Voorbeschouwing: Vuelta a San Juan 2018

Door , zondag 21 januari 2018 om 19:00

©Tim De Waele

We hebben er even op moeten wachten, maar het wielerjaar is nu echt begonnen! In Australië is een deel van het peloton bezig aan de eerste WorldTour-koers van het jaar met de Tour Down Under. Het warmbloedige deel van het wielergilde bereidt zich in Argentinië voor op het verdere verloop van het seizoen: in de Vuelta a San Juan (2.1). Onder meer Vincenzo Nibali, Rafal Majka en Fernando Gaviria geven acte de présence. WielerFlits blikt vooruit.


Historie
Van 2007 tot en met 2016 vormde de Tour de San Luis het Argentijns wielerpronkstuk op de internationale kalender. De koers mocht in deze periode grote namen op de erelijst bijschrijven; Vincenzo Nibali, Levi Leipheimer en Nairo Quintana zijn de meest in het oog springende laureaten. Financiële perikelen deden de rittenkoers twee seizoenen geleden echter de das om.

Maximiliano Richeze won vorig jaar maar liefst twee etappes – foto: Tim De Waele

Het ontstane gat werd echter al snel opgevuld door die andere Argentijnse meerdaagse wielerronde: de Vuelta a San Juan. Deze koers – die verreden wordt in de aangrenzende provincie San Juan – zag het levenslicht in 1982. In dat jaar besloot de vermaarde Argentijnse wielervereniging Pedal Club Olimpia om zich in te zetten voor het oprichten van een meerdaagse wielerwedstrijd. Vicente Tapia en Rodolfo Becerra – twee leden van de vereniging – besloten samen met sportjournalisten Hugo Rodriguez en Nestor Andreas Paez om de stoute schoenen aan te trekken, wat uiteindelijk leidde tot de geboorte van de Vuelta a San Juan.

In 1982 kroonde Eduardo Trillini zich als eerste eindwinnaar. In de daaropvolgende zeventien edities – in 2000 vond de koers namelijk geen doorgang – gingen zestien Argentijnen met de winst aan de haal. Alleen de Chileen Victor Caro wist in het tweede jaar dit geijkte patroon te doorbreken. Albert Bravo was de eerste renner die een periode van dominantie wist te stichten met drie eindzeges (1989, 1991 en 1992). Dit record bleef een twintigtal jaren staan, tot Laureano Rosas ook driemaal wist te zegevieren. De nog altijd maar 27-jarige Argentijn stond al op het hoogste schavotje in 2014, 2015 én 2016.

Bauke Mollema krijgt de leiderstrui overhandigd als winnaar van de Vuelta a San Juan 2017

Tot en met twee jaar geleden was de Vuelta a San Juan nog geen onderdeel van het internationale profcircuit. Na toetreding op de UCI-kalender, kon de organisatie voor de eerste maal in de geschiedenis een internationaal deelnemersveld verwelkomen. In een spannende editie bikkelden de Europese profs Bauke Mollema en Rui Costa met de Zuid-Amerikaanse troeven Rodolfo Torres en de inmiddels halve Colombiaan Oscar Sevilla. Uiteindelijk was het Mollema die de 40-jarige Spanjaard en Torres wist af te houden, en zijn naam op de erelijst mocht graveren.

Laatste tien eindwinnaars
2008: flag-ar Pedro González
2009: flag-ar Gerardo Fernández
2010: flag-ar Juan Pablo Dotti
2011: flag-ar Daniel Zamora
2012: flag-ar Juan Pablo Dotti
2013: flag-ar Daniel Zamora
2014: flag-ar Laureano Rosas
2015: flag-ar Laureano Rosas
2016: flag-ar Laureano Rosas
2017: flag-nl Bauke Mollema

Parcours
De tweede profeditie van de Argentijnse ronde telt ook deze editie weer zeven etappes. In tegenstelling tot vorig jaar staat er na vier etappes een rustdag op het programma; iets wat vrij ongebruikelijk is voor een één week durende ronde. Met drie vlakke etappes, twee heuvelachtige ritten, één bergetappe en een individuele tijdrit kent de Vuelta a San Juan ook dit jaar weer een veelzijdig karakter.

Zondag 21 januari – Etappe 1: San Juan – Pocito (148,9 km)


De ronde wordt in gang geschoten met een vrijwel volledig vlakke etappe van San Juan naar Pocito. Onderweg doemt er met de Alto El Cerrillo slechts één beklimming van naam op. Vervolgens zal er in gestrekte draf worden gereden naar de finishstreep in Pocito, waarover de coureurs op 52 kilometer van de streep een eerste maal zullen rijden. Dit betekent dat er drie lokale rondes moeten worden afgewerkt van elk 17,4 kilometer. In tegenstelling tot vorig jaar – toen de laatste drie kilometers in rechte lijn gingen – wachten nu enkele rechtse bochten vooraleer de licht hellende aankomststrook de beslissing brengt wie als eerste de blauwe leiderstrui mag aantrekken.

Start: flag-ar 16.07 flag-nl 20.07
Finish: flag-ar 19.21-19.39 flag-nl 23.21-23.39

Maandag 22 januari – Etappe 2: Peri Lago Punta Negra – Peri Lago Punta Negra (149,9 km)


Etappe twee biedt een kans aan de puncheurs, met een niet te onderschatten etappe naar Peri Lago Punta Negra. Na het eerste obstakel van de dag – de Alto de Ullum – zal het resterende gedeelte van de rit worden afgewerkt op de lokale ronde rondom de aankomstplaats, met als (mogelijke) scherprechter de Alto Punta Negra. Met de derde en laatste passage echter op dertig kilometer van la meta, zal de actie zich naar alle waarschijnlijk ophopen tot de absolute finale. De laatste kilometers gaan namelijk verraderlijk omhoog, waardoor het voor de nog aanwezige snelle mannen alle hens aan dek is om in een vruchtbare positie aan een mogelijke eindspurt te beginnen. De kans op een solozege is hier zeker aanwezig.

Start: flag-ar 16.06 flag-nl 20.06
Finish: flag-ar 19.21-19.40 flag-nl 23.21-23.40

Dinsdag 23 januari – Etappe 3: Avenida Circunvalación – Avenida Circunvalación (14,4 km, ITT)


Net als vorig jaar staat er op de dag drie een individuele tijdrit op het programma. Met een lengte van 14,4 kilometer is hij ook een tikkeltje langer dan die uit 2017. Vanuit Avida Circunvalación zal er om San Juan worden gefietst, om vervolgens – niet ver van de startplaats – opnieuw aan te komen op deze straat. Het parcours zelf is biljartvlak en kent slechts enkele bochten, en is daardoor uitermate geschikt voor de pure specialisten.

Start: flag-ar 16.15 flag-nl 20.15
Finish: flag-ar 19.13-19.30 flag-nl 23.13-23.30

Woensdag 24 januari – Etappe 4: Jáchal – Valle Fértil (175 km)


Vooraleer het peloton van zijn eerste en enige rustdag mag genieten, moet er eerst nog een heuvelachtige etappe naar Valle Fértil worden afgevinkt. Toch zal een massaspurt de meest waarschijnlijke uitkomst zijn. In de eerste wedstrijduren worden nog voornamelijk vlakke wegen aangedaan, maar het middenrif van de rit is lastig te noemen. Van kilometer 87 tot en met 101,5 worden 510 hoogtemeters overwonnen, goed voor een gemiddelde stijgingsgraad van 3,6%. Na het bereiken van de top wachten echter nog tachtig – licht dalende – kilometers, waardoor de treintjes op tijd weer op de rails kunnen worden gezet.

Start: flag-ar 11.09 flag-nl 15.09
Finish: flag-ar 15.18-15.43 flag-nl 19.18-19.43

Donderdag 25 januari – Rustdag

Vrijdag 26 januari – Etappe 5: San Martín – Alto del Colorado (163 km)

Na de rustdag zal in etappe vijf het klassement worden opgemaakt; de aankomststreep is namelijk getrokken op de op 2565 meter hoogte gelegen Alto Colorado. Voordat de renners beginnen aan deze slotklim, moeten onderweg eerst nog de Alto de Villicum (3e categorie), Baños de Talacasto (2e categorie) en de Alto de la Crucecita (2e categorie) worden bedwongen. Na een plateau begint op 14,4 kilometer van de streep de daadwerkelijke slotklim. De gemiddelde stijgingsgraad komt weliswaar niet boven de 5% uit, maar in tegenstelling tot vorig jaar – toen de vijfde etappe ook zijn besluit vond op de flanken van deze klim – zijn er in de laatste kilometers steilere percentages op te meten. De vraag is: wie kan hier de basis voor de eindzege leggen?

Start: flag-ar 9.16 flag-nl 13.16
Finish: flag-ar 13.18-13.43 flag-nl 17.18-17.43

Zaterdag 27 januari – Etappe 6: Santa Lucía – Santa Lucía (145 km)

Na de opgetrokken kruitdampen van de Alto Colorado, staan er in het weekend nog twee relatief vlakke etappes op het menu. In de voorlaatste etappe van en naar Santa Lucía doemt halverwege de etappe nog wel tweemaal de Cuesta de las Vacas (3e categorie) op. Na de eerste passage van deze klim zal het peloton na de daaropvolgende afzink een 180-gradenbocht maken, alwaar men opnieuw de beklimming voor de kiezen krijgt. Vervolgens staan er nog tachtig vlakke kilometers op de teller, waardoor we een razendsnelle finale mogen verwachten.

Start: flag-ar 16.02 flag-nl 20.02
Finish: flag-ar 19.21-19.40 flag-nl 23.21-23.40

Zondag 28 januari – Etappe 7: San Juan – San Juan (141,3 km)

De tweede profeditie van de Vuelta a San Jan zal worden afgesloten met een criterium rondom en door San Juan. In totaal dienen er negen rondes te worden afgewerkt van 15,7 kilometer, goed voor een totale afstand van 141,3 kilometer. Verleden jaar wist Maximiliano Richeze hier een heuse twee-op-een-rij te versieren door een puike aanval af te ronden. Krijgen we opnieuw een dergelijk slot, of weet topfavoriet Fernando Gaviria de puntjes op de i te zetten?

Start: flag-ar 16.34 flag-nl 20.34
Finish: flag-ar 19.23-19.38 flag-nl 23.23-23.38

Favorieten
De organisatie van de Vuelta a San Juan kan ook dit jaar een mooi deelnemersveld verwelkomen. In totaal zullen er zeven WorldTour-ploegen aan het vertrek staan, vergezeld door vijf ProContinentale-formaties, vijf continentale equipes en vijf nationale selecties. Het geeft aan dat de rittenkoers in de lift zit: in 2017 stonden er namelijk ‘maar’ vier WorldTour-ploegen aan het vertrek.

Normaal gesproken wordt de natuurlijk orde gerespecteerd, en drijven de renners met het meeste intrinsieke talent in een dergelijke ronde naar boven. Dit is echter niet zozeer het geval in het prille seizoensbegin. De aanwezige Europese toppers als Vincenzo Nibali en Rafal Majka zullen hier nog allerminst tot de tanden toe gewapend zijn, met de klimklassiekers, Giro d’Italia, Tour de France en Vuelta a España nog op de rol.

Dit in tegenstelling tot de Zuid-Amerikaanse deelnemers, die tot op het bot gemotiveerd zullen zijn om op eigen continent te schitteren. Voor thuisrijders als Eduardo Sepúlveda en Daniel Díaz geldt de Vuelta a San Juan als een van de belangrijkste koersen van het jaar, zo niet dé belangrijkste wedstrijd. Tel daarbij op dat de hier aanwezige Colombianen al in volle voorbereiding zijn op hun gloednieuwe thuiskoers Colombia Oro y Paz (6-11 februari) – wat betekent dat ze al in goede vorm steken – en de verwachting is dat de Zuid-Amerikanen als een heuse wervelwind door het gebergte zullen trekken. Het feit dat er tegen de klok moet worden gereden, betekent voor veel pocketklimmers wel een flinke streep door de rekening. Toch zijn er wel degelijk Zuid-Amerikanen die tegen het uurwerk kunnen fietsen.

Alex Cano geldt al een decennium als een van de beste renners in het Zuid-Amerikaanse circuit – foto: Siroti

Een coureur die beide facetten van de wielersport beheerst, is Alex Cano. Bij de gemiddelde wielerfan zal zijn naam niet meteen een belletje doen rinkelen, of is deze al langzaam naar de donkere krochten van het brein verbannen. De inmiddels 34-jarige Cano was aan het begin van zijn carrière een groot talent; in 2007 liet hij dit nog zien met eindwinst in de vermaarde Giro delle Valle d’Aosta. Hij heeft echter nooit in de voetsporen kunnen treden van Luis Herrera, Fabio Parra en Santiago Botero, mede door een sterke band met zijn thuisland.

Ondanks dat hij geen Europese carrière heeft kunnen uitbouwen – met uitzondering van zijn jaar bij het inmiddels ter ziele gegane Colombia – geldt hij al een decennium als een van de beste renners in het Zuid-Amerikaanse circuit. Zijn klasseringen in de aldaar belangrijkste rittenkoers, de Vuelta a Colombia, spreekt boekdelen: 7e, 2e, 3e en 2e. Daarbij valt ook op dat hij steevast goed tegen de klok presteert. Zo won hij in de laatste editie nog de individuele tijdrit. Het geeft aan dat hij in de vijftien kilometer tijdrit naar San Juan een basis moet kunnen leggen voor de eindzege, om hierop voort te borduren in het vervolg van de ronde.

Kan good old Oscar Sevilla – hier nog in dienst van T-Mobile – met de eindzege gaan lopen? – foto: Sirotti

De op-een-na grootste favoriet is een renner die nog zij-aan-zij klom met Lance Armstrong, Jan Ullrich en Roberto Heras. Een coureur die in 2001 (!) het podium wist te behalen van de Ronde van Spanje, om een jaar later een grimmige broederstrijd uit te vechten met Aítor Gonzalez om de Vuelta-kroon. Gonzalez, die al in 2005 een punt zette achter zijn loopbaan vanwege een dopingschorsing en zich inmiddels op het criminele pad begeeft. Oscar Sevilla (Medellin-Inder) is ondanks enkele schorsingen en vele omzwervingen nog altijd alive and kicking. De inmiddels 41-jarige Spanjaard rijdt nog altijd op een hoog niveau, getuige het afgelopen seizoen. In 2017 won hij namelijk nog de Ronde van Madrid, en moest hij in deze koers alleen Mollema laten voorgaan. In de voorbije editie van de Vuelta a San Juan liet hij zien zowel tegen de klok als bergop nog allerminst versleten te zijn. Wees niet verrast mocht de klimmer ditmaal op het hoogste schavotje staan.

Daniel Díaz zal maar wat graag opnieuw voor eigen volk winnen – foto: Sirotti

Het thuispubliek kan zich rijk rekenen met twee kandidaten voor de eindwinst. De man waar misschien wel het meeste van wordt verwacht, is Daniel Díaz. De 28-jarige Argentijn is een schoolvoorbeeld van een renner die uitsluitend presteert in zijn natuurlijke biotoop. In 2013 én 2015 wist de klimmer namelijk op indrukwekkende wijze de Tour de San Luis op zijn naam te schrijven, door Europese toppers als Alberto Contador, Nairo Quintana en Tejay van Garderen achter zich te laten. Hij kreeg na zijn tweede eindwinst een kans om zich te tonen in Europa. In zijn tweejarige periode bij Delko-Marseille Provence-KTM kwam hij echter nauwelijks vooruit. Hij vertrok door de achterdeur, om bij het continentale Sindicato Empleados Públicos of San Juan op het thuisnest terug te keren. Hij zal in dé hoofdkoers van het jaar willen laten zien wél in eigen land te kunnen floreren.

Overigens is Díaz niet de enige Argentijn die met ambitie aan de start staat. Eduardo Sepúlveda zal na een rits ereplaatsen maar wat graag eens een ronde op eigen bodem willen winnen. Hij zal bij zijn nieuwe formatie Movistar echter eerst de interne strijd in zijn voordeel moeten beslechten. Een andere Argentijn waarmee rekening moet worden gehouden is oude rot en tweevoudig eindwinnaar Juan Pablo Dotti. Kan de inmiddels 33-jarige Dotti nog verrassen? Twee thuisrijders die vorig jaar de eer wisten hoog te houden met respectievelijk een vierde en zesde notering in de eindstand – Laureano Rosas (viervoudig eindwinnaar) en Ricardo Escuela – zullen er dit jaar niet bij zijn. De 27-jarige Rosas voelt zich nog niet fit genoeg na zijn zware val in de voorbije zomer, terwijl de reden voor Escuela’s afwezigheid niet bekend is.

De aanvalslustige ‘Escarabajo’ Rodolfo Torres zal zich opnieuw willen tonen in Argentinië – foto: Sirotti

Naast de runner-up van vorig jaar, zakt ook de nummer drie van 2017 weer af naar San Juan. Rodolfo Torres heeft in de voorbije jaren in Europa naam gemaakt als aanvalslustige klimmer, die op een goede dag bovendien een meer dan behoorlijke tijdrit kan afleveren. Aangezien ook Torres zichzelf voorbereidt op de in februari te verrijden Colombia Oro y Paz, zal hij zich al willen testen op de Argentijnse wegen. Kan hij na twee podiumplaatsen eindelijk zegevieren? Een andere Colombiaan die ver kan raken, is Dayer Quintana (Movistar). Het jongere broertje van Nairo won twee jaar geleden nog de Tour de San Luis, en moet in dit soort rondes zijn rol kunnen spelen.

Dat Colombia zich in een luxepositie bevindt, blijkt maar weer uit het aantal kanshebbers voor een goed klassement. Wat kunnen we namelijk verwachten van Jarlinson Pantano (Trek-Segafredo) en Darwin Atapuma (UAE Emirates)? Beide renners kunnen voldoende adelbrieven voorleggen, maar kennen ook hun zwaktes. Zo komt Pantano wellicht wat tekort in het hooggebergte, terwijl Atapuma veel tijd zal moeten toegeven tegen de klok. Daarnaast mogen we ook vuurwerk verwachten van Miguel Florez (Wilier Triestina-Selle Italia), Javier Montoya (Unieuro Trevigiani – Hemus 1896) en de Coldeportes-Claro-tandem Miguel Angel Rubiano en Julio Camacho.

Kan Richard Carapaz het goede uit de voorbije Vuelta a España bevestigen? – foto: Sirotti

Naast Argentinië en Colombia zit ook het Ecuadoraanse wielrennen in de lift. Dit blijkt wel uit het feit dat het land over twee talentvolle klimmers beschikt. Movistar-jongeling Richard Carapaz (24) liet in 2017 al flitsen zien van zijn enorme potentieel. Zo bleek in de Route du Sud alleen Silvan Dillier sterker, en kon hij in de Vuelta a España bergop bij momenten de wereldtop volgen. De vraag is: kan hij hier eenzelfde vormpeil behalen? De slechts 20-jarige Jhonatan Narvaez (Quick-Step Floors) is het nieuwste Ecuadoraanse groeibriljant; zo talentvol dat Patrick Lefevere er als de kippen bij was om de klimmer een driejarig contract aan te bieden. Kan Narvaez al in zijn eerste koers leveren? Ook Costa Rica kan op een troef rekenen met Roman Villalobos (Canels Specialized).

Kan Vincenzo Nibali een vuist maken tegenover de Zuid-Amerikaanse enclave? – foto: Sirotti

Tegenover dit bonte gezelschap Zuid-Amerikanen zullen de vanuit Europa afgezakte profs moeten bikkelen. De meest in het oog springende namen zijn uiteraard Vincenzo Nibali en Rafal Majka. De Italiaan en Pool van respectievelijk Bahrain Merida en BORA-hansgrohe reden in het verleden al top-10, maar zullen nog beter in vorm moeten zijn om echt een kans te maken op eindwinst. Lo Squalo heeft echter al wel aangegeven op zijn minst voor ritwinst te gaan, terwijl Majka een top-10-notering nastreeft.

Naast de twee bovenstaande blikvangers zullen ook Davide Formolo (BORA-hansgrohe), Tiesj Benoot (Lotto Soudal), Mark Padun (Bahrain Merida), de goede tijdrijder annex klimmer Víctor De La Parte (Movistar) Fausto Masnada (Androni-Giocattoli-Sidermec), Peter Stetina (Trek-Segafredo) en Julen Amezqueta en Joaquim Silva (Caja Rural-Seguros RGA) zich een eerste keer willen testen met het oog op de aankomende koersen.

Sprinters

Fernando Gaviria is dé referentie voor de massasprints – foto: Sirotti

Naast een pak klimmers kan de organisatie ook een puik sprintersgilde voorleggen. Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) is dé publiekstrekker bij uitstek. De tweevoudig ritwinnaar van de voorbije editie kan met piloot Maximiliano Richeze en de pijlsnelle jongeling José Álvaro Hodeg rekenen op een wel zeer luxueuze trein. Concurrentie mag er verwacht worden van onder meer Niccolo Bonifazio (Bahrain Merida), Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo), Matteo Pelucchi en Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe), Tosh Van der Sande (Lotto Soudal), Manuel Belletti (Androni-Giocattoli-Sidermec), de Israel Cycling Academy drietand Edwin Avila, Guillaume Boivin en Kristian Sbaragli, Hugo Angel Velazquez en Travis McCabe (UnitedHealthcare), Luca Pacioni (Wilier Triestina-Selle Italia), Yannis Yssaad (Caja Rural-Seguros RGA) en Rafael Andriato (Braziliaanse selectie).

Favorieten volgens WielerFlits
**** Alex Cano
*** Oscar Sevilla, Daniel Díaz
** Rodolfo Torres, Richard Carapaz, Eduardo Sepúlveda
* Dayer Quintana, Vincenzo Nibali, Rafal Majka, Víctor De La Parte

Volledige deelnemerslijst

Update 21-1, 19.45 uur: Vincenzo Nibali meldt zich last minute af voor San Juan vanwege virus in hotel

Weer en TV
Het zal u wellicht niet verrassen dat het weer in San Juan de komende week een zomers karakter zal aanmeten. Het is op dit moment hartje zomer in de regio, en dit is duidelijk te zien aan de temperatuur; die zal de komende zeven dagen volgens Weeronline schommelen tussen de 33 en 36 graden. Er kunnen zich af en toe wel enkele buien ophopen, maar de kans op neerslag is te verwaarlozen. De wind komt de gehele week vanuit het noorden, en waait met een kracht van drie tot vier op de schaal van Beaufort.

De ronde zal niet live te volgen zijn op televisie. De verwachting is dat de koers live te aanschouwen is via het YouTube-account van de organisatie. Via Twitter is het ook mogelijk up-to-date te blijven via #VueltaSJ. WielerFlits houdt je eveneens op de hoogte met een Volg Hier.

Wie wint de Vuelta a San Juan 2018?

 • Vincenzo Nibali (28%, 481 stemmen)
 • Rafal Majka (19%, 317 stemmen)
 • Iemand anders (14%, 232 stemmen)
 • Eduardo Sepúlveda (10%, 167 stemmen)
 • Oscar Sevilla (7%, 117 stemmen)
 • Dayer Quintana (5%, 85 stemmen)
 • Richard Carapaz (5%, 84 stemmen)
 • Rodolfo Torres (3%, 59 stemmen)
 • Daniel Díaz (3%, 58 stemmen)
 • Alex Cano (3%, 58 stemmen)
 • Víctor De La Parte (2%, 39 stemmen)

Aantal stemmen: 1.697

Stem

Dit artikel delen:

28 Reacties

DeLuiaardVanLimburg 19 januari 2018 om 10:10

kunnen jullie misschien stoppen met de bewoording “good old” voor elke oude renner?

Sebas 19 januari 2018 om 10:23

Hele leuke voorbeschouwing en een voor mij toch wat gewaagde sterrenverdeling.

fringale 19 januari 2018 om 10:25

Benieuwd naar 'good young' Padun en 'good young' Narvaez.

Arema Pro Cycling Team 19 januari 2018 om 10:29

Gaviria voor 3 a 4 zege’s?

Vinyakke 19 januari 2018 om 11:00

@DeLuiaardVanLimburg
Kun je stoppen met commentaar te geven op schrijvers van artikels? Wordt dan zelf journalist, jouw commentaar is echt niet het melden waard hoor, hier zit niemand op te wachten!!!

Veloburto 19 januari 2018 om 11:14

Eens met 'good old' Vinyakke!

HWSTOEL 19 januari 2018 om 11:14

Met stip de mooiste ronde van het jaar. Ik mis trouwens Gavazzi, die moet dit parcours toch ook goed aan kunnen?

123poetertjes 19 januari 2018 om 11:44

Vooral benieuwd of Diaz alweer voldoende is opgepompt zijn oude vorm terugheeft, twee jaar bloedpaspoort Procontiniveau hakt er wel in.

Koersmaniak 19 januari 2018 om 12:26

Ik kijk bij de Europeanen uit naar Tiesj.

nathancouw 19 januari 2018 om 13:00

@HWSTOEL Gavazzi en tijdrijden/klimmen? Lijkt me sterk.

baswallet 19 januari 2018 om 14:37

@nathancouw Ik neem aan dat zijn volledige post een poging tot cynisme is

Arry1337 19 januari 2018 om 14:42

@Vinyakke
Ik ben het eens met de Luiaard…
Dat jij je niet aan bepaalde dingen stoort bekent niet dat het geen toegevoegde waarde heeft.
Sommige mensen zijn gewoon kritisch op teksten en woordgebruik, zoals een journalist zou moeten zijn. Begrijpelijk is dat wielerflits is gestart met een uit de hand gelopen hobby, maar het is ondertussen een professioneel platform. Bij professionaliteit hoort kritiek, en kritische evaluatie van de geleverde producten. Een patroon van herhaling moet worden voorkomen, en vandaar dat ik vind dat het aangeven van deze herhaling absoluut geen onnodige toevoeging is. Sterker nog, ik vind jou reactie en die van Veloburto absoluut 0 toegevoegde waarde hebben, omdat jullie mening niet onderbouwd is.

klootje kriekeljon 19 januari 2018 om 14:51

Arry +100!

Pur sang en primus, nog 2 van zulke.

ivo001 19 januari 2018 om 14:52

.

FrankSteenbergen 19 januari 2018 om 14:57

Toch bijzonder dat Cano hier als favoriet wordt bestempeld. Daar denkt men op dit moment bij Zweeler in ieder geval nog heel anders over!

Veloburto 19 januari 2018 om 15:09

@Arry1337, “ik vind jou reactie” is geen goed Nederlands, als we toch gaan lopen muggenziften

Arry1337 19 januari 2018 om 15:24

@Veloburto
Inhoudelijk heb ik het over het ‘kritiek hebben op professionele producten’. Ik beweer niet dat ik foutloos ben. In het verleden heb ik er over nagedacht te reageren op de oproep om Wielerflits te helpen met het schrijven van artikelen en precies omdat ik geen journalistieke ervaring heb ik besloten dit niet te doen. Dit neemt niet weg dat ik graag zie dat de teksten fijn lezen en goede informatie bevatten. Meer dan eens lever ik kritiek op artikelen, maar ook regelmatig geef ik aan waar ik vind dat het goed is gedaan. Los van het reageren op en het discussiëren over het bericht, is dit de plek om dat te doen.

Veloburto 19 januari 2018 om 15:43

@Arry1337, duidelijk. Ik ben het ook met je eens. Maar als jij zegt dat mijn reactie niet onderbouwd is en de reactie – kunnen jullie misschien stoppen met de bewoording “good old” voor elke oude renner? – wel onderbouwd is, vind ik dat niet helemaal kloppen

Tim Booth 19 januari 2018 om 15:56

ASOCIACION CIVIL MARDAN
ASOCIATION CIVIL AGRUPACION VIRGEN DE FATIMA
EQUIPO CONTINENTAL MUNICIPALIDAD DE POCITO
MUNICIPALIDAD DE RAWSON SOMOS TODOS

Arry1337 19 januari 2018 om 16:58

@Veloburto
Daar heb je een punt, misschien is zijn kritiek niet helemaal terecht. Ik heb geen idee hoe vaak het gezegd is, maar het is hem blijkbaar opgevallen. Of het terechte kritiek is, zie ik als een stapje verder. Ik reageerde voornamelijk omdat zijn reactie werd afgedaan als een opmerking die hij niet zou moeten/mogen plaatsen.

mus van de maasstad 20 januari 2018 om 08:42

@luiaard

Lekker je eigen wielersite beginnen

Doei

JayJay 20 januari 2018 om 13:27

Gaviria zal wel weer alle sprints winnen!

mollemarijden 20 januari 2018 om 13:47

Die starttijd 9 u s’ochtends slaat echt nergens op.
Moet je als renners zijnde 6:30 al opstaan.
En ook voor de uitzendtijden is dat niet fijn, uurtje later starten of zelfs 2 zou nog beter zijn ;)

JumpyGazelle 21 januari 2018 om 02:43

@mollemarijden misschien dat ze Europese uitzendingen proberen te krijgen? Dan valt het immers wel binnen een goed tijdslot. Plus hiermee minder gedoe met de hitte zoals bij tdu

Piti18 21 januari 2018 om 08:42

Neem aan dat Richeze ook wel een paar keer een vrijgeleide krijgt.

 • 1
 • 2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.