Volle ziekenboeg Cannondale in aanloop naar Ronde van Vlaanderen

donderdag 31 maart 2016 om 10:02
Volle ziekenboeg Cannondale in aanloop naar Ronde van Vlaanderen

Foto: Sirotti

Cannondale zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. De Amerikaanse formatie kampt in aanloop naar de Ronde met een volle ziekenboeg. Afgelopen zondag reed geen enkele Cannondale-renner Gent-Wevelgem uit en in Driedaagse De Panne-Koksijde rijdt het met nog maar drie van de acht renners.

“De hele ploeg kampt met griep of voedselvergiftiging. Dat is de afgelopen wedstrijden duidelijk aan het licht gekomen,” vertelt renner Jack Bauer aan Velonews. “Andere ploegen hebben soortgelijke problemen, maar niet zo erg als wij.”

Kopman Matti Breschel stond dinsdag nog wel aan de start, maar was een van de renners die op moest geven. “Hij kan niet eens de pedalen rond krijgen, terwijl hij een van onze belangrijkste renners voor de klassiekers is”, treurt Bauer. “We hebben momenteel moeite om zelfs maar één renner in de kopgroep over de finish te krijgen.”

Naast Breschel is ook Sebastian Langeveld (die De Panne oversloeg) niet topfit, al zijn beiden volgens ploegleider Eric Van Lancker aan de beterende hand. “Dit kan gebeuren. De renners zijn mager en het gaat snel rond in een peloton. Elk team kent wel problemen. Het goede nieuws voor ons is dat Langeveld beter is, hij zal starten zondag. We zullen zien wat hij kan doen. Met Matti gaat het ook beter en Dylan (van Baarle, red.) is in orde. Laten we hopen dat het zo blijft tot zondag.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

Dr. Ferrari 31 maart 2016 om 10:17

Toch jammer dat het er bij Langeveld uiteindelijk niet helemaal uitgekomen is. Was toen hij weg ging bij Rabobank toch aardig bezig, 2 keer top 10 in zowel de Ronde als Parijs-Roubaix is nou niet echt waarom hij daar weg is gegaan lijkt me.

Hopen dat hij de 'Aru-ziekte' heeft en er in de Ronde gewoon weer eens staat.

Sebas 31 maart 2016 om 13:25

Het kan snel keren in de koers, en de carrière van Langeveld is nog niet voorbij he.

horsm 31 maart 2016 om 18:16

Misschien kan TLJ hem met korting overnemen Mocht Sep opstappen

hildeke 31 maart 2016 om 19:45

Bauer leek me toch in orde vandaag. Zou me niet verbazen door in top-10 te eindigen zondag.

Thijs E 31 maart 2016 om 20:48

“De hele ploeg kampt met griep of voedselvergiftiging”

Als je het zo citeert dan lijkt het alsof de geschiedenis zich herhaalt.

Headlines

Materiaalzone

Populair