Vos: “Ik ben op de goede weg terug”

Vos: “Ik ben op de goede weg terug”

Foto: ASO

donderdag 10 december 2015 om 09:13

Er komt langzaamaan licht aan het einde van de donkere tunnel voor Marianne Vos. De drievoudig wereldkampioene op de weg is al geruime tijd out door overbelasting, maar merkte tijdens een trainingskamp met de nationale selectie in Zuid-Afrika dat haar basis inmiddels groter is.

Met de week meer wielrenster
“Het fietsen voelt steeds beter en de tijd is omgevlogen, tekenen dat ik op de goede weg terug ben”, vertelt Vos op de site van haar ploeg. “Trainingskampen als deze vind ik erg prettig. De maanden november en december staan in het teken van opbouwen en dus is iedereen op een ontspannen manier bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Van tevoren was ik erg benieuwd in hoeverre ik al met de groep (de nationale selectie, red.) mee zou kunnen komen, maar dat is eigenlijk goed uitgepakt. Ik heb meer kunnen meefietsen met de groep dan ik had verwacht. De eerste weken op de fiets voelden nog erg als werken, ik merk nu dat ik steeds beter een paar uur ontspannen op de fiets kan zitten. Daardoor voel ik me met de week meer wielrenster.”

‘Voorkomen dat ik teveel ga doen’
“Iedereen werkt deze weken aan de basis voor het wegseizoen, wat betekent dat we veel lange ritten in lage duurzones maken”, legt ze uit. “Het is daarom extra prettig dat we in Zuid-Afrika zijn, waar het weer beter is dan in Nederland en de lange ritten ons dus een stuk makkelijker afgaan. Daarnaast kun je hier veel meer klimmen dan in Nederland, wat sommige meiden al gebruiken voor de intensievere trainingen. Voor mij komt het intensieve werk nog te vroeg, ik wil absoluut voorkomen dat ik te snel te veel ga doen. Deze weken investeer ik daarom voorzichtig in een goede basis om in januari en februari intensiever met Rabo Liv op het wedstrijdseizoen voor te kunnen bereiden. Het veldseizoen komt te vroeg, maar op deze manier hoop ik tijdens het wedstrijdseizoen op een niveau te komen om weer volledig in de ploeg te kunnen meedraaien.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

schipperaar 10 december 2015 om 10:13

Hopelijk houdt de stijgende lijn aan, al ben ik nog altijd benieuwd hoe zo’n nuchtere overbelast kan raken, gaf zelf ooit aan maar 2 a 3 x per week te trainen.

matwiel 10 december 2015 om 10:16

Alleen het aantal trainingen zegt niet zoveel. Gaar ook om hoe je die trainingen invult. Persoonlijk snap ik niet dat je als ervaren sporter dat kan overkomen. Maar het kan dus. Het vrouwenwielrennen is wel steeds beter aan het worden. Ben dus benieuwd hoe ze zich houd komend seizoen.

schipperaar 10 december 2015 om 10:23

@matwiel
Ze was juist altijd zo relaxed, is dat wat ik mis bij haar afgelopen jaar. Om in training dieper te gaan dan in wedstrijden lijkt me overbodig voor haar daar ze id koers meestal ruimschoots over had en zelden diep hoefde te gaan.

matwiel 10 december 2015 om 10:26

Misschien dat ze met de huidige ontwikkelingen in het damespeleton ze inzag dat ze het niet red op talent alleen. Geen idee, maar het is wel een gek iets.

oscarfreirefan 10 december 2015 om 10:41

Beetje vervelend lijkt me als je op de verkeerde weg terug bent. Afslag gemist?

schipperaar 10 december 2015 om 11:28

@matwiel
Ze had en heeft mijlen voorsprong in wel 5 disciplines, baan, sprint, weg, veld en mtb, dat raak je niet kwijt in een seizoen.

noordhollander 10 december 2015 om 12:08

maak me om deze vrouw totaal geen zorgen
als ze weer meedoet zal het alleen maar om de knikkers gaan en niet anders
voor mij nu al een icoon voor het wielrennen en laten we niet vergeten wat deze dame allemaal al bij elkaar heeft gefietst de afgelopen jaren,dat ze meer concurrentie heeft in het hedendaagse wielrennen zal vosje alleen maar toejuichen.

wij als liefhebbers mogen deze vrouw wel koesteren met wat zij betekend voor het hedendaagse wielrennen,een parel voor de sport die heel veel laat om dat te bereiken

Mitch 10 december 2015 om 13:41

Contaminatie. Op de goede weg/op de weg terug.

On: als ze maar op tijd fit is om plakken te pakken in Rio, dat zijn toch de echte knikkers voor vrouwenwielrennen.

OscarV 10 december 2015 om 14:05

Dat ze uberhaupt nog terug wil komen vind ik al bijzonder. Na alle successen die ze heeft gehaald zou verzadiging niet vreemd zijn.

Headlines

Materiaalzone

Populair