VolkerWessels-Merckx in 2020 op continentaal niveau

dinsdag 5 februari 2019 om 10:51
VolkerWessels-Merckx in 2020 op continentaal niveau

Jeff Vermeulen wint in het shirt van VolkerWessels-Merckx de Ronde van de Kerspelen 2018. foto: Joris Knapen

Wielerclub VolkerWessels-Merckx zal in 2020 uitkomen op continentaal niveau. De ploeg uit het oosten van Nederland maakte dat zelf bekend op zijn voorstelling in Nijverdal. “We zijn er klaar voor om in 2020 de volgende stap te maken”, vertelt ploegleider Allard Engels tegen Cycling Online.

Dit jaar heeft de ploeg met Peter Schulting en Tijmen Eising ervaren renners aangetrokken. In totaal zijn er dit jaar maar liefst dertien nieuwe renners. “Ik ga ervan uit dat een groot deel van de huidige ploeg de stap naar continentaal niveau gaat zetten. We hebben al een mooie basis staan voor de ploeg van komend jaar en doen ook qua begeleiding en programma nauwelijks onder voor een continentaal team”, zegt de broer van Jumbo-Visma-ploegleider Addy Engels.

Winst in de clubcompetitie is in 2019 het hoofddoel van de ploeg. “En we willen ook het beste clubteam in de topcompetitie worden”, meldt de ploegleider. De Ronde van Overijssel is de belangrijkste wedstrijd van het jaar voor VolkerWessels-Merckx. Verder neemt de ploeg deel aan etappekoersen Olympia’s Tour, Fleche du Sud, de Ardenne Challenge en zo goed als zeker ook de Ronde van Namen. “Ik denk dat we een mooi uitgebalanceerd programma rijden”, vindt Engels.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Verweggistan 5 februari 2019 om 11:00

Dat vermoeden had ik al gezien de kwaliteitsimpulsen in de selectie.

storm-biker 5 februari 2019 om 11:22

Lijkt me ook hoog tijd, werken met een absurd budget voor een club.

Emergo 5 februari 2019 om 12:49

Noem eens een bedrag.

dustin 5 februari 2019 om 13:40

edit redactie: Is aangepast. Redacteur zocht een synoniem van aangetrokken
Kunnen club renners eigenlijk op de loonlijst staan?

Headlines

Materiaalzone

Populair