Voorjaar zonder overwinning geen discussiepunt bij LottoNL-Jumbo
maandag 13 april 2015 om 13:17

Voorjaar zonder overwinning geen discussiepunt bij LottoNL-Jumbo

LottoNL-Jumbo is de enige ploeg uit de WorldTour die nog geen enkele overwinning boekte dit jaar. De Nederlandse WorldTour-ploeg kon ook in Parijs-Roubaix de nul niet van het bord vegen. Het uitblijven van een overwinning is binnen de ploeg geen discussiepunt, zegt ploegleider Nico Verhoeven in de WielerFlits Podcast.

In de finale van de helleklassieker had alleen Sep Vanmarcke nog uitzicht op een goede uitslag, maar door een lekke band, op 25 kilometer van de wielerbaan in Roubaix, was ook zijn kans op de zege verkeken. Pech in voorjaarsklassiekers heeft Vanmarcke meermaals kansloos voor de overwinning gemaakt, en daarmee ook de ploeg. Want Vanmarcke is de enige renner van de geelzwarte formatie die met regelmaat kan strijden om een plek op het podium.

Ook in kleinere wedstrijden heeft de Nederlandse Lotto-ploeg nog geen zege weten te behalen. “Blijkbaar leeft dat meer bij de media dan bij ons in de ploeg”, zegt Verhoeven. “Als je een grote wedstrijd wint als Roubaix.. Wat zegt dat dan? Dan heb je één overwinning, maar die telt wel voor 15 andere zeges. Het overwinningenklassement is verzonnen door de media, het is geen officieel klassement.”

Verhoeven benadrukt dat binnen de ploeg de focus ligt op ‘goede wedstrijden rijden’. “Het gaat erom dat je jezelf laat zien en het maximale resultaat eruit haalt. Zeker vandaag (gisteren, red.) hebben we dat gedaan. We hebben een paar mindere wedstrijden gereden, waarin het niet meezit. Maar dat er nu nog ergens een nul staat, daar staan wij boven.”

Beluister hieronder de volledige reactie van Nico Verhoeven (vanaf 12:34 min.)

RIDE Magazine
61 Reacties
Sorteer op:
13 april 2015 14:51
Juist ja, goed rijden en de rest is bedacht door de media.
13 april 2015 14:57
kunnen beter toer tochtjes voor toeristen gaan rijden hoeven ze ook nooit te winnen en zullen zeker geen slecht figuur slaan
13 april 2015 15:04
Wat een gelul van die Verhoeven. Kenmerkt eens te meer dat er binnen TLJ geen winnaars mentaliteit heerst. Fiets maar lekker mee en als resultaat tegen valt,hebben we in ieder geval goed getraind.
ik zou als sponsor me langzamerhand achter de oren krabben. Maar wellicht is het schaatsen belangrijker en kregen ze de wielrenners mee in het pakket..
13 april 2015 15:04
@LG

Dan moet je ook niets posten...
13 april 2015 15:15
@schipperaar
Daarmee doe je toch wel de inspanningen van Sinkeldam, De Kort, De Backer, etc. tekort. Je hebt gelijk dat Degenkolb een sterkere renner dan Vanmarcke is. Maar deze knechten zijn op papier toch niet zo veel beter dan Flens, Wynants, Van Asbroeck en Tankink. Dus qua kwaliteit zijn de verschillen niet extreem in het voordeel van Giant-Alpecin.
13 april 2015 15:27
Dat die 0 voor hen er niet toe doet is een zeer eigenaardige uitspraak. Ik hoop dat ze er wel van wakker liggen, want anders kan je er beter mee stoppen.

waarom hij de veel hogere waarde van een zege in Roubaix aanhaalt is me ook een raadsel, want ze hebben gewoon niets gewonnen. Hebben ze eigenlijk al een top 5 weten te behalen dit seizoen in de wt?

de focus ligt op goede wedstrijden rijden. Hopelijk is dat dan wel een punt van discussie, want zo goed lukt dat tot op heden toch ook niet echt...

ik mis eigenlijk maar één zinnetje: "we zijn tevreden!"
13 april 2015 15:31
@mark
Vindt dat de rol van knechten vaak wordt overdreven, Dumoulin had bijna niemand meer maar zat vaak int wiel van Martin omdat ie zelden of nooit valt. Het juiste wiel vinden is ook een kunsten er is keus genoeg. Degenkolb heeft het vaak alleen moeten doen en is mi alleen maar allrounder geworden, zie uit naar de komende klassiekers.
13 april 2015 15:36
Ik snap dat het overigens weinig zin heeft om het aantal overwinningen tot een groot discussiepunt te maken binnen de ploeg, dan ben je als ploeg meer bezig met het verleden (waar je niets meer aan kunt doen) dan met de kansen die je nu hebt (waar je wel wat aan kunt doen). Analyseer de afgelopen race als team ter voorbereiding van nieuwe races en zorg dat alle randvoorwaarden (goed materiaal o.a.) optimaal zijn voor de aankomende races.
13 april 2015 15:38
Dit is echt overdreven opportunisme van de ploegleiding. Maarja in bescherming nemen tot het eind en hopen op enkele zeges op het einde vh seizoen. Zou ook liever iets meer ambitie gehoord hebben. Of wat er beter moet kunnen...iets om de renners aan te sporen tot daden-en aanvalsdrang...beetje druk moet echt vind ik. Of zouden ze al op zoek zijn naar nieuwe grotere sponsers en is dit maar een overgangsperiode. Niemans heeft er blijkbaar zin in. Zou de renners korting beloven bij aankopen in de Jumbo ofzo als er iemand wint. De ploeg is inderdaad de minste vd klas. Ik zie ze laatste eindigen. Positief: mogelijk goede grote ronden voor de reclame en nog enkele overwinningen in het najaar met Vanmarcke,Van Asbroeck en Hofland. Dat lijkt me nog de enigste garantie.
13 april 2015 15:51
Hophop, komaan hè, komaan, goed hoor:)
Wel terecht dat het geen discussiepunt is, want dat t zo is, is een feit. Maar ja, we zijn tevreden.

Edit: ben benieuwd wat mannen als Sven Kramer of Jacques Orie van dit topsport-klimaat vinden.
En wanneer de kennis en kunde van BrandLoyalty zichtbaar wordt.
13 april 2015 15:52
Met zo'n instelling kun je beter in de Pro Continental zitten..
13 april 2015 15:53
Ben al jaren geen fan meer van deze ploeg. Zowel ploegleiding als renners hebben een hoog irritatie factor. Geef mij maar Roompot en Giant.
Hup Boogerd, hup Giant.
13 april 2015 15:58
@boccaccio ja inderdaad Roompot.... leve het nieuwe wielrennen met Boogerd, Breukink en co en onsympathieke rennera als Hoogerland en Honig.... nou dan lieverLottoNl jumbo.
13 april 2015 16:06
@Schipperaar.
Die toppers kunnen ze juist niet betalen. Anders was het allemaal lekker makkelijk geweest. Voor de prijs van 5 goedwillende Nederlandse knechten koop je immers nog geen vijfde Degenkolb.
Het probleem zijn de beperkte middelen. En dan moet je, zoals ik dus schreef, in de mindere wedstrijden een Hofland, Markus of Lindeman in winnende positie brengen. Dat doe je door die kleine koersen te controleren. Dat gaat niet met z'n vijven. Dus de eerste stap die LottoNL moet nemen is zorgen dat ze overal en met name in die kleine wedstrijdjes volledig aan de start staan. En niet met een halve ploeg.
13 april 2015 16:16
Beter een vogel id hand dan.. Zie niet in dat 10 man 150 anderen kunnen controleren, gewoon blijven aanvallen ook al zit je stuk zoals Erik Dekker kon, kan ook met zn tweeen maar t'is dat wat ik mis, iedereen bang om zn kruit te verschieten of springplank te worden voor de rest.
13 april 2015 16:40
@LG. Geef Roompot een kans . Deze ploeg moet nog groeien zowel in organisatie als in renners.
TLJ staat al jarenlang stil. Het enige voordeel dat dit team heeft is dat de Rabobank veel geld heeft gestoken in het opleiden van jeugdige renners.
13 april 2015 16:44
Overigens: de ploegleiding heeft voor mij definitief afgedaan na het zien van de "tactische besprekingen" uit de Tour van Bauke. Onvoorstelbaar amateuristisch, niet veel meer dan "hup jongens, zet m op"
13 april 2015 16:51
Onzin Verhoeven! Andere jaren werd door de ploegleiding gretig verwezen naar de overwinningen in kleine koersen (o.a. Bos in Hainan) om maar aan te tonen dat men goed bezig was.... bah bah

Ploeg komt kwaliteit tekort, materiaal is niet top en ploegleiding tactisch en motivationeel onbekwaam, 'hop hop' Nico..
Niet mauwen over de pers. :6

Sep moet naar andere ploeg als hij iets groots wil winnen.
13 april 2015 17:04
Jammer voor TLJ gun ze het graag! Nu moet Vanmarcke alles zetten op de tour ettappe!
13 april 2015 17:05
Ik kan me herinneren dat vijf jaar geleden Gilbert de eerste overwinning van de Belgische Omega Pharma-Lotto haalde, in de Amstel Gold Race. In Gent-Wevelgem kregen ze tonnen kritiek toen ze hun overwicht niet uitspeelden. Roelandts, Van Avermaet, Péraud en Dani Moreno kwamen totaal niet uit de verf. Alleen Gilbert in het voor- en najaar, en Lloyd in de Giro hadden spraakmakende zeges. En deze ploeg was op papier veel beter dan de ploeg waar dit nieuwsbericht over gaat.

De Nederlandse Lotto hoeft zich met Van Asbroeck geen zorgen te maken dat ze geen zege zullen halen op lager niveau. Het is alleen te hopen voor hen dat Gesink, Ten Dam en Martens weer op het juiste spoor geraken. Als Kruijswijk een goede Giro zou rijden wordt het moreel ook al beter.
13 april 2015 17:18
schipperaar - 13 april 2015 om 14:25
Ik heb het verandert...oh nee, d. :-)

schipperaar - 13 april 2015 om 15:31
(Ik) vindt...?
13 april 2015 17:24
@Albertooo; Gesink,ten Dam en Martens weer op juiste spoor. Dan heb je het over een 9de of 10de plaats in Vuelta en een zege van Martens in Ronde van Luxemburg?
13 april 2015 17:38
@koel
Was meer zinspeling dan correctie, zie vaak op marktplaats verkeerd igst, nogal tegenstrijdig.
Ben taalfreak, sorry.
13 april 2015 17:42
Dit is gewoon een zeer matige ploeg! Sep als je volgend jaar wilt winnen moet je verkassen!
13 april 2015 17:45
En in het begin van het jaar werd er nog gezegd dat ze bij de wereldtop willen horen.

En nu zijn overwinningen niet meer belangrijk. Snap er niets meer van.

Reacties zijn gesloten.