Vrouwenploeg UAE presenteert vijftienkoppige selectie, tenues en titelsponsor

vrijdag 17 december 2021 om 10:12
Vrouwenploeg UAE presenteert vijftienkoppige selectie, tenues en titelsponsor

foto: UAE Team ADQ

De nieuwe damesploeg van UAE Emirates zal volgend jaar met vijftien rensters aan het nieuwe seizoen beginnen. Verder heeft de formatie de tenues gepresenteerd voor aankomend wielerjaar en heeft het met ADQ een titelsponsor weten te strikken.

ADQ is een vermogensfonds uit de Verenigde Arabische Emiraren en zal vanaf volgend jaar op de tenues van de ploeg prijken. De selectie voor volgend jaar bestaat uit vijftien rensters. Negen rensters kwamen vorig jaar uit voor Alé BTC Ljubljana. Dat is allerminst opvallend, aangezien UAE Emirates besloot om de Alé BTC Ljubljana-ploeg over te nemen en van daaruit verder te bouwen.

Dit betekent dat de Italiaanse ex-wereldkampioene Marta Bastianelli en de Spaanse topper Mavi García volgend jaar zullen uitkomen voor UAE Team ADQ. Nieuwkomers zijn de Italiaanse dames Erica Magnaldi en Sofia Bertizzolo, Safeeya Al Sayegh (de eerste renster uit de VAE die zal uitkomen op het hoogste niveau), De Zwitserse Linda Zanetti en de Russische vrouwen Maria Novolodskaia en Alena Ivanchenko. Ivanchenko is de regerend wereld- en Europees kampioene in het tijdrijden bij de junioren.

Met Maaike Boogaard komt er ook een Nederlandse uit voor UAE Team ADQ. De nieuwbakken formatie kreeg eerder deze maand al een Women’s WorldTour-licentie voor de komende twee seizoenen. Oud-prof Rubens Bertogliati mag zich de teammanager noemen, Fortunato Lacquaniti is sportief directeur en Giuseppe Lanzoni, Michele Devoti and Gorazd Penko zijn de ploegleiders met dienst.

Ivanchenko (midden) werd dit jaar wereldkampioene tijdrijden bij de junioren – foto: Cor Vos

Selectie UAE Team ADQ voor 2022
flag-ae Safeeya al Sayegh
flag-it Marta Bastianelli
flag-it Sofia Bertizzolo
flag-nl Maaike Boogaard
flag-si Eugenia Bujak
flag-es Mavi García
flag-ru Alena Ivanchenko
flag-it Erica Magnaldi
flag-ru Maria Novolodskaia
flag-it Alessia Patuelli
flag-si Ursa Pintar
flag-it Laura Tomasi
flag-it Anna Trevisi
flag-gb Sophie Wright
flag-ch Linda Zanetti

Dit artikel delen:

10 Reacties

Dikke Man 17 december 2021 om 11:59

Leuk mengelmoesje met vooral Italiaanse en Russische rensters. De scepticus zal hier goed op los kunnen gaan. Shirtje heeft ook alles: diagonale zonsondergang op je rug, whoosh, vreemde tekens, een uitgerekt vlaggetje. Dit is een topteam!

0
FDJ 17 december 2021 om 12:54

Dat je als vrouw een land als dit wilt promoten tijdens de koers zegt ook wel iets over je moraal.

0
Gidon 17 december 2021 om 13:54

Geldt datzelfde ook niet voor de mannenploeg?

0
Aart van Woud 17 december 2021 om 14:27

Ik vind het ook erg dubieus inderdaad. Het geld zal wel goed zijn…..

0
xistnc 17 december 2021 om 14:47

Je kunt het ook zien als een kans om bij te dragen aan positieve ontwikkelingen in die contreien, hoe groot het verschil ook is en hoe langzaam het ook gaat.

0
Dikke Man 17 december 2021 om 14:47

De scepticus gaat los!

0
Cochise 17 december 2021 om 15:14

Altijd vreemd dat we van sporters verwachten dat ze heiliger zijn dan de paus. Wat moeten ze doen, stoppen met koersen omdat hun contract vanaf volgend seizoen betaald wordt door een Midden-Oosterse overheid ipv een Sloveens winkelcentrum?

0
Maillot à Pois 17 december 2021 om 15:51

Wat xistnc zegt.
En natuurlijk geldt in de Emiraten nog steeds de sharia, maar er zijn toch ook wel ontwikkelingen aan de gang. Vrouwen hebben er aanmerkelijk meer rechten dan in omringende landen, al is er uiteraard nog een lange weg te gaan.

0
5211 18 december 2021 om 19:43

Wat xistnc zegt.
Maar goed bepaalde – regarde moi politiek correcte types – komen regelmatig met dergelijke opmerkingen terwijl men het ook anders kan zien.
Afgelopen week met de F1 vol op partjes, drank any where en heel veel dames in topjes en korte rok aan de drank.
Ofwel hoezo dergelijke opmerkingen. Dan ben je kennelijk niet in staat ook al is het een gestage, dergelijke veranderingen ten positieve te zien.

0
Dantiest 17 december 2021 om 22:26

ik zeg mooi.

ik vond die Alé BTC Ljubljana ook een erg mooi tenue.

Die vrouwentenues doen het om de een of andere reden wel beter.
Nochtans, ik heb geen tijd om ook het vrouwenwielrennen te volgen

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone