Vuelta 2017: LottoNL-Jumbo heeft negental op papier

Vuelta 2017: LottoNL-Jumbo heeft negental op papier
maandag 14 augustus 2017 om 10:51

LottoNL-Jumbo heeft zijn selectie voor de Vuelta a España bekendgemaakt. De ploeg selecteerde zes Nederlanders. Steven Kruijswijk start als kopman. Lars Boom ontbreekt zoals verwacht.

Selectie LottoNL-Jumbo voor Vuelta 2017
flag-nz George Bennett
flag-nl Koen Bouwman
flag-nl Stef Clement
flag-be Floris De Tier
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-es Juan José Lobato
flag-nl Daan Olivier
flag-nl Antwan Tolhoek

Dit artikel delen:

69 Reacties

rahimns 14 augustus 2017 om 14:04

Trouwens hij was ook al in San Sebastian en daar reed hij zonder training al naar een keurige 32e plek op 1,5 minuut van de winnaar en dat alleen op zijn basisconditie. Dus ik denk dat hij nog vele kan verrassen daar.

Pietertje2 14 augustus 2017 om 14:13

Prima selectie en verwacht dat zowel Kruijswijk en Bennett top 10 gaan rijden.

mattje123 14 augustus 2017 om 14:13

Ik snap niet wat de mensen hier lopen te zeuren met het ook op de TT. Met Lobato, Kruijswijk, Clement en Bennett heb je een viertal dat op een goede dag toch een aardige tijdrid kan neerzetten, daarnaast zijn Bouwman en Lindeman ook aardige hardrijders. Naar de tijdritcapaciteiten van Tolhoek, de Tier en Olivier is het voor mij een beetje in het duister tasten. Die heb ik nog nooit een tijdrit helemaal voluit zien gaan…

rahimns 14 augustus 2017 om 14:22

@mattje123 Olivier reed een behoorlijke tijdrit op het NK waar hij 8e werd. Floris de Tier is op dat punt inderdaad geen hoogvlieger en Tolhoek heeft zich al weer aardig ontwikkelt op dat gebied. Reed in de Dauphine een heel redelijke voor zijn doen. Ik verwacht geen topuitslag van TLJ maar een degelijke plek in de middenmoot moet toch zeker te doen zijn. Verlies je hier 20 tot 25 sec dan doen ze het netjes.

NDI22 14 augustus 2017 om 14:44

@mattje123
Clement ok, maar de rest.. Ik verwacht ze ergens tussen de 9e en 15e plek op 20-30 seconden achterstand.

wielrenner 14 augustus 2017 om 15:23

Zijn er nog meer ploegen met zoveel debutanten?

Sephiroth 14 augustus 2017 om 15:43

wielrenner: movistar, caja rural en sunweb iig, aqua blue en manzana ook waarschijnlijk.

@spinergy: nee ik zie niet in waarom boom mee zou moeten. Voor de sprints heb je lobato, tijdrijden en knechten bouwman en lindeman komt beter de heuvels door. Dus enkel voor dat voorjaar van volgend jaar. Maar al die jonge knullen meenemen voor de giro van volgend jaar is net zo goed een optie.

tendam 14 augustus 2017 om 16:16

Wat wordt er hier veel belang gehecht aan die TTT joh. Alsof die in de einduitslag wat uitmaakt. Boom is geen goede knecht, nooit geweest ook. Dus op grond daarvan hoef je hem echt niet mee te nemen. Alleen als hij volgend jaar de kasseienkopman is, heeft het nut hem een grote ronde te laten rijden. Maar dat is blijkbaar ook nog maar de vraag.

Ik denk dat Kruijswijk het best nog wel eens goed zou kunnen doen. De epische Giroritten liggen hem beter dan het _______________/ in de Vuelta, en in mei is hij volgens mij op z’n best, maar als je ziet wat hier altijd in de top-10 rijdt kan Kruijswijk dat zeker ook.

Team Spaak 14 augustus 2017 om 16:52

Leuke selectie! Had Battaglin en Boom wel verwacht…. Weet niet wat daar precies speelt tussen Boom en de ploegleiding maar dat lijkt me een breuk te gaan worden tussen beide partijen.

Nadeel van deze selectie is dat Kruijswijk in de TTT meteen een flinke dreun gaat krijgen in het AK. Ook Lobato zal het helemaal alleen moeten gaan uitzoeken in de sprints. Daar was de ook spaanstalige Battaglin met zijn explosiviteit misschien wel handig geweest?

Mwielerfan 14 augustus 2017 om 18:17

Battaglin had wel wat gekund op finishes waar een hellingkje een paar km voor ligt of de laatste paar honderd m enigszins omhoog. Zoals vroeger bettini vaak voor het wk zn vorm aanscherpte.
Misschien dat boom weinig kan hier, maar in de etappe die hij in 09 won zat ook een cat2 klim. Hij is ook wel eens goed geweest op cauberg en in ardennenrit eneco (in jaren dat er voor de zwaarste bergjes niet teveel gekoesterde is, of extra zwaar weer zoals deze week).
Hem meenemen zou bovendien voor de toekomst zijn. Net zoals ze nu 4 jonkies vooral voor de toekomst meenemen. Die gaan ook niet mee omdat ze hier nou zoveel gaan scoren of zulke goede knechten zijn. Allemaal argumenten dus die net zo goed voor boom kunnen gelden. De ploeg kiest of tegen hem of heeft hele andere ideeën over wat goed is voor boom dan boom zelf. En waarschijnlijk allebei.

koos1 14 augustus 2017 om 18:28

Beetje de verwachte ploeg met een mix van klassement en jongeren. Enige opvallende afwezige is Battaglin, maar die zal dan wel naar Canada gaan waar hij met een sterke sprint hoog (top10?) kan eindigen.
Op het vlakke heeft Clement in de Giro al bewezen dat hij de renner is die bij Kruijswijk zal blijven. Voor de andere ‘vlakke’ knechten van TLJ is de Vuelta waarschijnlijk te zwaar en liggen ze al snel op achterstand. Daarnaast moet er ook nog een goede ploeg naar Canada en zullen de klassieke renners wel de Belgische najaarskoersen gaan rijden.

Chasse_patate 14 augustus 2017 om 19:29

Beter hadden ze Groenewegen meegenomen. Had hier 5 ritten kunnen pakken.

Wildebert 14 augustus 2017 om 20:08

Nou, dan zat je afgelopen week zeker in een chasse patate, Groenewegen sprintte uitgeblust en hem nu naar de Vuelta sturen zou hem nog meer uitwringen.

Fanny 14 augustus 2017 om 20:33

@Team Spaak
Battaglin is toch echt een Italiaan ipv een Spanjaard.
Voor Battaglin hebben ze Lobato meegenomen.
Denk dat Battaglin naar Canadese koersen gaat.
Die dreun met de TTT valt denk ik wel mee.
Kruijswijk, Bennett, Clement, Bouwman en Olivier kunnen normaal een goede ITT rijden.
Ik verwacht dat ze rond plek 10 eindigen op ongeveer 30 sec achter de winnaar.
Dan doen ze het goed met dit team.
Alles wat daar onder zit is meegenomen voor Kruijswijk in het AK.

Scooterbroem 14 augustus 2017 om 20:57

Met het oog op de voorjaarsklassiekers, het feit dat je een power renner nodig hebt om je kopman voorin te houden voor de beklimming en hij gewoon prima gepresteerd heeft in de bicnkbank tour had hij natuurlijk gewoon mee gemoeten. Maar ja, het zijn net vrouwen daar in de ploegleiding veel emoties weinig ratio

Jungle Man 14 augustus 2017 om 22:18

Wijnants rijdt dit jaar dus ook geen grote ronde. Gemiste kans Boom thuis te laten; ook met het oog op het volgende seizoen

Team Spaak 15 augustus 2017 om 00:02

@Fanny: een Italiaan natuurlijk, ik ga mij schamen…

GroteSmurf 15 augustus 2017 om 01:37

Van de voorlopige startlijst van TLJ_NL zijn Keizer en Boom afgevallen … Battaglin stond niet op die lijst

Sephiroth 15 augustus 2017 om 08:06

Scooterbroem: ach dat kan je in beide richtingen zeggen :) Bouwman en Clement kunnen dat net zo goed als Boom. Boom is daarnaast geen bewezen teamspeler in tegenstelling tot Bouwman en Clement.

Dus menig WFer kan je ook als vrouw zien: veel emoties weinig ratio (en dat zie je vooral terug tijdens momenten dat NL renners aan het winnen zijn en pech hebben. Potje onrealistische agressie die er dan vaak uitkomt).

Jungleman: Voor de klassiekers is het misschien een gemis, maar voor de Giro kan het een hele goede investeering zijn om Tolhoek, de Tier, Bouwman en Olivier nu de vuelta te laten rijden. Gezien de focus van TLJ is dit dus een logische keuze.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair