Vrouwenploeg Jumbo-Visma bevestigt komst Coryn Rivera

donderdag 7 oktober 2021 om 18:16
Vrouwenploeg Jumbo-Visma bevestigt komst Coryn Rivera

foto: Cor Vos

Dat Coryn Rivera volgend jaar zal uitkomen voor Jumbo-Visma, stond al een tijdje op WielerFlits. De Nederlandse formatie heeft de transfer vandaag echter ook wereldkundig gemaakt. De 29-jarige Amerikaanse tekent voor twee jaar bij de zwart-gele vrouwenformatie.

Rivera, die sinds kort de naam van haar man (Nate Labecki) heeft aangenomen, komt sinds 2017 uit voor Team Sunweb en Team DSM. Bij deze ploeg heeft ze de afgelopen jaren diverse grote overwinningen behaald, waarvan de winst in de Ronde van Vlaanderen in 2017 het hoogtepunt is. In dat jaar wist ze ook de Trofeo Alfredo Binda en Prudential RideLondon Classic te winnen. Een jaar later schreef ze het eindklassement in de OVO Energy Women’s Tour op haar naam.

Na vijf jaar kiest Rivera voor een nieuw avontuur. “Ik kijk nu uit naar een nieuw jaar, een nieuw hoofdstuk en een nieuwe ik. Mijn doel voor volgend jaar is genieten van elk moment met het nieuwe team. Leren hoe een nieuw team werkt en openstaan voor een nieuwe manier van werken”. De Amerikaanse hoopt volgend jaar weer te schitteren in de voorjaarsklassiekers. “Ik hou van de klassiekers. Ze passen goed bij mijn fysieke mogelijkheden.”

Rivera boekte haar grootste zege in 2017: winst in de Ronde van Vlaanderen – foto: Cor Vos

Leidende rol 
“Bij de zwaardere wedstrijden ben ik vaak in staat om het in de finale af te maken, maar waar mogelijk wil ik ook een zo goed mogelijke ploeggenote zijn. Ik zal deels een leidende rol op me nemen, maar ik sta ervoor open om te blijven leren. Alles om het team te ondersteunen. Vanaf het eerste jaar is Team Jumbo-Visma met het vrouwenprogramma een goede richting ingeslagen. Het is een geweldige groep meiden en er is ook echt goede ondersteuning vanuit het team.”

Teammanager Esra Tromp ziet voor de nieuwste aanwinst een belangrijke rol weggelegd binnen de selectie. “Coryn is een hele sterke allround-renster, met goede tactische capaciteiten. Ze is daarnaast een echte teamspeler en enorm leergierig. Ondanks haar indrukwekkende erelijst wil Coryn blijven leren en ontwikkelen. Met de komst van Coryn versterken we het team in de breedte. We zullen zo in verschillende scenario’s kunnen strijden voor de winst.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Franco Ballerini 7 oktober 2021 om 18:34

Coryn Labecki dus. Goede renster en sympathieke meid. Toch had ik liever een Nederlands talent als nieuwe aanwinst gezien.

Xevar 7 oktober 2021 om 18:55

Tot nu toe 3 nieuwe aanwinsten voor het vrouwenteam, en alledrie zijn het buitenlanders. De vijver met Nederlands talent is (relatief gezien) gigantisch, dus dit lijkt me toch niet helemaal de bedoeling…

Al Phila 7 oktober 2021 om 19:04

Goede zet. Ze hebben ook punten nodig om te mogen starten. En zo Nederlanders zichzelf verder te laten ontwikkelen. Zeg nu zelf: naast Vos heeft zijn er niet zoveel punten binnengehaald.

Maillot à Pois 7 oktober 2021 om 19:18

Uitstekende renster, echt een meerwaarde denk ik.
Vanwaar toch dat idee dat er in nationale ploegen moet gereden worden in het wielrennen?

platteprijs 8 oktober 2021 om 08:45

@Maillot ik kan niet in het hoofd van een ander kijken, maar met zo’n opvatting is toch niks mis? Ik zelf vind het belangrijk dat de wielersport zich in Nederland ook in de toekomst blijft ontwikkelen en dat Nederlandse talenten kans krijgen op het hoogste niveau te acteren. Dat is momenteel problematischer in het herenwegwielrennen dan in andere disciplines.

Michelangelo 7 oktober 2021 om 19:41

ik ben benieuwd; ik heb het gevoel dat ze een beetje over haar top heen is. Maar hopelijk zit ik er naast.

Maillot à Pois 7 oktober 2021 om 19:54

Ze was inderdaad helemaal weggedeemsterd, maar de laatste paar maanden lijkt ze terug haar oude niveau te benaderen. Goed op het WK ook.

Michiel 7 oktober 2021 om 20:09

Wat een plaatje

Maillot à Pois 7 oktober 2021 om 20:37

Vorig weekend getrouwd, helaas Michiel

Michiel 7 oktober 2021 om 20:49

Wie is de gelukkig dan, Maillot?

Cyclebeatle 7 oktober 2021 om 22:34

@Michiel Artikel even lezen misschien?

Michiel 8 oktober 2021 om 09:03

Och ja, ik kwam niet verder dan het plaatje

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone