Voorjaar zonder overwinning geen discussiepunt bij LottoNL-Jumbo

maandag 13 april 2015 om 13:17
Voorjaar zonder overwinning geen discussiepunt bij LottoNL-Jumbo

LottoNL-Jumbo is de enige ploeg uit de WorldTour die nog geen enkele overwinning boekte dit jaar. De Nederlandse WorldTour-ploeg kon ook in Parijs-Roubaix de nul niet van het bord vegen. Het uitblijven van een overwinning is binnen de ploeg geen discussiepunt, zegt ploegleider Nico Verhoeven in de WielerFlits Podcast.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!
In de finale van de helleklassieker had alleen Sep Vanmarcke nog uitzicht op een goede uitslag, maar door een lekke band, op 25 kilometer van de wielerbaan in Roubaix, was ook zijn kans op de zege verkeken. Pech in voorjaarsklassiekers heeft Vanmarcke meermaals kansloos voor de overwinning gemaakt, en daarmee ook de ploeg. Want Vanmarcke is de enige renner van de geelzwarte formatie die met regelmaat kan strijden om een plek op het podium.

Ook in kleinere wedstrijden heeft de Nederlandse Lotto-ploeg nog geen zege weten te behalen. “Blijkbaar leeft dat meer bij de media dan bij ons in de ploeg”, zegt Verhoeven. “Als je een grote wedstrijd wint als Roubaix.. Wat zegt dat dan? Dan heb je één overwinning, maar die telt wel voor 15 andere zeges. Het overwinningenklassement is verzonnen door de media, het is geen officieel klassement.”

Verhoeven benadrukt dat binnen de ploeg de focus ligt op ‘goede wedstrijden rijden’. “Het gaat erom dat je jezelf laat zien en het maximale resultaat eruit haalt. Zeker vandaag (gisteren, red.) hebben we dat gedaan. We hebben een paar mindere wedstrijden gereden, waarin het niet meezit. Maar dat er nu nog ergens een nul staat, daar staan wij boven.”

Beluister hieronder de volledige reactie van Nico Verhoeven (vanaf 12:34 min.)

Dit artikel delen:

61 Reacties

Brummel 13 april 2015 om 13:22

verstandige taal van Verhoeven als hij zegt dat de nadruk ligt op goede wedstrijden en dus niet op uitslagen. Sporters moeten enkel doelen te stellen die je volledig in eigen hand hebt. Als je dit goed doet heb je maximale kans op goed resultaat.

0
SolerEritrean 13 april 2015 om 13:29

Hij heeft gelijk wanneer hij zegt dat die 0 overwinningen enkel iets voor de pers is. Maar hij heeft ongelijk wanneer hij zegt dat zijn ploeg geen goede grote wedstrijden rijdt omwille van pech en dat het gisteren ineens veel beter was. Zoals we al eerder aangekaart hebben, hebben ze gewoon een zwakkere kern. Als er dan pech voorkomt, ben je volledig geisoleerd en heb je gewoon geen goede renners meer. Kijk naar de Ronde vh Baskenland, waar TLJ een lachtertje was. Hij moet eerlijk zijn en gewoon durven toegeven dat ze, omwille van hun laag budget gewoon op hun plaats staan op de 14-15de plek van de World Tour ranking.

Andere ploegen, pak bijvoorbeeld Trek heeft ook veel pech gehad. Steegmans en Devolder vielen in bijna elke voorjaarskoers. Maar zij hebben een Mollema, een Felline, etc. die dit kunnen opvangen.

0
miguelon 13 april 2015 om 13:31

Als ze overwinningen behalen in Langkawi, Turkije of Burkina Fasso wordt daar door de ploegen in dit soort situaties ook naar verwezen, dan moet je nu ook niet afkomen als zouden ze niet belangrijk zijn. Er is maar één vaststelling te doen : tot nu toe faalt de ploeg…

0
poeske 13 april 2015 om 13:31

Verhoeven heeft een punt dat winst in Parijs – Roubaix telt voor 15 kleinere overwinningen.
Maar ze hebben nu geen PR en ook geen kleine overwinningen. Beetje kritiek mag dan toch wel?

Een paar jaren terug kregen ze toch wel aandacht voor de dominantie in de 'kleine' ronde van Hainan.

0
thorsen 13 april 2015 om 13:33

LottoNUL

0
klootje kriekeljon 13 april 2015 om 13:34

Ben ik het niet mee eens. Het doel in topsport is sowieso winnen. Lekker meedoen en goed je best doen zeggen moeders tegen hun kinderen bij een sportdag op de basisschool.

Winnaarstypes zijn altijd zuur als ze niet winnen en dat wel kunnen. Ik snap wel dat Nico zijn jongens in bescherming neemt, dat siert hem. Ik had liever toch wat meer realiteitszin gehoord: dat het ook gewoon niet goed genoeg is tot nu toe. Dat het niet alleen maar door pech komt. Dat er misschien wel anders gekoerst moet worden. Dat ook de ploegleiding zich gaat beraden op een andere aanpak. Enz.

Maar niets van dat. Eigenlijk moeten we gewoon blij zijn, want LJ is gewoon goed bezig.

0
Leondd1988 13 april 2015 om 13:35

mischien weet ik een goed onderwerp waar ze over kunnen discuseren… waar sep vanmarcke 4 wedstrijden het op verloren heb .. het materiaal

0
6129ak2 13 april 2015 om 13:39

Geen discussiepunt bij de ploeg .
De entourage en de renners zijn er zich van bewust dat
zowel de renners en de ploegleiding van een lager niveau , op Van Marcke na , zijn als Wordtour.

0
MaukeBollema2 13 april 2015 om 13:40

Het is niet leuk om te zeggen, en te horen voor velen, maar dit afgeroomde LJ wordt toch een beetje het lachertje van de WorldTour. En ik zie daar eerlijk gezegd voorlopig ook weinig verandering in komen. Vanmarcke en Kelderman hebben potentie, maar voor de rest zie ik te weinig kwaliteit. Gesink heeft – door allerlei vervelende oorzaken – al lang niet echt meer op het allerhoogste niveau mee kunnen doen. Een groter probleem is het gebrekkige groeivermogen dat je keer op keer bij Rabo/Blanco/Belkin/LJ-renners ziet. Vanmarcke, Hofland, Kelderman, Kruijswijk, zelfs Gesink: ze zijn in principe nog jong genoeg om progressie te maken, maar binnen deze ploeg wordt een renner zelden nog echter beter na zijn 25ste, 26ste.

0
Musselwhite 13 april 2015 om 13:45

Zou een logisch gevolg dan zijn, Sep, maak dat je daar weg bent als je ooit een “grote” koers wil winnen.

0
ti-raleigh 13 april 2015 om 13:46

@ Klootje
+ 1 Helemaal met je eens.

0
Valtverder 13 april 2015 om 13:50

Als je meedoet met de Lotto win je ook nooit iets, dus wat dat betreft…

0
west 13 april 2015 om 13:57

0 overwinningen is inderdaad iets voor de Media. Echter, als het voor de media is, wordt het automatisch voor de sponsor een puntje…
Het probleem is gewoon dat een selectie van 24 te smal is. Met een bredere selectie win je Parijs-Roubaix niet, alleen kun je wel een vuist maken in de kleine (Nederlandse) koersen. Als je met 5 man start wordt controleren heel lastig. En je bent wel de grote WT-ploeg die alle conti-renners willen verslaan. FdJ heeft 1 overwinning (Sarthe), Garmin en Cofidis hebben er allebei 2 (Sarthe en Criterium Int.). Overwinninkjes van “niks”, maar geen nul op het scorebord dus hoor je niemand erover…

0
schipperaar 13 april 2015 om 14:12

@west
Degenkolb controleerde de laatste 30km in zn eentje en had ook nog solo aan kunnen komen.
Vijf keer 100pk wordt geen 500, beter een met 130.

0
Koel 13 april 2015 om 14:17

De sfeer binnen een ploeg met een 0 op het bord verandert als sneeuw voor de zon wanneer de eerste overwinning wordt binnengehaald.
Onzin dus van Verhoeven!

0
Romāns Vainšteins 13 april 2015 om 14:18

Het team is niet sterk genoeg, punt. Wanneer je 1e speerpunt, topper Vanmarcke op de kasseien, niet helemaal uit de verf komt komt alle druk op de tour te liggen en dat is de zwaarste koers ter wereld met de meeste concurrentie. De Ardennen hebben ze bijkans niemand voor en ook richting de giro vrees ik voor een bijzonder matig team.

0
Wheely 13 april 2015 om 14:23

Gaan ze überhaupt nog wel een wedstrijdje winnen dit jaar? Wordt nog best wel een ding denk ik.

0
LinusGerdemann 13 april 2015 om 14:24

En Wielerflits geeft de bashers weer een podium ;) Ik blijf om ergernis te voorkomen maar weg uit dit topic…

0
schipperaar 13 april 2015 om 14:25

@koel
Er verandert niets zolang je het met een d schrijft.

0
klootje kriekeljon 13 april 2015 om 14:25

Linus, Lotto-Jumbo geeft de bashers het podium.

0
Branko 13 april 2015 om 14:27

Een aantal jaar geleden hadden ze rond deze periode +/-10 overwinningen.
Toen telde het aantal overwinningen wel voor de ploegleiding. Nu ineens niet…..

Verder logisch gevolg van de combinatie te laag budget; onvoldoende kwaliteit bij de renners, materiaal en ploegleiding en een aantal onvoorziene omstandigheden.

0
ippglobal 13 april 2015 om 14:32

ik luister liever naar Marc Reef. Ik geloof niet dat het grootste probleem bij team Lotto de “niet winnende ” renners zijn.

0
mooiman 13 april 2015 om 14:33

@ Branko

Helemaal juist.

Mogelijke eerste overwinning toch profronde Zevenbergen?

0
Prima Facie 13 april 2015 om 14:36

De Speld nu ook op Wielerflits

0
Peterh14 13 april 2015 om 14:44

Tja, ik ben toch wel heel benieuwd waar de overwinning(en) dit seizoen wél vandaan gaan komen. Zag toch de grootste kansen voor Vanmarcke, maar dat is helaas niet gelukt.

Wél moet ik zeggen dat ik gisteren positief verrast was door dr aanwezigheid van TLJ in PR. Vaak voorin en in de finale nog in staat om Sep (bijna) terug te rijden na zijn lekke band. Geeft de burger toch weer wat moed.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone