Vuelta 2017: LottoNL-Jumbo heeft negental op papier

Vuelta 2017: LottoNL-Jumbo heeft negental op papier
maandag 14 augustus 2017 om 10:51

LottoNL-Jumbo heeft zijn selectie voor de Vuelta a España bekendgemaakt. De ploeg selecteerde zes Nederlanders. Steven Kruijswijk start als kopman. Lars Boom ontbreekt zoals verwacht.

Selectie LottoNL-Jumbo voor Vuelta 2017
flag-nz George Bennett
flag-nl Koen Bouwman
flag-nl Stef Clement
flag-be Floris De Tier
flag-nl Steven Kruijswijk
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-es Juan José Lobato
flag-nl Daan Olivier
flag-nl Antwan Tolhoek

Dit artikel delen:

69 Reacties

Laatste man 14 augustus 2017 om 11:42

Niermann is ploegleider.

Leuk, jong team. Mis wel een type Keizer/Boom voor de tussenstukken of TTT. De jonge klimmers zullen elkaar wel afwisselen qua steun per dag.

hupske 14 augustus 2017 om 11:42

Voor de ploegentijdrit lijkt mij dit ook nog eens goed team. Ziet er goed uit zo!
Lobato zal het in de sprint wel alleen moeten doen.

KnightBiker 14 augustus 2017 om 11:46

Als TLJ snap ik de niet selectie van Boom wel: stapt in een grote ronde bijna altijd af met kwaaltjes, ik zou Boom nog wel een kans geven volgend jaar voor de klassiekers als TLJ zijnde maar verder moet hij het toch ook maar weer eens waarmaken een campagne lang op niveau te kunnen rijden alvorens met de vuist op tafel te kunnen slaan.

rahimns 14 augustus 2017 om 11:49

Echt vlak is het toch nooit in Spanje… Lindeman of Bouwman zullen prima in staat zijn om Kruijswijk daar uit de problemen te houden. In etappes waar je geen sprint hoeft te verwachten kan Lobato ook nog zijn rol hebben op dat vlak.

Canabliz 14 augustus 2017 om 11:50

Kruiswijk valt uit of eindigd lager in het klassement dan Bennett.

2 dagen geleden reed Gautier nog weg van hem in een bergetappe. Zou ik niet heel team voor opofferen..

Adelaar 14 augustus 2017 om 11:52

@Ab Normaal: In de hoop dat hij nu wel het maximale uit zijn talent zou halen. Ze zijn er na 1 jaar echter alweer achter gekomen dat hij dat alleen doet als hij boos is.

Geweldig beleid is dat natuurlijk niet, maar ik heb Lotto-Jumbo en haar voorgangers sowieso niet vaak op een heel erg sterk uitgedacht beleid kunnen betrappen.

NDI22 14 augustus 2017 om 11:52

Gelukkig is de ploegentijdrit maar 13,7 kilometer en geen 40, anders had Kruijswijk al 2-3 minuten achter gestaan. Verder een leuk team en naast Boom, die ik er gewoon bij had gezet, hadden ze niet veel keuzes meer.

Magikdatzeggen 14 augustus 2017 om 11:58

Dit lijkt me inderdaad geen parcours voor Boom.

Wielrennertje 14 augustus 2017 om 12:03

Ik moet het nog maar zien bij Kruijswijk eerlijk gezegd..

AWestie 14 augustus 2017 om 12:07

Met Boom er bij hadden ze iig nog wat TTT zekerheid opgebouwd, in tegenstelling tot de debutanten & lichtgewichten. Ik ben benieuwd naar wat dit team klaar kan spelen, maar de verwachtingen zijn vooralsnog niet heel hoog.

Laatste man 14 augustus 2017 om 12:07

De TTT lengte staat al maanden vast. Dus niet zozeer gelukkig voor deze ploeg. De ploeg is er waarschijnlijk op afgestemd.

TykkeThor 14 augustus 2017 om 12:19

@Canabliz
Dat was Geniez.

mus van de maasstad 14 augustus 2017 om 12:32

@knightbiker

wat een onzin zeg. 7 grote rondes waarvan 5 uitgereden

Magnus Cort Nielsen 14 augustus 2017 om 12:38

Wat verwachten jullie van Lobato in de sprints? Is in mijn herinnering altijd nog een talentvolle puncher/sprinter, maar laatste jaren niet echt uitgekomen. In dit (beperkte sprint)veld wel etappewinst mogelijk?

kjjl 14 augustus 2017 om 12:54

Toch wel een zeer ongebalanceerde selectie, ongewoon voor TLJ. Ben het met volgers eens dat Boom hier zelf weinig succes had kunnen behalen, maar hij had Tolhoek, de Tier of Lindeman toch kunnen vervangen om als een Luuk Rowe voor Steven te rijden binnen het peloton.

Bovendien wil Boom graag de Vuelta in de benen hebben.

Slecht te verklaren, deze selectie vol klauteraars.

allieballie 14 augustus 2017 om 12:56

@Magnus Cort Nielsen

Ik denk dat jij niet bang hoeft te zijn voor Lobato in de sprints.

Geurt Harm 14 augustus 2017 om 13:20

Inderdaad ongelooflijk dat Boom hier niet bijstaat. Bouwman hebben we sinds de Dauphiné niet meer gezien, om maar een voorbeeld te noemen. Boom was voor de Tour goed in vorm en nu weer en mag twee keer niet mee. Dat is niet alleen nu doodzonde, maar betekent ook dat Lotto-Jumbo hem achteruit werpt in zijn voorbereiding op volgend voorjaar, en dat terwijl heel Lotto-Jumbo dit jaar al onzichtbaar was in de voorjaarsklassiekers. Kortom, een uitstekend staaltje slecht teammanagement. Plus het recept om Boom kwijt te raken.

kleomantre 14 augustus 2017 om 13:20

@ Geraint, het helpt wellicht als je nog gemotiveerd ben om goed door te blijven trainen daarna. Verder is het volstrekt onzinnig om iemand op te stellen omdat hij dan wel een goed voorjaar zou kunnen rijden. Je hebt nog een half jaar om van alles en nog wat te doen aan training. Alle gelegenheid om goed aan de start te staan van een aantal koersen. Zwak excuus indien Boom dat aanvoert vooor zijn zeer matige presteren afgelopen voorjaar. Dan impliceert hij ook dat hij of fout of te weinig heft getraind en daar geven de resultaten alle blijk van. En fout trainen voor iemand van zijn leeftijd klinkt natuurlijk amateuristisch.

robertowilco 14 augustus 2017 om 13:21

Stef Clement is de renner die ook op het vlakke constant bij Kruijswijk blijft, daar heb je niet veel anders renners voor nodig, let maar op, dat was in de Giro ook zo. Clement zij zelf nog in Tour de Jour, ik hoef niks anders te doen dan dat stevie in mijn wiel zit.

RiGHT 14 augustus 2017 om 13:29

vraag me af hoeveel Benett nog kan in zn 2e grote ronde. ik ben geen fan van Boom, maar zou hem logischer vinden dan Benett.

Sephiroth 14 augustus 2017 om 13:38

Bouwman reed nochtans prima in polen Geurt harm. Lindeman kan net zo goed op het vlakke als wat Boom kan. Ook Clement kan prima op het vlakke uit de voeten. Dus Boom missen valt wel mee. Hij was 2,5 etappes goed de afgelopen week, in zwitserland wel ok maar ook zelden denderend.

Qua TTT niet het sterkste, anderzijds met Clement, bouwman en Kruijswijk heb je al een aardige basis.
Ik vraag me vooral af of ze zoveel jonkies meenemen met het oog op volgend jaar de Giro (en dus sterkere klimmers daar voor Kruijswijk)

MaxvanHeeswijk 14 augustus 2017 om 13:41

Ik vind het een heel leuke selectie. Juist met nieuwe gezichten kan er wel eens een goede chemie in het team ontstaan. Een renner met een negatieve uitstraling zoals Lars Boom (sorry, maar daar kan ik toch echt niet omheen – zie voorbije week) kan dan weliswaar op papier de sterkste zijn voor het beschermen van de kopman, maar dat weegt in mijn optiek minder zwaar dan de frisheid van een ploeg en de bereidheid om voor elkaar te werken en iets moois neer te zetten.

Kruijswijk en Bennett zijn wat dat betreft juist prima kopmannen: gretig om een goede klassering waar te maken, met waardering voor de ondersteuning die ze daarbij krijgen. Hooguit vraag ik me af in hoeverre Bennett weer 3 weken aankan na een lange ziekte vorig jaar en een zware Tour die hij al moest beëindigen vanwege uitputting.

Maar ik vind dit een supertof team!

Spinergy 14 augustus 2017 om 13:41

Wat je ook van Boom vindt, had hij hier wel bij moeten zijn natuurlijk.

rahimns 14 augustus 2017 om 13:48

@MaxvanHeeswijk de tour moest hij verlaten vanwege ziekte, niet door uitputting… in ieder geval dan uitputting vanwege het ziek zijn. Hij heeft in ieder geval de afgelopen tijd goed getraind, eerst in Andorra en de laatste week nog in Gironna.

MaxvanHeeswijk 14 augustus 2017 om 13:59

@rahimns Dat wist ik niet. Het klinkt goed, laten we hopen dat het zich doorzet!

Headlines

Materiaalzone

Populair