alaphilippe een tweede en misschien zelfs derde pion voor het klassement.

Kudos voor Kudus aan het eind van de Vuelta? – foto: Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

Last but not least is er een aantal jonge renners die hun doorbraak als ronderenner kunnen beleven. Denk bijvoorbeeld maar eens aan Emanuel Buchmann (24) en Merhawi Kudus (23). De Duitser werd vijftiende in de jongste Tour en zou – mits hij heeft bijgetankt in het interbellum tussen de Franse koers en de Vuelta – zo maar eens top-10 kunnen rijden. Eritreeër Kudus is bezig aan een goed seizoen en staat te boek als een talentvol klimmer. Kijk er niet raar van op als hij plots ten tonele verschijnt. Datzelfde geldt voor de Spanjaarden Jaime Roson (Caja Rural-RGA Seguros), Rubén Fernández en vooral Marc Soler (beiden Movistar). En wie weet zorgen de piepjonge Aldemar Reyes en Hernan Aguirre wel voor een daverende stunt bij Jetse Bols Manzana Postobón.

Favorieten volgens WielerFlits
**** Chris Froome
*** Vincenzo Nibali, Fabio Aru
** Rafał Majka, Johan Esteban Chaves, Alberto Contador
* Ilnur Zakarin, Adam Yates, Wilco Kelderman, Miguel Ángel López

[poll id=”582″]

RIDE Magazine
65 Reacties
Sorteer op:
17 augustus 2017 10:55
@zomaareens, ik zie in Zakarin een verbeterde versie van Mollema. Supertaai, geeft nooit op, en heeft in korte tijd al een aardig palmares bij elkaar gefietst. Heeft pas 4 grote rondes op zijn naam staan, die wordt nog steeds elke ronde weer wat sterker. Tot nu toe heeft hij teveel slechte dagen, maar ik denk dat het een kwestie van tijd is dat hij definitief aanhaakt. Zeker als hij een nog wat betere ploeg krijgt.
17 augustus 2017 10:56
Grapje zeker over Dennis hierboven? Zou knap zijn als hij uberhaupt top15 rijdt hier. Heeft nog bar weinig bewezen in het echte klimwerk. Als hij al uberhaupt vol voor een klassement gaat met oog op het WK Tijdrijden.
17 augustus 2017 11:02
Eerlijk is eerlijk, dit is qua deelnemersveld , na de Tour, toch wel de sterkst bezette ronde.
17 augustus 2017 11:10
@ab normaal
Quote:
Op Nairo Quintana en onze eigen Tom Dumoulin na, geven vrijwel alle grote namen acte de présence.

Ik vind dat Teuns hier ook wel vermeld mocht worden, dat is alles.
17 augustus 2017 11:15
Jammer dat Valverde hier niet start door die val. Een fitte Valverde had het Froome hier erg moeilijk gemaakt. Ook omdat ik verder niemand echt in de buurt zie komen van Froome.
17 augustus 2017 11:23
Hopen dat Zakarin idd nog marge blijkt te hebben en zijn non-presence in de tour in zijn voordeel uit kan spelen. Een nieuwe rondewinnaar is altijd welkom.
17 augustus 2017 11:44
@geflitst
Ik niet. Het gaat om grote renners in het rondewerk, dat is teuns toch echt niet. En met alle respect, je bent geen grote naam als je enige profzeges behaald zijn in Polen, Wallonie en Noorwegen.

Over de vuelta, Froome met 2 vingers in de neus. Contador gaat ons verrassen en rijdt podium na geweldig aanvallend koersen, Kelderman rijdt top 5 en Dennis haalt zo hard uit in de tijdrit, dat hij nog net de top-10 binnenkomt.
17 augustus 2017 11:50
maar wat nou als adam(zelf 20e) moet kiezen tussen zijn broer helpen (staat 7e , als ras-aanklamper) of Chaves(staat 3e) wie gaat hij dan kiezen?
17 augustus 2017 11:51
Haha de nonsens zijn weer niet te overzien.....kruiswijck heeft bewezen intrinsiek beter te klimmen dan chavez en nibali dixit een zeker forumlid. Dikke vette lol. Kruiswijck is nul vergeleken met nibali en zelfs chavez. Man man kijk eens naar die gasten hun palmares en vergelijk dat met kruiswijck. Ik begrijp dat dit een nederlandse site is maar een beetje serieus blijven kan geen kwaad.
17 augustus 2017 11:53
@ab normaal

Quote:
Op Nairo Quintana en onze eigen Tom Dumoulin na, geven vrijwel alle grote namen acte de présence.
Ik vind dat Teuns hier ook wel vermeld mocht worden, dat is alles.

Je vergeet Alarcon. En lol @ teuns, er zijn wel 25 betere te verzinnen. En wie is kruiswijck nou weer?
17 augustus 2017 11:54
@dark-knight
Als ik Teuns in één adem noem met Quintana en Dumoulin, dan moet er toch ergens een belletje beginnen rinkelen dat dit eventueel niet 100% serieus bedoeld was. Wel 98% serieus want noch Quintana, noch Dumoulin heeft ooit de Ronde van Wallonië, Polen, of Noorwegen gewonnen, Teuns pakt ze alle drie binnen één maand.
17 augustus 2017 11:57
Het hebben over nonsens en Kruiswijk met ck schrijven en Chaves met een z (terwijl de namen hierboven in artikel gewoon worden genoemd) ....
17 augustus 2017 12:01
@LaurentJalabert: Dennis heeft nog nooit iets bewezen in een grote ronde. Zelfs niet op een niveau Zwitserland of Dauphine.

Ik hoor niemand hier over Pozzovivo, terwijl die echt een geweldig jaar rijdt. Elke etappekoers (op Tour Down Under na), in de top 10 van het eindklassement.

De Tour mannen, op Froome na, springen allemaal in het diepe, en het is de vraag hoe zij de Tour verteerd hebben. Aru en Bardet waren in de laatste week aan het eind van hun krachten (Bardet tenminste in de tijdrit).
17 augustus 2017 12:09
@boomie
Maar Dennis heeft het wel al bewezen in de Tirreno, Tour of Brittain (zomaar Dumoulin vloeren, hallo!), Tour of Callifornia, Tour Down Under (net als grote namen als Porte, Chaves en Slagter), en toch wel in de Dauphiné, ex-winnaar van het jongerenklassement. Voor alles een eerste keer!
17 augustus 2017 12:09
@laurentjalabert ja nonsens uw spellingsfetish zal daar niets aan veranderen. Daar u niet anders kan dan mij gelijk te geven begint u maar te lullen over een detail. Voor mij niet gelaten maar zegt wel genoeg over u.
17 augustus 2017 12:18
@ronddraaien: Wilunga Hill is in de verste verten niet vergelijkbaar met een Angliru. Hij mag me positief verrassen, maar ik geloof niet dat Dennis top-20 rijdt.

@Nibs: Ben je vergeten dat Chaves enkel VOOR Kruijswijk eindigde door die val? Ik denk dat die 2 van vergelijkbaar niveau zijn, waarbij Chaves het voordeel heeft door z'n leeftijd en dus groeimarge.
17 augustus 2017 12:24
Grote vraagteken wat mij betreft is Chaves. Indien de Tour een veredelde training was en een opstapje, dan kan hij veel. Als hij de power mist, kan het erg tegenvallen
17 augustus 2017 12:24
**** Nibali.
*** Froome, Zakarin.
** Contador, Kruijswijk, Chaves.
* Aru, Bardet, Kelderman, Majka.
17 augustus 2017 12:36
Als bij kruijswijk alles op z'n plek valt rijd hij hier podium of hoger en dan geen ster krijgen... Ik schat Kelderman en Lopez lager in net als majka voor het klassement
17 augustus 2017 12:44
@Jalabert
Je spelt Kruijswijk zelf ook niet goed
17 augustus 2017 12:53
@boomie ik heb niets tegen kruijswijk maar chaves heeft reeds heel zijn jonge carriere af te rekenen met allerhande pech, die jongen had al veel verder kunnen staan dan waar hij nu staat.
Die val van kruijs had volgens mij niet alleen met pech te maken maar ook vermoeidheid en een beetje paniek, wat natuurlijk logisch is als nibali als eerste een afdaling invliegt en je niet de beste daler bent. Daarenboven had kruijs moeten bevestigen in de giro en dat deed hij niet, verre van zelfs. Ik heb hier trouwens altijd gezegd dat dumoulin de enige nederlandse potentiele gt winnaar was.
17 augustus 2017 14:07
Uiteraard hoop ik op Kelderman, Kruijswijk, Poels en Oomen, maar ik vrees dat er tien renners beter gaan zijn:
1 Froome
2 Nibali
3 Bardet
4 Aru
5 Contador
6 Chaves
7 A. Yates
8 Lopez
9 Zakarin
10 Pozzovivo
17 augustus 2017 14:10
BREEK: GEEN SAMUEL SANCHEZ:

http://www.uci.ch/pressreleases/uci-statement-samuel-sanchez-gonzalez/
17 augustus 2017 14:17
Verwacht Froome-Nibali-Zakarin als top 3. Met daar net achter Majka, Poels of Moscon, en daar weer achter Contador.
Hoop dat Lopez, Kruiswijk, Kelderman positief verrassen.
Een putsch zoals vorig jaar aan Froome uitgedeeld zou ik enorm toejuichen.
17 augustus 2017 14:23
Froome wint met gemak. Nibali podium. Yates, Majka, Kruijs, Pozzo, Zakarin, DL Cruz, Kelderman en Poels top 10. Aru, Bardet, Contador en Meintjes zakken er door heen. Chaves en Lopez vraagteken. Te veel klimwerk voor Costa en Jungels. Oomen en Alaphilippe top 15.

Reacties zijn gesloten.