Vrouwenvakbond genegeerd door UCI

donderdag 16 april 2020 om 09:55
Vrouwenvakbond genegeerd door UCI

De vakbond voor wielervrouwen The Cyclists’ Alliance is teleurgesteld in de UCI. De beweging is ondanks herhaaldelijke verzoeken niet betrokken bij het reddingsplan voor de wielersport.

De UCI heeft gisteren in grote lijnen onthuld hoe de tweede seizoenshelft ingevuld kan worden. De start van de Tour de France verschuift van juli naar eind augustus, de klassiekers krijgen een nieuwe datum en ook is de intentie kenbaar gemaakt om de Giro d’Italia en Vuelta a Espana een nieuwe plek op de kalender te geven. Alle plannen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van het indammen van de coronapandemie.

Het gedetailleerd plan voor het vrouwenwielrennen ontbreekt voorlopig. “We hebben de UCI herhaaldelijk verzocht om ons onderdeel te maken van de discussie inzake de wedstrijdkalender voor de vrouwen”, schrijft The Cyclists’ Alliance in een tweet.

“Deze aankondiging (van de UCI, red.) is gemaakt zonder het belang en de stem van wielrensters mee te wegen”, klinkt het verwijtend. “Wij blijven bij de UCI aandringen om betrokken te worden bij toekomstige plannen.”

De UCI heeft aangegeven rond 15 mei een uitgewerkt plan te presenteren voor zowel de wedstrijdkalender bij de mannen en vrouwen. Wedstrijdorganisator ASO liet gisteren al weten de vrouwenwedstrijd La Course mee te willen verhuizen naar een nieuwe datum. Welke dag het wordt, is nog niet bekend.

Dit artikel delen:

21 Reacties

LB108 16 april 2020 om 11:59

En zo is er altijd iemand niet blij.

Het is toch niet zo dat de mannen al hun volledige kalender hebben..?
Buiten de Tour weten ze ook verder niks..

Ik veronderstel/hoop dat ze tegen 15/05 voor zowel vrouwen als mannen een degelijke mogelijke kalender voorleggen.
Als de RVV op 11 okt is dan zal dat ook voor de vrouwen zijn…. idem met LBL…

Dus laat ons nu toch een beetje verdraagzaam zijn en nu bij iedere stap van de UCI gaan beginnen mokkeren want uiteindelijk is het nooit goed.. laat staan perfect

0
bomb ba 16 april 2020 om 12:04

Wat een egocentrisch gezeik zeg. Helemaal klaar met dat overfeministische gejank. Ze zijn financieel veel minder groot dus de klappen die daar vallen zijn veel kleiner, achteraan aansluiten als kleintje. Eerst maar is zorgen dat jullie wat meer publiek trekken!

De UCI heeft duidelijk aangegeven ook voor hun nog aan de slag te gaan, maar blijkbaar hebben zij niet door dat de Tour de grootste en belangrijkste wedstrijd is en dus voorrang krijgt op de rest. Wat een zielig gedrag dit zeg. Alsof ze alleen op de wereld zijn.

0
Emergo 16 april 2020 om 16:16

Wart een zielige reactie is dit zeg. Alsof hij alleen op de wererld is.

0
HoofdIsVrij 16 april 2020 om 19:23

Met zulke bekrompen geesten is het geen wonder dat het vrouwenwielrennen in België geen reet voorstelt. Qua gelijkheid is het net een land uit het Midden-Oosten.

0
Limal 16 april 2020 om 13:57

Aan de macho's hierboven zou ik aanbevelen om toch dat persbericht van de UCI eens te lezen, dan begrijp je misschien de frustratie van de rensters.

Laat me jullie helpen met een quote: "At a video conference meeting (…) which saw the participation of all the principal representatives of professional road cycling’s families – organisers (AIOCC, and leaders of ASO, RCS, Unipublic and Flanders Classics), teams (AIGCP) and riders (CPA) –, several decisions concerning the revision of the 2020 UCI International Road Calendar were unanimously agreed by the different parties concerned"

Zelfs al ben ik een man, dan stoot het ook mij tegen de borst dat de vakbond voor vrouwenwielrennen blijkbaar niet tot de "principal representatives of professional road cycling" gerekend wordt door de bond die álle wielrenners zou moeten vertegenwoordigen. Eigenlijk blijft het bericht van The Cyclists' Alliance nog héél vriendelijk… Dat sommigen hier onverdraagzaamheid en egocentrische gezeik in lezen zegt veel over de zwart-wit perceptie van die personen zelf.

0
LB108 16 april 2020 om 16:58

Maar misschien moet je eerst al beseffen dat alles krap zal worden en je niet te veel mensen moet laten kiezen wat ze willen want flanders wil dit ASO dat en RCS dat en als dan ook de vrouwenbond hun eisen stellen komt er helemaal niks van!

De grootste koersen vallen opdezelfde dag als de mannen en dan kunnen ze bekijken welke koersen nog mogelijk zijn (vele vrouwen koersen zijn in italie maar kleine organisatie – kunnen die het nog aan- etc etc dus dit kunnen ze later bekijken (15mei..)

Moeten ze nu echt al zo reageren als er 1(!) mannen koers een officiele datum heeft beginnen schreeuwen en deze koers is dan ook TDF, wat voor verschillende sectoren zeer belangrijk is om toch plaats te vinden wanneer mogelijk..

0
Limal 16 april 2020 om 17:11

Ten eerste: heb je de quote gelezen? Hoe zou jij je voelen als je vakbond zegt dat ze met alle belangrijke partners gepraat hebben, maar dan blijkt dat enkel je vrouwelijke collega's uitgenodigd werden?

Ten tweede: waarom zouden mannen- en vrouwenwedstrijden niet op dezelfde data kunnen plaatsvinden? Dat gebeurt altijd al, dus jou schrik dat vrouwenwedstrijden mannenwedstrijden zouden vervangen is helemaal ongegrond.

0
Pelsluis 21 april 2020 om 09:47

Eens. Overspannen reacties komen v de bekende club middle aged white etc. mannen.
Begint al met niet kunnen lezen.
Het gaat om het principe.
Vd UCI het bekende menselijke ondermaats functioneren (zie Corona bestrijding). Want zal wel gewoon weer 'vergeten' zijn.
Typefout in persbericht: wederom gaat mens de mist in..

0
Romāns Vainšteins 16 april 2020 om 16:22

Het zou het beste zijn als de vrouwen gewoon helemaal een eigen bond en circuit weten op te zetten in plaats van met grote ogen het orgaan aan te moeten kijken die ze tot in het oneindige op plan 2 neerzet. Lijkt me ook kansvoller.

USA, Duitsland, Scandinavie, Baltische staten. Genoeg plekken waar je toffe koersen kan op gaan zetten.

0
Veloburto 16 april 2020 om 16:28

Helemaal eens, een bond voor vrouwen, door vrouwen en met vrouwen. Kunnen ze doen waar ze zin in hebben en zijn de mensen die eigenlijk vooral in mannenwielrennen (zoals ik) zijn geinteresseerd, eindelijk van dit gezeik af.

Het is heel vervelend, maar er is gewoon een te kleine markt voor ze. Mannen kijken liever (de meeste mannen) naar mannenwielrennen en relatief weinig vrouwen kijken uberhaupt wielrennen.

0
Romāns Vainšteins 16 april 2020 om 16:40

Dat van die kleine markt durf ik enigszins te betwijfelen maar dat blijft in ieder geval wel zo wanneer ze halsstarrig in het wiel van het mannencircuit willen blijven zitten. Er zijn genoeg landen die ook graag VVV willen brengen en die geen grip krijgen op het mannencircuit vanwege de volle kalender en die zouden middels het damescircuit een win-win kunnen opzetten.

0
Limal 16 april 2020 om 17:06

Wat een kortzichtige mening veloburto – als je denkt dat vrouwenwielrennen niet vlotjes bekeken zou worden als het meer op tv kwam dan heb je duidelijk het succesverhaal van het vrouwencyclocross niet gevolgd.

En RV, ergens begrijp ik die suggestie van een aparte bond wel, maar zoals de situatie nu is MOET de UCI al zijn leden vertegenwoordigen. Evenveel rekening houden dus met de vrouwen als met de mannen. Dat dit niet gebeurt is een triestige afspiegeling van het verleden en mag gerust aangekaart worden (dmv een overigens heel beschaafd bericht van de Cyclists' Alliance).

0
Chippen 16 april 2020 om 16:44

waarover zeuren ze nu eigenlijk? "We have repeatedly approached the @uci_cycling to be apart of the discussions concerning the 2020 uci women's race calendar. " wel, jullie werden toch apart gehouden. zwijg dan.

0
Limal 16 april 2020 om 17:24

Zij doen hun werk als vrouwenvakbond door op heel beschaafde wijze aan te kaarten dat hun overkoepelende sportbond zegt dat ze met alle belangrijke partners overlegd hebben ondanks dat ze niet werden uitgenodigd.

Jij zeurt daarover vanwege een gebrek aan inlevingsvermogen en zou beter zwijgen.

0
Deel Koeper 16 april 2020 om 18:34

@Limal

Volgens mij gaat dit over een ongelukkige typfout in hun tweet en zou ik dus iets minder uit de hoogte doen.

0
Limal 16 april 2020 om 19:06

Welke typfout in welke tweet? Heb je het over het persbericht van de UCI? Heb je dit gelezen en daar dan de tweet van The Cyclists' Alliance tegenover gezet? Vind je de inhoud van hun tweet buiten proportie? Nee toch? Begrijp jij dan waarom enkelen hier van egocentrisch gezeik, zeuren, etc spreken? Naar mijn mening is de kritiek duidelijk ongegrond en enkel en alleen ingegeven door seksistische vooroordelen.

Elke keer als ik al dan niet verdoken seksisme tegenkom zal ik daar tegenin gaan. Als ik daarbij "uit de hoogte" overkom dan is dat maar zo.

0
Chippen 16 april 2020 om 20:30

be a part of the discussion of be apart of the discussion, de spatie zorgt een hele andere inhoud, zo moeilijk is ie niet

alles wat er enigszins kritisch uitziet meteen zeer verontwaardigd terugbrengen tot seksisme lijkt me in deze een even groot vooroordeel

0
Limal 17 april 2020 om 06:49

Ok, ik zie nu (eindelijk) wat jullie bedoelen. Mijn excuses.

0
reusjen 17 april 2020 om 17:29

Wauw dat duurde langer dan verwacht voor de seksisme kaart getrokken werd.

0
ChefSpijker 16 april 2020 om 21:17

Welke dameskoersen zijn er eigenlijk live op tv die niet aan een herenrace te koppelen zijn? Dus geen Ronde van Vlaanderen, Strade Bianche, Amstel Gold Race of La Course bijvoorbeeld. Als die op één hand te tellen zijn, is het niet heel gek toch dat eerst de herenkalender samengesteld wordt. Dan kun je ook automatisch meteen veel tv-koersen van de dames invullen. Tv-koersen zijn toch veruit het belangrijkst nu om sponsoren in de beperkte tijd nog zoveel mogelijk in beeld te brengen. Als het überhaupt allemaal door kan gaan.

0
Pelsluis 21 april 2020 om 10:12

Wat een niveau heren!!! Ben ik nou zo wijs?

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone