Vrouwen verrast door WK-parcours Qatar

Vrouwen verrast door WK-parcours Qatar

foto: Boels-Dolmans

woensdag 3 februari 2016 om 14:34

Het vrouwenpeloton dat momenteel de Ladies Tour of Qatar afwerkt, mocht dinsdag proeven van het parcours waar op het einde van het seizoen de wereldkampioenschappen plaatsvinden. Tegenover VeloNews doet onder andere Ellen van Dijk haar verhaal.

Technisch parcours in bebouwde kom
Waar veel mensen er gemakshalve vanuit gaan dat het WK in Doha (hoofdstad Qatar) een sprintersbal in een snikhete zandbak zal zijn, reden de vrouwen gisteren tijdens de eerste etappe van de Ladies Tour of Qatar over het zestien kilometer lange parcours dat in oktober als WK-omloop geldt. “Het is niet zo open zoals iedereen denkt”, vertelt ritwinnares Kirsten Wild. “Ik had meer rechte wegen door de woestijn verwacht, maar er stonden eigenlijk heel veel gebouwen.” Cyclance-renster Shelly Olds voegt daar nog extra informatie aan toe: “Het is technisch, heel erg technisch. Er zijn rotondes, bochten, smalle weggetjes, brede wegen en drempels.”

Weinig kans op waaiers
“Ik dacht dat het meer zou zijn als de typische etappes hier in Qatar”, gaat Olds verder. “Nu heb je pak ‘em beet vier bochten in het gehele parcours, verspreid over tachtig kilometer. Maar zo ziet het WK-parcours er totaal niet uit.” Ook op waaiers hoeven we niet te rekenen in Doha, denkt Ellen van Dijk. “De wind zal geen grote factor spelen. Er zijn namelijk geen lange, rechte wegen. Het is in ieder geval nooit lang genoeg om een waaier op te zetten. Daarnaast reden we dinsdag zo’n vijftig kilometer per uur. Dan zou je dus zestig per uur moeten rijden om een waaier te creëren en dat is te hard voor een kans op slagen.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

HoofdIsVrij 3 februari 2016 om 14:38

In de quotes wordt ook niet echt uitgesproken dat het geen sprintersbal gaat worden…

123poetertjes 3 februari 2016 om 14:38

Met een beetje mazzel wordt het dus zoiets als de vlakke ritten in Utah. Echter denk ik dat het herenpeloton daar te sterk voor is.

Bertvd 3 februari 2016 om 14:38

Ik weet nou niet wat ik liever heb, een snikhete zandbak, of ‘rotondes, bochten, smalle weggetjes, brede wegen en drempels’.

Vind het allebei 3x niks. WK onwaardig

Tinkerbell 3 februari 2016 om 14:43

Kans op waaiers zou het WK zeker aantrekkelijker hebben gemaakt, wat dat betreft is het toch wel jammer dat ze voor een redelijk stads parcours kiezen.

josi 3 februari 2016 om 15:04

Dus meer kans op valpartijen dan op waaiers.

Jungle Man 3 februari 2016 om 15:42

Inderdaad wk onwaardig. Wat heeft Qatar überhaupt met wielrennen?

LutsenkoFan 3 februari 2016 om 15:43

Centjes

Romāns Vainšteins 3 februari 2016 om 15:48

Walgelijk WK, in vele opzichten.

tdv21 3 februari 2016 om 15:54

Het had zo’n memorabel wk kunnen worden met waaiers… en dan krijg je dit: 250km rondjes rijden tussen de wolkenkrabbers in Qatar. Klinkt nu al doodsaai. Zonde, zonde, zonde

Tutu888 3 februari 2016 om 15:58

En we hebben een wereldkampioen na een veredelde kermiskoers. Met nog de geluksfactor met alle rontondes, drempels enz. Wie verzint dit????

katerkop 3 februari 2016 om 16:19

Ach voor geld wordt tegenwoordig alles verkwanseld. Het beste is als er geen hond naar de tv kijkt…

achtpuntzes 3 februari 2016 om 16:22

ik heb er nu al geen zin in. boycotten lijkt me wel wat, maar waarschijnlijk schakel ik dan toch in vlak voor het einde.

Grote Meneer Terpstra 3 februari 2016 om 16:42

Wk rondje om de kerk/ moskee dus ;)

Hoebele 3 februari 2016 om 17:06

Dat de renners wat (start)-geld opstrijken met de rondjes in deze tijd v/h jaar, “à la” (what’s in a name?) maar een criterium-wk, dan nog een wk voetbal (hoeveel Pakistanen en Bengalezen zijn er al verongelukt?) en wie weet in de toekomst nog de Winterspelen of wellicht de alternatieve Elfstedentocht…

Daan° 3 februari 2016 om 17:09

Verschrikkelijk dit soort praktijken, een WK-voetbal in Qatar is al erg genoeg. De ronde van Qatar, WK in Qatar, Abu Dhabi enzovoorts. Allemaal puur voor het geld, de renners vinden het niet fijn om in te koersen (het weer), puur geld.

Covadonga 3 februari 2016 om 21:45

Hehe, eindelijk eens wat anders….
Altijd die zware parcoursen, nu krijgt een ander type renners tenminste ook een keer een kans. Ik kijk alvast.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair