Vuelta 2016: Valerio Conti soleert naar ritzege

vrijdag 2 september 2016 om 17:46
Vuelta 2016: Valerio Conti soleert naar ritzege

foto: Sirotti

De langste etappe in de Ronde van Spanje is gewonnen door Valerio Conti. De 23-jarige Italiaan maakte deel uit van de ontsnapping van de dag. Met nog twintig kilometer te rijden sprong hij weg bij zijn medevluchters, om solo en te winnen in Urdax-Dantxarinea. Het peloton doet het vandaag rustig aan. Zij lieten het verschil flink oplopen en finishten uiteindelijk op bijna 34 minuten achterstand.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Twaalf renners toonden in de langste rit van deze Vuelta genoeg moed om ten aanval te trekken, waaronder één Nederlander: Tom Stamsnijder. De andere renners waren Wallays, Lampaert, Gogl, Wyss, Smukulis, Lagoetin, Stake Laengen, Conti, Rossetto, Benedetti en Cardis. Het twaalftal wist in deze tamme etappe een maximale voorsprong van ver boven de 22 minuten te behalen.

In de laatste dertig kilometer begon vooraan de strijd om de ritzege. Een voor een deden renners een poging een schifting te creëren. Met nog zo’n twintig kilometer te gaan, had Valerio Conti meer succes. De 23-jarige renner had op een hellende strook genoeg kracht om zijn metgezellen te lossen.

Waar vooraan de strijd om de ritzege in volle hevigheid tot een climax kwam, kuierde ver daarachter het peloton richting de finish. Het verschil liep daardoor verderop tot voorbij het half uur.

In finishplaats Urdax-Dantxarinea wist Conti met bijna een minuut voorsprong de finish te passeren. Achter hem werd door een vijftal renners nog gestreden om de andere ereplaatsen. Wyss en Lagutin wisten die plekken veilig te stellen. Stamsnijder had zijn medekoplopers al eerder laten lopen. De rode leiderstrui van Nairo Quintana kwam vandaag niet in gevaar.

Dit artikel delen:

70 Reacties

Wildebert 2 september 2016 om 17:48

Oersaai en TLJ mist de kopgroep helaas weer eens.

0
aoyen 2 september 2016 om 17:49

Knap gereden hoor van Conti, maar vandaag was geen reclame voor het wielrennen zo een saaie rit.

0
Goturead 2 september 2016 om 17:50

Saaie etappe. Verruit de minste grote ronde van de laatste jaren

0
Romāns Vainšteins 2 september 2016 om 17:51

Tja, zo n kopgroep zonder ‘klinkende namen’ creeert middels Conti natuurlijk wel een nieuewe klinkende naam als je je medevluchters dermate het nakijken geeft. Zijn achterwiel is nu flink in waarde gestegen lijkt me.

0
Tiim 2 september 2016 om 17:51

Conti was duidelijk de sterkste van de kopgroep. Prima gedaan.

Verder nooit meer een woord over deze etappe.

0
TiesW 2 september 2016 om 17:53

Het mooiste moment vandaag was 1 minuut geleden toen Devenyns even een high five gaf aan een kindje langs de weg.

0
123poetertjes 2 september 2016 om 17:53

Best een leuke finale tussen renners die je normaal niet zo snel tegen elkaar ziet koersen, en een sterke winnaar. Maar goed, ik zal me even aanpassen aan de heersende tendens. Foei! Wat een antirit! Bah! Ik kijk nog liever het schimmelproces van hondenbrokken! Enz enz.

0
Retro Lex 2 september 2016 om 17:53

Mooie zege voor Lampre. En idd geen reclame voor het Wielrennen als kijksport. Maar dat geldt voor deze hele Vuelta. Zou dat te maken hebben met de siësta aldaar ?

0
Wielerfan999 2 september 2016 om 17:54

Goturead

Op deze etappe na vond ik juist elke etappe leuk en spannend. De vuelta vind ik altijd een van de leukste rondes door de vele hoogtemeters.

0
TiesW 2 september 2016 om 17:55

Dit was trouwens meer een uit de hand gelopen trainingsrit dan een etappe van een grand tour voor deze renners geloof ik.

0
Welleke 2 september 2016 om 17:58

Als je nu zegt dat deze ronde echt de minste ronde is dan heb je de afgelopen dagen niet gekeken en ben je met zappen net per ongeluk langs gekomen…

0
Jacco van Stierop 2 september 2016 om 18:02

Mooie zege voor Conti. Hij verdient dat wel, heeft beulswerk verricht voor Ulissi in de Giro eerder dit jaar, dan is dit een terechte beloning.
Fraaie beelden van Navarra en gelukkig konden we een glimp opvangen van haar bekendste zoon.

0
Lalsacien 2 september 2016 om 18:03

Leuke strijd binnen de kopgroep. Conti was duidelijk de sterkste op dit parcours! Daardoor was het snel bekeken. Oersaai zal ik niet zeggen, in de afwisseling ligt de kracht. We worden misschien teveel verwend.
@TiesW ik meende dat hij zijn bidon afgaf aan het jongetje….

0
Hakkie2 2 september 2016 om 18:04

@Welleke: Ik ben het er anders wel mee eens. De Vuelta is al jaren de saaiste grote ronde en misschien wel de saaiste WT ronde van het jaar. En juist het aantal hoogtemeters en dan met name het aantal hoogtemeters boven de 15℅ maakt het saai.

0
Baukema Tomoulin 2 september 2016 om 18:05

Iedereen is de wandeletappe in de tour al vergeten? En Pim en Tim die op pad gingen in de Giro omdat het mocht van Tom?

0
alsjewint 2 september 2016 om 18:10

Ach, bijna iedere Grote Ronde heeft wel zo’n rit waar weinig spanning in zit. Om dan meteen te gaan zeveren over de saaiste ronde snap ik niet zo goed. Het koersverloop lijkt me vooral logisch gezien hetgeen de renners morgen voor de wielen krijgen. Dus jongens niet kniezen over de rit van vandaag. Morgen nieuwe kansen op een mooie rit.

Conti toch wel mooi afgemaakt. Ik begrijp dat die jongen nog maar 23 is, dus wellicht zien en horen we nog wel meer van hem. Ook de grote jongens wonnen eens als onbekend rennertje hun eerste koers. Kan me ooit een enorm gefrustreerde organisatie van Gent-Wevelgem herinneren toen ene Bernard Hinault won, wie was dat dan wel. Later toen Hinault een vedette werd, pronkte men maar wat graag met Hinault die met Gent-Wevelgem zijn eerste grote koers won.

0
pirazzi 2 september 2016 om 18:12

Weer geen Belg!

0
Wielerfan1987 2 september 2016 om 18:12

Conti volgens PCS nog zonder contract,

Die verhoogt hier mooi nog even zijn marktwaarde.

0
Purito 2 september 2016 om 18:14

@Hakkie
Dan ben je gewoon niet goed wijs. De saaiste WT ronde? Ik zeg het niet vaak, maar dan ben je echt niet serieus te nemen.

De edities van 2012, 2013, 2014 en 2015 waren stuk voor stuk retespannende edities.

Nee, ik word echt moe van die Tour fetisjisten, die ronde met al die overschatte Fransen en controle van heb ik me jou daar.

Echt waar: je kunt ook gewoon haatdragend zijn naar een bepaalde ronde. Het lijkt me ook wel verstandig om niet meer te reageren onder Vuelta topics, als je echt zo’n afkeer hebt tegenover die koers. Maar ja, sommige mensen hebben echt afwijking overal hun mening over te spuien.

0
Lennimator 2 september 2016 om 18:15

wordt tijd voor de voorbeschouwing van morgen…

0
fringale 2 september 2016 om 18:15

Jammer, jammer, jammer…leek me een mooie finale, en dan rijden alsof er de dag voordien een renner uit het peloton het leven liet.

0
Wielerfan999 2 september 2016 om 18:19

Ik vind alle rondes sowieso leuk om te volgen, en elke ronde heeft zijn eigen ding. De Tour was dit jaar het saaist door Sky en de vluchten die altijd wonnen. De Vuelta is dit jaar wel leuk en de Giro was ook zeker niet verkeerd. Het is elk jaar weer anders en elke ronde heeft zijn eigen kenmerken. Ik snap sowieso niet waarom mensen dit saai vinden, als je die rit van Gesink zag, die van Lagutin of van eergisteren.

0
Tiim 2 september 2016 om 18:20

Valverde krijgt de puntjes van het peloton nog even mee, maar ze zijn dan toch binnen op een minuut of 34……………………

0
Lennimator 2 september 2016 om 18:21

Valverde wint een sprint. Zijn bijnaam is dus toch niet voor niets de onverslaanbare…

0
Hakkie2 2 september 2016 om 18:21

@Purito: geen hekel, gewoon meer fan van andere wedstrijden. Ik zie dan ook liever een massasprint dan een aankomst op een muur. En de spanning komt meer door het lage niveau, meestal. Ik zie liever de renners op hun top en dat zie je nooit in de Vuelta.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone