Vuelta 2017: AG2R La Mondiale met Bardet en Pozzovivo

Vuelta 2017: AG2R La Mondiale met Bardet en Pozzovivo

foto: ASO

dinsdag 15 augustus 2017 om 14:44

AG2R La Mondiale heeft haar selectie voor de Vuelta rond. De Franse ploeg neemt met Romain Bardet en Domenico Pozzovivo haar twee kopmannen mee naar Spanje. Voor Bardet zal dat echter in een andere rol zijn dan in de Tour, geeft ploegleider Julien Jurdie toe.

Bardet zal namelijk voor het eerst in zijn carrière twee grote rondes in een jaar rijden. “Zijn ambities zijn anders dan die waarmee hij naar de Tour ging”, zegt Jurdie. “Hij hoopt prominent aanwezig te zijn in de etappes waarin zijn sterktes naar voren komen.”

Over Pozzovivo is de ploegleider duidelijker. De kleine Italiaan wordt geacht voor een goed eindklassement te gaan. “Hij is heel constant geweest sinds het begin van het seizoen. Zijn terugkeer in de Ronde van Polen (zesde) is een goed teken dat hij een serieuze gooi kan doen naar een plek in de top-10 of zelfs beter”, aldus Jurdie. Alexandre Geniez beschikt eveneens over een uitstekende vorm, aangezien hij de slotrit in de Tour de l’Ain won. Hij zal Pozzovivo en Bardet bij moeten staan in de bergen, maar mag ook voor zijn eigen kans gaan.

Aanvankelijk zou Samuel Dumoulin opgenomen zijn in de selectie, maar na zijn zware val in de Tour de l’Ain kan hij niet starten. Julien Duval is aangewezen als vervanger.

Selectie AG2R La Mondiale voor de Vuelta a España 2017
flag-fr Romain Bardet
flag-fr Clement Chevrier
flag-de Nico Denz
flag-fr Axel Domont
flag-fr Julien Duval
flag-fr Alexandre Geniez
flag-fr Alexis Gougeard
flag-ca Hugo Houle
flag-it Domenico Pozzovivo

Dit artikel delen:

7 Reacties

Wigo 15 augustus 2017 om 14:56

“Hij hoopt prominent aanwezig te zijn in de etappes waarin zijn sterktes naar voren komen.”

Dat zijn dus in alle 15 bergetappes?

Komi 15 augustus 2017 om 15:02

Ja wat is nou de rol van Bardet? Ontsnappingen of toch stiekem het klassement. Want prominent aanwezig zijn op zijn sterke punten is dus elke bergrit.

josi 15 augustus 2017 om 15:15

Tja, een nietszeggende uitspraak. Ik neem aan dat ze met Bardet gewoon gaan aankijken hoe fris die er nog voor staat in deze Vuelta.

Fast Freddy 15 augustus 2017 om 15:43

Stel dat Jurie zou zeggen dat: “Hij hoopt prominent aanwezig te zijn in de etappes waarin zijn sterktes NIET naar voren komen.” Nogal onzinnig. De uitspraak van Jurie voegt dan ook erg weinig toe. Non-nieuws, maar kennelijk toch de moeite waard om te herhalen.

SCIC 15 augustus 2017 om 17:23

In elk geval een van de sterkere ploegen in de Vuelta. Kandidaat voor het ploegenklassement, ritzeges en 2 man in de top 10.

Karperdrol 18 augustus 2017 om 14:42

Ik las dat pozzovivo last heeft van een virus!? Kan iemand mij hier meer over vertellen?

Salvatore 18 augustus 2017 om 17:34

@Karperdrol waar heb je dat gelezen? Zou vervelend zijn, is bezig aan een goed seizoen

Headlines

Materiaalzone

Populair