Vrouwenploeg van Andy Schleck gedwongen tot tenuewijziging

vrijdag 24 december 2021 om 08:41
Vrouwenploeg van Andy Schleck gedwongen tot tenuewijziging

foto: Cor Vos (archief)

De Luxemburgse dameswielerploeg Andy Schleck-CP NVST-Immo Losch presenteerde in november al zijn nieuwe tenues voor komend wielerseizoen, maar de UCI besloot hier uiteindelijk een stokje voor te steken. De formatie moest weer terug naar de tekentafel om met een nieuw ontwerp te komen.

De reden: het truitje van Andy Shleck-CP NVST-Immo Losch leek te veel op dat van SD Worx, UAE Emirates en Human Powered Health. En dat is opvallend, aangezien de ploeg van Andy Schleck vorig jaar ook al rondreed in dezelfde outfits. “We waren zeer verrast omdat we juist hadden gekozen voor exact dezelfde tenues als in 2021, in tegenstelling tot de drie andere ploegen“, laat de Luxemburgse formatie weten via Facebook.

“Toch besloot de UCI onze shirts af te keuren. Dit voelt toch behoorlijk oneerlijk, vooral omdat we vorig jaar ook al koersten in dit tenue. Aan het einde van de rit moet onze ploeg ook de UCI-richtlijnen volgen, wat heeft geresulteerd in een nieuw ontwerp voor 2022. We zijn onze sponsors erg dankbaar voor een extra financiële bijdrage.”

“Uiteindelijk zijn we blij met het resultaat, aangezien onze sponsors ook hun zichtbaarheid zouden verliezen op het oude tenue.” De ploeg zal later vandaag de nieuwe outfits presenteren.


Update 10.15 uur

De bescheiden damesploeg Andy Schleck-CP NVST-Immo Losch heeft inmiddels de nieuwe truitjes gepresenteerd voor 2022. De Luxemburgse formatie gooit het over een volledig andere boeg en kiest nu voor een overwegend zwart tenue. Alleen de mouwtjes doen nog denken aan het wielershirt van weleer. Het nieuwe tenue is ontworpen door kledingsponsor CCN Sport Benelux.

Dit artikel delen:

15 Reacties

Dikke Man 24 december 2021 om 08:47

Ze lijken ook niet een beetje op elkaar maar extreem veel. Waren die kleuren in de aanbieding?

0
Michelangelo 24 december 2021 om 09:19

Het begint wel een soap te worden, die dresscode in het vrouwenpeloton. Allemaal rijdende zuurstokken…

Misschien een telefoontje naar AG2R, die weten hoe ze afwijkende broeken en saaie shirts moeten maken…

0
Romāns Vainšteins 24 december 2021 om 09:22

Er zal vast een hoop vooruit gegaan zijn in de wielersport en achterliggende wetenschappen maar shirts zijn toch echt een steeds groter wordend drama aan het worden.

0
Koers 24 december 2021 om 09:25

Tikje vreemd om de ploeg die het tenue al had tot een wijziging te dwingen.

0
dit is mijn voorwiel 24 december 2021 om 09:29

Ploeg met de kleinste naam en belang…

0
Michelangelo 24 december 2021 om 09:30

Je zou juist denken dat een grotere ploeg meer middelen heeft om dingen aan te passen…

Ik zit te wachten op de eerste damesploeg die een patent aanvraagt op een bepaalde kleurencombinatie.

0
Dikke Man 24 december 2021 om 09:41

Het probleem is ook niet verholpen als je die andere drie teams wel als zuurstokjes rond laat rijden. Het moet in één oogopslag duidelijk zijn wie bij welk team hoort. Zelfs met deze vergelijkende foto’s moet ik 3 keer kijken voordat ik verschil zie. Doe daar een paar regenboogmouwtjes en nationale vlaggen bij en de kijker zapt weg van verwarring.

0
Maillot à Pois 24 december 2021 om 09:44

Typische UCI non-oplossing ook.
Als continentaal team neemt Andy Schleck team niet eens deel aan de meerderheid van de WWT wedstrijden die op tv komen. De verwarring door gelijkaardige teamkits gaat daar dus naar beneden met exact 0%.

0
Michelangelo 24 december 2021 om 10:00

Het kan toch ook niet tof zijn voor de andere sponsoren en ploegen als je steeds "SDWorx" genoemd wordt….

Verplicht alle ploegen en hun designers bij elkaar zetten, en ze tenues laten maken die onderling van elkaar te onderscheiden zijn. Dikke Man en Dikke Vrouw in de toetsingscommissie…

0
Wheely 24 december 2021 om 10:01

Ik ben ook een beetje verontwaardigd door dit bericht. #freeandy

0
LookProRideSlow 24 december 2021 om 10:09

Lekker knurfterig van de UCI… Een kleinere ploeg op kosten jagen.

0
Dikke Man 24 december 2021 om 11:31

Dat alternatief vind ik dan wel leuk gevonden. Jullie wijzen ons tenue af? Dan kijken jullie het hele seizoen tegen dit gedrocht aan. Lekker kinderachtig.

0
dynamo 24 december 2021 om 12:35

weer slecht van uci , wie het eerste komt, wie het eerste maalt, zou ik zeggen, mij likt dat zwart te warm in zomerse ritten, beter licht bruin of zo

0
Titaantje 24 december 2021 om 18:20

Mooie sponsor; Imm(o)er Losch

0
Pelsluis 26 december 2021 om 11:30

Zoals altijd en overal: het kapitaal trekt aan de touwtjes. Doet niet eens moeite dat te verbergen. Of speelt hier nu ook weer de incompetentie v zo’n bond een rol?
Onbegrijpelijk dat men dat pikt. Al sluit ik ook weer niet uit dat er in een achterkamertje een deal is gemaakt. UCI met Schleck, S. met andere betrokken team(s), wie weet een tripartite……

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone