Vuelta 2015: Samuel Sanchez en Thomas De Gendt houden het voor gezien
zaterdag 5 september 2015 om 12:50

Vuelta 2015: Samuel Sanchez en Thomas De Gendt houden het voor gezien

De etappe naar Fuente del Chivo kende vandaag twee vroege uitvallers. Al tijdens het eerste wedstrijduur knepen twee renners in de remmen. Zowel Samuel Sanchez (BMC) als Thomas De Gendt (Lotto Soudal) gaven er de brui aan.

Sanchez stond vanmogen in het algemeen klassement twintigste op elf minuten en zeven seconden van klassementsleider Aru. Voor de routinier is het zijn eerste opgave ooit in de Vuelta. Tijdens zijn zeven eerdere deelnames haalde hij iedere keer het einde. Vorig jaar deed hij dat nog als zesde in het algemeen klassement.

De Gendt vertelde voorafgaand aan de etappe al op de Facebook pagina van zijn ploeg Lotto Soudal dat hij gisteren last had van zware benen. De 28-jarige Belg is nog niet helemaal hersteld van zijn inspanningen tijdens de Tour de France, waar hij met een gebroken rib rond fietste.

Geoffrey Soupe verliet eerder vandaag al de Vuelta. De Fransman van Cofidis ging niet van start.

De opgaves van Soupe, Sanchez en De Gendt maakt het totaal aantal renners dat de Vuelta vroegtijdig heeft verlaten op 30. Enkel AG2R La Mondiale, Colombia, Europcar, Giant-Alpecin, Movistar en MTN-Qhubeka zijn nog compleet.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
5 september 2015 13:04
Jammer dat deze voorheen kleurrijke renners nog maar zo weinig kunnen brengen.
Had van beiden nog wel wat verwacht in een ontsnapping.......weinig vooruitzichten meer voor
" aparte status", zover die er nog was, binnen hun teams.
5 september 2015 13:18
idd weer 2 renners weg waar je nog wat van zou kunnen verwachten. en een tijdrijder minder blijven zo wel weinig echte tijdrijders over.
5 september 2015 13:52
@benjo maso
Sanchez is wel nog 12e geworden in de Tour nadat hij aanvankelijk moest werken voor Van Garderen.
5 september 2015 14:11
heel slim om dan te stoppen van de gendt. heeft heel veel gegeven in de tour, waarschijnlijk meer dan hij zelf dacht. seizoen uitbollen en op naar volgend jaar.
dit seizoen weer zichzelf geweest en heb weer genoten van enkele exploten. weliswaar zonder de kers op de taart.

Reacties zijn gesloten.