Vuelta 2017: Trentin klopt Lobato in Tarragona, Bol tiende
dinsdag 22 augustus 2017 om 17:43

Vuelta 2017: Trentin klopt Lobato in Tarragona, Bol tiende

Matteo Trentin heeft in de Ronde van Spanje de etappe naar Tarragona gewonnen. De renner van Quick-Step Floors won in Noord-Spanje na een rit van 198,2 kilometer de massasprint. Juan José Lobato (LottoNL-Jumbo) eindigde op een tweede plaats. Jetse Bol was op een tiende plek de beste Nederlander.

Vijf Vluchters
De renners reden vandaag een relatief vlakke etappe. In het eerste wedstrijduur slaagden vier renners erin om te ontsnappen uit het peloton. Stephane Rossetto (Cofidis), Juan Felipe Osorio (Manzana Postobon), Nick Schultz en Diego Rubio (beiden Caja Rural-Seguros RGA) kregen onderweg gezelschap van Johan Le Bon (FDJ), waarna de vlucht met vijf het eerste gedeelte van de etappe zou kleuren. Omdat Rossetto als best geplaatste renner op tien minuten van leider Froome stond, liet het peloton de vijf begaan. Zij zouden een maximale voorsprong van meer dan zeven minuten bij elkaar rijden.

De dertien kilometer lange Alto de Belltall (2,8% gemiddeld) was onderweg de enige beklimming. Op een stuk met sterke tegenwind viel de kopgroep op initiatief van Rossetto uiteen. Enkel Rubio wist aan te haken. Rossetto kwam als eerste over de top. Aan kop van het peloton controleerden Quick-Step, Aqua Blue en Lotto-Soudal ondertussen de voorsprong, die lang rond de vier minuten bleef.

Val Kelderman

Wilco Kelderman kwam met nog ongeveer twintig kilometer te gaan ten val, maar kon met een gehavend shirt zijn weg vervolgen. Aan kop van de wedstrijd werden Rossetto en Rubio na een vlucht van 190 kilometer ingerekend. In de slotfase bepaalden Quick-Step en BORA-Hansgrohe het tempo. Dani Moreno en Domenico Pozzovivo kwamen buiten de drie kilometerzone ten val en verloren daardoor kostbare tijd.

Trentin snelste sprinter
In de straten van Tarragona volgde een bochtige finale. Lobato ging tijdens de laatste rechte lijn vroeg de sprint aan. Trentin kwam echter langszij en wist als eerste de finish te passeren. Hij bezorgde hiermee zijn ploeg Quick-Step de tweede zege in vier dagen.

RIDE Magazine
89 Reacties
Sorteer op:
22 augustus 2017 18:24
Kan iemand mij uitleggen waarom Orica Cort heeft meegenomen als hij totaal niet mee sprint ??
22 augustus 2017 18:27
Kelderman valt nu bijna in iedere ronde (groot of kleine ronde) en is meestal daarna niet meer vooruit te branden. Ook al lijkt het eerst mee te vallen. Moet je ook hopeloos van worden lijkt mij en tussen de oren gaan zitten. Deze Vuelta loopt wel volgens vaste lijnen :-) Kruijswijk verliest tijd in de eerste ritten en Kelderman valt. Ik heb mijn hoop op Oomen voor iets leuks.
22 augustus 2017 18:28
Je mag er gerust van vinden wat je wilt, maar EQS wordt in de eerste rit 2e, in de tweede rit 1e en 2e, in de derde rit 2e en in de vierde rit terug 1e. Als je daar geen respect voor kunt opbrengen, tja...
22 augustus 2017 18:29
Majka verloor vandaag tijd omdat hij ziek is, aldus Bora twitter: "@majkaformal couldn't follow the bunch in the end due to his stomach problems & lost some minutes"
22 augustus 2017 18:32
@cerebral36
om de kopmannen voor het klassement uit de wind te zetten op het vlakke, beetje vergelijkbaar zoals Naessen meeging naar de Tour om Bardet te helpen
22 augustus 2017 18:33
Geen goed jaar voor Bora, helaas. Oke, wel een ritzege in Giro en Tour, maar ze kunnen onmogelijk tevreden zijn met hun jaar verder. Sagan en Majka uit Tour en Majka nu ziek, zwak en misselijk in de Vuelta. Te hopen voor hun dat Sagan nog wat kan doen in de WT wedstrijden in Canada, het WK en wellicht Lombardije.
22 augustus 2017 18:33
@sammysosa
Van de 12 ritten in een grote ronde dit jaar werden er 11 gewonnen in een massasprint. Die tellen wel maar van een miljoenenploeg mag je meer verwachten. Het is bewonderingswaardig dat een ploeg als QSF het maar niet lukt om een echte klassementsrenner af te leveren. Wat dat betreft heb ik veel respect voor een ploeg als Giant die met een beperkt budget (zeker in het verleden) echt hele mooie prestaties heeft neer gezet.

Een overwinning van Calmejana, Mollema, Roglic, Barguil en Hagen vind ik vele malen mooier dan de 5 overwinningen van Kittel in de Tour.

Van de 39 overwinningen kwamen er dit kaar 27 tot stand via een massasprint.

Pozzo de grootste verliezer van de dag.
22 augustus 2017 18:34
Kelderman is al weer afgeschreven. Staat 12e als beste Nederlander.
22 augustus 2017 18:35
TeamNL: dat niet helemaal eerlijk. Martin ging uitstekend in de Tour en had zonder val echt wel meegedaan om top 5 a top 4. Is zelfs met val en breukjes nog 6e geworden
22 augustus 2017 18:38
Dit is trouwens wel een drama Vuelta voor Movistar. Waarschijnlijk wordt dit de slechtste Vuelta ooit. Fernandez, Soler, dani. Alle ballen op Betancourt?
22 augustus 2017 18:41
@teamNL
Jammer dan van die nieuwe jongerentrui in de Giro, die 6e plaats in de Tour en de voorlopige 2e plaats in de Vuelta.
De jaloezie/haat die je tegenover EQS hebt is echt misselijkmakend. Iedereen kan een massasprint winnen, iedereen kan meedoen. Was je ook aan het mokken toen Groenewegen in de Tour won? En een ritzege vanuit de vlucht hoger inschatten dan vijf ritzeges in de sprint... Misschien blijf je gewoon beter weg van Wielerflits als EQS wint, je hebt toch geen enkele nuttige bijdrage te leveren.
22 augustus 2017 18:43
@Geflitst +1 (Y)
22 augustus 2017 18:44
22 augustus 2017 18:49
Quote:
Een overwinning van Calmejana, Mollema, Roglic, Barguil en Hagen vind ik vele malen mooier dan de 5 overwinningen van Kittel in de Tour.

Ja dat verbaast me niets. De vijf overwinningen zijn van een Quickstep renner, dus die zijn voor jou zo ongeveer het lelijkste wat er bestaat.
22 augustus 2017 18:52
Søren Kragh Andersen van SUNWEB 8ste, ook niet mis....
22 augustus 2017 18:54
Lol TeamNL heeft haat naar een van de weinige ploegen die iets durven te ondernemen.
22 augustus 2017 18:56
De laatste vier renners die vandaag binnen kwamen zijn van Aqua Blue...Dunne, Koning, Christian en Denifl. Die Christian was natuurlijk gevallen. Opvallend dat Denifl in zijn eentje als laatste finisht. Onlangs de ronde van Oostenrijk gewonnen.
22 augustus 2017 18:59
Ik hoop dat de schade voor Wilco meevalt. Hij werd vakkundig teruggebracht door ploeggenoten en eindigde mooi voor in het peloton bij alle andere klassementsmannen.

Lachen van Bol. Zijn tweets zijn hilarisch: het doel wordt vanaf nu top 9.
22 augustus 2017 19:02
Haha, wat een lachwekkende reacties. Volgens mij is Wielerflits bedoelt om je mening te geven over de koers, ploegen etc.

@vevie
Eens... desalniettemin is het opvallend dat hij vertrekt bij QSF.

@geflitst
Jeetje, ben jij de voorzitter van de QSF fanclub? Uiteindelijk is een top 10 plaats mooi maar wie reed er allemaal top 10 vier jaar geleden?

@WernerFranke
Ahhhh leuk die plaatjes. Zo reageerde ik ook toen ik in groep 4 zat.

@lutsenkoFan
Haat? Hahahahaha.
22 augustus 2017 19:05
Kelderman valt weer eens... pffff. Die kunnen ze beter een drie wieler geven
22 augustus 2017 19:05
@teamNL
Bestonden die plaatjes vorig jaar ook al?
22 augustus 2017 19:14
Quote:
Die tellen wel maar van een miljoenenploeg mag je meer verwachten. Het is bewonderingswaardig dat een ploeg als QSF het maar niet lukt om een echte klassementsrenner af te leveren.


Man man man, en het viel mij ook al op dat de jeugdopleiding van Ajax al in geen jaren tijd een vrouwen estafette zwemploeg heeft weten voort te brengen.. Schandalig, toch een miljoenenproject! Oh wacht...
22 augustus 2017 19:16
@teamNL
Ik ben de voorzitter van de QSF fanclub omdat ik niet zoals jij mijn gal zit te spuwen op een ploeg die wint, lijkt me logisch. Noem me mentaal gehandicapt, maar je haat lijkt me ongepast. Ik ben trouwens blijkbaar niet de enige.
22 augustus 2017 19:16
Dat Pozzovivo en Moreno vallen is jammer en zonde en als Kelderman valt moet hij aan de zijwieltjes etc. Zonder beelden waarop precies te zien is hoe de valpartijen zijn ontstaan. Erg sterk die reacties weer.
Trentin en Lobato zeer sterk, de rest kwam veel te kort, terechte winst voor eerstgenoemde.
22 augustus 2017 19:17
Jammer dat Lobato net te vroeg aanging. Trok nu eigenlijk de sprint aan voor Trentin. Wel mooi dat Lobato de stijgende lijn van de laatste tijd voortzet. Die overwinning zal deze vuelta echt nog wel komen!

Reacties zijn gesloten.