Voormalig Sky-arts Freeman in beroep tegen uitspraak

vrijdag 23 april 2021 om 21:05
Voormalig Sky-arts Freeman in beroep tegen uitspraak

Ter illustratie - foto: Cor Vos

Richard Freeman, de voormalige dokter van Team Sky en de Britse wielerbond, gaat in beroep tegen de uitspraak van het medisch tribunaal, dat bepaalde dat hij uit het officiële register van artsen werd geschrapt. Freeman wil zo zijn naam zuiveren.

Freeman werd in maart schuldig bevonden aan het bestellen van het verboden dopingmiddel testosteron om de periode dat hij bij Team Sky en de Britse wielerbond werkzaam was. Daarop bepaalde het medisch tribunaal dat hij zijn licentie kwijtraakte, waardoor hij niet langer zijn vak kon uitoefenen.

The Guardian meldde dat Freeman tegen de uitspraak in beroep gaat om zijn naam te zuiveren. Zijn juridische entourage voert mogelijk vijftien gronden van beroep aan, waarbij vraagtekens bij bewijsstukken en de uitspraak van het medisch tribunaal worden gezet. De hoorzitting dient naar verluidt niet eerder dan november of december.

Overigens besloot de Medical Defence Union, de medische vakbond die de verdediging van Freeman betaalde, het beroep niet te financieren. Zijn advocate, Mary O’Rourke, blijft hem verdedigen tegen een no-win no-fee-basis. Haar onkosten worden vergoed door de General Medical Council, als het beroep succesvol is.

Dit artikel delen:

7 Reacties

DuMoullemAert 23 april 2021 om 22:36

Logisch met zo’n achternaam.

0
Tim Cockpid 23 april 2021 om 23:28

Ghegheghe

0
Gannadier 23 april 2021 om 23:46

De broer van Morgan Freeman

0
Cyclinglife 24 april 2021 om 06:55

Als je niets meer kan verliezen in een rechtzaak maar wel alles kan (terug)winnen, dan ga je toch altijd in beroep.

0
Romāns Vainšteins 24 april 2021 om 07:25

Hoe vaak je wel niet heen en weer elkaar kan aanklagen en opnieuw weer aanvechten joh? Gniffelende dokter roggelt op ploegverzoek obscure pilletjes voor uitgehongerde hardfietsers, punt. Hoe lastig is het nou?

0
JTR 24 april 2021 om 08:13

Wanneer de beerput in zo’n zaak open gaat zijn het ineens de artsen die de boosdoeners zijn. En dan weten de renners ook vaak niets te herinneren van dit soort zaken. Diegene die hun licentie afgenomen zouden moeten worden rijden vrolijk in het rond en hebben boter op hun hoofd. Leugenaars zijn het in welke ploeg dan ook waar dit gebeurde of gebeurt. Maar ja, Omerta ! PUNT

0
Baukema Tomoulin 24 april 2021 om 11:11

Ik zie de uitslag van heel de “Sky/doping/Freeman/rechtzaak/wie wist het/wie niet/ welke resultaten worden afgenomen?” Case wel in andere tijden sport 2041 ofzo.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone