Voorbeschouwing: Ronde van Slovenië 2018

Door Koen Middendorp, woensdag 13 juni 2018 om 09:00

foto: LaPresse

In de schaduw van het Critérium du Dauphiné en de Ronde van Zwitserland werken enkele toppers hun Tourvoorbereiding af in Slovenië. In de gelijknamige Ronde van Slovenië zal de aandacht uitgaan naar thuisfavoriet en LottoNL-Jumbo-coureur Primož Roglič. Kan hij omgaan met de druk? WielerFlits blikt vooruit!


Historie
Voor de allereerste editie van de Ronde van Slovenië moeten we teruggaan naar 1993. Het thuispubliek mocht meteen een landgenoot op het eindpodium verwelkomen. Boris Premužic – die negen jaar later nog nationaal wegkampioen werd – wist op 25-jarige leeftijd de grootste zege uit zijn carrière te boeken. In de daaropvolgende jaren gingen bescheiden coureurs met de eer lopen; Lorenzo Di Silvestro, Branko Filip, Timothy Jones en Faat Zakirov.

In 2005 vinden we met Przemysław Niemiec de eerste naam op de erelijst terug die ook op het hoogste wielerpodium heeft geschitterd. De jaren na de eeuwwisseling waren – vanuit Sloveens oogpunt – bijzonder succesvol, met maar liefst vijf eindzeges in negen jaar tijd. Na de overwinning van Jure Golčer in 2008 zien we een kentering. Jakob Fuglsang, Vincenzo Nibali, Diego Ulissi en Tiago Machado; internationale renners van naam en faam plaatsten zich op de erelijst. Dit betekent echter niet dat er een Sloveense droogte is ontstaan. Met Janez Brajkovič en nieuwe ster Primož Roglič leverde het thuisland recent nog twee eindwinnaars af.

Vincenzo Nibali is oud-winnaar van deze koers – foto: BettiniPhoto/LaPresse

Vorig jaar was het Rafał Majka die de ronde op zijn naam wist te schrijven. De Pool van BORA-hansgrohe wist in de koninginnenrit naar Rogla de koers naar zijn hand te zetten, door Giovanni Visconti en Jack Haig achter zich te laten. Overigens was het voor Slovenië opnieuw een succesvolle ronde, want sprinter Luka Mezgec wist zich naar een ritzege te katapulteren. In het klassement hield het piepjonge toptalent Tadej Pogačar de eer hoog met een vijfde plaats.

Laatste tien eindwinnaars Ronde van Slovenië
2008: flag-si Jure Golčer
2009: flag-dk Jakob Fuglsang
2010: flag-it Vincenzo Nibali
2011: flag-it Diego Ulissi
2012: flag-si Janez Brajkovič
2013: flag-hr Radoslav Rogina
2014: flag-pt Tiago Machado
2015: flag-si Primož Roglič
2016: flag-ee Rein Taaramäe
2017: flag-pl Rafał Majka

Parcours
In vijf dagen tijd rijden de renners van het uiterste oosten naar de zuidelijke contreien van Slovenië. Het parcours heeft voor ieder wat wils. Na twee potentiële sprintetappes zullen de klimmers in de derde etappe uit hun hok komen. Na een tweede bergonderneming eindigt de 25e editie van de Ronde van Slovenië met een individuele tijdrit naar Novo Mesto.

Woensdag 13 juni: Etappe 1 – Lendava-Murska Sobota (159 km)

De openingsrit voert de renners van Lendava naar Murska Sobota. Ondanks de benaming Ronde van Slovenië, bezoekt de organisatie ook kortstondig buurlanden Hongarije en Oostenrijk. In startplaats Lendava geniet het Hongaars zelfs een officiële status; bijna de helft van de inwoners heeft Hongaars bloed.

Onderweg staat er met Krajinski Park Goričko één beklimming op het menu, maar deze ligt ver van de aankomststreep. De verwachting is dan ook dat er gesprint zal worden in Murska Sobota, bekend vanwege zijn kuuroorden. Dendert het sprintensemble voor een eerste maal in deze Ronde van Slovenië naar de witte lijn?

Start: 13:25
Finish: 17:06-17:41

Donderdag 14 juni: Etappe 2 – Maribor-Rogaska Slatina (152,7 km)

Op dag twee staan er al flink wat hoogtemeters op het programma. Startplaats Maribor – gelegen aan de rivier de Drau – heeft als voormalig onderdeel van het Habsburgse Rijk een belangrijke Oostenrijkse connectie. Vanuit deze industriestad gaat het over ruim 150 kilometer naar Rogaška Slatina, een ruim 11.000 inwoners tellende plaats die gedurende de Habsburgse monarchie naam en faam verwierf als kuuroord.

Lekker relaxen is er voor de coureurs niet bij, want onderweg moeten er flink wat klimmetjes worden overwonnen. Vooral het middenrif van de etappe is niet te onderschatten. De vraag is; kunnen de sprinters hun wagonnetje aanhaken? In het geval ze dat kunnen, dan is een sprint van een uitgedunde groep niet uitgesloten.

Start: 11:10
Finish: 14:48-15:21

Vrijdag 15 juni: Etappe 3 – Slovenske Konjice-Celje (175,7 km)

De klimmers zullen met ongerustheid hebben gekeken naar de ruim twintig kilometer lange slottijdrit. Willen ze een kans maken op eindwinst, dan biedt de vrijdagetappe dé kans om tijd te pakken. Vanuit het pittoreske Slovenske Konjice – dat van nog meer grandeur wordt voorzien door de middeleeuwse stadskern en de aanwezigheid van wijngaarden – gaat het naar Celje.

Na enkele niet gecategoriseerde hellingen botsen de renners in de finale op de Prapreče en de Celjska (7,5 km aan 6,3%). De afdaling van de Celjska – met zijn top op ruim vijftien kilometer van de streep – is te classificeren als bijzonder technisch. Na een korte tussenfase eindigt rit drie op de flanken van de korte maar steile Celjski Grad, een aankomst die wordt opgefleurd door het prachtige gelijknamige kasteel.

Start: 10:40
Finish: 14:45-15:22

Zaterdag 16 juni: Etappe 4 – Ljubljana-Kamnik (155,2 km)

De voorlaatste etappe belooft een ware heksenketel te worden. Met de slottijdrit in het vooruitzicht krijgen de klimmers dé laatste kans om tijd te pakken. Vooral de startplaats – hoofdstad Ljubljana – is een bezoekje waard. Al is het alleen maar om het typerende stadscentrum, dat een allegaartje is van renaissancistische, classicistische, communistische én modernistische architectuur.

Na een lange, vlakke aanloop klimt het allereerst negen kilometer – aan ruim 5% – naar Jezersko. Na een korte afdaling klimmen de renners naar de top van de bijzonder steile Pavličevo Sedlo (5 km aan 10,2%). Na een lange afzink en netelige tussenstrook moet de Volovljek (5,3 km aan 8,1%) het sluitstuk vormen. De afdaling van de Volovljek – die bij momenten zeer technisch is – kan ook nog voor hachelijke momenten zorgen, vooraleer de winnaar aankomt in Kamnik.

Start: 11:00
Finish: 14:48-15:25

Zondag 17 juni: Etappe 5 – Trebje-Novo Mesto (21,5 km, ITT)

Publiekstrekker en topfavoriet Primož Roglič zal verlekkerd hebben gekeken naar de slottijdrit van Trebje naar Nobo Mesto. Over een afstand van 21,5 kilometer zullen vlakke passages worden afgewisseld met korte klimmetjes, om te eindigen met een grotendeels snelle finale.

Startplaats Trebnje zal voor de eerste maal een peloton wielrenners verwelkomen. Finishplaats Novo Mesto daarentegen sluit al jaren de Ronde van Slovenië af en is daarnaast een bekende plek in de mountainbikewereld. Na 10,2 kilometer zal de enige tussentijd worden geklokt. Wie weet het eindklassement naar zich toe te trekken?

Start: 12:00
Finish: 15:00

Favorieten
Ondanks de concurrentie van prestigieuze koersen als het Critérium du Dauphiné en de Ronde van Zwitserland, kan de organisatie van de Ronde van Slovenië ook dit jaar weer rekenen op een puik deelnemersveld. Dat heeft mede te maken met de van de kalender verdwenen Ster ZLM Toer, waardoor onder meer LottoNL-Jumbo een andere koers rijdt met een deel van de Tourploeg. Vooral het opgetrommelde sprintveld is om duimen en vingers bij af te likken. Voordat we de snelheidsduivels de revue laten passeren, staan we stil bij de favorieten voor eindwinst.

Kan topfavoriet Primož Roglič voor eigen volk schitteren? – foto: Sirotti

Of moeten we zeggen: favoriet voor eindwinst? Want Primož Roglič heeft dit seizoen definitief de sprong weten te maken naar de crème de la crème van het rondegilde. De Sloveen van LottoNL-Jumbo is dit jaar een van de meest succesvolle ronderenners, met eindzeges in de Ronde van het Baskenland en de Ronde van Romandië. Hoe de voormalig schansspringer zijn overwinningen aaneenrijgt? Voornamelijk door het laken naar zich toe trekken in de tijdrit. Maar ook bergop ontwikkelt Roglič zich stormachtig, getuige zijn indrukwekkende bergraids in het Baskenland en Romandië.

De vraag is; wie weet het antwoord op een dergelijk gouden formule? De kans is groot dat er in dit peloton zich geen Einsteins bevinden, waardoor de kans groot is dat hij voor een tweede maal met de eindzege gaat lopen. Voor Roglič zou het een ideale voorbereiding zijn op de Tour de France, waar hij met de nodige ambitie zal starten. De enige kanttekening; zijn ploeg ontbeert de nodige pk’s bergop. Biedt dit nog enige hoop aan de concurrentie?

Rafal Majka is op papier de grootste uitdager van de Sloveen – foto: Sirotti

De grootste uitdager luistert naar de naam Rafal Majka, de titelverdediger. De Pool van BORA-hansgrohe is een gekend klassementsrenner en rittenkaper, en zal in de komende Tour op jacht gaat naar zijn eerste topklassering in La Grande Boucle. Zijn naam is dit seizoen nog niet vaak uitgesproken door de commentatoren, maar Majka is traditioneel geen man van het voorseizoen. Toch behaalde de klimmer al goede eindklassering in de Vuelta a San Juan (vijfde), Abu Dhabi Tour (vijfde) en de Tour of California (zesde). Kan hij in het gebergte Roglič achter zich laten, en zodoende een buffer opbouwen voor de afsluitende race tegen het uurwerk? Aan Majka de taak om die vraag te beantwoorden. Mocht Majka het niet willen of kunnen doen, dan is zijn ploeggenoot Davide Formolo ook een gevaarlijke klant.

De derde grote naam is die van Rigoberto Urán. De Colombiaan van EF Education First-Drapac is een meester in het zich verstoppen, maar laat zich op de kritieke momenten vaak zien. Want wie werd er namelijk tweede in de voorbije Tour de France? Juist, Rigoberto Urán! Net als Roglič en Majka richt de 31-jarige klimmer zich op de Franse ronde, dus hij zal zich de komende week willen testen. Rigo verliest vandaag de dag – in tegenstelling tot enkele jaren geleden – veel tijd tegen de klok, wat weinig goeds belooft voor de slottijdrit naar Novo Mesto. Maar Urán is wellicht de beste klimmer in dit veld, en kan met zijn punch de concurrentie pijn doen.

Ivan Ramiro Sosa is de nieuwe Colombiaanse klimsensatie – foto: Sirotti

Waar Roglič en Majka hun vizier gericht hebben op de nakende Tour, hoopt Mattia Cattaneo in Slovenië te profiteren van zijn in de Giro d’Italia opgebouwde vormpijl. De Italiaan van Androni Giocattoli-Sidermec kwam vooral in de slotweek bovendrijven, met als uitschieter een derde plaats op Prato Nevoso. Maar wie verder kijkt, ziet daarnaast dat hij in de buurt van Rovereto een meer dan verdienstelijke tijdrit (zestiende) reed, wat vooruitzichten biedt voor de slottijdrit in deze ronde. De vraag bij Giro-deelnemers is echter wel; hoe lang kan het koord gespannen staan? En wanneer knapt hij? Het is te hopen voor Cattaneo dat hij knapt na afloop van deze ronde.

Het is overigens maar de vraag of Cattaneo de volledige vrijheid krijgt van zijn ploeg, want die heeft met Ivan Ramiro Sosa de nieuwe Colombiaanse klimsensatie in huis. Ruim een half jaar na het afscheid van de bij Sky furore makende Egan Bernal, timmert de nog altijd maar 20-jarige Sosa flink aan de weg. In de Colombia Oro y Paz (zesde) liet hij zich al zien tussen de grote jongens, waarna hij in de Tour of the Alps leek af te stevenen naar een sensationele eindwinst. Dit bleek nog te hoog gegrepen, maar met eindwinst in de recente Tour of Bihor liet hij nogmaals zien over bakken talent te beschikken.

De vraag is echter of hij al in staat is om de Ronde van Slovenië te winnen. Dat hij bergop de concurrentie pijn moet kunnen doen, daarover is geen twijfel. Wanneer we echter kijken naar zijn tijdritkwaliteiten, dan zien we dat Sosa nog flink wat werk voor de boeg heeft. In de Settimana Internazionale Coppi e Bartali verloor hij in een 12,5 kilometer lange tijdrit meer dan anderhalve minuut op de winnaar. Een dergelijk verlies kan hij zich deze keer niet veroorloven.

Ben Hermans zal graag nog willen profiteren van zijn Giro-vorm – foto: Sirotti

Iemand die wél een goede tijdrit moet kunnen rijden, is Ben Hermans. De Belg van Israel Cycling Academy beleefde door ziekte een wat teleurstellende Giro, maar hij liet in de slotetappes beterschap zien. Wellicht kan hij deze week profiteren van deze stijgende vormcurve. Zijn ploeggenoot Rubén Plaza moet ook zeker niet worden uitgevlakt. De inmiddels 38-jarige Spanjaard kwam verdraaid dicht bij zijn eerste Giro-zege, met een tweede stek op Prato Nevoso. Het laat zien dat Plaza op zijn oude dag nog verrassend uit de hoek kan komen. Hij won dit seizoen al een rittenwedstrijd met de Vuelta a Castilla y Leon. Komt daar een tweede bij? Sunweb rekent dan weer op de beloftevolle Australiërs Michael Storer en Jai Hindley, die hier hun eigen kans mogen gaan.

Tadej Pogačar is nog piepjong, maar barst van het talent – foto: Josef Vaishar

Overigens zal thuisland Slovenië niet alleen maar uitkijken naar gevestigde klant Roglič. Het heeft met Tadej Pogačar ook een van de grootste beloftetalenten in huis. De 19-jarige renner van Ljubljana Gusto Xaurum won onlangs nog de hoog aangeschreven Grand Prix Priessnitz spa, beter bekend als de Vredeskoers, na een indrukwekkende solo in de slotrit. Dat Pogačar echter ook op het ‘hoogste’ niveau al mee kan bikkelen, liet hij in de voorbije editie zien. Zijn eindklassering na vier etappes; vijfde. Dat was echter zonder het Salomonsoordeel van een tijdrit. Het is afwachten hoe de piepjonge renner – die al een voorcontract heeft getekend bij WorldTour-formatie UAE Emirates – zich in deze discipline verhoudt tegenover concurrenten als Roglič en Majka.

Overigens zullen de Slovenen een deel van hun aandacht vestigen op het rijden van oud-winnaars Janez Brajkovič (2012) en de 40(!)-jarige Jure Golčer (2008), al zal dat vooral uit nostalgisch oogpunt zijn. Daarnaast is het uitkijken naar het presteren van de rest van de jongere garde, aangevoerd door Adria Mobil-renner Ziga Groselj (achtste in de Rhône-Alpes Isère Tour). Blijven we binnen de invloedssferen van de Balkan en omstreken, dan zien we met Radoslav Rogina (Adria Mobil) en Michal Schlegel (CCC Sprandi Polkowice) nog twee kanshebbers. Vooral de ervaren Rogina is gevaarlijk. De Kroaat mag dan inmiddels 39 jaar zijn, hij liet in de Ronde van Kroatië (vierde) zien nog altijd bijzonder kwiek te zijn. Als oud-winnaar van deze koers – in 2013 om precies te zijn – dient hij in de gaten te worden gehouden.

Tot slot hebben we ook nog enkele outsiders, met oude rot Przemyslaw Niemiec (UAE Emirates), Brendan Canty (EF Education-First Drapac), het Dimension Data-duo Igor Anton en Natnael Berhane, de onvoorspelbare Alexander Foliforov (Gazprom-Rusvelo), Tour of Albania-winnaar Michele Gazzara (Sangemini – MG.Kvis) en de in de kantlijn belandde Matteo Rabottini (Meridiana Kamen).

Sprinters
Het aantal klimtoppers mag dan beperkt zijn, de organisatie heeft een indrukwekkend sprintersveld weten binnen te halen. Met Marcel Kittel (Katusha-Alpecin), Mark Cavendish (Dimension Data), Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) en Caleb Ewan geven vier absolute topsprinters acte de présence. Van deze vier heeft Groenewegen het beste seizoen met acht zeges, gevolgd door Kittel (twee), Ewan (twee) en Cavendish (één). Ze zullen elkaar maar wat graag een sprintnederlaag willen aansmeren, zo vlak voor de Tour.

Dylan Groenewegen; een van de ‘Grote Vier’ in deze Ronde van Slovenië – foto: Sirotti

De sprints zullen verder gekruid worden door Sacha Modolo (EF Education First-Drapac), Niccolò Bonifazio (Bahrain Merida), Max Walscheid (Sunweb), Manuel Belletti (Androni-Sidermec-Bottecchia), Marko Kump (CCC Sprandi Polkowice), Dušan Rajovic (Adria Mobil), Ziga Jerman (Ljubljana Gusto Xaurum) en Paolo Totò (Sangemini – MG.Kvis).

Favorieten volgens WielerFlits
**** Primož Roglič
*** Rafal Majka, Rigoberto Urán
** Davide Formolo, Mattia Cattaneo, Ben Hermans
* Ivan Ramiro Sosa, Radoslav Rogina, Tadej Pogačar, Rubén Plaza

Website organisatie
Deelnemerslijst

Weer en TV
De renners mogen zich opmaken voor warme temperaturen, met een kwik dat zal schommelen boven de 25 graden Celsius. Dat betekent echter niet dat ze zullen koersen in aangename weersomstandigheden, want de kans op neerslag is aanwezig. Daarnaast is er kans op onweer.

De Ronde van Slovenië zal dit jaar live worden uitgezonden door Eurosport. José Been en Karsten Kroon loodsen u vanaf 13:30 door de uitzending. De openingsrit is live te zien op Eurosport 2. Je kunt op WielerFlits ook elke dag weer een Volg Hier verwachten.

Wie wint de Ronde van Slovenië 2018?

 • Primož Roglič (85%, 2.677 stemmen)
 • Rigoberto Urán (5%, 168 stemmen)
 • Rafał Majka (4%, 140 stemmen)
 • Tadej Pogačar (1%, 37 stemmen)
 • Ben Hermans (1%, 36 stemmen)
 • Iemand anders (Laat in de reacties weten wie...) (1%, 34 stemmen)
 • Ivan Ramiro Sosa (1%, 22 stemmen)
 • Radoslav Rogina (1%, 16 stemmen)
 • Michael Storer (0%, 13 stemmen)
 • Rubén Plaza (0%, 12 stemmen)
 • Mattia Cattaneo (0%, 12 stemmen)

Aantal stemmen: 3.167

Stem

35 Reacties

mus van de maasstad 11 juni 2018 om 09:55

Eurosport toch wel een verademing hoor gezien al het wielrennen dat ze uitzenden.

En maar janken hiero haha

Waar is het heilige sporza dan?

Verweggistan 11 juni 2018 om 10:02

Volgens mij is er ook weinig commentaar op het feit dat Eurosport al deze koersen uitzend. Er is vooral commentaar op het commentaar.

horsm 11 juni 2018 om 10:06

Opvallend dat er zoveel sprinters zijn en maar 1 echte sprintersetappe.

Ook opvallend dat TLJ start met de topfavoriet voor de eindzege en dat er geen echte ondersteuning voor hem is in de bergen, terwijl de winst van Rogla natuurlijk ervan af hangt of hij de schade daar kan beperken.

Emergo 11 juni 2018 om 10:12

@Mus van de Maasstad Eurosport heeft van nogal wat wedstrijden de uitzendrechten. Overigens is de Ronde van Slovenie w.s. de eerste keer dat die wordt uitgezonden. Los daarvan:als jij graag naar Jose been c.s. luistert: veel plezier daarmee en wat die verademing betreft: je kunt inderdaad met alle reclames tussendoor rustig op adem komen en bij Sporza lukt dat “helaas” niet.

Djoop 11 juni 2018 om 10:13

Tussen het schaterlachen om stupide opmerkingen van Nederlanders op internet fora is Sporza druk bezig om curling en dressuur expertise op te bouwen. Dit gaat helaas ten koste van de fameuze en veelbekeken ronde van Slovenië.

skylimit 11 juni 2018 om 10:25

Er staan geen Belgische teams aan de start in de Ronde van Slovenie, dus voor Sporza weinig interessant.

rosencrantz 11 juni 2018 om 10:31

@mus : Sporza wordt gefinancierd met belastingsgeld. Zij kunnen niet al het wielrennen aankopen.

Secondant 11 juni 2018 om 10:34

Voor de wielerliefhebber is Eurosport gewoon een verademing. Iedereen die het daar oneens mee is is geen liefhebber. Ik heb persoonlijk niet zo gek veel moeite met commentatoren. Nooit gehad, zelfs niet met Ducrot en Dijkstra. Mensen die zich hier wel aan kunnen storen: zet het geluid uit of neem voor 30 euro per jaar een abbonementje op de Eurosport Player en zet het engelstalige commentaar aan.

Persoonlijk vind ik het heerlijk dat het bij een live uitzending soms ook over nutteloze dingen gaat. Ik hoor nog Karsten Kroon tijdens de Giro vragen: ‘En wat denk jij Jeroen? Welk dier heeft meer interesse om live de koers te volgen? Een koe of een paard?’. Heerlijk, zulke opmerkingen kan ik alleen maar van genieten. Dat er af en toe een renner over het hoofd wordt gezien of voor een verkeerde renner wordt aan gezien (veelal bij Been, ik weet het): lekker boeiend. We maken toch allemaal wel eens foutjes?

Niets dan lof voor Eurosport. Ik kijk liever naar wielrennen met o.a. Been en reclames dan dat ik het niet kijk (zoals voorheen met de ronde van Kroatie, Slovenie et cetera).

Gelegevaar 11 juni 2018 om 10:53

Precies @secondant

ronddraaien 11 juni 2018 om 10:53

De “bergen” lijken qua lengte en percentages niet zo zwaar. Een goede Roglic zoals we die zagen in Romandie en het Baskenland zal daar wellicht niet gelost worden. Een tijdrit van 21 km is meer dan voldoende voor hem om hier de eindzege binnen te halen, zeker gezien de concurrentie.

vanSpringel 11 juni 2018 om 10:55

@Secondant
Helemaal met je eens dat het af en toe ook om helemaal niets moet gaan. Wordt je weer even wakker.

mollemarijden 11 juni 2018 om 11:50

@mus
Sporza is een publieke zender en Eurosport een commerciële zender. Sporza zend al extreem veel wielrennen uit en hoop dat ze dat nog kunnen volhouden.
Want ze zijn van een ander niveau dan Eurosport. Dus niet te snel in je handen klappen dadelijk krijg 480p beelden, je weet het nooit bij Eurosport.

DemPolS 11 juni 2018 om 12:19

@secundant gdlijk heb je. Daarbij moet ik overdag gewoon werken en kun je bin eurosport teminste alles terug kijken. Vorige week was ik een keer vroeger thujs en heb ik automatisch op eurosport afgestemd. Lag ook aan de commentatoren hoor. Reclames of niet sporza zend bijna niks meer uit. Het is wel handig om tijdens de reclames ff naar sporza te zappen.

On topic: roglic kan hier zeker winnen, met of zonder ondersteuning in die paar bergjes.

Emergo 11 juni 2018 om 12:54

@Secondant Je hebt gelijk, ik ben geen liefhebber van Eurosport. Wel van wielrennen.

Jeffrey81 11 juni 2018 om 15:48

Edit redactie: Voor deze opmerking kan je op het forum terecht. Graag weer ontopic.

Jeffrey81 11 juni 2018 om 16:03

Ok sorry…. al gaat de helft van de opmerkingen hier over Eurosport. Maar goed…

OT dan: ik hoop ook op Roglic. En hopelijk kan ie de vorm daarna doortrekken naar Frankrijk!

NCK17 11 juni 2018 om 17:10

Waarom zou roglic lossen? In de tour de romandie en de ronde van het baskenland hoorde hij bei de beste klimmer. Het is waarschijnlijker dat roglic iedereen eraf rijdt dan andersom.

Covadonga 11 juni 2018 om 19:26

Formolo zou ik ook noemen, ervan uitgaande dat hij op de startlijst blijft staan.
Secondant+1

tvm 11 juni 2018 om 21:30

@horsm, volgens mij heb je de profielen niet goed bekeken? Dit worden 2 massasprints.

Jandepandaman 12 juni 2018 om 11:17

Twee vingers in de neus voor Roglic gezien er ook een tijdrit is en zowel Uran als Majka geen TT toppers zijn.

Arema Pro Cycling Team 12 juni 2018 om 11:53

Ben benieuwd naar wat de jonkies kunnen bij Sunweb!

wimpy 12 juni 2018 om 12:04

Kan Tratnik hier geen top 10 rijden met zijn goeie tijdrit of is het toch te zwaar?

sportfanaat 12 juni 2018 om 13:16

Uran kan echt wel tijdrijden, hij werd 8e in de tour vorig jaar en was sneller dan Roglic. En als hij goed wil zijn in de Tour zal hij zich toch een keer goed moeten testen. Zijn uitslagen zijn dit jaar namelijk niet om over naar huis te schrijven (vooral de ITTs in de Tirreno en Baskenland niet).

kelderfan 12 juni 2018 om 13:18

Ja twee vingers in de neus, maar hij moet geen pech krijgen onderweg, want dan heeft hij ’t nakijken. Om voor 1 rit je sprinttrein mee te nemen lijkt mij aardig overdreven.
Met Verhoeven aan ’t roer moet ’t goed komen.

Jandepandaman 12 juni 2018 om 15:17

Uran, is daar veel te wisselvallig voor. Terugkijkend op dit seizoen ook, telkens Uran als kanshebber in een TT en telkens valt het zwaar tegen. Die verwacht ik hier dan ook niet.

 • 1
 • 2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.