Vuelta 2017: Sunweb maakt voorselectie bekend

Vuelta 2017: Sunweb maakt voorselectie bekend

Foto: ASO

vrijdag 4 augustus 2017 om 14:40

Het deelnemersveld van de 72e Ronde van Spanje begint steeds meer vorm te krijgen. In navolging van Movistar heeft ook Sunweb een shortlist samengesteld van dertien renners, waarvan er nog vier moeten afvallen.

De enige coureur die al zeker is van zijn stekje, is Wilco Kelderman. De Nederlander – die momenteel een goede indruk maakt in de Ronde van Polen – zal uitgespeeld worden als kopman voor het klassement. De kans is groot dat hij daarbij assistentie zal krijgen van de jonge Sam Oomen.

Landgenoten Lennard Hofstede en Tom Stamsnijder maken ook nog altijd kans op een uitverkiezing, net als Warren Barguil. De bergkoning in de voorbije Tour verkast aan het einde van het seizoen naar het Franse Fortuneo-Oscaro.

Voorselectie Sunweb voor Vuelta a España 2017 
flag-dk Søren Kragh Andersen
flag-fr Warren Barguil
flag-be Bert De Backer
flag-de Johannes Fröhlinger
flag-us Chad Haga
flag-au Chris Hamilton
flag-nl Lennard Hofstede
flag-de Lennard Kämna
flag-nl Wilco Kelderman
flag-no Sindre Skjøstad Lunke
flag-nl Sam Oomen
flag-nl Tom Stamsnijder
flag-be Zico Waeytens

Dit artikel delen:

26 Reacties

Team Spaak 4 augustus 2017 om 14:45

Oomen wn Kelderman doen het goed in Polen. Zeer benieuwd naar deze twee in de Vuelta. Verder hoop ik ook op Hofstede en Kragh Andersen (misschien voor de sprints in dit meestal zwak bezette sprintersveld)

hartstikkebedankt 4 augustus 2017 om 14:51

Kelderman, Oomen, Barguil, Kragh Andersen, Kamna, Hofstede, Haga, Waeytens en Hamilton/Frohlinger zou ik meenemen. Bert de Backer, Lunke en Stamsnijder zou ik lekker thuis laten.

Sterke selectie voor een TTT trouwens, die zouden nog wel eens goed van voren kunnen eindigen. Barguil twijfel ik trouwens over, die zou ook wel eens als stoorzender kunnen optreden richting het kopmanschap van Kelderman (tenzij hij vooraf een volledig vrije rol krijgt).

nederbelg 4 augustus 2017 om 14:53

Kijk, zo had Lotto-Soudal het ook kunnen doen: een voorselectie met Hansen er nog bij, en dan de spanning “doet Hansen het of doet ie het niet” lekker laten opbouwen.
On: Barguil, mag hopen van niet – heb nu al genoeg van de Barguil-overkill.
Oomen-Keldermann, gouden duo, dan heb je geen derde hond in het kegelspel nodig.

vlek 4 augustus 2017 om 14:54

Kelderman en Oomen wordt een heel leuk duo om te volgen; Kelderman hoort sowieso in iedere koers waarin hij start bij de tien tot vijftien beste renners en met Oomen daar niet ver achter wordt het vooral interessant om te kijken hoe hij zijn eerst koers van drie weken verteert. Ik hoop wel dat ze voldoende (ervaren) ondersteuning mee gaan krijgen. Wat dat betreft ziet deze voorselectie er niet geweldig uit, met vooral veel jonge gasten en ‘oudjes’ die vooral hun waarde hebben op het vlakke.

Wielrennertje 4 augustus 2017 om 15:02

Kelderman is kopman toch? Ik hoop dat ie eindelijk gewoon de kans krijgt om te laten zien wat hij kan qua klassement rijden. Ik denk dat hij echt nog wel hoog zou kunnen eindigen als hij geen pech heeft. Het is dan ook beter als Barguil niet meegaat. Volgens mij heeft hij het namelijk een beetje hoog in de bol sinds zijn goede optreden in de Tour, dus hij zal dan wel zelf de show willen stelen in de Vuelta. Kan het ook mis hebben natuurlijk.

Tuubke 4 augustus 2017 om 15:06

Barguil = ongeleid projectiel.Hij lijkt mij niet zo’n teamplayer, gaat graag zijn eigen gang – best begrijpelijk met zoveel talent en hij wint er veel mee. Prima renner dus, maar als je Kelderman als kopman aanwijst, kun je beter trouwe helpers meesturen dan iemand als Barguil. Anderzijds: als je hem in toom kunt houden, is hij natuurlijk wel goed inzetbaar als bliksemafleider. Je kunt hem dan vooruit sturen zodat je kopman in de luwte komt te zitten.

Pietertje2 4 augustus 2017 om 15:11

Als Kelderman de vorm van de Giro heeft gaat hij hoge ogen gooien.
Ik had het idee dat hij in de Giro op hetzelfde niveau als Dumoulin zat.

Jungle Man 4 augustus 2017 om 15:12

Pro barguil: hij is nog relatief fris + commercieel belang
Contra barguil: indien hij meegaat, blijft een ander thuis die wellicht volgend jaar wel bij sunweb rijdt.

wielrenner 4 augustus 2017 om 15:17

Die Matthews heeft zowat een kniebroek aan, het ziet er niet uit.

Gabriel Melching 4 augustus 2017 om 15:29

@Jungle Man
Dan zou je dus Barguil thuis laten op het vlak waar ook Coquard thuis is gelaten in de tour, waar toen op wielerflits heel veel ophef over was…

schipperaar 4 augustus 2017 om 15:37

Mooie foto ook zoals Laurens als een schoolmeester aan de zijkant staat.
Barquil en Kelderman samen voor het ak gaan om een troef achter de hand te houden. Met Dumoulin erbij was het echt feest geworden, ozo jammer.
Barguil is verre van arrogant overigens, heeft zich leeg geknokt voor Matthews.

Koel 4 augustus 2017 om 15:41

Tuubke – 4 augustus 2017 om 15:06
Als er iemand een teamplayer is, is het Barguil wel en winnen doet hij niet zo veel hoor, maar ze tellen wel.

Pubsted 4 augustus 2017 om 16:28

@Gabriel Melching met het verschil dat de Tour voor zowel Direct Energie als Sunweb (en Coquard en Barguil) het belangrijkste is. Nu heeft Direct Energie niks klaargespeeld in de Tour, met Coquard waarschijnlijk net wat meer. Of Barguil in de Vuelta nog top is is maar afwachten na deze Tour

Tommytom 4 augustus 2017 om 16:55

@Pubsted. Niets klaar gespeeld wellicht wat overtrokken. Gewoon een rit gewonnen met Calmejane.

BenderBeach 4 augustus 2017 om 16:57

Barguil gaat naar Fortuneo en meestal worden vertrekkende renners niet opgesteld in de Vuelta. Tenzij ze nog in de etalage moeten natuurlijk maar dat is nu ook niet het geval.

assen 4 augustus 2017 om 17:00

Kan me voorstellen dat ze gewoon vragen aan Barguil of ie mee wil naar de Vuelta. Als ie niet wil, gaat ie gewoon niet mee.

jooprioolpijp 4 augustus 2017 om 18:00

Snap de negativiteit over Barguil niet zo, als hij nog fris genoeg is zou ik ‘m gewoon meenemen. Lekker een paar ritten laten uitkiezen en verder heb je een meer dan prima knecht. Denk dat hij zelf wel wil, de Vuelta van een paar jaar geleden was zijn doorbraak in een grote ronde met 2 (3?) etappeoverwinningen.

jan jansen 4 augustus 2017 om 19:08

Het zou wel leuk zijn als Barguil gaat knechten voor iemand waar hij onlangs nog kritiek op had en bestempelde als wieltjesplakker

ShutUp 4 augustus 2017 om 21:12

Hilarisch dit. Twee weken terug wordt Barguil de hemel ingeprezen en nu bekend is dat ie Sunweb verlaat dan is het andersom…

Bergje over 5 augustus 2017 om 01:05

Ik kan me niet voorstellen dat ze barguil thuis laten. Vrije rol, etappes pakken of wellicht kan hij voor het klassement gaan? De reden dat hij overstapt zal geen probleem zijn neem ik aan. Kelderman doet het prima in polen maar ik wil het eerst nog zien deze ronde.

Koel 5 augustus 2017 om 07:40

Barguil staat gewoon nog op de loonlijst en zit in de voorselectie, ik zie het probleem dus niet….

snoek1974 5 augustus 2017 om 08:35

Ben benieuwd naar Kragh Andersen en Oomen deze Vuelta

Arema Pro Cycling Team 5 augustus 2017 om 10:43

Kelderman,Oomen,Soren,Sindre,Hofstede,Fröhlinger,Haga,Hamilton en Kämna. Weet niet of Barguill nog wel de motivatie heeft na zijn fantastische Tour.
Gaan voor de jonkies,zodat die ook weer sterker worden na deelname aan grote ronde

xistnc 5 augustus 2017 om 10:45

De Vuelta begint nota bene in Frankrijk. Barguil gaat daar allicht wel gemotiveerd bij zijn om flink toegejuicht te worden.

Na het verlaten van Frankrijk gaat het goed zo lang het goed gaat met deze eenmansploeg binnen Sunweb. Voor deze sponsor zou het mooi zijn als hij er de gehele tournee langs alle Costa’s bij is. Maar mijn inschatting is, dat Barguil vóór de slotweek afhaakt.

Bergje over 5 augustus 2017 om 12:32

Je zou denken, met de orgastische gezichtsuitdrukking die de afgelopen weken duidelijk te zien is bij Barguil, dat hij in staat is om de aankomende 2 maanden nog voor alle prijzen te gaan die er maar zijn ;)

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair