Vos: “Anna heeft het fantastisch afgemaakt”

Vos: “Anna heeft het fantastisch afgemaakt”

foto: Sirotti

zondag 7 augustus 2016 om 22:21

Marianne Vos is Olympisch kampioene af en ziet land- en ploeggenote Anna van der Breggen haar opvolgen. Na afloop was Vos uiteraard blij voor de kersverse winnares van Olympisch goud. “Als topfavoriete moet je het toch maar even doen”, zei ze bij de NOS.

Voldoening
Op het moment van het interview werd langzaam duidelijk dat het relatief goed ging met de zwaar gevallen Annemiek van Vleuten. “Dat is prettig nieuws. Iedereen heeft haar zien liggen. Het zag er niet goed uit, maar je kunt er zelf op dat moment niets aan doen. Ik dacht eerst dat het Anna was. Maar het is heel naar om mannen om haar heen te zien staan die naar hun hoofd grepen.” Vos kon haar gedachten snel verzetten toen ze Van der Breggen met een 1 voor haar naam op het finishbord zag staan. “Anna heeft het fantastisch afgemaakt.  Als topfavoriete moet je het toch maar even doen. Daarom komt er nu veel voldoening. Met Annemiek gaat het ook naar omstandigheden goed, dat is fijn.”

Van Dijk: ‘Heel bizar allemaal’
Ellen van Dijk onderstreepte na afloop de goede prestaties van de gehele Nederlandse ploeg. “Wielrennen is een teamsport. Maar dat ziet de buitenwereld niet altijd zo. Maar je moet het toch met elkaar doen. Uiteindelijk maakt de kopvrouw het af, want die is de sterkste. Ongelofelijk!” Ook Van Dijk stond met gemengde gevoelens voor de camera. “Ik zag iemand in de afdaling, maar wist niet wie het was. Dat heb ik gevraagd in het groepje waarin ik reed, maar zij wisten het ook niet. Ik schrok me echt, echt dood. Daarna werd ik nog gepasseerd door een ambulance met loeiende sirenes. Zo beland je van de ene emotio in de andere. Heel bizar allemaal.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Alto 7 augustus 2016 om 22:23

Als team hebben jullie het geweldig gedaan. Kunnen de mannen, al jaren, iets van leren!

pellegrino 7 augustus 2016 om 22:24

Fantastische prestatie en wat een thriller van een wedstrijd! op het puntje van mn stoel gezeten!

Lamme Frans 7 augustus 2016 om 22:33

Zelden zo'n goede teamprestatie gezien (die conclusie trokken we in de huiskamer al voordat de finale begon). Dit goud voor het team was echt dik verdiend.

Van Dijk die meezat in de vlucht en daarna nog veel werk opknapte.

Vos die bidons haalde en de tweede vluchtpoging initieerde, waardoor de Amerikanen moesten achtervolgen. En waardoor de koers in een vroeg stadium werd hard gemaakt zodat Armitstead, Johansson en andere favorieten werden gelost.

Van der Breggen zorgde dat het tempo in de kopgroep hoog bleef zodat niemand terug kon komen. Van Vleuten die dan aanvalt en met Abbott in kansrijke positie boven komt.

De rest is geschiedenis.

noordhollander 7 augustus 2016 om 23:47

zoals van gaal zou zeggen ,this is another koek,voor mij 4 winnaars vandaag,wat een teamprestatie van de dames,als liefhebber heb ik op het puntje van mijn sotel gezeten en de mentaliteit van de vrouwen daar kunnen de mannen wel wat van leren

vanSpringel 7 augustus 2016 om 23:50

En allemaal zonder oortjes. Zowel bij de mannen als de dames daardoor prachtige wedstrijden gezien. Dat was lang geleden.

Wiggo_O 8 augustus 2016 om 10:45

4 medailles aub! Wat een teamprestatie!

Bergje over 8 augustus 2016 om 11:02

Inderdaad, top teamprestaties, alle dames verdienen een medaille!

Wheely 8 augustus 2016 om 11:07

Ze hebben de wedstrijd van begin tot eind gedragen en gekleurd! Zowel Ellen, Marianne, Annemieke en Anna in het offensief gezien. Hier mogen ze met recht zeer fier op zijn.

Zjoske 8 augustus 2016 om 15:32

Wel een leuke discussie over de medailles voor de teamgenoten. Die kwam bij de NOS in de studio ook nog voorbij.
Wielrennen is de enige (??) teamsport waar individuele medailles worden uitgereikt.
Ergens krom natuurlijk, maar het resultaat van het individu is niet 100% afhankelijk van je teamgenoten zoals dat bij bv een estafetterace wel is.
Had Dumoulin bv de gouden medaille verdiend als Kruiswijk had gewonnen? Nee.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair