Twee vrouwenteams verlaten Ronde van Zwitserland na coronageval

maandag 20 juni 2022 om 14:10
Twee vrouwenteams verlaten Ronde van Zwitserland na coronageval

Ter illustratie - foto: Cor Vos

Update

De Ronde van Zwitserland voor vrouwen blijft net zoals de mannenwedstrijd niet bespaard van problemen rond COVID-19. Na een positieve coronatest binnen de ploeg verlaat Andy Schleck-CP NVST-Immo Losch de wedstrijd, meldt de organisatie. Ceratizit-WNT Pro Cycling zit in hetzelfde schuitje.

In de Luxemburgse ploeg, die wordt gesponsord door voormalig profrenner Andy Schleck, testte vanmorgen een persoon positief op covid. Uit voorzorg besloot de ploegleiding in overleg met de wedstrijddirectie de Zwitserse etappekoers te verlaten.

Andy Schleck-CP NVST-Immo Losch was met de thuisrijders Michelle Andres, Fabienne Buri en Léna Mettraux, de Zuid-Afrikaanse Kerry Jonker en de Namibische Vera Looser aan de wedstrijd beginnen. In de tijdrit was het team Andres al kwijtgeraakt.

Ook Ceratizit-WNT er niet meer bij
Binnen het kamp van Ceratizit-WNT testte de Spaanse Sandra Alonso positief op het coronavirus. Door de positieve test van Alonso, die overigens geen symptomen heeft en zich verder goed voelt, besloot de Duitse formatie uit voorzorg de wedstrijd te verlaten. Dit is besloten na overleg met de wedstrijdleiding.

Dit is wel een flinke streep door de rekening van de overige rensters van Ceratizit-WNT: nummer dertien in het klassement Lisa Brennauer, Martina Fidanza, Clea Seidel en Lea Lin Teutenberg.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Dikke Vrouw 20 juni 2022 om 12:48

En het houd niet op ..

Al Phila 20 juni 2022 om 14:48

Nope, de koers gaat (bijna) altijd door !

FDJ 20 juni 2022 om 15:42

Zeker ook een ploegvoorstelling voor wat bobo’s in een slecht geventileerde tent zonder mondkapjes gehouden net als bij de heren. Dat kan simpelweg niet.

Koers 20 juni 2022 om 17:14

edit wf: niet doen

Daren Cole 20 juni 2022 om 17:40

Je leest alweer: geen symptomen. Koersvervalsing en broodroof alweer.

FDJ 20 juni 2022 om 18:15

Onzin. Ik had ook geen symptomen de eerste dagen en nog steeds last. Wat ik mij wel afvraag: Al je reacties zijn covid gerelateerd. Wat doe je dan op een wielerforum? Met wielrennen lijk je op het eerste oog weinig te hebben. Alleen organisaties met een beleend vingertje toespreken omdat ze volgens jou iets niet goed doen.

Romāns Vainšteins 20 juni 2022 om 19:38

Volgens mij is dat rare zwoele Braziliaans dansen alweer een tijdje toegestaan hoor. Desnoods met van die veren achterop.

skylimit 20 juni 2022 om 21:26

Wel opvallend dat het voorlopig voornamellijk in Zwitserland gebeurt.
Hebben ze daar andere testen of zit het daar in de lucht , in de hotels ?

Romāns Vainšteins 20 juni 2022 om 21:31

Bill Gates schijnt er de Murmeltiere mee volgespoten te hebben tussen een baby ananas en demonische lachsessie door. Vraag maar aan Daren, hij heeft het linkje.

FDJ 20 juni 2022 om 23:16

@skylimit Roxane Knetemann vertelde bij Vandaag inside dat de teampresentatie van Zwitserland in een afgesloten, volgepropte tent was. Geen mondkapjes etc. en geen ventilatie. Tel uit je winst.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone