Voorbeschouwing: BinckBank Tour 2019

maandag 12 augustus 2019 om 08:00
Voorbeschouwing: BinckBank Tour 2019

foto: Cor Vos

In de maand augustus krijgen klassiekercoureurs één week lang de gelegenheid om weer op de voorgrond te treden. Vanaf maandag 12 augustus staat namelijk de BinckBank Tour op de kalender. WielerFlits blikt vooruit op het parcours en de kanshebbers.

Historie

De BinckBank Tour is dit jaar toe aan zijn vijftiende editie, al is het nog maar de derde keer dat de wedstrijd onder de huidige naam verreden wordt. Immers, e eerste twaalf edities stond de rittenkoers door de Lage Landen op de kalender onder de naam Eneco Tour.

In 2005 verzekerde de Amerikaan Bobby Julich zich van de eerste eindzege met tijdritwinst op de slotdag. De wedstrijd ontwikkelde zich gaandeweg tot een koers waar klassieke eendagsrenners een gooi naar de eindzege doen. Het resulteerde in namen als Niki Terpstra, Tim Wellens, Zdeněk Štybar en Lars Boom op de erelijst. Nederland boekte met drie overwinningen de meeste zeges. Het blijft daarmee nipt België, Duitsland, Noorwegen en Spanje (allen tweemaal) voor.

Nadat energiereus Eneco besloot de sponsoring te stoppen, moest organisator Golazo op zoek naar een nieuwe geldschieter. Online beleggingsbank BinckBank (inmiddels gefuseerd met de in de wielerwereld bekende Saxo Bank) werd in 2017 naamgever, waardoor de leiderstrui de groene kleur kreeg. Met Tom Dumoulin kreeg het in 2017 een gedroomde eindwinnaar.

Laatste tien winnaars BinckBank Tour
2018: flag-si Matej Mohorič
2017: flag-nl Tom Dumoulin
2016: flag-nl Niki Terpstra
2015: flag-be Tim Wellens
2014: flag-be Tim Wellens
2013: flag-cz Zdeněk Štybar
2012: flag-nl Lars Boom
2011: flag-no Edvald Boasson Hagen
2010: flag-de Tony Martin
2009: flag-no Edvald Boasson Hagen

Binck Bank Tour 2018

Het podium in 2018: Tim Wellens, Matej Mohorič en Michael Matthews – foto: Cor Vos


Vorig jaar

Vorig jaar ging de eindzege enigszins verrassend naar Matej Mohorič. De Sloveen glipte in de derde rit naar Antwerpen slim mee in de vlucht en gaf de leiderstrui vervolgens in de vier resterende etappes niet meer af. De renner van Bahrain Merida werd daarmee de eerste Sloveense winnaar op de erelijst. Een week later zou hij zijn goede vorm een vervolg geven met de eindoverwinning in de Deutschland Tour.

Top-5 BinckBank Tour 2018
1. flag-si Matej Mohorič (Bahrain-Marida)
2. flag-au Michael Matthews (Team Sunweb)
3. flag-be Tim Wellens (Lotto Soudal)
4. flag-de Maximilian Schachmann (Bora-Hansgrohe)
5. flag-nl Dylan van Baarle (Team Sky)
Volledig eindklassement BinckBank Tour 2018


Parcours

De Belgisch-Nederlandse rittenkoers kiest in 2019 voor een herkenbaar ontwerp met enkele vlakke ritten, een korte tijdrit door de Zuid-Hollandse provinciehoofdstad Den Haag, een heuvelrit door de Ardennen en een finale in en rond Geraardsbergen.

Maandag 12 augustus, etappe 1: flag-be Beveren – flag-nl Hulst (167,2 km)
Na twee starts in Nederland begint de derde editie van de BinckBank Tour op Belgisch grondgebied. Met een grensoverschrijdende overgangsrit maakt de Belgisch-Nederlandse rittenkoers optimaal gebruik van zijn concept. Het startschot wordt gegeven in Beveren, een gemeente in het Waasland, niet ver van de Nederlandse grens.

Op sportief gebied ontleent de stad zijn faam aan de lokale voetbaltrots SK Beveren, waar keeper Jean-Marie Pfaff en trainer Johan Boskamp in het verleden furore maakten. Het is bij deze club dat Greg Van Avermaet in zijn jeugdjaren als keeper droomde van een voetbalcarrière, voordat hij op 18-jarige leeftijd de overstap naar de fiets maakte.

Vijf jaar na de aankomst in Terneuzen keert de wedstrijd terug in Zeeuws-Vlaanderen. Na 64 kilometer wordt de Nederlandse landsgrens gepasseert voor een ronde ten oosten van de aankomstplaats langs onder meer het Verdronken Land van Saeftinghe. Onderweg passeert men tevens Nieuw-Namen, het grensdorp van oud-wereldkampioen Theo Middelkamp. Op de route liggen vier kasseistroken, van maximaal een kilometer lang.

Aankomstplaats Hulst – dat zich graag de meest Vlaamse stad van Nederland noemt – is onder wielerliefhebbers bekend van de sfeervolle Vestingcross die in februari op de kalender staat. De stad van Reinaert de vos maakt zijn debuut in de BinckBank Tour. De aankomst is op de rondweg, vlak voor de meubelboulevard van Morres Wonen (dat in het verleden nog de Belgische wielerbond ondersteunde). Spurters als Dylan Groenewegen, Sam Bennett en Arnaud Démare zullen hier om de zege strijden.

Start: 12.30 uur
Finish: 16.22 uur

Dinsdag 13 augustus, etappe 2: flag-be Blankenberge – flag-be Ardooie (169,1 km)

Ook op de tweede dag mogen de sprinters aan de bak. De renners vertrekken vanuit Blankenberge, een badplaats aan de Noordzeekust. Van daaruit gaat het in zuidelijke richting voor een 167,9 kilometer lange tocht door West-Vlaanderen met amper hoogtemeters. De kasseistrook van de Lookhuisstraat in Ichtegem (aan 1050 meter) vormt onderweg de voornaamste hindernis.

De aankomst in Ardooie is inmiddels traditie geworden. De voorbije elf jaar fungeerde de gemeente – waar Wout van Aert de afgelopen drie jaar zegevierde in de Kermiscross – als aankomstplaats. Vorig jaar ging in de BinckBank Tour de zege hier naar Jasper Stuyven, die Caleb Ewan en Zdeněk Štybar voorbleef.

Start: 12.25 uur
Finish: 16.29 uur

Woensdag 14 augustus, etappe 3: flag-be Aalter – flag-be Aalter (166,9 km)

De vlakke rit door West-Vlaanderen wordt opgevolgd door een nieuwe vlakke rit, die dit keer door Oost-Vlaanderen voert. Sportief gezien is de route door onder meer het Meetjesland niet uitdagend, maar onderweg doet het peloton enkele bijzondere plaatsen aan.

Oer-Flandrien Briek Schotte krijgt ter ere van zijn honderdste verjaardag een eerbetoon met een drievoudige passage van de kasseistrook bij zijn standbeeld in Kanegem. Daarnaast doet het peloton na 137 kilometer Knesselare aan, de plaats van de betreurde Bjorg Lambrecht. In Aalter zal de wedstrijd naar alle waarschijnlijkheid beslist worden in een sprint.

Start: 12.30 uur
Finish: 16.23 uur

Donderdag 15 augustus, etappe 4: flag-be Houffalize – flag-be Houffalize (96,2 km)

Donderdag trekken de renners richting de Ardennen. In en rond Houffalize wacht een korte heuvelrit. De organisatie kiest hier niet voor het meest lastige parcours, maar de nodige hoogtemeters zullen desalniettemin het kaf van het koren scheiden.

De renners rijden drie rondjes met telkens de beklimmingen van Bois des Moines en Côte de Saint-Roch (1,1 kilometer aan 11%). Houffalize geniet in de wielersport vooral bekendheid door het mountainbiken, maar ook in deze rittenkoers is het geen onbekende. In 2015 en 2017 finishte er al eens een etappe. Beide keren ging de overwinning naar Tim Wellens. Weet hij dit jaar een hattrick te realiseren?

Start: 14.00 uur
Finish: 16.28 uur

Vrijdag 16 augustus, etappe 5: flag-be Riemst – flag-nl Venray (191,4 km)

Op vrijdag keert de Binck Bank Tour terug op Nederlands grondgebied met een nieuwe grensoverschrijdende rit. De langste etappe van deze zevendaagse rittenkoers voert de renners van Riemst (vlakbij Maastricht) naar het Noord-Limburgse Venray. De wedstrijd laat het Zuid-Limburgse Heuvelland jammer genoeg links liggen en kiest voor een route met amper hoogtemeters.

Na een ronde ten zuiden van de startplaats gaat het peloton noordwaarts voor een tocht door het voormalig mijngebied, die de renners onder meer door Nationaal Park Hoge Kempen voert. Na 120 kilometer wordt bij Ittervoort de grens overgestoken. Op weg naar aankomstplaats Venray doorkruisen de renners het natuurgebied De Peel op de grens van de Nederlandse provincies Limburg en Noord-Brabant. In Venray zullen waarschijnlijk opnieuw de sprinters op de voorgrond treden.

Start: 11.55 uur
Finish: 16.23 uur

Zaterdag 17 augustus, etappe 6: flag-nl Den Haag – flag-nl Den Haag (8,4 km, ITT)

Een dag voor het einde zullen de tijdsverschillen nog eens scherp gesteld worden in een korte tijdrit door Den Haag. De renners vertrekken van het startpodium aan de Bezuidenhoutseweg, op steenworp afstand van het door Harrie Jekkers in ‘Oh Oh Den Haag’ bezongen gebouwencomplex New Babylon. Daar beginnen zij aan een ruim acht kilometer lange tocht over voornamelijk rechte wegen door het Haagse Bos, waar het woonpaleis van koning Willem-Alexander en zijn gezin staat. Halverwege maken de renners 180 graden rechtsomkeert richting de finish op het Malieveld.

Start: 13.35 uur (eerste renner)
Finish: 16.39 uur (laatste renner)

Zondag 18 augustus, etappe 7: flag-be Sint-Pieters-Leeuw – flag-be Geraardsbergen (178,1 km)

De BinckBank Tour wordt afgesloten met een inmiddels vertrouwde slotetappe: de beslissing zal dit jaar immers wederom vallen op en rond de Vesten in Geraardsbergen. Na een ronde over de Berendries, Leberg, Valkenberg en Ten Bosse volgt er nog een plaatselijke ronde waar vier keer het tweeluik Muur-Bosberg beklommen moet worden. De aankomst ligt op de Vesten, aan de voet van de Muur van Geraardsbergen.

Start: 12.15 uur
Finish: 16.21 uur

Gouden kilometer
Aangezien de lastigheidsgraad van het parcours wel meevalt, zou bij geringe verschillen de Gouden Kilometer wel eens een doorslaggevende rol kunnen gaan spelen. Tijdens deze kilometer in de slotfase van iedere etappe zijn in een tussensprint tot drie keer toe 3, 2 en 1 bonificatieseconden te verdienen. Tactisch rijden zou daarom wel eens beloond kunnen worden.


Favorieten

Deze rittenkoers door de Lage Landen staat al enkele jaren bekend als de enige meerdaagse wedstrijd op de WorldTour-kalender waar klassieke eendagsrenners om de zege strijden. Het is dan ook geen verrassing dat we bij het doornemen van de deelnemerslijst heel wat namen tegenkomen die we kennen uit de voorjaarsklassiekers. Ondanks dat de organisatie de gezichten van Peter Sagan (ander programma) en Niki Terpstra (geblesseerd) prominent op het affiche heeft geplaatst, zijn zij hier niet van de partij. Ook titelverdediger Matej Mohorič ontbreekt, waardoor we in ieder geval een nieuwe winnaar krijgen.

Tim Wellens – foto: Cor Vos

Tim Wellens is één van de drie oud-winnaars aan de start. De nummer drie van de jongste editie en zijn ploeggenoten worden dezer dagen geconfronteerd met de harde realiteit dat het leven doorgaat zonder hun geliefde ploeggenoot Bjorg Lambrecht. Wellens – de voorbije Tour nog vijftien dagen drager van de bolletjestrui – bewees in het verleden al dat deze wedstrijd hem ligt. Een nieuwe topklassering ligt voor de hand, al is het maar de vraag of de strijd om de bollen niet teveel energie heeft gekost. In San Sebastian moest hij immers vroegtijdig opgeven.

Philippe Gilbert

Philippe Gilbert – foto: Cor Vos

Indien Lotto Soudal hier met de eindoverwinning wil gaan lopen, zullen ze wel moeten afrekenen met de rivalen van Deceuninck-Quick-Step. Wonderkind Remco Evenepoel mag dan misschien ontbreken, de succesformatie van Patrick Lefevere stelt hier desalniettemin een ijzersterk team op met meerdere kanshebbers. Philippe Gilbert bijvoorbeeld. De eergevoelige Waal zal na zijn uitsluiting voor de Tour erop gebrand zijn om de komende maanden het ongelijk van zijn ploegleiding te bewijzen. Met Zdeněk Štybar heeft de ploeg bovendien een oud-winnaar in de gelederen. Tenslotte mag ook Bob Jungels hier tot de kanshebbers gerekend worden. Hoewel de Luxemburgse kampioen sinds het voorjaar nog geen opvallende uitslagen gereden heeft, moet hij in dit deelnemersveld een korte uitslag kunnen rijden.

Greg Van Avermaet – foto: Cor Vos

Daarnaast wordt het nodige verwacht van Greg Van Avermaet. De Olympische kampioen van Rio bleef in de Tour met lege handen, maar vindt hier ook een parcours dat aansluit bij zijn kwaliteiten. Met een tweede plaats in San Sebastian liet hij zien goed uit de Tour te zijn gekomen. In zijn laatste vijf deelnames reed hij steeds bij de beste tien van het eindklassement, met een tweede plek in 2015 (achter Wellens) als uitschieter. Oliver Naesen is een andere Belgische blikvanger die vorige maand nog actief was in de Tour. Met vier uitslagen bij de beste tien deed hij het niet onverdienstelijk, al zal de teleurstelling na het tegenvallende optreden van kopman Romain Bardet overheersen. In eigen land krijgt hij weer eens de gelegenheid om voor eigen kans te rijden. Drie jaar geleden werd hij hier als eens tweede (achter Niki Terpstra).

Dylan van Baarle – foto: Cor Vos

De Nederlanders kunnen weliswaar minder sterke troeven overleggen dan de Belgen, maar zullen in deze halve thuiswedstrijd desalniettemin sterk voor de dag willen komen. Jumbo-Visma heeft Mike Teunissen in de gelederen, de verrassende geletruidrager van het openingsweekend van de Tour. Team Ineos vertrouwt op Dylan van Baarle. De nummer vijf van vorig jaar tankte vertrouwen met een sterke Tour de France, waarin hij een belangrijk aandeel had in de eindzege van ploeggenoot Egan Bernal. Hij heeft van deze wedstrijd een doel gemaakt. Team Sunweb heeft bij afwezigheid van Tom Dumoulin en Wilco Kelderman de Deen Søren Kragh Andersen aangewezen als kopman en beschikt daarnaast over Jan Bakelants en Marc Hirschi, de huidige wereldkampioen bij de beloften.

EF Education First komt hier aan de start met een selectie die niet zou misstaan in de kasseienklassiekers. Met Alberto Bettiol heeft het de winnaar de Ronde van Vlaanderen in huis. Het is nog maar de vraag of de Italiaan (die in de Tour de laatste dagen een paar keer ten aanval trok) hier mee zal doen voor het klassement. Bij drie eerdere deelnames stapte hij immers steeds vroegtijdig af. Ook ploeggenoot Sep Vanmarcke kennen we vooral uit de voorjaarsklassiekers. Hij werd hier al eens twaalfde.

De renners van Roompot-Charles kunnen de komende dagen gebruiken om zich in de kijker te rijden. De Nederlands-Belgische formatie is nog naarstig op zoek naar een sponsor voor 2020 en kan dus wel wat sportief succes gebruiken. Vorig jaar behaalde het nog dagsucces met (de inmiddels naar Jumbo-Visma vertrokken) Taco van der Hoorn. Rasaanvaller Jan-Willem van Schip lijkt de meest aangewezen persoon om dit te realiseren. De naam van oud-winnaar Lars Boom prijkt weliswaar op de deelnemerslijst, maar de Brabander slaagt er steeds minder vaak in om een rol van betekenis te spelen. Bij Wanty-Gobert is Xandro Meurisse na een sterke Tour een renner om in de gaten te houden. De ploeg heeft met Loïc Vliegen de winnaar van de Ronde van Wallonië in huis.

Favorieten volgens WielerFlits
**** Tim Wellens
*** Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet
** Zdenek Stybar, Bob Jungels, Dylan van Baarle
* Søren Kragh Andersen, Oliver Naesen, Mike Teunissen, Xandro Meurisse


Sprinters

De voorliefde van de parcoursbouwers voor biljartvlakke ritten heeft de nodige sprinters ertoe verleid om de BinckBank Tour aan hun programma toe te voegen. Dylan Groenewegen is de grootste naam aan het vertrek en zal namens Jumbo-Visma op jacht gaan naar ritzeges. Hij moet het opnemen tegen onder anderen Álvaro José Hodeg (Deceuninck-Quick-Step), Arnaud Démare (Groupama-FDJ), Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) en Kristoffer Halvorsen (Ineos).

Dylan Groenewegen – foto: Cor Vos

Mindere goden als Iván García (Bahrain Merida), Jakub Mareczko (CCC), Thomas Boudat (Total-Direct Energie), Sacha Modolo en Daniel McLay (beiden EF Education First) kunnen misschien voor een verrassing zorgen. Bij de Belgen geldt de talentvolle Jasper Philipsen (UAE-Emirates) als exponent van een nieuwe sprintgeneratie, maar ook Timothy Dupont (Wanty-Gobert), Jasper De Buyst (Lotto Soudal), Edward Theuns (Trek-Segafredo) en Baptiste Planckaert (Wallonie-Bruxelles) zijn renners om in een massasprint rekening mee te houden.

Website organisatie
Deelnemerslijst BinckBank Tour 2019


Weer & TV
De zomer lijkt tot het verleden te behoren en de komende dagen moeten de renners de regenjasjes weer regelmatig tevoorschijn halen. De temperatuur schommelt rond de twintig graden.

De wedstrijd wordt dagelijks live uitgezonden door de NOS, Sporza en Eurosport.

Dit artikel delen:

47 Reacties

Wheely 10 augustus 2019 om 08:10

Hop Dylans!

platteprijs 10 augustus 2019 om 08:37

Jammer, geen Sporza …

brecht_vdk 10 augustus 2019 om 09:54

Het is een foutje id voorbeschouwing. De wedstrijd is wel op sporza te zien.

EddyB1958 10 augustus 2019 om 19:35

Inderdaad gewoon op VRT Sporza en niet op VTM.

Martin van den Bosch 11 augustus 2019 om 12:05
Quote:
Inderdaad gewoon op VRT Sporza en niet op VTM.

Jullie hebben gelijk. BinckBank Tour meldt zelf op zijn site VTM, maar Sporza meldt dat ze het uitzenden. We passen het aan.

hartstikkebedankt 10 augustus 2019 om 08:39

Wat een matig parcours zeg, jammer. En dan in het verleden klagen op de Dubai Tour etc. Kan maar zo een sprinter met een goede tijdrit verrassen en sws worden het kleine verschillen.

KimJungPoels 10 augustus 2019 om 08:49

Inderdaad, om die reden ben ik het ook echt niet eens met de sterrenverdeling. Mannen met een goede proloog zoals Kung moeten daar gewoon tussen staan. En een Bennett valt ook niet eens helemaal uit te sluiten als ie in de vijf sprintritten genoeg bonis pakt.

Het rondje hebben ze wel echt gruwelijk verpest. In 2014 en 2015 was het een mooi parcours, maar dit rondje is wel erg eenzijdig geworden.

hartstikkebedankt 10 augustus 2019 om 10:19

Ja of Démare, die rijdt een goede korte tijdrit.

Random wielerliefhebber. 10 augustus 2019 om 10:59

raar dat Matthews niet meedoet, was hier topfavoriet geweest in mijn ogen. Parcours op maat

ChefSpijker 10 augustus 2019 om 12:58

Een Bennett en Küng worden er in de Ardennen (Waals of Vlaams) toch wel gewoon afgereden? Vorig jaar was ’t parcours niet zwaarder en kwam een Küng op p29 uit in het AK. Dat Ardennen-rondje is best nog wel lastig. Er zijn maar twee klimmetjes aangeduid op het profiel van Flamme Rouge, maar het is 20 km continu op en af en smalle wegen. En met maar 96 km wordt dat vast 2,5 uur vol gas.

KimJungPoels 10 augustus 2019 om 13:14

Vorig jaar was voor Kung wel een heel raar rondje natuurlijk, nadat zijn ploeg hem eigenlijk wel een beetje in de steek liet.

Bennett overleven is de kans klein inderdaad, maar als hij echt ambities heeft voor het WK zoals hij zegt dan moet hij wellicht wel met de beste 20 mee kunnen hier.

Wellicht kunnen ze het inderdaad breken in de etappe naar Houffalize, dat zou mooi zijn.

Sjoerd102 10 augustus 2019 om 08:42

Tekst foutje in etappe Riemst-Venray. Riemst ligt geen 15km van Maastricht. Sterker nog het startschot wordt op 750mtr van de grens gelost

assen 10 augustus 2019 om 08:52

Inderdaad, slap parcours, en weer zo’n korte ITT. :-(
Ter verdediging; bij een slap parcours zoals dit zonder zware ritten zou een ITT van 20 km of meer te beslissend zijn.

Normaal kijk ik uit naar deze koers, nu ik het parcours heb gezien een stuk minder (houd niet van massasprints).

Geef dan maar die tweederangskoers in Noord-Noorwegen die eraan komt, met schitterende beelden!

kelderfan 10 augustus 2019 om 20:24

@assen
In de avonduren kun je ook bij de Tour of Utah terecht. Dat wordt wel een leuk ritje om te volgen met o.a. Chris Harper.

assen 12 augustus 2019 om 09:41

@ kelderfan
Ja, heb ook de Tour of Utah app. :-)
Maar met mijn werk (545-600 opstaan) ga ik er toch weinig van zien, vermoed ik. :-(

robert-jan 12 augustus 2019 om 10:55

Neem aan dat je op de Arctic race of Norway doelt. Erg leuk om te kijken maar ook wel saai en voorspelbaar, vorig jaar althans. Met zulke ‘makkelijke’ ritten en dan een aankomst bergop over een klimmetje van een kilometertje is natuurlijk op het lijf geschreven van Mathieu van der Poel en je weet dan ook al van te voren welke ritten hij met twee vingers in de neus gaat winnen. Wat dat betreft niet enerverender dan een massasprint in mijn optiek.

Theo Bovengemiddelkamp 10 augustus 2019 om 17:20

De organisatie kiest voor een klassement met kleine verschillen, in plaats van spannende etappes. Voor mij ook een sprintetappe te veel.

Viktrodriguez 12 augustus 2019 om 10:58

Grote verschillen ga je zelfs met 7 zware Ardennenritten niet krijgen. Wat dat betreft is de geografie van de Benelux het probleem, niet de organisatie.

kelderfan 10 augustus 2019 om 20:20

Dit parcours nodigt niet uit om te kijken. Alleen die Ardennenrit wordt misschien leuk om te volgen. Ik zie wel wie de sprint naar zich toetrekt.

skylimit 10 augustus 2019 om 21:44

Onzinnige etappekoers met een gekunstelde route. Welke organisatie bedenkt zoiets ?
De renners zijn meer met verplaatsingen bezig dan dat ze gewoon van A naar B rijden,

Jacco van Stierop 10 augustus 2019 om 22:32

In voorgaande jaren was het nog erger met die verplaatsingen, maar het blijft inderdaad absurd. Verder een fantasieloos baggerparcours. Er zijn enkele leuke edities geweest maar de laatste jaren is het geen koers meer om naar uit te kijken. Jammer, want het is wel degelijk mogelijk een gevarieerd parcours uit te tekenen waar sprinters, klassieke renners en rouleurs aan hun trekken kunnen komen.

koos1 11 augustus 2019 om 12:11

Het word ook steeds meer de tweede ronde van België. Het probleem is dat er bijna geen (Nederlandse) steden interesse hebben voor een start/finish. Het lijkt nu heel erg dat ze kijken welke plaatsen op welke dag de start en/of finish willen organiseren en daar het parcours, met veel lange verplaatsingen omheen bouwen. De tijdrit in Den Haag bijvoorbeeld als je ziet hoeveel kilometer de ploegen (dubbel) moeten verplaatsen voor een tijdrit van amper 8 kilometer slaat gewoon nergens op.

greeny 11 augustus 2019 om 12:14

probleem in nederland is dat de grote steden/gemeenten alleen maar de starts van grote ronden willen maar voor de rest alleen maar dikke middelvingers opsteken naar de koers. zo jammer, je kunt zo’n mooi parkoer uittekenen door NL en BE heen in 7 dagen

Viktrodriguez 12 augustus 2019 om 11:03

De schuld ligt inderdaad vooral bij de gemeentes. Sowieso boeit ”de Nederlander” buiten de Tour en de grote eendagswedstrijden de sport ook totaal niet, dus verbazingwekkend mag het niet eens genoemd worden. Dan heeft de BBT nog België, anders bestond het allang niet meer.

TijmenCamps 10 augustus 2019 om 22:05

Teunissen lijkt me toch de grootste kandidaat.

greeny 10 augustus 2019 om 22:34

kan die zijn vormpiek zo lang aanhouden? al lange tijd super top aan het rijden, moet keertje wat minder worden zou je zeggen

assen 12 augustus 2019 om 09:42

Gisteren gaf Teunissen me ook geen goede indruk. Een Teunissen in vorm had net zo hard op kop gereden als Van Baarle. Hij deed echter nauwelijks iets…

Jean Dumas 12 augustus 2019 om 09:45

Die overleeft de Houffalize-rit niet.

greeny 10 augustus 2019 om 22:18

mooi die verplaatsingen van hot naar her en om het af te maken van venray naar den haag naar sint pieters leeuw.. zijn ze echt zo desperaat voor gemeenten die een ritje willen organiseren? blijft zo jammer want je kunt op papier zo’n mooie week uittekenen door NL en BE heen..

Bazzz 11 augustus 2019 om 10:13

Zijn er boni’s aan de finish?

Zo ja, dan.lijkt het me voor een sprinter. Wat een beroerd parkoers zeg

Samlambeej 11 augustus 2019 om 11:44

Net Winner Anacona tegengekomen in Gavere-Asper.
Hoorde zoemende aero wielen mij naderen en ging opzij. Vriendelijk gebaar van een getatoeëerde indianenarm.

Merlinappa 11 augustus 2019 om 17:19

Kwam net Lars van der Haar tegen op de Posbank. Vloog opeens een teckel in Telenet-Fidea kleding langs mij in de afdaling naar Rozendaal.

greeny 11 augustus 2019 om 23:10

jack russel zal je bedoelen.. of bedoelde je lucy?

mackie 11 augustus 2019 om 12:00

Is er nog kans op waaiers de 1e 2 dagen?

Merlinappa 11 augustus 2019 om 17:17

absoluut, vooral dinsdag

Samlambeej 11 augustus 2019 om 12:16

3km verderop 5 man van UAE achter mij aan. Laat ze passeren maar ben erachter gegaan met de citybike. Molano reed achteraan.

Ik zeg: Tommorow sprint is for u eh.
“Ah maybe, tommorow is for Philpsen.

Maar dies nu nog in Alkmaar dus.

Wel nog een fotootje mogen nemen met Juan Sébastian. ;)

biazzi13 11 augustus 2019 om 14:31

Parcours lijkt me toch op maat te zijn van Bob jungels?? Favoriet nummer 1?

Merlinappa 11 augustus 2019 om 17:17

Dinsdag windkracht 4/5 vanuit zee, grote kans op waaiers. Maandag ook redelijke kans met windkracht 3/4

Dirty Derrick 11 augustus 2019 om 22:47

Waardeloos parcours.

Jungle Man 12 augustus 2019 om 08:17

Nu ik het parcours wat beter heb bekeken , geloof ik het allemaal wel, en is mijn interesse minder

Jean Dumas 12 augustus 2019 om 09:47

Er is niet zoveel mis met het parcours. Ik vind de tijdritten in de Binck Bank altijd wat onder de maat en dat is nu weer zo. Doe eens iets geks op Neeltje Jans of in Limburg of zo.

EddyB1958 12 augustus 2019 om 11:23

De renners maken de koers. Wat de bonusseconden betreft. Er is op een 20 km ook nog de gouden kilometer met drie maal 3, 2 en 1 secondes.

Merlinappa 12 augustus 2019 om 11:44

En met de weersvoorspellingen zal het echt wel vermakelijke koers worden.

VerstandOpNul 12 augustus 2019 om 13:35

Saai parcours, saai deelnemersveld..

cubie 12 augustus 2019 om 15:33

Ja hier wordt je als wielerliefhebber niet blij van. Wat een verschikkelijk saai parcours. Heeft gelijk zijn weerslag op het deelnemersveld, dat is ook niet om over naar huis te schrijven. Parcours is volgens mij zo gemaakt dat Jumbo (lees groenewegen) moet winnen.

Viktrodriguez 12 augustus 2019 om 16:50

De enige manier waarop Groenewegen kan winnen is met louter vlakke ritten.

Peter Lippens 12 augustus 2019 om 15:47

De wind kan weeral een rol spelen. En een zwaar parcours in deze periode van het jaar dat zou pas onzin zijn. Ik duim alvast voor good old Gilbert.

Headlines

Materiaalzone

Populair