Vuelta 2016: Meersman sprint naar podiumkussen in Baiano

Vuelta 2016: Meersman sprint naar podiumkussen in Baiano

foto: Sirotti (archief)

zondag 21 augustus 2016 om 18:05

De tweede etappe in de Vuelta a España 2016 is bijgeschreven op het palmares van Gianni Meersman. De 30-jarige Belg van Etixx-Quick-Step was in het oude centrum van Baiano sneller dan Michael Schwarzmann en Magnus Cort Nielsen. Michał Kwiatkowski is de nieuwe leider.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
Drie man weg
Vanuit de start trokken Laurent Pichon (FDJ) en Cesare Benedetti (Bora-Argon 18) er samen op uit. Niet veel later kwam ook Bryan Nauleau aansluiten, waarna de drie samen op avontuur gingen. Het trio kreeg vrijspel van het peloton, dat totaal geen aanstalten maakte om de drie al vlotjes terug te fluiten. Op de Alto de Fontefria, een klimmetje  van de derde categorie, verzekerde Pichon zich van de eerste blauwe bollentrui als leider in het bergklassement.

Gilbert sluit aan, maar kan massasprint niet voorkomen
In de finale speelde het peloton met de vluchters. Het pak reed overduidelijk met de rem erop, omdat de vluchters anders te vroeg werden teruggepakt. Op een van de hellende stroken in de laatste dertig kilometer besloot Belgisch kampioen Philippe Gilbert aan te vallen. In een ruk reed hij naar het leidende trio, maar enkele kilometers later werden ze alweer teruggepakt. Ondanks een aanval van Tiago Machado, mondde de etappe toch uit in een massasprint. Daarin werd Meersman perfect afgeleverd door zijn ploegmaten, waarna de Belg hen niet teleurstelde.

Meersman is ook de nieuwe leider in het puntenklassement - foto: Sirotti

Meersman is ook de nieuwe leider in het puntenklassement – foto: Sirotti

Dit artikel delen:

45 Reacties

Koersmaniak 21 augustus 2016 om 19:30

Het aanwezige sprint-veld (of het afwezige sprintgeweld) is gemakkelijk te verklaren: de topsprinters rijden de Tour.
Greipel en Kittel zijn in de Giro gestart.
Viviani, Cavendish en Gaviria hebben net het Olympische omnium achter de kiezen.
In deze Vuelta zijn er dan nog zoveel aankomsten bergop en weinig kansen voor sprinters.

Dat Danny Van Poppel hier niet start heeft hij aan zichzelf te danken: hij had maar op de tafel moeten kloppen en de ploeg ritwinst beloven

0
GRINTAsince72 21 augustus 2016 om 19:43

Waarom altijd dat gezeur over Wuyts & Decauwer? (2 op pakweg 20 reacties)
Beter ga je echt niet vinden hoor … tenzij je graag naar Been, Ducrot & co luistert.

0
Romāns Vainšteins 21 augustus 2016 om 19:48

‘en een aantal renners die in de finale kennelijk weer niet van de pijnstillers konden afblijven’

Wat 10 x gevaarlijker en verfoeibaar is dan ietwat van je lijn afwijken in een sprint, de als baksteen uitzakkende wagonnetjes nog niet eens genoemd dan.

0
NumberSeventeen 21 augustus 2016 om 20:00

Valverde staat alweer in de top 3.

0
Baukema Tomoulin 21 augustus 2016 om 20:02

Weet iemand wat er met Geniez is? Toch geen klassementsambities? Of gewoon slecht?

0
Prima Facie 21 augustus 2016 om 20:22

Leuke titel. Het is knap om er elke keer wat van te maken.

En de Cauwer en Wuyts zijn by far de beste commentatoren.

0
Silent Hill 21 augustus 2016 om 20:33
Quote:
Leuke titel. Het is knap om er elke keer wat van te maken.

En deze keer hebben ze er Baiano van gemaakt in plaats van Baiona. Leuk gevonden inderdaad.

0
Turtlehead 21 augustus 2016 om 20:41

Arndt op 2’08″met De Kort. Achter een val gezeten? Vaag.

0
Janjanssen98765 21 augustus 2016 om 21:45

@grintasince72

Niemand heeft commentaar op De Cauwer, beetje unfair om die er elke keer bij te betrekken. Wuyts is gewoon een heel ander verhaal, die is helemaal niet zo goed.

0
markd 21 augustus 2016 om 21:45

Koersmaniak+1
Bovendien was er vandaag Hamburg , één van de weinige sprintfestivals van de nazomer, en bereiden de heren zich liever voor op het spurten in de winderige zandbank van Quatar via Parijs -Brussel en Eneco

0
Janjanssen98765 21 augustus 2016 om 21:49

@gebruikersnaam

Vorig jaar stonden Degenkolb, Ewan, Bouhanni en Sagan aan de start.
Dit sprintersveld is gewoon heel zwak maar voor de mindere sprinters een mooie kans om hun palmares op te vijzelen.

0
klassementsrenner 21 augustus 2016 om 23:25

Wat heeft Anderson een pech vallen op de laatste honderd meter.

0
sooike 22 augustus 2016 om 00:05

Wat mij betreft geen kwaad woord over Wuijts en Decauwer. Het vakmanschap bulkt iedere dag van de zener. Maar anders gaan de tegenstanders toch lekker luisteren haar Dijkstra en Ducrot…als ze tenminste te horen zijn, want waarschijnlijk gaat de NOS alleen in het weekend wat verslagjes uitzenden.
On-topic: onbegrijpelijk dat er volgers zijn die het deelnemersveld van sprinters aangrijpen om nu al de Vuelta neer te sabelen. Tip: bekijk eerst het routeschema en daarna de deelnemerslijst en zwijg over een sprintuitslag! Gesink trouwens al op ruim 3 minuten na twee etappes, maar hij kwam natuurlijk alleen maar om te knechten en straks enkele etappe te winnen…

0
Spinergy 22 augustus 2016 om 09:31

Valverde staat gewoon al weer 3e, ongelooflijk.

0
Wiggo_O 22 augustus 2016 om 10:37

En na vandaag 1e.

0
Tisyaboy 22 augustus 2016 om 12:04

Zijn er nog avond programma’s rondom de Vuelta die ik moet zien? Of besteden de Belgische en Nederlandse TV zenders hier amper aandacht aan?

0
Zjoske 22 augustus 2016 om 12:18

@Sooike
Je weet neem ik aan dat Gesink hier niet met klassementsambities aan de start staat? Of laat je dat gemakshalve achterwege?
Verder zit je altijd te zeuren dat het teveel over Gesink gaat. Maar vaak ben jij degene die over hem begint, hier ook weer. Ik weet niet wat je met hem hebt, maar het lijkt een beetje een fascinatie te zijn.

0
schipperaar 22 augustus 2016 om 12:40

@zjoske
Ging niet over robert maar zoals zo vaak wijken we vaak af. Wat ik zelf ook niet begrijp dat ie als ak gegadigde het nu al(bewust?) laat lopen en dus kansloos is. Wat als steven weer een verschrikkelijke sneeuwman tegemoet rijdt? Van een backup heb en ze nog altijd weinig kaas gegeten, ook de ploegleiding zou hem toch een klein beetje op zijn verantwoording hebben kunnen wijzen en zoveel afzien leek het toch niet gisteren.

0
Zjoske 22 augustus 2016 om 13:17

@schipperaar
Ik had het ook tegen Sooike, die had het wel over Robert.
Verder denk ik dat wel is gesproken met Robert over een eventueel klassement mocht Kruiswijk wegvallen. Maar ik denk dat Robert zelf heeft aangegeven niet fit genoeg te zijn voor een klassement. Vorige week kon hij nog amper 2 dagen op rij trainen, laat staan 3 weken vol meerijden voor een klassement.
Ik wil maar zeggen dat er vast wel nagedacht is over een backup plan, maar dat dat plan misschien gewoon niet haalbaar bleek.
En wie weet kan Bennett in de luwte wel naar een mooie klassering rijden.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone