Vuelta 2017: Froome wint tijdrit in Logroño, Kelderman stijgt naar derde plaats

dinsdag 5 september 2017 om 17:40
Vuelta 2017: Froome wint tijdrit in Logroño, Kelderman stijgt naar derde plaats

Chris Froome heeft in de Vuelta a España de individuele tijdrit naar Logroño gewonnen. De leider in het algemeen klassement legde het 40,2 kilometer parcours als snelste af. Wilco Kelderman moest 29 seconden toegeven en eindigde als tweede. In het algemeen klassement schuift hij op naar de derde plaats.

Snelle start Contador en Kelderman
In een rit over een golvend parcours, ontstonden er grote verschillen tussen de klassementsrenners. Alberto Contador ging in de laatste tijdrit van zijn carrière snel van start. Hij zette bij het eerste tussenpunt, todat Kelderman daar met 18 tellen onder dook. Zelfs Chris Froome beet zich stuk op de tijd van de Nederlander. Kelderman kreeg even later de twee minuten voor hem gestarte Esteban Chaves in het vizier. De Colombiaan werd dan ook al snel ingehaald.

Froome herstelt
Ook bij het tweede tussenpunt zette Kelderman de snelste tijd neer, maar bij de doorkomst van Froome bleek dat de leider rustig gestart was. Hij dook zeven seconden onder de tijd van de Nederlander. Aan de finish bleek dat hij de snelste tijd neergezet had.

Froome deed wat er van hem verwacht werd, al bleef een mokerslag uit. Zijn voorsprong op Vincenzo Nibali bedraagt nu iets minder dan twee minuten. Kelderman volgt op twee minuten en veertig seconden.

Zes Nederlanders bij beste twintig
Kelderman was niet de enige Nederlander die met een goed gevoel op de tijdrit terug zal kijken. Ook Wout Poels zette een sterke rit tegen de klok neer. Hij eindigde als zevende en steeg in het algemeen klassement van de tiende naar de achtste plek. Toen de balans opgemaakt kon worden, werd duidelijk dat er zes Nederlanders bij de beste twintig geëindigd waren.

Dit artikel delen:

102 Reacties

roygo80 5 september 2017 om 18:12

Sterk van Wout hoor!!!, vele hier op t forum ff te kijk gezet. ( en nog niet eens volle bak mogen fietsen) volgens sommige hier

Panter 5 september 2017 om 18:14

Kelderman super!!! Froome is in orde hoor maar je verwacht toch dat hij minimum 1,5 minuut pakt op nibali. Dat duidt enkel erop dat nibali zeer sterk is en nogmaals hij gaat bommen lossen op de angliru en dat is geen col waar je baat gaat hebben aan een nieve of een poels. Angliru is ieder op zich!!!

RaketVuist 5 september 2017 om 18:14

@Stoempen op de pedalen
Is geen sneer naar Kruijswijk. Vind het gewoon vreemd dat hij compleet onder de radar netjes 13e is geworden.

Andreotti 5 september 2017 om 18:15

Met een mooie coupe kan er nog met minutes gegooid worden ! Of 3-4 minuten op een slechte dag zaterdag. Ik denk dat het nog kan !
Of is de wens de vader van de gedachtengang…..

Had op voorhand verwacht dat froome op de meesten meer dan 2 minuten zou pakken. En dat is niet gebeurd. Elke dag vuurwerk vanaf nu !

52voor11achter 5 september 2017 om 18:16

@Raketvuist
‘Onderweg afgestapt’ is geen sneer maar een serieuze vraag? Tuurlijk.

Col du Bramont 5 september 2017 om 18:17

Zes Nederlanders bij de eerste 18 in een tijdrit in een GT, kan me niet herinneren dat dit eerder is voorgekomen.
Kelderman bevestigt dat hij een groot talent is, goede klimmer en tijdrijder, wint op alle klassement renners behalve Froome die zijn tijdrit wat beter indeelt. Poels prima, top10 in het vizier. Kruijswijk stelt niet teleur maar top10 wordt lastig al krijgen we nog 2 zware bergritten.

Froome lijkt te gaan winnen maar eerst maar eens afwachten wat er nog gaat gebeuren.

Raafje 5 september 2017 om 18:17

@Velominatus

Ik denk niet dat Nibali, Kelderman, Zaka en Contador 2 tot 5 minuten gaan terugpakken op Froome. Maar ik denk wel dat Froome in Madrid op het hoogste schavot zal staan met een kleine marge op Nibali en co.

Lage rugpijn 5 september 2017 om 18:18

Ja, die barguil was inderdaad veeeel te goed om te knechten voor kelderman……

ikbenprocycling 5 september 2017 om 18:18

Ik feliciteer hierbij ook graag de Nederlanders en ihb Wilco met een geslaagde ITT vandaag

jvh93 5 september 2017 om 18:24

eerlijk is eerlijk, Kelderman rijdt een geweldige Vuelta. Maar toch, iedere keer ben ik weer bang dat hij zijn traditionele slechte dag heeft en er keihard doorzakt of wederom tegen de grond gaat en het daarna wel kan vergeten

Frits des Jeux 5 september 2017 om 18:24

Chaves en Lopez zullen nooit een grote ronde winnen met veel tijdritkilometers. Die moeten hopen op een Tour als die van 2015 met slechts 15 km tijdrit individueel.

marehoek 5 september 2017 om 18:24

@lagerugpijn.je loopt 2 weken achter.
Heb je de laatste etappes gezien, geen Barquil had hier iets kunnen betekenen.

tendam 5 september 2017 om 18:25

Voor Kruijswijk wordt het toch tijd om te kijken naar een evt. ritzege. De top-10 gaat hij niet meer halen, tenzij hij tijd pakt uit een ontsnapping.

Noot 5 september 2017 om 18:27

Waar zijn al de Kelderman haters nu die in de eerste etapes aangaven dat deze man niks in een peleton te zoeken had nu?

GeorgPhilippTelevisiemann 5 september 2017 om 18:27

Sunweb kan ondertussen wel een aardig ploegje opstellen voor het WK TTT :D

dikkechaap 5 september 2017 om 18:32

@tendam
ik zou het ook leuk vinden als Kruijswijk voor een rit gaat. Maar een top 10 plek is zeker mogelijk, ook zonder zelf in de ontsnapping te gaan. Aru of Woods zie ik er nog wel doorheen zakken op de Angliru bijvoorbeeld, terwijl Kruijswijk voorlopig alleen maar beter lijkt te worden. Al gaat dat wel langzamer dan we gehoopt hadden.

Pédaleur de charme 5 september 2017 om 18:34

@FdJ
De kans lijkt me groot dat we de komende jaren een aantal van dat soort Tours krijgen. De ASO zal vast rekening houden met Barguil, Bardet en Pinot. Dumoulin lijkt me de enige concurrent van Froome die gebaat is bij tijdritkilometers, dus voor de spankracht hoeven ze het ook niet te doen.

Geflitst 5 september 2017 om 18:39

Woods heeft het nog behoorlijk gedaan gezien zijn tijdritverleden.

Lennimator 5 september 2017 om 18:39

Klasse van Wilco. Morgen Metallica.

Tripodboom 5 september 2017 om 18:39

Prima tijdrit van Wilco. Aan het eind ging hij een beetje zagen, zat goed kapot. Nog 1 of. 2 jaar sterker en Froome, maar ook Tom krijgen er een harde dobber aan!

Pietertje2 5 september 2017 om 18:40

Het is voor Kruijswijk toch niet een ritzege of top 10, kan gewoon beide.

Connor 5 september 2017 om 18:40

@velominatus
Ik begrijp dat Contador en Nibali wel veel indruk op je gemaakt hebben afgelopen weekend? Zoveel blijkbaar dat ze wel even minuten gaan goedmaken op Froome?! Heb jij toch een andere Nibali gezien dan ik. De man is volledig onmachtig deze vuelta en dat was hij in de Giro ook al.

dikkechaap 5 september 2017 om 18:45

@Koel
Dit is trouwens niet veruit de beste tijdrit van Wilco. Al in 2012 werd hij 4e in de dauphine (53km) achter Wiggins, Martin en Rogers. Nota bene twee plekken boven Froome…

tendam 5 september 2017 om 18:52

@dikkechaap
Koel had voorheen niet zo’n hoge pet op van Kelderman, rara hoe zou dat komen ;) Die tijdrit in de Dauphine destijds valt nog wat hoger in te schalen, zeker omdat hij toen neoprof was.

@dikkechaap
Hij kan wellicht wel wat tijd pakken op die gasten, maar hij staat wel ver achter. En hij moet er 3 voorbij. Hij zal echt een ontsnapping nodig hebben.

Olly 5 september 2017 om 18:53

Wat als Barguil gewacht had??
Kelderman op 25 seconden van Nibali, en Barguil ergens tussen plaats 4 en 8. Wat had dat een luxe geweest voor sunweb.
Of hij was ook ziek geworden…. Je weet het niet he?!? hahaha

Headlines

Materiaalzone

Populair