Vuelta 2017: Froome wint tijdrit in Logroño, Kelderman stijgt naar derde plaats

dinsdag 5 september 2017 om 17:40
Vuelta 2017: Froome wint tijdrit in Logroño, Kelderman stijgt naar derde plaats

Chris Froome heeft in de Vuelta a España de individuele tijdrit naar Logroño gewonnen. De leider in het algemeen klassement legde het 40,2 kilometer parcours als snelste af. Wilco Kelderman moest 29 seconden toegeven en eindigde als tweede. In het algemeen klassement schuift hij op naar de derde plaats.

Snelle start Contador en Kelderman
In een rit over een golvend parcours, ontstonden er grote verschillen tussen de klassementsrenners. Alberto Contador ging in de laatste tijdrit van zijn carrière snel van start. Hij zette bij het eerste tussenpunt, todat Kelderman daar met 18 tellen onder dook. Zelfs Chris Froome beet zich stuk op de tijd van de Nederlander. Kelderman kreeg even later de twee minuten voor hem gestarte Esteban Chaves in het vizier. De Colombiaan werd dan ook al snel ingehaald.

Froome herstelt
Ook bij het tweede tussenpunt zette Kelderman de snelste tijd neer, maar bij de doorkomst van Froome bleek dat de leider rustig gestart was. Hij dook zeven seconden onder de tijd van de Nederlander. Aan de finish bleek dat hij de snelste tijd neergezet had.

Froome deed wat er van hem verwacht werd, al bleef een mokerslag uit. Zijn voorsprong op Vincenzo Nibali bedraagt nu iets minder dan twee minuten. Kelderman volgt op twee minuten en veertig seconden.

Zes Nederlanders bij beste twintig
Kelderman was niet de enige Nederlander die met een goed gevoel op de tijdrit terug zal kijken. Ook Wout Poels zette een sterke rit tegen de klok neer. Hij eindigde als zevende en steeg in het algemeen klassement van de tiende naar de achtste plek. Toen de balans opgemaakt kon worden, werd duidelijk dat er zes Nederlanders bij de beste twintig geëindigd waren.

Dit artikel delen:

102 Reacties

schipperaar 5 september 2017 om 23:15

Moeilijk te zeggen, coach werd binnengevlogen maar Wilco ging er as een komeet vandoor, Tom deelt misschien beter in, gewoon veel doen en Wilco gaat hem voorbij ook al weegt ie maar 65 kilo wat op dit parcours misschien weer in zijn voordeel was net als voor Alberto. Niks mooier dan tijdrijden Romans om ieders stijl te kunnen aanschouwen.

illu 6 september 2017 om 09:09

schippie…
probeer je nu te zeggen dat Wilco wel even beter wordt in tijdrijden dan Tom?

Headlines

Materiaalzone

Populair